Black ​Beauty 25 csillagozás

Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty Anna Sewell: Black Beauty

One of the best loved animal stories ever written, the dramatic and heartwarming Black Beauty is told by the magnificent horse himself, from his idyllic days on a country squire's estate to his harsh fate as a London cab horse. No one can ever forget the gallant Black Beauty, a horse with a white star on his forehead and a heart of unyielding courage.

Eredeti megjelenés éve: 1877

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Macmillan Collector's Library angol · Wordsworth Children Classics angol · Puffin Classics Puffin angol · Penguin Popular Classics angol · Illustrated Classics for Everyone angol · Vintage Children's Classics angol · Scholastic Classics Scholastic angol · Puffin Chalk Puffin angol · Penguin Threads Penguin angol · Wordsworth Collector’s Editions Wordsworth

>!
Wordsworth, Herts, United Kingdom, 2018
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781840227871
>!
Macmillan, London, 2018
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781509865987
>!
HarperCollins, New York, 2017
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008195571

34 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Anna Sewell: Black Beauty

Már a Világszép mesék sorozatban megjelent mese változatát is szerettem ennek a könyvnek, de jó volt most elolvasni az eredetit is. Az állatokkal szembeni kegyetlenkedés az, ami a leginkább feldühít és elszomorít, és Black Beauty-nak rengeteg erőszakkal kellett szembenéznie. Szerencsére sok kedves és törődő gazdája volt, de mindig rossz volt olvasni, ahogy az emberek túldolgoztatják és bántalmazzák őt és a többi lovat. Ginger története kifejezetten szívbemarkoló volt. Sajnos az emberiség nem sokat változott a 19. század óta – az állatok jogiért és ellenük elkövetett erőszak megszüntetéséért továbbra is küzdeni kell; eléggé elszomorító volt olvasni, hogy a 19. században mennyire kevés hozzáértő embernek volt lova, és elfogadott volt halálra dolgoztatni őket (szó szerint), miközben közel sem olyan ellátást biztosítottak nekik, amit igényeltek. Kifejezetten érdekes volt Beauty szemszögéből olvasni a történetet, ahogy egyik gazdától kerül a másikhoz, és minden túlhajszolás ellenére sem fél vagy utálja az embereket. Az egyetlen, amit furcsálltam a könyvben, az volt, amikor a lovak istenről beszéltek, mintha vallásosak lennének, ez kevésbé illett a személyiségükbe. A másik dolog, ami zavart, de ez gondolom a legtöbb hasonló korabeli könyvre igaz, hogy nagyon sok volt benne a körmondat, néha túl sokat beszéltek a szereplők (a lovak is) ugyanarról a dologról. Összességében nagyon tanulságos történet: fontos tudni, hogyan kell bánni nem csak a lovakkal, de az állatokkal is, és nagyon fontos észben tartani, hogy ők is érző lények.

>!
HarperCollins, London (United Kingdom), 2010
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007350971
DeathQueen P>!
Anna Sewell: Black Beauty

„(…) there is no religion without love, and people may talk as much as they like about their religion, but if it does not teach them to be good and kind to man and beast, it is all a sham – all a sham, James, and it won't stand when things come to be turned inside out and put down for what they are.”

Egyszerűen csodálatos ez a történet. Néhány részét igaz, hogy emésztenem kellett, mert elgondolkodtatott, de megérte a várakozást. Azt nagyon jó ötletnek tartottam az író részéről, hogy nem egy ember szemszögéből írja le a dolgokat, hanem egy állatéból. Ez esetben egy ló szemszögéből. Kifejezetten érdekes volt. Volt egy pár dolgok, ami nekem furcsa volt a könyvben, de azok eltörpültek a könyv egészéhez képest. Nem egy olyan mondat volt, amit én lehet le tudtam volna írni inkább csak simán egy mondatban, nem pedig egy körmondatban.

Fanni_Dorottya>!
Anna Sewell: Black Beauty

Szerintem már 10 éve is van, hogy láttam a filmet, és elég komolyan megrázott, hogy hogyan képesek így bánni szerencsétlen lovakkal. Emiatt az maradt meg bennem, hogy szegény Fekete Szépség egész élete során csak szenvedett, úgyhogy kellemes meglepetés volt, hogy voltak emberséges gazdái is (szegény Gingert pedig nagyon sajnáltam). A könyv igazából 49 lazán összefüggő fejezet, ha azt vesszük, hogy a tulajdonképpeni fő történetszálnál sokkal fontosabbak az apró tanácsok, tanulságok a lovakról. Eddig is állatbarátnak tartottam magam, de miután egy ló szemszögéből is átélhettem, milyen kegyetlenek tudunk lenni, még inkább ügyelni fogok arra, hogy megfelelően és szeretettel közeledjek hozzájuk.

nemethliliana P>!
Anna Sewell: Black Beauty

Emlékszem kiskoromban láttam ebből a könyvből egy mesefeldolgozást, de azon kívül, hogy egy lóról szólt nem sok maradt meg bennem belőle. Ahogy most olvastam eredeti nyelven, rájöttem, hogy ez nem csupán egy állatról, Black Beauty-ról szól, hanem az emberi kegyetlenségről is és arról, hogy egy törékeny állatnak mennyire rosszul tud esni egy csomó olyan dolog, amire mi emberek nem is gondolunk és teljesen elfogadhatónak tartjuk. Rengeteg ember csak divatból tesz olyat egy állattal,amit nem kellene és ez elfogadhatatlan. Ezután a könyv után kicsit máshogy nézek arra, hogy az emberek, hogyan is bánnak a lovakkal- megvan e köztük a kölcsönös szeretet vagy csak haszon állatként tartják őket.

„To my mind fashion is one of the most wicked things in the world.”

>!
Macmillan, London, 2018
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781509865987

Népszerű idézetek

littlelinda P>!

Good Luck is rather particular who she rides with, and mostly prefers those who have got common sense and a good heart; at least that is my experience.

Fanni_Dorottya>!

(…) there is no religion without love, and people may talk as much as they like about their religion, but if it does not teach them to be good and kind to man and beast, it is all a sham – all a sham, James, and it won't stand when things come to be turned inside out and put down for what they are.

57. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eric Knight: Lassie Come-Home
L. M. Montgomery: Anne of the Island
P. L. Travers: Mary Poppins (angol)
Elizabeth Rudnick: The Lion King
Mark Twain: The Prince and the Pauper
Jean Webster: Daddy-Long-Legs
Jules Verne: Adrift in the Pacific
Philippa Pearce: Tom's Midnight Garden
Eleanor H. Porter: Miss Billy (angol)
L. M. Montgomery: The Story Girl