Triton (Szirénia öröksége 2.) 591 csillagozás

Anna Banks: Triton

Emma éppen most jött rá, hogy édesanyja egy réges régen eltűnt Poszeidón hercegnő, és az a tény megrengeti identitását. Félvérként az emberi világban különcnek és bogarasnak tartják, a Szirének között pedig utálat tárgya, ugyanis törvényeik szerint a félvérek által megérdemelt sors a halál.
Ha még ez nem lenne elég gond, édesanyja feltűnése a Szirének világában egymás ellen fordítja a két királyságot, Poszeidónt és Tritont. Vajon Emmának most mit kellene tennie? Teljesítse Galen kérését, azaz legyen biztonságban és reménykedjen a legjobbakban? Avagy érdemes lenne felvállalnia önmaga felfedésének kockázatát- és az ajándékáét-, olyan emberek életét mentve meg így, akiket sosem ismert?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616810 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616803 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Galén · Tóraf · Emma McIntosh · Raína · Antonisz · Grom · Nália


Kedvencelte 47

Most olvassa 27

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 167

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Anna Banks: Triton

Ez, valami elmondhatatlanul izgalmas ès mozgalmas volt! :) Szinte már kètelkedtem benne, hogy ebből a kalamajkából győztesen tudnak kijönni. De nem okoztak nekem csalódást!
Galèn ès Emma, szó mi szó tènyleg vajmi keveset voltak kettesben. Emiatt mègis úgy èrzem, hogy amikor mègis együtt voltak az jelentősègteljes volt. Biztosított minket az írónő afelől, hogy bennük nem változott semmi, csak körülöttük!
Èn most megelègszem azzal a tudattal, hogy jól vannak ès szeretettel gondoluk rájuk ès a kalandos törtènetükre. A harmadik rèszt most egyelőre napolom, nekem így is kerek, nincs szüksèg újabb bonyodalomra ami maximum elvesz a varázsból, hozzá pedig nem ad. A fülszövegre támaszkodva, erre jutottam. Galèn ❤

4 hozzászólás
Kikiriki>!
Anna Banks: Triton

Nekem talán az első rész egy fokkal jobban tetszett, de ez is elég jó volt.
Galén meg Tóraf még mindig a kedvenceim, azonban Emma anyját nem nagyon tudtam hova tenni. Grom számomra közömbös szereplő maradt, de Antonisz királyt nagyon megkedveltem. :)
Anna Banks nagyon jól tudja bemutatni ezt az egész világot, habár nem tudom, mit hozott ki a harmadik részből, hiszen ahogy azt előttem is megírták, ez a rész is simán elmenne befejezőnek.
A sorozat részei nem hiszem, hogy kedvencekké válnak, azonban kiemelném, hogy mindháromnak gyönyörű borítója van (főleg ennek) *-*

vikcs>!
Anna Banks: Triton

Először is, muszáj kiemelnem a borítót. Egyszerűen fantasztikus, csodaszép, gyönyörű!!! No.1 eddig:) Olyan jól visszaadja Galént(❤) és Emmát.
Ezt a részt is imádtam, bár picit másabb volt mint a Poszeidón, kevesebb poén volt, és lassabban indultak be az események, de végig fenntartotta az érdeklődésemet, mert mindig volt valami fordulat, amin aggódhattam.
Hiányzott Galén és Emma kis játéka, románca, a vége felé kaptunk belőle szerencsére.
Tórafot még mindig imádom, bár eléggé rám ijesztett a könyv közepe felé, de szerencsére nem csalódtam.
Nagyon nem csíptem Emma anyját, elég gyerekesen viselkedik miután spoiler
spoiler
Kicsit mélyebb betekintést kaphattunk a szirénvilágról, a politikájukról, hogy hogyan mennek náluk a tárgyalások, milyen törvényeik vannak. Örültem, mikor sikerült megállapodást kötniük, annyira szorítottam érte.
Voltak benne kevésbé izgalmas részek. Ide-oda mennek, repülnek, stb. A végén is valamiért nem éreztem odavalónak a szigetes jelenetet, szinte semmi nem történt, spoiler
Az utolsó oldalaknál úgy éreztem, itt vége lehetne az egész történetnek. Happy end, mindenki boldog. Nagyon kíváncsi vagyok ezért a befejező kötetnek, remélem az sem fog csalódást okozni. :)
Olvassátok ezt a trilógiát! Imádom!

_Eriii>!
Anna Banks: Triton

Nem volt rossz, de nem is mondanám nagy számnak. Olyan kis könnyű olvasmány, amit tizenéveseknek nagyon ajánlok. Talán már megszoktam a keményebb, akciódúsabb fantasyket és azért, de nekem szörnyen hiányzott az akció. Nem mondom volt benne egy kis próbálkozás, de nem nagy szám. Az első részt elég régen olvastam, de ahogy nekifogtam ennek minden eszembe jutott. Galen eléggé jó fej, sőt mindegyik szereplőt kedveltem. Emma édesanyja azért nem volt semmi. Jókat kuncogtam. Összeségében szerintem nem nekem íródott, de rosszat sem tudok mondani rá….

Kate20>!
Anna Banks: Triton

Nem vett le a lábamról ez a kötet sem. Annak ellenére sem, hogy itt már nem csak egyszerű történetvezetés volt. Még mindig azt gondolom, meg lehetett volna mind2 részt sokkal profibban írni. Ugyan ifjúsági könyv, szerintem nagyon a legalján volt összetettségében. A logikával itt is bőven voltak gondok, valami nagyobb horderejű cselekményre számítottam, szebb befejezéssel.
A szereplőknek kevés jellemfejlődése volt, pedig ez elengedhetetlen egy jó sztorihoz. Kiváltképp az bosszantó, mikor visszafejlődik egy adott szereplő. off
Nagyon kevés jót tudok felsorakoztatni emelett a könyv mellé. De a borító még mindig megnyerő.

DarknessAngel>!
Anna Banks: Triton

Hirtelen nem is tudom, melyik rész volt a jobb. Azt hiszem, mind a kettőt ugyanúgy imádtam.
Olyan jó ez a szirénes történet, könnyed, és kellőképpen kikapcsol. A Poszeidón után én valami teljesen más cselekményre számítottam, így többször meg is lepődtem, de jó értelembe.
Mondjuk Emma anyukáját nem igazán tudtam hova tenni. Kicsit fura volt, hogy milyen szerelmes tini lett belőle egyik percről a másikra. És Emmát is meg tudom érteni, hogy miért érezte elárulva magát. De Gromot kedveltem :)
Galén továbbra is szuper, annyira kis cuki pasi. És imádom, hogy mindig angyalhalazza Emmát :D
Tórafban sem csalódtam, ő még mindig az egyik kedvencem. ^^ Raínával már nehezebb, de azért ő se reménytelen. Tetszettek az újonnan felfedezett képességek, Emma nagyapja, Góliát… És a borítóról már ne is beszéljünk *-*
Kíváncsi vagyok, mit hoz még a folytatás, mert nekem ez már eléggé lezártan tűnt, de ki tudja? Galén-ról mindig szívesen olvasok.

6 hozzászólás
Sippancs P>!
Anna Banks: Triton

Egy hajszálnyival talán gyengébb volt, mint az előző rész, de ezt betudom a -50 oldalnak és az ismerkedős pillanatok hiányának. Egyébiránt totális szerelem, úgy kellett kiimádkozni a kezemből, és akár tetszik, akár nem, 29 éves fejjel én is beállok a Tóraf és Galén imádók sorába.
Viszont! Ezzel a befejezéssel én egy kerek történetet kaptam, ami abszolút nem igényelne folytatást. Akkor miért a harmadik rész? És miért kell szerelmi háromszög, lásd fülszöveg!? Nem tudom… valahogy annyira nem vonz így a Neptun. Lehet, hogy kihagyom, és elkönyvelem magamban a sorozatot duológiának…

4 hozzászólás
MissFortune>!
Anna Banks: Triton

Pörgős, izgalmas, mint az első rész.:)
Kezd a kedvencemmé válni ez a sorozat, szóval különösen érdekel, hogy mit hoz a 3. kötet. Főleg, hogy ez a második is jó lezárás lett volna.
Főhőseink nagy bajba keveredtek, elképzelésem sem volt, hogy hogyan fognak kimászni belőle. Azonban sikerült, mint mindig, méghozzá elég cselesen. Örülök, hogy így már Galén és Emma boldogok lehetnek. Jó párost alkotnak.
Ebben a részben nagyon megkedveltem Raínát. Helyén van a szíve, mindig megmondja a frankót, kicsit ugyan hisztikórós, de neki még ez is jól áll. Tóráffal pedig aranyosak együtt.
Náliát még mindig nem sikerült megkedvelnem, közömbös érzéseim vannak felé. Azonban az apja, Antonisz király szerethető.
Igazából már az első részben is gondoltam, hogy ebből a vének tanácsából én úgy hívom valami gond lesz, ez be is igazolódott. Remélem a harmadikban eltüntetik őket az egész királyságból, mert ez valami szörnyen maradi rendszer.

Dsheavenofbooks>!
Anna Banks: Triton

Imádtam. Eszméletlen, hogy mennyire magával tud ragadni ez a könyv, és csak olvasod és olvasod, és nem tudod letenni. Valami hihetetlen.
Nem olvastam még hasonló könyvet, amiben hasonló világ lett volna. Ez az egész új, és egyben a megnyugtató érzés, a mégis ismerős dolgok boldoggá tettek az olvasása közben.
Számomra ez a rész beillett volna egy zárókötetnek is, nagyon tetszett az egész magvalósítása, bár még mindig rövid.:( Igazából lehet, hogy túl gyorsan halad a cselekmény, hogy minden túl gyorsan történik, de engem ez nem zavar, nekem így tetszik.
spoiler
Nagyon tetszett a könyv humora, a spoiler. spoiler
A Galén és az Emma párost továbbra is imádom. Hatalmas kedvenceim lettek. A spoiler
Nem is tudok nagyon mit mondani. Hatalmas kedvencem lett, minél hamarabb elolvasom a zárókötetet is.
A külső és a belső borító egyaránt gyönyörű, határozottan az egyik kedvenc borítóm lett. csak ámulok és bámulok. Kívül-belül gyönyörű.
Köszönöm, hogy olvashattam!^^ Hatalmas kedvencem lett.

UI: spoiler

2 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Anna Banks: Triton

A történet onnan folytatódik, ahonnan indult, és úgy látom Anna Banks mindig csavar rajta egyet. Mert bár most sem egyből egyesül a két régi szerelmes, a történet nem itt csúcsosodik ki. Hanem egy forradalom előszelén, előkészületén. Nekem tetszett, aranyos, kedves szerethető ifjúsági könyv volt, benne szirénekkel. Tetszett.
https://youtu.be/wY-W8RZssdM

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

– Azt csináld, ami boldoggá tesz!

140. oldal

sedina22>!

Apám mindig azt mondta, sérelmet őrizgetni magunkban olyan, mintha mérget vennénk be, és azt várnánk, hogy a másik ember haljon meg.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh
Cheril>!

Kezdem azt hinni, hogy az élet szívás.

26. oldal

vikcs>!

– Magát meglőtték – közli Rachellel.
– Maga lőtt meg, hülye pi…

60. oldal

vikcs>!

– Semmi másban nem vagyok biztos, csak benned, Benned viszont tökéletesen. Gondolkodás nélkül.

271. oldal

vikcs>!

Az emberek között keresgélve vajmi nehezen találni tiszteletet a fiúknál. Vajon kiveszett a tisztelet?

212. oldal

2 hozzászólás
vikcs>!

– Nem érdemli meg a könnyeidet.

169. oldal

vikcs>!

– Az emberek rém furák – suttogja. Kíváncsi vagyok, mit szólna a Disney Worldhöz.

186. oldal

lugeos>!

Elvégre Emma jelszava az, hogy „jobb bocsánatot kérni, mint engedélyt”.

226. oldal


A sorozat következő kötete

Szirénia öröksége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vérvonalak
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Tracy Wolff: Sóvárgás
Marah Woolf: Ne szeress!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza