Szövetség (Nemezis 2.) 104 csillagozás

A szerelem ereje
Anna Banks: Szövetség

A serubeli Sepora hercegnő és Theoria királya, Tarik között nagy nehézségek árán béke köttetett, mióta összefogtak a tomboló járvány, a csendes pestis ellen. Mivel egymás iránti érzelmeiket a politika és a hatalom kusza hálója szövi be, saját megbízható forrásaik segítségével kell megpróbálniuk közös nevezőre jutni. Azonban amikor árulók tesznek keresztbe a terveiknek, akiknek ráadásul nagy hatalmú szövetségeseik vannak, mindkét királyság jövője veszélybe kerül. Vajon sikerül időben megbizonyosodniuk arról, kiben is bízhatnak igazán – beleértve egymást is –, hogy megmentsék a királyságaikat, a szerelmüket, sőt az életüket?

Anna Banks: Ally

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
320 oldal · ISBN: 9789634991922 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619651 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Tarik · Sepora · Eron király


Kedvencelte 12

Most olvassa 3

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

El sem tudom mondani, hogy mióta vártam már ezt a megjelenést.
Na jó, igazából pontosan meg tudom mondani, mert például a kiadó eredetileg áprilisra ígérte, a Könyvfesztiválra és azóta folyamatosan tologatták a kiadást, mert állítólag volt vele valami gond…
Nos, ezt nem tudom, de most végre megjelent, szóval próbáltam időt szakítani rá, hogy elolvassam.
Jelentem: teljes mértékben megérte a várakozást, mert egy nagyon izgalmas és nem mindennapi kötetről beszélünk, ami többek között új kedvencem is lett, habár nem vagyok teljesen elégedett a lezárással és örültem volna, ha ebből a sztoriból végül egy trilógia kerekedik ki…
A kötet tele van sok-sok politikai ármánnyal, árulással és képmutatással, ami természetesen igencsak jellemező egy ilyen témájú történetre, mégsem sok, még pont elég, hiszen az írónő kitűnően lavíroz a romantika, fantasy elemeivel, amitől szerencsére egyáltalán nem viszi túlzásba ezt a senkiben sem lehet megbízni témát.
Még mindig imádom ezt a sajátos, különlegesen kigondolt és jól felépített világot, amiben fontos szerepet játszik a régi, egyiptomi mitológia és vallás, valamint maga a sivatag, mégsem koppintása egy letűnt kornak és civilizációnak, hanem ötvözete ennek az ősi kultúrának valami teljesen újjal, rendhagyóval.
Sepora és Tarik között még a sok félreértés és hazugság ellenére is izzik a levegő és egyszerűen süt róluk, hogy mennyire odavannak egymásért.
Viszont mindketten végtelenül makacsak, sokszor csak a saját igazuk érdekli őket, éppen ezért, tipikusan: se veled, se nélküled kapcsolat az övék. Akkor sem vallanák be, hogy a másiknak van igaza, amikor az életük múlna rajta. Ez pedig néha kicsit bosszantó, ám mindenképpen érdekes jeleneteket szül kettejük között.
Bőven voltak egyébként meglepő, sokkoló fordulatok, kiderült, hogy több olyan szereplő is lehet áruló, akikről egyáltalán nem feltételeztük volna, a végkifejlet pedig mindenképpen teljes, lezárt, mégis maradt hiányérzetem, hiszen egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy a könyv hosszához képest igencsak hirtelen lett vége.
Az epilógus lehetett volna sokkal, de sokkal hosszabb, pár plusz fejezetről pedig már egyáltalán ne is beszéljünk.
Összességében tehát, azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikus szálakkal átitatott, különleges hangulatú és kissé szokatlan felépítésű high fantasykat.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/11/konyvkritik…

AniTiger P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Gyengébb, mint az első rész, mert a fiatalok szerelmi civódása kicsit sok volt nekem, de iszonyatosan szerettem a többi országról, a lakóikról és a különleges dolgaikról olvasni! Tetszett, hogy kisebb-nagyobb háttérsztorit kapott minden fontosabb mellékszereplő (pl.: Cantor, a Bazár egyik kereskedője vagy Tulle hercegnő), és az új birodalmakkal együtt új fajok is érkeztek (pl.: a Forrázók). Egyszerre volt kiborító és kiborítóan jó.

Szerintem kár „eltékozolni” egy ennyire jól kitalált és felépített fantasy világot csupán egy kétrészes sorozatra, szóval remélem, hogy születnek még történetek a fandomon belül. (Akár egy 50 évvel későbbi folytatást is elolvasnék, ahol az örökösök körül forog a történet, de akkor se húznám a szám, ha egy Clima királyságbeli random lány lenne az új főszereplő.) *.*

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/10/anna-bank…

>!
Maxim, Szeged, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619651 · Fordította: Stier Ágnes
deen>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Egy kicsit talán másra számítottam a folytatásban, de nem csalódtam a könyvben. Ha gyengeséget kéne kiemelnem, az az lenne, hogy az írónő nagyon sok mindent zsúfolt bele ebbe a rövidke történetbe, és nem tudta részletesen kifejteni az egyes részeket, így bizonyos szálakban nekem hiányérzetem volt. ugyanakkor nagyon gyorsan haladt a történet, tele volt izgalmakkal, és nem lehetett rajta unatkozni. Sajnos nekem pont Tarik és Sepora kapcsolatát jellemző hazugságok és féligazságok nem tetszettek. Tarik elvárásai messzemenően meghaladják azt, amit Seporától várhat, nem szolgál rá a bizalmára, ugyanakkor elvárja azt, így nem is csoda, hogy a lány visszatart információkat. Tarik egyszerűen anélkül ítélkezik, hogy megpróbálná kideríteni, mit miért csinál vagy nem csinál a lány. Tulajdonképpen az írónő ezt a kapcsolatot próbálja helyre tenni, miközben rengeteg szereplő jön és megy, és rengeteg mellékszál fut. Az biztos, hogy csavarokban nincs hiány és végül csak sikerült eljutni a végkifejletig, csak nekem végig az volt az érzésem, hogy a kevesebb ebben az esetben több lett volna, vagy jó pár plusz fejezet belefért volna még ebbe a könyvbe. Az epilógus rövid volt ugyan, de aranyos.

cicus61 P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Nagyon jó volt. Csak már az agyamra ment Sepora és Tarik állandó harca egymással, holott imádták egymást. Na meg ott volt a sok rejtély és izgalom. Érdekes dolgok derültek ki, néha rágtama körmöm, hogy mi lesz végül. Sok veszteség és félreértés után persze a végén jól alakul minden. Ezt lmár szeretem! :)

Evelena>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

A könyv legnagyobb hibája: TÚL HAMAR VÉGET ÉR!

Az a történet, amit látok magam előtt filmként, mert annyira sok és jó benne a fantázia.

Seporát sajnáltam sokszor, de azért el kell ismerni, Tarikot én is szívesen elfogadnám. ;)

Tarik: I love you, darling. Még akkor is, ha rádjön a morci hangulat.

Sethos, darling, I love you too meg azt a jópofa humorodat is, amivel folyton kitörő hahotára sarkallsz.

Minden megvolt, amit szerettem volna: csavarok, furfangok, megoldandó helyzetek, társadalmi problémák, különböző országok kultúrájába való betekintés, humor, izgalom, love, love, love… és sok más.

Na meg a piranik is jöttek megint, jajjj… a hideg rázós csoport.

A LEGNAGYOBB IGAZSÁG meg (és szerintem Tarik is egyet értene ebben):
igazán jöhetne még ide folytatás.
Olyan jó, ötletes fantasy ez és még van benne lehetőség (szomszédos országok például…)

kellyolvas P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Várva várt megjelenés a Szövetség, hiszen már nagyon kíváncsi voltam, hogyan folytatódik a történet, ami sok kérdőjelet hagyott maga után. Adott egy ifjú király, akinek kötelessége a népével törődni, meg kell őriznie a békét és meg kell mentenie a csendes pestisben szenvedőket, ami jelen tudásuk szerint a spektóriummal lehetséges. És van egy királylány, aki képes előállítani a spektóriumot, de mivel azt hadi célokra is fel lehet használni, minden porcikája tiltakozik az előállítás ellen, főleg ha kényszerítik erre. Sepora és Tarik között megtört a bizalom, és ez mindkettőjük számára nagy csalódás és fájó pont, főleg annak fényében, hogy épp az eljegyzési menetre készülnek, hiszen a béke záloga az ő házasságuk. Tarik mélységesen megbántott, Sepora elhallgatta előtte az igazságot, és ezt bizony nem könnyű helyrehozni. Nagyon nehéz Tarik szerepe: mint király, minden lépését át kell gondolnia, az öt királyság egymáshoz való viszonya tekintetében, a kényes etikett, a protokoll, az eddigi megállapodások mind megkötik a kezét. Mindketten makacs természetűek, és nehezen veszik rá magukat, hogy kimondják, amit ki kellene mondaniuk. Túl sok a szembenállás, a számonkérés, a bizalmatlankodás. Az olvasó meg forgatja a szemét, hiszen a Nemezisben annyira cuki volt a romantika köztük, most meg kifordulnak magukból. Sepora persze csalódott, mert Tarik nem mutatja ki az érzelmeit, azt a néhány kettesben töltött pillanatot kivéve, és nem tartja helyénvalónak a házasságot sem. Úgy érzi, az apja eladja őt, az anyja meg elég furcsán viselkedik. A következő lépésre senki sem számít, Seporát elrabolják még az esküvő előtt a saját ágyából. Tarik azonnal a keresésére küldi az öccsét. Innentől beindulnak az események és izgulhattam a regény végéig a számos megpróbáltatáson. Sethos izgalmas szereplővé lép elő ebben a részben, amit szerintem senki sem bán, hiszen ez a fiú egy bájos bajkeverő, akinek egy darabig el lehet nézni a csínytevéseit, de most alaposan túllő a célon.
Tetszett, hogy nem csak Theoria volt a helyszín, bár imádom az ottani egyiptomi feelinget, most jobban bepillanthattam a többi királyság szokásaiba, körülményeibe. Érdekesek voltak a különféle képességek bíró nemzetek és a hagyományaik, szokásaik. Sokkal több mágikus elem kapott helyet, ami még színesebbé tette a háttérvilágot.
A cselekmény rengeteg fordulatot tartogatott, nem számítottam rá, hogy ennyiszer meg tud lepni a szerző, akinek egyébként az írói stílusával maximálisan meg voltam elégedve. A fejezetek végén sokszor éreztem, hogy briliáns horgokat kapok, majdnem átugrottam miatta köztes fejezeteket. Nem éreztem sehol lassúnak, vagy unalmasnak a történetet, inkább szerettem volna sokkal többet olvasni belőle. Szerettem a mellékszereplőket is, szórakoztatóak voltak, némelyikük megérdemelne egy saját sztorit is.
A levonásom a túlzott szerelmi vívódás mellett igazából a hirtelen befejezés miatt adódott, azt éreztem, még legalább 50 oldal hiányzik.
Összességében az a véleményem, hogy Anna Banks egy nagyszerű fantasy világot alkotott, ami követelné a trilógiát, bőven meg lehetett volna tölteni még egy részt, annyi potenciál volt a történetben. Szívesen olvastam volna még erről a világról, amely tele van politikai cselszövéssel, intrikákkal, vívódásokkal, és romantikával, amiből lehetett volna még több is. Anna Banks megérdemli a figyelmet, én nagyon élveztem ezt a sorozatát, olvassátok, nem fogtok unatkozni.

Trice29 P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Gyengébb, mint az előző rész, mégis megvan a bája. Mégpedig a szereplők. A történet jól kitalált, tetszettek a fordulatok, de sajnos újdonságot, meglepetést nem tartogatott. Kicsit sok volt a főszereplők közötti nyűglődés. Összességében érdemes volt elolvasni-

Ferger_Jolcsi P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Bár ez a kötet sem lett a kedvencem, de lényegesen jobban tetszett, mint az előző része. Sokkal élvezhetőbb és izgalmasabb volt a cselekmény. A stílusa továbbra is idegennek érződik számomra, de ettől függetlenül együtt tudtam izgulni a szereplőkkel. Sethos az egyik kedvenc karakterem a történetből, bár Tarik se marad el sokkal tőle. Sajnálom, hogy Sepora-t ilyen szülőkkel áldotta meg az ég, de örülök neki, hogy bár még ha nem is minden, de azért részben jól végződtek a dolgok.

Deszy P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Ami számomra igazán meglepő volt, hogy Anna Banks az első részhez képest mennyire kitágítja a maga alkotta világot. Az első könyvben nagyrészt a két érintett királyságot ismerhetjük meg, most viszont sorban tudunk meg dolgokat és látunk szereplőket a többi környező országból is. Ez nagyon sok új lehetőséget és kérdést hoz be. Egyrészt megmaradunk helyben, az egyiptomi világ talaján, másrészt új helyeket ismerünk meg. Ez egyébként abszolút pozitív, viszont a regény második felére kezdtem kicsit úgy érezni, már túl sok az újból. Érdekes volt minden, amit megtudtunk, de mivel ez egyben a sorozat zárókötete is, mindent el is kellett varrni rögtön. Ez nagyrészt sikerült, de amikor letettem a könyvet, kicsit úgy voltam vele, hogy sajnáltam, csak ennyi időre hozta be ezeket a szálakat az írónő. Megismertük, majd rögtön el is engedtük. És sajnos emiatt maradt bennem még néhány kérdés. Nem annyi, hogy lezáratlannak érezzem a könyvet, mert elégedett vagyok vele így is, de azért lehetett volna még ennél kerekebb minden.

Az új világok és ezáltal az új szálak behozásával még egy problémám volt: kicsit elkerült a figyelem Sepora képességéről. Ez önmagában nem lenne gond, csak a regény elején úgy éreztem, az az ígéret, hogy megtudjuk, hogyan sikerül dűlőre jutni abban a kérdésben, hogy Sepora most akkor kovácsoljon vagy ne. Erről viszont a regény vége felé nagyon elkerült a hangsúly, olyannyira, hogy kulcsmomemtumban fel sem merült ez a lehetőség, pedig…

Az új világ kihagyott lehetőségeivel együtt kiemelném Tarik öccsének szálát, ez ugyanis annyira érdekes volt, hogy szívesen olvasnék még róla egy külön kötetben. Ez pedig lehetőséget biztosítana arra is, hogy a kitágult világot is jobban megismerjük.

Mindenesetre élveztem ezt a könyvet, izgalmas volt, és megint arra jutottam, hogy sajnálom, nincs több egyiptomi mitológiára építő YA regény, mert ezek bizony nagyon érdekesek. Aki szerette az elsőt, nem is kérdés, hogy ezt is olvasnia kell.

Bővebben:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/10/anna-banks-szovetseg-…

_Leelan_ P>!
Anna Banks: Szövetség

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kevésbé tetszett sajnos, mint az első része.
Jók voltak a könyvben foglalt részek. Sokkal inkább a benne nem lévőekkel volt gondom. Maga a könyv több részre van osztva, és a részek között kisebb, pár órás ugrásokat éreztem. Ezzel csak annyi volt a bajom, hogy jó lett volna egy részletesebb spoiler jelenet, vagy a végén spoiler.
Jobban is ki lehetett volna bontakoztatni a szálakat.
Amúgy a könyv hozta az előzőekben megszokott hangulatot.
Sajnáltam, hogy Tarik és Sapora a fiatalságuk és büszkeségük miatt nem ült le hamarabb beszélgetni. Sok felesleges civakodástól mentett volna meg minket.
Összességében ez egy nagyon egyedi, rövidke igazán YA-Fantasy, amit nem sajnálok, hogy elolvashattam.
Biztos helye marad a polcomon, több okból kifolyólag is, de az tuti, hogy fogom még forgatni a duológia részeit! :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

ap358 P>!

Mint a piramisoknak, a bizalomnak is idő kell, hogy felépüljön. Idő és türelem.

38. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Tarik
3 hozzászólás
ap358 P>!

A nehéz helyzetek pallérozzák az elmét és tompítják az unalmat.

50. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

AniTiger P>!

    – Egy királyné nem a szívével, hanem az eszével uralkodik. A szív ingatag. Az elme erős.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

ap358 P>!

Néhány dolgot jobb magunkban tartani…

35. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Tarik
ap358 P>!

A zsúfolt napod egy részét szánhatnád arra, hogy eltöprengj a jó modoron.

13. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Sepora
ap358 P>!

Igen optimista vagy. Remélem, annyira azért nem vagy ideálista, hogy nem készülsz fel a legrosszabbra, de amennyire én látom, nem teszed. Ez, barátom, botorág.

37-38. oldal

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Kapcsolódó szócikkek: Eron király
AniTiger P>!

    – Titokban minden hercegnő fényűző esküvőre vágyik, Sethos.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

AniTiger P>!

    – Az emberek nem ismerik őt – vágok közbe gyorsan. – És aligha látták őket együtt ahhoz, hogy feltételezéseik legyenek róluk.
    – Hah! – Cantor vastag lábára csap. – Talán az ember nehezen fejti meg a szerelmet a saját lelkében, Sepora úrnő, de másokban felismerni nagyon könnyű feladat. Ez a két királyi sarj olyan szerelmes egymásba, mint ti Tarikkal.
    – Cantor, ez nem egészen… – kezdi Tarik a fejét rázva.
    – Tarik és én nem… – A nyelvem összeakad a szavakban.
    – Mondjuk úgy, Cantor – dadogja Tarik –, hogy a barátságunk kölcsönös…
    – …tisztelet – fejezem be, és érzem, hogy olyan forró az arcom, hogy biztosan gőzölög.
    Cantor hangos hahotába kezd, és mögöttünk a tömeg kíváncsian pillant felénk.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

AniTiger P>!

    Vannak néhányan, akik arra vágynak, hogy lingotképességeik legyenek, hogy felismerjék az igazságot vagy hazugságot, amint meghallják, de ők soha nem gondolják végig, mennyire lehetetlen menekülni a szavak elől, milyen iszonyatosan használhatatlan lehet az igazság, és mennyire dühítő, ha az ember hazugságot hall, de semmit sem tehet.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

AniTiger P>!

    – Az ugrándozásod talán működhet, de csak egy kevésbé ügyes harcos ellen – nevetett Sethos. – Attól tartok, jobbnak kell lenned, hercegnő, ha le akarsz győzni.
    Mindketten tudtuk, hogy sosem fogom legyőzni, nem számít, mennyit gyakorlunk. És azt is, hogy ezek az órák nem szigorúan az én okításomat szolgálják, hanem mindkettőnk számára szabadulást jelentenek abból az illúzióból, amit az életünknek hívunk. Volt idő, amikor mindketten szabadon dönthettünk, szabadon házasodhattunk volna azzal, akit választottunk magunknak – vagy legalább megvolt a választás illúziója –, és szabadon elhagyhattuk a palota falait.
    A szabadság most olyan volt, mint egy ajtó zsanérja, mely berozsdásodott, mert nem használták.

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje


Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Stephanie Garber: Finale
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Sara Raasch: Hó mint hamu
Erika Johansen: Tear végzete
Arwen Elys Dayton: Seeker
Victoria Aveyard: Vörös királynő