Zozó, ​a magányos szörny 8 csillagozás

Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny

Egyszer volt egy ősi barlang, amely igen tágas, egyedül élt benne egy szörny, egy mezítlábas.

Egy napon Zozó, a szörny barlangjába váratlan látogató érkezik: Ricsike, a bátor lovag. Bár első beszélgetésük nem éppen baráti, hamar megtalálják a közös hangot – kiderül, hogy Zozó zordon külseje érző szívet rejt. De vajon a közeli város lakói is meggyőzhetőek erről?

Anna Kemp és Sara Ogilvie kedves, humoros története a barátság, az egymás iránti nyitottság és az előítéletek leküzdésének fontosságát hirdeti.

Eredeti cím: Dave the Lonely Monster

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tündér, 2019
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155781469 · Fordította: Tót H. Ágas · Illusztrálta: Sara Ogilvie

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Molymacska P
Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny

Be kell vallanom, ezt a könyvet nem akartam elolvasni, de az illusztráció annyira megtetszett, hogy nem tudtam ellenállni neki.
A történet egy szörnyről és egy aprócska lovagról szól, akik az ellentéteik ellenére is barátságot kötnek, és sok érdekes és izgalmas kalandban lesz részük. Nem olyan bonyolult a történet maga, de közben nagyon sok mindent hordoz, akár a sorok között is.
A története maga az értékrendekről szól, és az elfogadásról. Az értékrendekről, hogy nem mindenki csinálja azt, ami szerinted jó, és nem minden jó, amit neked tanítottak spoiler. Közben pedig az elfogadásról is, hogy a másikat is elfogadhatod, attól még, hogy más, mert lehet, ő másban jó, meg az is lehet, hogy a külső teljesen más, mint a belső. Ezt külön kihangsúlyoznám, hogy a szörny simán beleillene egy metál bandába frontemberként, szóval ilyen háttérrel (metál zenét hallgató szülők, rockzenén felnövő gyermek) sokkal ember közelebbi a történet maga, sokkal jobban átérezhető, érthető.
Nagyon kis vicces, aranyos könyv, én mindenképpen csak ajánlani tudom. Nagyon jó mese az elfogadásról, ha pedig szereted a rockzenét, egyenesen kötelező megvenned a gyermekednek. Nem fogod megbánni!

>!
Chöpp
Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny

A rajzok tökéletesek! A történet csodás! Itt-ott van hiányérzetem a rímek terén.

>!
Honey_Fly P
Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny

A szöveg felejthető de a rajzok nagyon jók. Lelövöm a poént: spoiler

>!
imma AP
Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny

A fordítás szerintem elég sok kívánnivalót hagy maga után :( De sajnos a történet sem egy nagy durranás. Sara Ogilvie rajzai viszont most is remekek.

>!
Vörös_Brigitta
Anna Kemp: Zozó, a magányos szörny

Julia Donaldson könyveire emlékeztet (és az illusztrátor is ismerős, A nyomozókutya c. könyvének is ő az illusztrátora. A főszereplő kisfiú alakja nagyon hasonlít…). Azok a könyvek a kedvenceink, de ebből hiányzik valami, vagy csak elfogult vagyok.
A verses mese a szeretetről és barátságról szól. Meg hogy ne háborúzzunk, legyen béke.
Egy keménylapos verzió viszont praktikusabb lenne a célközönség számára.

+ Elolvastam a fiaimnak is, 4 és 7 évesek, a kicsi azt mondta, ne vigyem még vissza a könyvtárba, olvassuk el este is. Talán tényleg csak az elfogultság beszélt belőlem, mert így hangosan felolvasva teljesen egyben-rendben van ez a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Sir Steve Stevenson: Varázslásból jeles
Alexa Pearl: Mi rejtőzik a fák mögött?
Beryl Evans: Csu-csu Charlie
John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve
Jessica Ennis-Hill: A lidércek tanyája
George MacDonald: A királykisasszony és a manó
Daisy Meadows: Rubin, a pirostündér
Soós Dóra (Kira Bright): Juno mesél: Tündérek
Ruth Stiles Gannett: Az apukám sárkánya