Poszeidón (Szirénia öröksége 1.) 928 csillagozás

Anna Banks: Poszeidón

Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nehezen képes feldolgozni a traumát. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen.
Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615196 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2014
326 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615202 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Galén · Tóraf · Emma McIntosh · Raína


Kedvencelte 120

Most olvassa 35

Várólistára tette 394

Kívánságlistára tette 421

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Anna Banks: Poszeidón

Ez nálam visszavonhatatlanul kedvenc lett!
Nem tudtam mire számítsak, de ez. Hűha. Utoljára a Luxen sorozat ès Daemon Black pimaszsága volt rám ilyen hatással.
Izgalmakkal, varázslattal ès törtènelmi elemmel átszőtt szerelmi törtènetet kaptam. A vègèn egy akkora csavarral, hogy heves szívdobogást ès magas vèrnyomást eredmènyezett. Szent èg! Folytatnom kell.
Ui: Galèn. Imádlak ;)

15 hozzászólás
Kikiriki>!
Anna Banks: Poszeidón

Ezt a befejezést… :o
A könyv nagyon tetszett már az elejétől kezdve. Nem mondanám, hogy sokat kellett várni a történésekig, nekem úgy tűnt, azonnal belecsaptunk, illetve belepottyantunk a lecsóba.
Eleinte kicsit zavart, hogy Emma szemszöge E/1-ben, míg Galéné E/3-ban lett megírva, de idővel ezt is meg tudtam szokni. A mitológiai részeket is hiányoltam egy kicsit, illetve párszor nem teljesen értettem, mi is történt, de ezeken az apró hibákon kívül, melyekről meglehet, hogy csak én tehetek, szuper könyv volt, amely csak úgy olvastatta magát. A szereplők többnyire szerethetők voltak, mindenki más-más személyiséget képviselt. Kíváncsi vagyok a következő két részre, de egy kicsit tartok attól, hogy a többi nem üti meg az első rész színvonalát, hiszen eddig nem sok szerencsém volt a sorozatok terén.

2 hozzászólás
Csakegyolvasólány>!
Anna Banks: Poszeidón

Azt hiszem ez lesz az idei év kedvenc sorozata. A kötet egyszerűen fantasztikus volt.
Nagyon megszerettem Galént, Emmát, Tórafot és Raínát. Mind a négyen külön-külön valami egyediséget visznek bele. Például szerettem Galén aggodalmaskodását Emmáért és azt, ahogy viselkedett Raínával. Tudta hogyan kezelje néha idegbeteg húgát. Illetve bírtam Tóraffal való piszkálódásait. Bár néha jól megcsapkodtam volna, amiért úgy viselkedett Emmával, hiába értettem meg miért teszi.
Emma a maga természetével aranyos karakter volt. Néha naiv és kissé esetlen, de ezért olyan, amilyen. Tetszett, hogy miután kiderült a titka nem adta fel, hanem tovább próbálkozott. Valamint szerettem, amiért néha kimutatta erőszakos énjét spoiler.
Tóraf az egyik kedvenc mellék-/főszereplőm. Hülye beszólásain néha-néha felröhögtem és azon, ahogy Raína után koslat. De Galénnak nagyszerű barátja volt pont úgy, mint Emmának.
És Raína…bevallom, nem volt valami szimpatikus a történet elején, de ez megváltozott, amikor jobban megismertem őt a történet során. Nála erősebb női karakterrel ritkán találkozom.
Érdekes egy történet volt, ahogy az is, hogy bontakoznak ki a kapcsolatok a szereplők között spoiler. Viszont a történet vége! Gyűlölöm a függővégeket, így rögtön megyek is folytatni az olvasást. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő részben. :D

7 hozzászólás
vikcs>!
Anna Banks: Poszeidón

Atyaég!!! Komolyan így fejezik be??? MEGHALOK. Még szerencse, hogy itt van a polcomon a folytatás.:P Nem is tudom hol kezdjem…annyira kellemesen csalódtam ebben a könyvben. Sok negatív, nem tetsző értékelést olvastam, és az eleje is nehezen indult be, szóval tartottam tőle, de végül egyre jobban magával ragadott ez a világ.
Imádom a szereplőket…Szeretem Emmát, ő végre egy tökös csaj, aki nem fél kimondani az igazat, aki vissza mer szólni. Imádom Galént *-* Annyira édes, hogy végig próbálja elhessegetni a kialakuló érzéseit, és nem veszi észre azt, ami egyértelmű. Tóraf is jófej, őt is megszerettem. Raina eleinte nem volt túl szimpatikus, de a végére ő is szerethető volt, miután jobban megismertük.
Tetszett a kialakított világ, a tehetségek, a víz alatti világ rejtelmei és története. Kifejezetten odáig meg vissza voltam spoiler Hihetetlen élmény lehet.
Tényleg annyira elvarázsolt ez a történet. Féltem tőle, hiszen még nem igazán nyúlt ilyesfajta történethez még senki, de az írónő csodálatosan megoldotta. Kicsit furcsa volt hogy Emma részeit E/1-ben, Galén részeit pedig E/3-ban olvashattuk, de így mégis jó választás volt, mert mindkettőjük gondolatait, érzéseit, történéseit megismerhettük.
Nagyon izgultam végig, hogy valami történni fog…de hogy mi, azt csak sejtettem. Próbáltam találgatni, hogy most ki lehet az, akitől Emma a félvérségét örökölte. spoiler Micsoda fordulat!!!
Köszönöm ezt az élményt az írónőnek, aki megalkotta a könyvet. Köszönöm @Niitaa-nak, hogy ezt a fantasztikus történetet ajándékozta nekem! :)
Ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kis aranyos, romantikus, mégis izgalmas, fordulatos sztorira, egy nem mindennapi világgal kiegészülve!
És most megyek és neki látok a folytatásnak..:D

3 hozzászólás
Kate20>!
Anna Banks: Poszeidón

Könnyed, légies sztori, nem sok komplikációval.
Emma karaktere naiv és kislányos, Galént nem tudom hova tenni, nem mondanám kimondottan érettnek a viselkedését. Raina szintúgy. Az egyedüli fény az éjszakában Tóraf volt, a lehengerlő imádatával és kedvességével. Jókat nevettem a hozzászólásain, igen így képzel az ember el egy legjobb barátot!
A cselekmény nem volt valami nagy extra, tipikusan középszerű fantasynak írnám le. De nagyon szerettem a szirén részét, jó hogy nem mindig boszorkányok és démonokról szólnak a fantasyk.
Összességében ez egy 4 csillagos történet, nem egy nagy csattanóval a végén, de kíváncsian várom innen hogy alakul a megismert szereplők élete.

Nikolett0907 P>!
Anna Banks: Poszeidón

Nekem tetszett.
Tetszik az alap történet, remélem a következő rész is hasonlóan jó lesz.

klara_matravolgyi>!
Anna Banks: Poszeidón

Nem volt ez egy rossz olvasmány, de végig hiányérzetem volt. Nem volt annyira leírva a szirén-világ, hatalmas cselekmény sem volt, és egetrengető érzelmeket sem tapasztaltam. Viszont szórakoztató volt és jót nevettem párszor.

MissFortune>!
Anna Banks: Poszeidón

Nagyon régóta halogattam, nem is tudom igazán miért. Kellemesen csalódtam benne.:)
Sok fantasyt olvasok, a romantikus mellett az egyik kedvenc műfajom, de még sellős történet eddig nem akadt a kezembe. Érdekes világot tár elénk, minden percét élveztem. Pörgős volt, mindig történt valami izgalmas, egyszerűen csak faltam a lapokat. A végével pedig le lettem nyűgözve.
Már az elején felkeltette az érdeklődésem, pont olyan béna vagyok én is, mint Emma. Jót nevettem a kezdeti esetlenségén. Emma szimpatikus szereplő, bár néha soknak tartottam a nyávogását. Remélem, a következő részekben jobban belemerül a szirének világába.
Galén igazi úriember, mindig védelmezi Emmát. Szerettem, hogy váltott szemszögben írta Anna Banks, így Galén világába, gondolataiba is betekintést nyerhettem. Vártam azokat a részeket, hogy elmenjen a királyságba, ugyanis érdekes helynek ígérkezik. Bízok benne, hogy Emmát is elviszi majd egyszer, valahogy. :D
Ez egy különösen jó nyári olvasmány. Csak kimentem a kertbe, bontottam egy citromos sört, belevágódtam a medencébe én is szirén vagyok áááám. XD és olvastam. Nagyon feelinges.

Csoszi>!
Anna Banks: Poszeidón

Hű a betyárját! Ez mekkora sztori! Imádtam minden sorát. Na jó, majdnem mindegyiket. A cápás rész után nem tudtam eldönteni, hogy én most akarom ezt vagy sem. Lesz, ami lesz felkiáltással folytattam, és nem bántam meg. A Szirének és az ő tengeralatti világuk egyszerűen elvarázsolt. A szereplők nagyon tetszettek. Emma nem az a tipikus rinyálós tinilány. És ahogy a történet során kiderült különleges képességgel rendelkezik. Raína nem lett kedvenc, de a vége felé sikerült őt is megkedvelnem. Galén és Tóraf pedig… sóhaj! Azt sejtettem, hogy valami nem kerek Emma anyukájával, na de ilyen durva függővéget! Ezt mégis hogy képzelte az írónő? Legszívesebben azonnal olvasnám a folytatást.

2 hozzászólás
Bree_olvas>!
Anna Banks: Poszeidón

Szentséges atya úr isten! Ide azonnal a folytatást! Most!
Azt hittem nem fog tetszeni… anno hatvanban :P ha sellőkről/szirénekről volt szó, akkor vagy a H2o egy vízcsepp elég vagy a kishableány jutott eszembe, de ez a könyv…vicces volt, romantikus volt, izgalmas volt. Folyton történt benne valami. Nagyon érdekes, és tetszik, hogy ismét egy számomra ismeretlen világot ismerhettem meg. Teljesen új történet. Egyedi :)
spoiler Tudta az írónő, hogy hol kell abbahagyni! :D Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra! :)
„Hozzád hasonlóan gyöngém a történelem…”


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

A pingvinek imádják Emmát. Körbetotyogják, ki-be ugrálnak a medencéjükben, hívogatják a lányt.
– Úgy zajonganak, mint a szamarak! – nevet Emma.
– Talán szamarakkal is szót tud érteni? – mosolyog Milligan doktor.
– Tudok – bólint a lány. – Galén időnként csökönyös szamár.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh · Galén
Zsani1418>!

– BÍZTAM BENNED! – bömböli két ökölcsapás között dühösen Galén. – Azt mondtam, a szemedet tartsd rajta, ne a mocskos szádat!

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Galén
Sheila_7 I>!

– Miért? Szakított veled? – Leül mellém, és lefejti kezemet az arcomról. – Azért hagyott ott, mert nem feküdtél le vele?
– Anyu! – sikítom. – Nem!
Elrántja a kezét.
– Úgy érted, lefeküdtél vele?
Remeg az ajka. Ez nem lehet igaz.
– Anyu, mondtam már, hogy nem járunk!
A kiabálás nem szerencsés ötlet. A szívverésem a halántékomon dübög.
– Még csak nem is jársz vele, mégis lefeküdtetek?

68-69. oldal

Panna>!

– Semmi baj sincs a lányával. Azt mondtam, nem feküdtem le vele. Azt nem mondtam, hogy nem is szeretnék.

88. oldal

zsiina>!

„Akit szeretsz, engedd el, ha visszatér, az biztos jel.”

Sheila_7 I>!

Megbotlani elég gáz. Valakibe belebotlani sokkal gázabb. De ha ennek a valakinek olyan a teste, hogy a márványszobrokat eszi a sárga irigység – és aggódom, nem tört-e be az orrom a mellizmán –, hát akkor a megbotlás utcahosszal második az emberséges eutanázia mögött.

Sheila_7 I>!

– Szevasz, ebihal! – bokszol jó nagyot üdvözlésül barátja karjába Galén. – Látom, meglelted az egyik fürdőnadrágomat. Örömmel látom, hogy a nyomkövető készséged a baleset óta is zavartalanul működik.
– Baleset, persze – mered Raínára Tóraf. – Legközelebb majd nyitva tartom a szememet, ha megcsókolom a nővéredet. Akkor nem fogom véletlenül újra sziklába verni az orromat. Én béna.

zsiina>!

– Galén?
– Tessék?
– Most már letehetsz.
– Egy kicsit később – ölel át még szorosabban.
– Nem muszáj szorítanod…
– Emma, hallasz engem?
– Igen, persze. Egész jól hallok. Csak nem látok…
– Ez megnyugtató. Egy pillanatig azt hittem ugyanis, hogy nem hallasz, amikor azt mondtam, egy kicsit később.

94. oldal

vikcs>!

Ő az, aki kell nekem. Talán örökre.

284. oldal

mrsp>!

Mi, lányok, kacifántos népség vagyunk.

51. oldal


A sorozat következő kötete

Szirénia öröksége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Obszidián
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Joss Stirling: Misty
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Tracy Wolff: Sóvárgás
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete