Szövetség (Nemezis 2.) 30 csillagozás

A szerelem ereje
Anna Banks: Szövetség

A serubeli Sepora hercegnő és Theoria királya, Tarik között nagy nehézségek árán béke köttetett, mióta összefogtak a tomboló járvány, a csendes pestis ellen. Mivel egymás iránti érzelmeiket a politika és a hatalom kusza hálója szövi be, saját megbízható forrásaik segítségével kell megpróbálniuk közös nevezőre jutni. Azonban amikor árulók tesznek keresztbe a terveiknek, akiknek ráadásul nagy hatalmú szövetségeseik vannak, mindkét királyság jövője veszélybe kerül. Vajon sikerül időben megbizonyosodniuk arról, kiben is bízhatnak igazán – beleértve egymást is –, hogy megmentsék a királyságaikat, a szerelmüket, sőt az életüket?

Eredeti mű: Anna Banks: Ally

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619651 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sepora · Tarik · Eron király


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

El sem tudom mondani, hogy mióta vártam már ezt a megjelenést.
Na jó, igazából pontosan meg tudom mondani, mert például a kiadó eredetileg áprilisra ígérte, a Könyvfesztiválra és azóta folyamatosan tologatták a kiadást, mert állítólag volt vele valami gond…
Nos, ezt nem tudom, de most végre megjelent, szóval próbáltam időt szakítani rá, hogy elolvassam.
Jelentem: teljes mértékben megérte a várakozást, mert egy nagyon izgalmas és nem mindennapi kötetről beszélünk, ami többek között új kedvencem is lett, habár nem vagyok teljesen elégedett a lezárással és örültem volna, ha ebből a sztoriból végül egy trilógia kerekedik ki…
A kötet tele van sok-sok politikai ármánnyal, árulással és képmutatással, ami természetesen igencsak jellemező egy ilyen témájú történetre, mégsem sok, még pont elég, hiszen az írónő kitűnően lavíroz a romantika, fantasy elemeivel, amitől szerencsére egyáltalán nem viszi túlzásba ezt a senkiben sem lehet megbízni témát.
Még mindig imádom ezt a sajátos, különlegesen kigondolt és jól felépített világot, amiben fontos szerepet játszik a régi, egyiptomi mitológia és vallás, valamint maga a sivatag, mégsem koppintása egy letűnt kornak és civilizációnak, hanem ötvözete ennek az ősi kultúrának valami teljesen újjal, rendhagyóval.
Sepora és Tarik között még a sok félreértés és hazugság ellenére is izzik a levegő és egyszerűen süt róluk, hogy mennyire odavannak egymásért.
Viszont mindketten végtelenül makacsak, sokszor csak a saját igazuk érdekli őket, éppen ezért, tipikusan: se veled, se nélküled kapcsolat az övék. Akkor sem vallanák be, hogy a másiknak van igaza, amikor az életük múlna rajta. Ez pedig néha kicsit bosszantó, ám mindenképpen érdekes jeleneteket szül kettejük között.
Bőven voltak egyébként meglepő, sokkoló fordulatok, kiderült, hogy több olyan szereplő is lehet áruló, akikről egyáltalán nem feltételeztük volna, a végkifejlet pedig mindenképpen teljes, lezárt, mégis maradt hiányérzetem, hiszen egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy a könyv hosszához képest igencsak hirtelen lett vége.
Az epilógus lehetett volna sokkal, de sokkal hosszabb, pár plusz fejezetről pedig már egyáltalán ne is beszéljünk.
Összességében tehát, azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikus szálakkal átitatott, különleges hangulatú és kissé szokatlan felépítésű high fantasykat.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/11/konyvkritik…

>!
AniTiger MP
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Gyengébb, mint az első rész, mert a fiatalok szerelmi civódása kicsit sok volt nekem, de iszonyatosan szerettem a többi országról, a lakóikról és a különleges dolgaikról olvasni! Tetszett, hogy kisebb-nagyobb háttérsztorit kapott minden fontosabb mellékszereplő (pl.: Cantor, a Bazár egyik kereskedője vagy Tulle hercegnő), és az új birodalmakkal együtt új fajok is érkeztek (pl.: a Forrázók). Egyszerre volt kiborító és kiborítóan jó.

Szerintem kár „eltékozolni” egy ennyire jól kitalált és felépített fantasy világot csupán egy kétrészes sorozatra, szóval remélem, hogy születnek még történetek a fandomon belül. (Akár egy 50 évvel későbbi folytatást is elolvasnék, ahol az örökösök körül forog a történet, de akkor se húznám a szám, ha egy Clima királyságbeli random lány lenne az új főszereplő.) *.*

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/10/anna-bank…

>!
Maxim, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619651 · Fordította: Stier Ágnes
>!
kellyolvas P
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Várva várt megjelenés a Szövetség, hiszen már nagyon kíváncsi voltam, hogyan folytatódik a történet, ami sok kérdőjelet hagyott maga után. Adott egy ifjú király, akinek kötelessége a népével törődni, meg kell őriznie a békét és meg kell mentenie a csendes pestisben szenvedőket, ami jelen tudásuk szerint a spektóriummal lehetséges. És van egy királylány, aki képes előállítani a spektóriumot, de mivel azt hadi célokra is fel lehet használni, minden porcikája tiltakozik az előállítás ellen, főleg ha kényszerítik erre. Sepora és Tarik között megtört a bizalom, és ez mindkettőjük számára nagy csalódás és fájó pont, főleg annak fényében, hogy épp az eljegyzési menetre készülnek, hiszen a béke záloga az ő házasságuk. Tarik mélységesen megbántott, Sepora elhallgatta előtte az igazságot, és ezt bizony nem könnyű helyrehozni. Nagyon nehéz Tarik szerepe: mint király, minden lépését át kell gondolnia, az öt királyság egymáshoz való viszonya tekintetében, a kényes etikett, a protokoll, az eddigi megállapodások mind megkötik a kezét. Mindketten makacs természetűek, és nehezen veszik rá magukat, hogy kimondják, amit ki kellene mondaniuk. Túl sok a szembenállás, a számonkérés, a bizalmatlankodás. Az olvasó meg forgatja a szemét, hiszen a Nemezisben annyira cuki volt a romantika köztük, most meg kifordulnak magukból. Sepora persze csalódott, mert Tarik nem mutatja ki az érzelmeit, azt a néhány kettesben töltött pillanatot kivéve, és nem tartja helyénvalónak a házasságot sem. Úgy érzi, az apja eladja őt, az anyja meg elég furcsán viselkedik. A következő lépésre senki sem számít, Seporát elrabolják még az esküvő előtt a saját ágyából. Tarik azonnal a keresésére küldi az öccsét. Innentől beindulnak az események és izgulhattam a regény végéig a számos megpróbáltatáson. Sethos izgalmas szereplővé lép elő ebben a részben, amit szerintem senki sem bán, hiszen ez a fiú egy bájos bajkeverő, akinek egy darabig el lehet nézni a csínytevéseit, de most alaposan túllő a célon.
Tetszett, hogy nem csak Theoria volt a helyszín, bár imádom az ottani egyiptomi feelinget, most jobban bepillanthattam a többi királyság szokásaiba, körülményeibe. Érdekesek voltak a különféle képességek bíró nemzetek és a hagyományaik, szokásaik. Sokkal több mágikus elem kapott helyet, ami még színesebbé tette a háttérvilágot.
A cselekmény rengeteg fordulatot tartogatott, nem számítottam rá, hogy ennyiszer meg tud lepni a szerző, akinek egyébként az írói stílusával maximálisan meg voltam elégedve. A fejezetek végén sokszor éreztem, hogy briliáns horgokat kapok, majdnem átugrottam miatta köztes fejezeteket. Nem éreztem sehol lassúnak, vagy unalmasnak a történetet, inkább szerettem volna sokkal többet olvasni belőle. Szerettem a mellékszereplőket is, szórakoztatóak voltak, némelyikük megérdemelne egy saját sztorit is.
A levonásom a túlzott szerelmi vívódás mellett igazából a hirtelen befejezés miatt adódott, azt éreztem, még legalább 50 oldal hiányzik.
Összességében az a véleményem, hogy Anna Banks egy nagyszerű fantasy világot alkotott, ami követelné a trilógiát, bőven meg lehetett volna tölteni még egy részt, annyi potenciál volt a történetben. Szívesen olvastam volna még erről a világról, amely tele van politikai cselszövéssel, intrikákkal, vívódásokkal, és romantikával, amiből lehetett volna még több is. Anna Banks megérdemli a figyelmet, én nagyon élveztem ezt a sorozatát, olvassátok, nem fogtok unatkozni.

>!
Evelena
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

A könyv legnagyobb hibája: TÚL HAMAR VÉGET ÉR!

Az a történet, amit látok magam előtt filmként, mert annyira sok és jó benne a fantázia.

Seporát sajnáltam sokszor, de azért el kell ismerni, Tarikot én is szívesen elfogadnám. ;)

Tarik: I love you, darling. Még akkor is, ha rádjön a morci hangulat.

Sethos, darling, I love you too meg azt a jópofa humorodat is, amivel folyton kitörő hahotára sarkallsz.

Minden megvolt, amit szerettem volna: csavarok, furfangok, megoldandó helyzetek, társadalmi problémák, különböző országok kultúrájába való betekintés, humor, izgalom, love, love, love… és sok más.

Na meg a piranik is jöttek megint, jajjj… a hideg rázós csoport.

A LEGNAGYOBB IGAZSÁG meg (és szerintem Tarik is egyet értene ebben):
igazán jöhetne még ide folytatás.
Olyan jó, ötletes fantasy ez és még van benne lehetőség (szomszédos országok például…)

>!
Trice29 P
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Gyengébb, mint az előző rész, mégis megvan a bája. Mégpedig a szereplők. A történet jól kitalált, tetszettek a fordulatok, de sajnos újdonságot, meglepetést nem tartogatott. Kicsit sok volt a főszereplők közötti nyűglődés. Összességében érdemes volt elolvasni-

>!
Deszy P
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Ami számomra igazán meglepő volt, hogy Anna Banks az első részhez képest mennyire kitágítja a maga alkotta világot. Az első könyvben nagyrészt a két érintett királyságot ismerhetjük meg, most viszont sorban tudunk meg dolgokat és látunk szereplőket a többi környező országból is. Ez nagyon sok új lehetőséget és kérdést hoz be. Egyrészt megmaradunk helyben, az egyiptomi világ talaján, másrészt új helyeket ismerünk meg. Ez egyébként abszolút pozitív, viszont a regény második felére kezdtem kicsit úgy érezni, már túl sok az újból. Érdekes volt minden, amit megtudtunk, de mivel ez egyben a sorozat zárókötete is, mindent el is kellett varrni rögtön. Ez nagyrészt sikerült, de amikor letettem a könyvet, kicsit úgy voltam vele, hogy sajnáltam, csak ennyi időre hozta be ezeket a szálakat az írónő. Megismertük, majd rögtön el is engedtük. És sajnos emiatt maradt bennem még néhány kérdés. Nem annyi, hogy lezáratlannak érezzem a könyvet, mert elégedett vagyok vele így is, de azért lehetett volna még ennél kerekebb minden.

Az új világok és ezáltal az új szálak behozásával még egy problémám volt: kicsit elkerült a figyelem Sepora képességéről. Ez önmagában nem lenne gond, csak a regény elején úgy éreztem, az az ígéret, hogy megtudjuk, hogyan sikerül dűlőre jutni abban a kérdésben, hogy Sepora most akkor kovácsoljon vagy ne. Erről viszont a regény vége felé nagyon elkerült a hangsúly, olyannyira, hogy kulcsmomemtumban fel sem merült ez a lehetőség, pedig…

Az új világ kihagyott lehetőségeivel együtt kiemelném Tarik öccsének szálát, ez ugyanis annyira érdekes volt, hogy szívesen olvasnék még róla egy külön kötetben. Ez pedig lehetőséget biztosítana arra is, hogy a kitágult világot is jobban megismerjük.

Mindenesetre élveztem ezt a könyvet, izgalmas volt, és megint arra jutottam, hogy sajnálom, nincs több egyiptomi mitológiára építő YA regény, mert ezek bizony nagyon érdekesek. Aki szerette az elsőt, nem is kérdés, hogy ezt is olvasnia kell.

Bővebben:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/10/anna-banks-szovetseg-…

>!
B_Vivien_Kitti
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kevésbé tetszett sajnos, mint az első része.
Jók voltak a könyvben foglalt részek. Sokkal inkább a benne nem lévőekkel volt gondom. Maga a könyv több részre van osztva, és a részek között kisebb, pár órás ugrásokat éreztem. Ezzel csak annyi volt a bajom, hogy jó lett volna egy részletesebb spoiler jelenet, vagy a végén spoiler.
Jobban is ki lehetett volna bontakoztatni a szálakat.
Amúgy a könyv hozta az előzőekben megszokott hangulatot.
Sajnáltam, hogy Tarik és Sapora a fiatalságuk és büszkeségük miatt nem ült le hamarabb beszélgetni. Sok felesleges civakodástól mentett volna meg minket.
Összességében ez egy nagyon egyedi, rövidke igazán YA-Fantasy, amit nem sajnálok, hogy elolvashattam.
Biztos helye marad a polcomon, több okból kifolyólag is, de az tuti, hogy fogom még forgatni a duológia részeit! :)

3 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Összességében hozta az első rész színvonalát, stílusát.
Ebben a részben több volt a fordulat és a csavar.
Többet kellene a főszereplőknek egymáshoz beszélnie…..azt hittem már sosem kerekedik ki a történet. :)

>!
ViveEe P
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Annyira szép volt! És izgalmas, és idegörlő, és megható.
Féltem, hogy ezt a sorozatot is elszúrja az írónő, de nem, fantasztikus volt!
Nagyon tetszik ez a világ, számos országról, számos varázslatos képességről és lényről kapunk egy kis ismertetőt. Nagyon megszerettem a duológiákat, de mégis szívesen olvasnék még történet ebből a világból.
Szeretem a szereplőket is, bár Sethost azért sűrűn megcsapkodtam volna, de nagyon fontos eleme a történetnek.
Ami kicsit idegőrlő az Sepora és Tarik huzavonája. De ez annyi izgalommal van körbevéve, hogy megbocsátható. És annál édesebb az a néhány önfeledt pillanat.
Kifejezetten szeretem, ha a gonoszok okosak, és jól odapörkölnek, itt ez is megvolt.
És voltak szívet tépő jelenetek. Megkönnyeztem őket. A vége pedig amilyen rövid, egyszerűen gyönyörű.
Nagyon örülök, hogy olvashattam ezt a sorozatot, kedvenc lett.

>!
ap358 P
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Az első kötetet nagyon szerettem, a karakterek a szívembe lopták magukat, így ezért jutalmazom meg ezt a részt 4,5 csillaggal.
Maga a sztori olyan volt, mintha jegyet vettem volna egy személyvonatra, de a vasútállomásra egy kis piros állna be, ami félúton kitesz, és át kell szállnom egy sebesvonatra.
Az eleje olvasmányos volt, de lassan indult be a cselekmény, inkább a szereplők érzéseire épített, Sepora családjára, az eljegyzésre, és persze arra, mi is legyen azzal a fránya spektóriummal.
A könyv felénél annyira beindul a cselekmény, a harcok, a szövetségek,hogy csak kapkodtam a fejem. Számos ország bejött a képbe, és ugyancsak számos különös képességgel rendelkező egyén, amelyek mind érdekesek voltak, jókor jelentek meg jó helyen, izgalmasak voltak a fordulatok, csak kicsit sok, zsúfolt, és új.
Azt hittem, az első kötetben már megismertem a világ alapjait, de se Tarik, se Sepora nem igazán jártas a saját kis országa ügyein kívül bármi másban, pedig mind a ketten trónörökösök. Ezt elég különösnek találtam.
Mindig fel tudott bukkanni valami, amiről eddig egyikük sem hallott.
A csata olyan villámgyorsan zajlott, hogy mire elkezdődött, már vége is lett. A betegség, a lázadás, mind találó fordulat volt, csak legalább háromszor ilyen hosszan kifejtette volna az írónő.
Ezt a kötetet nyugodtan lehetett volna még húzni-vonni, akár két másik rész is kijött volna belőle, annyi minden van benne.
Sajnáltam, hogy így elrohant minden. Még Sethosról is olvastam volna, a Tulle-val való összemelegedéséről, nagy veszteség szerintem, hogy ez a momentum nem lett kifejte.
Mindezek ellenére, a kapkodást és rohanást elfeledve az ötleteket nagyon érdekesnek találtam, ezért összességében nekem tetszett ez a könyv is.


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

Mint a piramisoknak, a bizalomnak is idő kell, hogy felépüljön. Idő és türelem.

38. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Tarik
>!
ap358 P

Néhány dolgot jobb magunkban tartani…

35. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Tarik
>!
ap358 P

A zsúfolt napod egy részét szánhatnád arra, hogy eltöprengj a jó modoron.

13. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Sepora
>!
AniTiger MP

    – Egy királyné nem a szívével, hanem az eszével uralkodik. A szív ingatag. Az elme erős.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

>!
ap358 P

Igen optimista vagy. Remélem, annyira azért nem vagy ideálista, hogy nem készülsz fel a legrosszabbra, de amennyire én látom, nem teszed. Ez, barátom, botorág.

37-38. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Eron király
>!
ap358 P

A nehéz helyzetek pallérozzák az elmét és tompítják az unalmat.

50. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

>!
AniTiger MP

    – Titokban minden hercegnő fényűző esküvőre vágyik, Sethos.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

>!
AniTiger MP

    – Az emberek nem ismerik őt – vágok közbe gyorsan. – És aligha látták őket együtt ahhoz, hogy feltételezéseik legyenek róluk.
    – Hah! – Cantor vastag lábára csap. – Talán az ember nehezen fejti meg a szerelmet a saját lelkében, Sepora úrnő, de másokban felismerni nagyon könnyű feladat. Ez a két királyi sarj olyan szerelmes egymásba, mint ti Tarikkal.
    – Cantor, ez nem egészen… – kezdi Tarik a fejét rázva.
    – Tarik és én nem… – A nyelvem összeakad a szavakban.
    – Mondjuk úgy, Cantor – dadogja Tarik –, hogy a barátságunk kölcsönös…
    – …tisztelet – fejezem be, és érzem, hogy olyan forró az arcom, hogy biztosan gőzölög.
    Cantor hangos hahotába kezd, és mögöttünk a tömeg kíváncsian pillant felénk.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

>!
AniTiger MP

    – Az ugrándozásod talán működhet, de csak egy kevésbé ügyes harcos ellen – nevetett Sethos. – Attól tartok, jobbnak kell lenned, hercegnő, ha le akarsz győzni.
    Mindketten tudtuk, hogy sosem fogom legyőzni, nem számít, mennyit gyakorlunk. És azt is, hogy ezek az órák nem szigorúan az én okításomat szolgálják, hanem mindkettőnk számára szabadulást jelentenek abból az illúzióból, amit az életünknek hívunk. Volt idő, amikor mindketten szabadon dönthettünk, szabadon házasodhattunk volna azzal, akit választottunk magunknak – vagy legalább megvolt a választás illúziója –, és szabadon elhagyhattuk a palota falait.
    A szabadság most olyan volt, mint egy ajtó zsanérja, mely berozsdásodott, mert nem használták.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

>!
miaow P

Az igazság mindig nehéz, de a hazugság még rosszabb.

86. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Sara Raasch: Hó mint hamu
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Erika Johansen: Tear ostroma
Cinda Williams Chima: Lángvető
Naomi Novik: Rengeteg
Arwen Elys Dayton: Seeker
Gabriella Eld: Remények Jordan számára