Pletykák (Luxe girl 2.) 98 csillagozás

Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​gyönyörű és gazdag lányok kegyetlen játékokat űznek.
A hamis mosolyú szívtiprók bűnös vágyakkal teltek.
Hazugságok, titkok, botrányos viszonyok.
1899, Manhattan

Elizabeth Holland végzetes balesete óta New York befolyásos üzletemberei, gazdag előkelőségei és szívtiprói mind a gyönyörű és hiú Diana körül forgolódnak, aki a Holland család utolsó reménysége a teljes anyagi csőd és megalázó bukás elkerülésére. A nőcsábász Henry, a törtető Lina és a szédítés királynője Penelope Hayes újra összekerül, és ki-ki nekilát, hogy megfejtse Elizabeth hátrahagyott titkait. A régi barátokból esküdt ellenség válik, és aki érvényesülni akar ebben a kegyetlen világban, annak ismernie kell a szabályt: a származás és a vagyon sokat ér, de a pletyka a legértékállóbb valuta. A fényűzés világában öt fiatal veszélyes életet él. Az ártatlanság kora számukra korántsem ártatlan.

„Ármány és szerelem, féltékenység és árulás. A szépség a legédesebb bosszú!”
– Cecily von… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542683 · Fordította: Berki Judit

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Henry Schoonmaker · Diana Holland · Elizabeth Holland · Teddy Cutting · Penelope Hayes


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

A 2013-as év utolsó olvasmánya. Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Teljesen a hatása alá kerültem és csak azt mondogattam: ez nem igaz, nem lehet így vége! Attól meg végképp kiakadtam, hogy a „kedves” Ulpius-ház félbehagyta a sorozatot. Köszi!
Nagyon tetszett a könyv hangulata, a kor, amelyben játszódik, a gyönyörűséges borító. A titkok és ármánykodások, a szerelem és féltékenység világa magába szippantott. A párok közül nem tudtam dönteni. Elizabeth és Will, illetve Diana és Henry egyaránt belopta magát a szívembe. Linát és Penelope-t, a két kavarógépet utáltam. Legszívesebben mindkettőt felpofoztam volna.

CarmenV>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

IMÁDOM borító megint, és még jobb mint az első. Itt is szép a lány, de a vörös ruha, a szép nyaklánc, szép haj, felsőbb rendű tekintet nekem nagyon díjnyertes!
A tartalom, már kicsit kevésbé tetszett, bár sokat nyom a latba, hogy tudtam hogy a vége nem lesz a vége, hiszen nem adták ki a többi részét… sajnos :(
Tetszett, Will karaktere, hogy mennyire szuper a hozzáállása és a világlátása és őt sajnáltam egyedül, mert mélyről indult, megélhette volna az álmát, ha nincs Elizabeth és végül ő volt az egyetlen aki drágán megfizetett pár boldog napért…
Diana az elkényeztetett hozta a kliséket de tetszett, és én szurkoltam neki, hátha…
Lina akit az első pillanattól idegesítőnek találtam megtalálta önmagát és elindult az úton hogy olyan legyen mint Penelope… bár Penelope sem idegesített annyira mint az a kis nyomi…
Szerintem jól hozta, a mindenkit kihasználó jelöltet, aki a fia menyasszonyának tragédiájában is csak a saját pecsenyéjéhez való tűzifát látja :D ott a második feleség aki unatkozik, így kicsit kiéli magát kedves mostohafián, és szuper esküvőt akar összehozni, és ott a másik család, akik a szinte nulláról jönnek vissza, az elhunyt férj üzlettársának segítségével, de azért elég sok minden történik mindenhol..
Imádom ezt a korszakot és egyébként szerintem elég jó kis történet lehetett belőle eredetiben, mert most elindította a lavinát és innentől lehet igazán ármányos, szerelmes cselszövős :D

Szil78>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Ez a rész sem volt jobb, mint az első. A szereplők egy kicsit sem lettek szerethetőbbek, talán csak Elisabeth, őt a végén kimondottam sajnáltam. spoiler Dianat kicsit sajnáltam, bár lehetett volna több esze, dehát nem hallgatott a nővérére. Nagyon remélem, hogy Lina megkapja a büntetését amiért azt tette amit tett, hiszen Diana volt az egyetlen aki falazott neki és emberi lényként kezelte, amit egy utolsó mocsok húzással hálált meg. Penelope egyre rosszabb, egy igazi kígyó. A „szerelem” amit Henry iránt érez végképp elvette az eszét. Már ha ezt szerelemnek lehet nevezni, mert szerintem ez inkább egy őrült megszállottság, hogy végre Mrs. Henry Schoonmakernek hívják. Mindenre képes ezért, még az sem érdekli, hogy Henry spoiler De őszintén? Meg is érdemli.
Nagyon gondolkodom, hogy érdemes-e kézbe venni az utolsó két részt angolul (őszintén szólva, hogy tudom, hogy ez 4 részes, lehet, hogy bele sem kezdek), de egy morbid kíváncsiság hajt, hogy mi lesz ezekkel. Csak ne lenne ilyen unalmas a történet….

Nity>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Jesszusom ez a könyv!!!! 50 oldallal előbb kellett volna, hogy vége legyen, mert így alig bírtam elolvasni a végét, annyira dühített és izgultam és elszomorított. Nagyon tetszett egyébként az első könyv folytatásaként, bár az első felében úgy éreztem, hogy nem éri el az első színvonalát. Őszintén az elképesztően tragikus végkifejlet miatt az elsőt mondanám jobbnak, de nyilván az ebben történtek lendítik előre – nem kicsit – a folytatást is. Megdöbbenve láttam, hogy a sorozat soron következő két részét nem fordították le magyarra, azonban itt nem állhatok meg, úgyh nyilván angolul kell megszereznem és elolvasnom, mert szétrobbanok, ha nem folytathatom hamarosan!
Elizabeth-et és Will-t is nagyon szerettem, de hozzám inkább Diana és Henry áll közelebb, úgyh nekik drukkolok elképesztően a folytatásban!
Penelope-t és Linát pedig annyira gyűlölöm, hogy arra szavak sincsenek. Végig azon gondolkodtam, hogy hogy kéne valakinek megölni őket, de először jól megalázni és megsemmisíteni!
Nálam az írónő abszolút elérte a kívánt hatást. Teljesen beszippantott és magával ragadott az általa teremtett világ minden intrikájával, tragédiájával és romantikájával együtt. Alig várom a folytatást!

Quvik>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Ebben a részben végre sikerült néhány szereplőt a szívembe zárnom, néhány másikat pedig alaposan megutálnom; ami késik, nem múlik. Jobban tetszett az előzőnél, főleg mert nem számítottam a vége felé történtekre.

Franciska16>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Igazából még mindig nem tudott annyira elvarázsolni a könyv. Kedveltem Dianat és Elizabethet, de Penelopetól ki tudtam volna szaladni a világból! Kíváncsi vagyok a történet folytatására, talán majd valamikor arra is sort kerítek, de szerintem nem mostanság. Igazából még mindig nem tudom magamban hova rakni az egészet. Valamivel jobban tetszett, mint az előző, közelebb kerültek hozzám bizonyos szereplők – Elizabethet eddig is kedveltem, meg Dianat, de Will és Henry is szimpatikusabb lett számomra –, de egy-egy jelenetnél, például Penelope gondolatmeneteinél nagyon közel álltam hozzá, hogy a sarokba hajítsam a könyvet. Nem szokott problémám lenni a negatív szereplőkkel, de itt volt. Összességében a történet jobban tetszett, mint az előző részben, a befejezés azért odavágott rendesen, és kíváncsivá tett, számomra az egész könyv gördülékenyebb volt. Egyedül az zavart, hogy néha tényleg a falra másztam tőle.

selene>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Hú nekem ez a rész is nagyon tetszett. Szórakoztató kötet tele ármánnyal, szerelemmel, zsarolással, titkokkal és szép ruhákkal. Az első részt régebben olvastam ezért kellett egy kis idő mire eltudtam helyezni magamban a szereplőket. Ezután viszont menthetlenül magába szippantott a könyv hangulata.

Szerettem Elizabeth és Will jeleneteit Kaliforniában. Persze tipikus dolog ez a gazdag lány beleszeret a lovászfiúba de mégis szurkoltam nekik. Mind a ketten a kedvenc szereplőim közé tartoznak. Elizabeth szép, okos és a kisujjában vannak a társasági praktikák tehát bárkihez férjhez mehetne ám ő mégis a saját feje után megy.

Linát és Penelope-t a törekvőket viszont nem szerettem. Egyre jobban hasonlítanak egymásra.

A végét pedig bevallom még meg is könnyeztem, pedig már régen fordult elő velem ilyen.
Remélem ezt is eszébe jut valakinek megfilmesíteni. Imádnám..

lucus_97>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Végre! Végre! Elolvastam! Hol is kezdjem…
Penelope még inkább negatív szereplővé vált számomra. Igazán sajnálom Dinát és Elizabeth-t megtalálják a szerelemet majd elveszítik. Lina róla inkább nem is beszélnék.
Nekem az első része jobban tetszett.

Anita_Juhász>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Teljesen elvarázsolt! Ármány,szerelem, gyönyörű ruhák mi kellhet még egy nőnek! ;)

abstractelf>!
Anna Godbersen: Luxe girl 2. – Pletykák

Az utolsó oldalakat leszámítva nagyon szenvedtem rajta. Igazából az a gond, hogy nagyon vontatott a történetvitele, hogy képtelenség egyszerre sokat olvasni belőle.
Nagyon reménykedtem, hogy jó lesz ez a történet, de bánatomra nem lett így. Ráadásul annak ellenére, hogy közel 400 oldalas a könyv, a történetét ennek töredékében is össze lehet foglalni…
Kár érte… viszont a harmadik rész talán egy kis pozitív változást ígér majd.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Amadea>!

A jó leányok arcát a napfény lengi be,
Erényük és tisztaságuk sárkányokkal libeg.
Ám a rossz leányok fejüket leszegik
Megvetés és szégyen kíséri lépteik.
S mégis, a rossz leányok nyugodtan alszanak,
Nem ér el hozzájuk a bűntudat szava
Míg a jó leányok éberen hánykódnak,
S a rosszak lelkéért imákat mondanak.

Egy varrónő versei, 1898

203. oldal

Amadea>!

– Amikor én voltam fiatal lány – kezdődött Mrs. Holland litániája , úgy neveltek, hogy egy nő neve háromszor jelenhet meg az újságban: amikor megszületik, amikor férjhez megy, és amikor meghal

72. oldal

Niki_>!

Henry nem szeret stop.
Még mindig Penelope-ba szerelmes stop.
Nagyon önző voltam stop.
A házvezetőnő elment top.
Nincs semmi pénzünk stop.
Anya beteg, nem kel fel az ágyból stop.
Mit csináljak? stop
Kérlek, segíts stop!
D.

Kapcsolódó szócikkek: Diana Holland · Henry Schoonmaker · Penelope Hayes
alaina>!

Diana Teddyt önmagában mindig is meglehetősen unalmasnak találta – az a fajta fiú volt, aki rajongott az édes, sápadt dolgokért, többek között Elizabethért.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diana Holland · Elizabeth Holland · Teddy Cutting
Franciska16>!

– Ez a szalon egyszerűen nem ugyanaz Elizabet nélkül – jelentette ki Agnes. Szemügyre vette a tölgyfa tolóajtókat, a falburkolatot az olajzöld bőrberakással, és a laza összevisszaságban álló antik székeket. Valóban, azt meg kell hagyni, a helyiségben jóval kevesebb bútor volt, mint korábban.
– Igen, és többet nem is lesz olyan – felelte a kisebbik Miss Holland egy türelmetlen kézmozdulat kíséretében. A két lány már megitta a teát, amelyet Diana saját kezűleg készített el, hogy megkímélje Claire-t a fáradtságtól. A tea túl erősre sikerült, ráadásul Diana az elmúlt néhány napban alig evett valamit, így most különösen feszült volt, következésképp a társalgás a szokásosnál is jobban akadozott.

128.-129.

alaina>!

Diana pontosan tudta, hogy nem illik ismeretlen úriemberek társaságában kocsikázni, ám magát mindig is felvilágosult gondolkodónak tartotta, aki nem rabja a társadalmi konvencióknak.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diana Holland
CarmenV>!

Széles arccsontját, hegyes orrát és vastag szemöldökét, mely úgy trónolt homlokán, mint valami gyapjas pók, Diana már látta valahol, ahogy rövid, sötét haja és fürkésző tekintete is ismerősnek tetszett.

27. oldal

CarmenV>!

A férfiak ekkor mellé léptek, szinte összepréselték. Henry a szagukat is érezte, ami még inkább megerősítette gyanúját, hogy a személyzet új tagjai eddig nem a családi ezüst fényesítésével töltötték napjaikat.

286. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lauren Oliver: Káosz
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Meg Cabot: Menekülés
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Alexandra Bracken: Világok utazói
Cecily Von Ziegesar: Hot girl
Francine Pascal: Váratlan örökség