Anya ​hasában 6 csillagozás

Anna Herzog: Anya hasában

Oszkár és Mia nagyon izgatottak, ugyanis hamarosan kistestvérük születik.
De hogyan került a baba anya hasába? Amikor anya eszik, vajon rápotyog az ennivaló a kisbaba fejére? Miben különböznek egymástól a fiúk és a lányok?
Sok a kérdés, Mia és Oszkár pedig nagyon kíváncsiak. A kedves képekkel illusztrált könyv lapjain egy vidám történet segítségével kapnak magyarázatot a kérdéseikre, hogy végül okosabban és vidáman várhassák kisöccsük születését.
Csodás felvilágosítókönyv az egész családnak.
– Gyerekeknek szánt, kedves magyarázatok a fogantatással és a születéssel kapcsolatos kérdésekre.
– Szívmelengető történet, a legfontosabb kifejezések és jelenségek magyarázataival, és szemléletes képekkel.
– Szakorvosok bevonásával készült.

Eredeti cím: Ein Baby in Mamas Bauch

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032366 · Fordította: Totth Gitta · Illusztrálta: Joëlle Tourlonias

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
clarisssa
Anna Herzog: Anya hasában

Nagyon aranyos rajzok, őszinte válaszok – így lehet röviden leírni, milyen is ez a könyv. Annak pedig, aki egy igényes és részletes értékelésre kíváncsi, ajánlom figyelmébe @dianna76 sorait: https://moly.hu/ertekelesek/2230570.

Mindig az a gondom a hasonló kötetekkel, hogy nehéz belőni, pontosan hány éveseknek szánták. A kedves rajzok mellett azért néha elég komoly kifejezések is szerepelnek, szóval talán az a legjobb, ha a szülő eleinte még „szűri”, hogy mit olvas fel és beszél át a kicsikkel. Azon viszont elgondolkoztam, hogy mennyivel jobb a szégyenkezős pironkodásnál meg a mindenféle átlátszó meséknél az, ha a gyermekszületésről olyan őszinteséggel beszélgetünk, mint ahogy azt a könyvben is teszik. Persze ehhez előbb az kell, hogy a felnőtt tisztában legyen nemcsak a biológiával, hanem önmagával is…

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032366 · Fordította: Totth Gitta · Illusztrálta: Joëlle Tourlonias
1 hozzászólás
>!
Futóhomok P
Anna Herzog: Anya hasában

Hiába a trendi rajzok, ez az őskönyv mégis jobb: szerethetőbb, meghittebben őszinte. Az információátadás szempontjából viszont a kettő kötet pont kiegészíti egymást.

>!
dianna76 P
Anna Herzog: Anya hasában

Nagyon kis szépre sikerült ez a felvilágosító könyv. A szöveg elég részletes. Nagyon tetszett a sok hasonlat, hogy a gyerekek jobban el tudják képzelni a dolgokat, alakot, méretet, súlyt stb. Azért plusz dicséret, hogy külön ablakokban újabb információkat lehet olvasni. Ahogy az is jó, hogy az ikerségre (gondolom nem csak azért, mert a főszereplő gyerkőcök azok), mesterséges megtermékenyítésre, koraszülöttségre, császármetszésre, öröklésre is kitér a szerző. Sőt, még arra is, hogy nem minden szeretkezésből lesz kisbaba, mert nincs mindig érett petesejt, vagy néha lassabbak a spermiumok, esetleg mi magunk gátoljuk meg, hogy a kisfickók a petesejthez férkőzzenek. S itt léphet életbe az improvizálás, merthogy az illusztrációk között ott figyelget egy óvszer. A gyerek pedig tuti kérdezni fog… S ez így van rendjén. Beszélgetni fontos! Egyébként, ha már a részletességnél tartunk, nekem hiányzott egy kis adalék. Mégpedig a havonkénti vérezgetés, ha mégsem kezd el baba fejlődni anya pocakjában. Ez a fontos része a női létnek, a termékenységnek miért maradhatott ki?? Szerintem cseppet sem ijesztőbb egy gyereknek, mint az, hogy a férfiak a nénik puncijába dugdossák a fütyijüket. Az ezt tárgyaló oldalon látható orrban matató ujj illusztráció vajon a nemi szervek egymáshoz való jó illeszkedését (ez apa szövege) hivatott ábrázolni, vagy az undort, a nem illő dolgot fejezi ki, lévén, hogy a főszereplő gyerekek szerint a szeretkezés…. Szóval nem egy szimpi dolog, na. Még egy aprócska észrevétel! Mifelénk a lányoknak/nőknek három nyílásuk van ott lent, nem csak kettő. Vagy manapság a végbélnyílást nem szokás egy kalap alá venni a húgycső-és hüvelynyílással? Pedig utóbbival elég közeli szomszédságban van. Nem véletlenül olyan fontos idejekorán megtanítani a kislányokat a helyes törlésirányra.
Szóval aranyos ez a könyv, mind a szöveg, mind az illusztrációk tekintetében. A színes ábrákon túl, nagyon tetszettek az itt-ott megjelenő firkarajzok is. Egy valami volt furcsa, ezek a hirtelen váltások a szövegben, ill., hogy nincsenek lezárva a szövegrészek. Folyamatosnak hat, pedig nem az! A párbeszéd közepén pl. egyszer csak ott van már a nagynéni. Na de honnan került elő? Megszületik a baba, aztán máris otthon beszélgetnek. Apa mondja, hogy pizzát rendelnek, aztán a következő párbeszédsorban már azt eszik. Kicsit összeborult a szöveg…
Abban, hogy milyen korosztálynak való ez a könyv, nem egyszerű dönteni. Azt hiszem ezt minden szülő saját maga hivatott mérlegelni annak tükrében, hogy mennyire érett a gyermeke, ill mennyire nyitott már a testiséggel kapcsolatos dolgokra, információkra.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
34 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032366 · Fordította: Totth Gitta · Illusztrálta: Joëlle Tourlonias
>!
Judy22
Anna Herzog: Anya hasában

Szépen illusztrált, őszintén megírt könyv nagyobb gyerekeknek nem virágnyelven.
Azt hiszem jó pár részletet kihagyok még nagylányomnak, mikor olvasok fel belőle.:)


Népszerű idézetek

>!
Izolda +SP

Minden kisbaba kórházban születik?

Babák bárhol születhetnek, de leginkább kórházban, szülőotthonban vagy otthon szoktak. A szüléskor egy szülésznő (másnéven bábaaasszony) is szokott segédkezni. Az anyaméh erős izmai kinyomják a babát az Anya hasából a hüvelyén keresztül. Amint a kisbaba megszületett, már önálllóan kell lélegeznie. Születése után a babák többsége rögtön hangosan felsír, így lép működésbe a kis tüdejük. Ha a baba egészséges, rögtön a születése után az anyukájára fektetik. Hamarosan pedig már kéri is az első tejét. A csuklójára kis szalag kerül a nevével, nehogy bárki elcserélhesse őt.

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Meredith: Mi történik velem? – Lányoknak
Alex Frith: Mi történik velem?
Nick Fisher: Bumm a gatyában
Peter Mayle: „Hogyan lesz a gyerek?”
Gilbert Tordjman – Claude Morand: A szexuális életről
Jasminka Petrović: Szex kezdőknek
Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Emma Speare – Leslie Colvin: Az élővilág kisenciklopédiája
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő
Jane Elliott – Colin King: Enciklopédia gyermekeknek