Luxe ​girl (Luxe girl 1.) 150 csillagozás

Anna Godbersen: Luxe girl

A ​gyönyörű és gazdag lányok kegyetlen játékokat űznek A hamis mosolyú szívtiprók bűnös vágyakkal teltek Hazugságok, titkok, botrányos viszonyok 1899, Manhattan

Képzeld el, hogy Jane Austen a legvadabb Bad Girl…

Az elbűvölő Elizabeth Holland New York egyik befolyásos és gazdag családjának leánya; bálkirálynő, aki úgy játszhat a férfiszívekkel, ahogy neki tetszik. Ám egy nap rossz hírek érkeznek, a családot anyagi csőd fenyegeti. Liz egy módon mentheti meg a becsületüket, ha hozzámegy Henry Schoonmakerhez, a nőcsábász, részeges, de gazdag fiúhoz. Az esküvő gondolatát mindketten gyűlölik, Elizabeth gyermekkori szerelmével folytat viszonyt, míg Henry a Holland család kisebbik lányát szédíti. Ekkor a városi bulvárlapok kedvelt szereplőjét, Manhattan üdvöskéjét, az álompár női tagját szörnyű baleset éri… Elizabethet sokan irigyelték, de vajon kinek állhatott érdekében végleg elhallgattatni?

A fényűzés világában öt fiatal veszélyes életet él. Az ártatlanság kora… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
482 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542195 · Fordította: Berki Judit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Henry Schoonmaker · Diana Holland


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Anna Godbersen: Luxe girl

A könyv gyönyörű borítója az első, ami felkelti az olvasó érdeklődését, bár a ruha nem igazán tükrözi a korszakot, melyben játszódik.
A századforduló környékén játszódik, New York előkelő rétegét ismerhetjük meg, akiknek az élete cseppet sem olyan egyszerű, mint gazdagságukból kiindulva elsőre gondolnánk. Életüket szabályok tömkelege szövi át meghatározva minden lépésüket.
De a fiatalokban ebben a korban is ott bújkál a lázadás vágya.

Elizabeth a tökéletes ifjú társasági hölgy, aki mindenki kedvében tesz, mégis meg tudja lepni az olvasót titkaival.
Diana kilóg környezetéből, nem meglepő, hogy titkos hódolóját éppen ezzel fogja levenni a lábáról.
Henry bonyolultabb karakter, mint azt elsőre gondolnánk, a végére egészen megváltozhat a véleményünk róla.
Penelope nagyon izgalmas, nélküle sokkal unalmasabb lenne a történet.
Will nem igazán bontakozik ki, mégis talán a róla szóló részeket várjuk legjobban.

A történet nagyon fordulatos, mikor már azt gondolnánk, tudjuk mi lesz a következő oldalon, akkor jön egy váratlan jelenet. Rengeteg bonyodalom fut rengeteg szálon. A végére nagyon izgalmas, ahogy ezek felváltva bonyolódnak egyre jobban, egészen az utolsó fejezetig fokozva a feszültséget, ahol végre összérnek a szálak, és mindent megérthetünk.

Egy izgalmas romantikus bonyodalom egy olyan korban, mikor a szerelemért még sokkal nehezebb utat kellett bejárniuk a fiataloknak.

(személyes: mivel tudom, hogy a kiadó nem jelenteti meg a teljes sorozatot magyarul, valamint, hogy a következő részben minden szál tragédiába torkollik, én inkább nem olvasom tovább, hanem magam elképzelem a boldog befejezést ehhez a részhez :))

lind>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Ez a könyv többféle érzelmet vált ki belőlem.
Még nem olvastam történelmi könyveket és ezt a művet is csak a borítója miatt kezdtem el. Sok türelem kellet hozzá, hogy kibontakozzon a történet, (ezért majdnem abba is hagytam) de a végére megérte a várakozás. Izgalmas, lebilincselő és külön tetszett, hogy az írónő minden fejezethez hozott egy idézetet is.
Általában nem tetszenek azok a történetek, ahol a cselekményt több szempontból követhetjük végig, de itt még örültem is hogy így olvashatom végig. Valahogy a szálak mindig összeértek vagy épp összegabalyodtak.
DE nem tetszett benne a sok klisé: a feltörekvő lány, sorsüldözött szerelmesek (ebből volt elég), a léha fiú „megtérése”,…… . A szereplők sorsát már előre meg lehetett jósolni.

2 hozzászólás
Panni777 P>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Egyszer olvasható könyv, valamennyire szórakoztató, de kiszámítható és a ruhákon kívül más nem utal arra, hogy viktoriánus lenne. A beszéd egyáltalán nem kifinomult, az írónőnek talán több Jane Austent kellett volna olvasnia; ráadásul sokszor bukkannak fel benne modern, csak mostanában használatos jelzők, kifejezések, ami szerintem nagyon zavaró volt és engem mindig kizökkentett az olvasásból.
A történet maga elég kiszámítható volt, a könyv első 20 oldalának elolvasása után már gondoltam, hogy ez lesz a vége. Úgy éreztem, a karaktereknek nem volt igazán mélysége, kivéve talán Dianát, aki a kedvencem volt egyébként. A többiek csak páváskodtak (tudom, ez volt a könyv célja, hogy ezt bemutassa), de nem ismertük meg őket jobban azon kívül, hogy mi volt a céljuk Elizabethtel kapcsolatban.

Quvik>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Szép a borítón lévő ruha, bár a könyv korhűségéről nem igazán sikerült meggyőznie, ezért sem olvastam el eddig, holott már évek óta ott figyelt a polcomon. A Bad Girlnél mindenképpen jobb, Jane Austen írásaihoz azonban inkább nem hasonlítanám.

Nauri>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Elég kiszámítható volt a történet, de na… időnként kell egy kis romantika, na meg persze némi botrány is ;) a folytatásra is kíváncsi vagyok. A borító nagyon szép, az ember lányának kedve támadna felpróbálni egy ilyen hatalmas ruhát (pedig ez alapból nem igazán jellemző rám :D)

Szédültnapraforgó P>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Nagyon kellemes olvasmány volt, bár időnként Julia Quinn feelingem volt (a Bridgerton család sorozata is hasonló). Ezért a fél csillag levonás.
Kiszámítható volt a történet, de akkor is élveztem :)
A szokásos vaskalapos szülők, a gazdag lány – szegény fiú szerelme :)
A bálok, kialakult párocskák, illem, a gardedámok, szobalányok, szép ruhák, mind, mind a kosztümös filmeket idézték.

A nekem tetsző idézetekből válogattam :)
„Ne a pénzért menjetek férjhez, mondogatta gyakran Mrs. Holland a boldogabb időkben. Csak menjetek férjhez oda, ahol a pénz van. Régebben ez olyan viccesnek hangzott, de Diana tudta, hogy anyja szándékai időközben megváltoztak.”

Aranyigazság (bár Penelope szájából igencsak furán hangzik :D)
„Sose üldözd azt, aki tetszik, játszd mindig a megkaphatatlant.”

CarmenV>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Imádom borító :D bár a lányból valaki mást is választhattak volna, vagy legalább a fényképnél a vállát „eligazgathatták volna” :D mondjuk az arca nem csúnya :)
Történelmi-szerelmes-romantikus-cselszövős-lányos- könnyed :) Sajnálom, hogy nem adták ki a többi részét, de azért szerintem elolvasom a másik részét is, ami még megjelent :) szeretem ezt a kort és a körítést :)
Adott egy család egy konfliktus egy lehetséges megoldás és egy nagyobb adag bonyodalom.. nekem tetszett, mert könnyed, és pontosan kiszámítható :D egyedül talán Will esett ki, mert azt nem hittem hogy tényleg lelép… de belegondolva kell valami mozgatórugó :D a szófogadó jó kislánynak kell egy kis löket, a nem illeszkedek sehova, mert megtehetem húgocskának kellett egy kisebb pofon… :)
Az hogy a vége az eleje, nekem picit fura, bár sokan vannak akik mindig elolvassák az utolsó részt/fejezetet/oldalt off de én nem szoktam.. hiszen ha tudom mi a vége, miért olvasnám végig? oké, hogy van sok történet amit ismerünk, és így lehet tudni, hova jut, de akkor is…szerintem úgy a szép és jó ha megadjuk a tiszteletet és végigjárjuk az író által kijelölt utat :D
Aki valami komolyabbra vágyik, annak nem ajánlom… ez egy könnyed kis limonádé :)

Szil78>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Húúú, hát hol is kezdjem. Direkt nem írtam értékelést az első rész végén, gondoltam megvárom a második részt, hátha javít a helyzeten, nem tette… Rettenetesen untan helyenként ezt a történetet. Bár sok szemszögből olvashattuk az eseményeket, mégis úgy érzem, hogy nem történt szinte semmi, a főszereplők förtelmesek voltak egytől egyig. Ennyi sekélyes, fennhéjázó, önelégült, beképzelt…(és még folytathatnám a sort) emberrel én még egy könyvben sem találkoztam. Az elején azt gondoltam, hogy talán Diana majd szimpi lesz, de nem. Ahogy kezelte a családja helyzetét az teljesen unszimpatikussá tette a számomra, úgy viselkedett, mint aki abszolúte nem fogja fel, hogy a szavainak milyen következményei lehetnek rájuk nézve, és hogy mennyire nem lesz romantikus mikor majd a csatornában kutat a kajamaradékok után.
Penelope egy igazi dögkeselyű, egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire rideg és számító. A szememben mondjuk Elisabeth sem sokkal jobb, bár őt a könyv végi tette kicsit szerethetőbbé tette. Talán az egyetlen pozitív szereplője ennek a könyvnek Will volt.

S_Évi>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Azt hittem sose lesz vége! A folytatását biztosan nem olvasom el. Minden szereplőt ellenszenvesnek találtam, ezért a további sorsuk sem érdekel. A csodálatos borító miatt adtam ezt a három csillagot is…

LauraV96>!
Anna Godbersen: Luxe girl

Először is, mi az, hogy „Képzeld el, hogy Jane Austen a legvadabb Bad Girl…”? A könyv 1899-ben játszódik, könyörgöm, ne keverjük a korszakokat.
Másodszor, ez a könyv egy kliséhalmaz.
19.századi Gossip Girl, csak még kevésbé érdekesen.
Egyetlen szerethető karakter volt, Diana, a többieket vagy utáltam, vagy nem érdekeltek, vagy épp a falat kapartam miattuk.
Ez a könyv minimum 100 oldallal hosszabb, mint ahogy azt a történet megkívánta volna.
Minden konfliktus megoldódhatott volna max. 200 oldalon belül, ha ezek a drága virágszálak leültek volna és őszintén elmondják, mi nyomja törékeny kis lelküket.
Nem szeretem az olyan konfliktusokat, amik a gyatra kommunikáció miatt alakulnak ki, és burjánznak el.
Egyszerűen nem tudtam megkedvelni a szereplők 90%-át, mert hiába ismertem a gondolataikat, kívül úgy viselkedtek, hogy meg tudtam érteni azokat, akik nehezteltek rájuk. spoiler
Pedig már az első, kb. 100 oldalban rá lehetett jönni a megoldásra, ami mindenkinek jó lett volna, de végig kellett szenvednünk míg 350 oldalt, addig, amíg a szereplők is rájöttek valahogy a kommunikációs szint „level békaseggealatt” mellett arra, mit is kéne tenniük.
spoiler


Népszerű idézetek

Timi>!

Ne járj, lányom, a sötétbe fiúk után, megbánod, mézes-mázos szavaikkal megsebeznek, meglátod.

223. oldal

VNoémi>!

A jövőben nem lehetek többé ennyire meggondolatlan és könnyelmű, bár képtelen vagyok megbánni bármit is, amit elkövettem.

Ingryd>!

Mindig hittem abban, hogy igenis ki kell élvezni minden perc zamatát. Másunk úgysem marad a végén.

163. oldal

Virág_>!

– Miből gondolja, hogy olyan vagyok, mint más előkelő fiatal hölgyek? – Diana az utolsó három szót mély megvetéssel ejtette ki. Más előkelő fiatal hölgyek mindannyian a szabályok rabszolgái voltak, és úgy siklottak át az életen – már ha ezt egyáltalán életnek lehetett nevezni –, mint az élettelen próbababák.

Ingryd>!

A szerelem első tőrdöfése olyan, mint az alkony pírja. Lángoló színkavalkád: narancs, sárgás rózsaszín, vibráló bíborszín…

145. oldal

Szédültnapraforgó P>!

Akkor szembesült életében először azzal a ténnyel, hogy valóban léteznek a földön olyan emberek, akik napjaikat lélekölő tevékenységgel – köznapi néven: munkával – töltik, és ez a felismerés mind a mai napig kísértette.

64-65. oldal

Ingryd>!

Legyél kegyetlen, kis húgom, vagy a világ kegyetlenül eltapos. Tehát nincs több nyilvános okádás!

240. oldal

Ingryd>!

Bárhova nézünk, mindenhol a bűneinket látjuk. Hozzátartozóink arcának sápadt fényében, a susogó falevelek hangjában, a hétköznapi tárgyak rejtélyes helyváltoztatásaiban. Lehet, hogy csak a szemünk űz tréfát velünk, de az is lehet, hogy Isten így akar üzenni valamit. Végül is mindegy. A jelekre mindig oda kell figyelnünk.

449. oldal

Ingryd>!

– Teljesen érthető – suttogta saját képmásának –, hogy nem tudsz másra gondolni, csak rám, Mr. Henry Schoonmaker!
– Bizony, bizony. Én is pontosan így gondolom.

329. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Schoonmaker

A sorozat következő kötete

Luxe girl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Rózsák
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Mary Balogh: Az egyezség
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Carly Phillips: Forró szerelem
Alexa Riley: Mindent bele
Annie Pietri: A Napkirály kémnője
Daisy Goodwin: Sisi angol szerelme