Of ​Poseidon (The Syrena Legacy 1.) 13 csillagozás

Anna Banks: Of Poseidon

Emma and her friend Chloe are spending vacation in Florida. When Emma (literally) runs into a hot guy named Galen on the beach, little does she know he’s a prince of the Syrena. Galen and Emma both feel something strange – is it attraction? – and Galen suspects that Emma might well be the girl he’s heard of – a human who can communicate with fish.

What follows is a deadly scene with a shark in which Galen witnesses Emma’s gifts. He must know more about her, and follows her back to New Jersey, and high school, to find out for sure if she’s the key to saving his kingdom. Soon, Emma can’t deny her feelings for him, but can’t explain them, either – and both she and Galen must learn more about where she comes from and what her powers are before they can trust one another and their feelings.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Feiwel and Friends, New York, 2012
336 oldal · ISBN: 9781250003324

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Galén · Tóraf


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

AmelieRichtfox>!
Anna Banks: Of Poseidon

Amikor elkezdtem, volt egy olyan érzésem, mintha már olvastam volna ezt a könyvet. Valahol a közepe fele ismét megcsapott ez az érzés és mire a végére értem, rájöttem, hogy tényleg olvastam.
Nem sok mindenre emlékeztem belőle, egy-egy rész volt ismerős csupán. Kicsit vonakodva fogtam neki az olvasásnak, mert valahogy nem vonzott, de egyáltalán nem bántam meg.
Könnyed volt, humoros, viszonylag gyors ütemű és érdekes is. Tetszett a tenger népének a megközelítése, a történelmük, bírtam a szereplőket, természetesnek hatott a viselkedésük, nem volt erőltetett.
Egy-egy részlettel nem szimpatizáltam spoiler de szinte mindegyik ifjúsági regény elengedhetetlen elemei, ahogy eddig tapasztaltam, így nem rovom fel.
Az alapja a regénynek, a mozgatórugója ötletes, a kivitelezés is tök jó volt szerintem. Mondjuk voltak benne klisés és kiszámítható dolgok, de egyáltalán nem zavartak, mert nem eszméletlenül feltűnően találta az írónő, csak finoman utalgatott. spoiler
A függővég pedig arra kényszerít, hogy folytassam a trilógiát, mert addig úgy sem vagyok nyugodt, amíg nem tudom, mi történt.

Viki55>!
Anna Banks: Of Poseidon

Nem sokat vártam a könyvtől, igazából hirtelen felindultságból kezdtem el, de örülök, hogy így alakult.
A fejezetek két nézőpontra vannak osztva, Emmáéra, akié E/1-ben íródott, és Galenéra, akié E/3-ban. Helyenként nehéz volt megszoknom a váltást a kettő között, de legalább mindig tudtam kinek a nézőpontjából olvasok.
Imádtam Galen és Emma párbeszédeit, humorosak voltak, mondhatni ez adta az egész regény életerejét. A háttérvilág is megfelelően kimunkált, a mitológia ügyesen van beleszűrve a történetbe.
Toraf és Rayna fantasztikus páros, a legtöbbet rajtuk nevettem.:)
Van pár negatívuma is a könyvnek, főleg az a tömérdek klisé. Inkább fel sem sorolom őket, mert rengeteg van, mintha minden YA könyvnek lenne egy megadott mintája, amit minden írónak követnie kell.
Összességében én élveztem, és tökéletes kikapcsolódást nyújtott.

Toffy_Sentellion>!
Anna Banks: Of Poseidon

Nem tudom eldönteni a csillagozást, alszok rá egyet.

Kezdem a negatívummal:
A könyv abszolút lehetetlen tényezőkkel van tele. Először is főhősünk barátnőjét szétszedi egy cápa. Végig nézi, mint egy rossz Discovery Channel műsort, majd rászól a cápára, hogy menj el. – El megy onnan. ÚRISTEN! Ez komoly?! Ezért ironikusan lefejelném az írónőt, mint hablegény a korallzátonyt!
Amin kiakadtam, hogy a kedves anyuka, na most figyuzzatok: az új diákkal örül, hogy lánya összejött és arra vár, hogy le is feküdjenek. Egy nap után. Ennek hangot is ad persze és megkérdezi a lánya nem néz ki jól? – Na ez milyen kérdés már? Ráadásul anyja szerint is Galen helyes, lánya elképzeli az anyjával. OH! Neeee…
A könyvben a párosunk végig akar csókolózni, naná végén össze is jön nekik. Már arra vártam a könyv elejétől mikor lesznek egymás bugyijában könyékig, nyakig, mert így állnak a dolgokhoz…
Főhősünk buta, de tipikus YA – halott apuka, félvér, anyuka sejt valamit, de biztos örökbefogadták. Nem meglepő. MI EZ? – Helykitöltés, hogy biztos ez kell mindenkinek? *káromkodik* Na és mit csinál még? Beszél az állatokkal! Dr. Dolittle totál ellentéte női kiadásban – fehér haj, bőr, lila szemmel. :D

Menjünk a pozitívumokhoz:
Kellemes humora van, sokat nevettem rajta. A főhősök csipkelődése aranyos volt. Tetszett a több szemszögből való megközelítés, hogy nem csak egy-egy főhős szemszögéből láttuk, de a másikéból is, de E/3-ban is vannak részek. Nem volt zavaró, mert egyből tudjuk kiét olvassuk éppen.
A történet alapja nagyon tetszett, ahogyan átvezeti az írónő a mitológiát benne.
Vége szintén meglepett, mert annyira mást hitettek el az emberrel, hogy mindenre számítottam, csak arra nem, hogy így fog alakulni. Erre egy hatalmas piros csillagot adok.
Olvastatja magát, a karakterek alapvetően szerethetőek, aranyosak. Leszámítva a klisés dolgokat, helyzeteket, de a könyv jó volt összességében.

3 hozzászólás
Sonja>!
Anna Banks: Of Poseidon

Tetszett. Néha ugyan kiborultam a főhősön… (ennyire nem lehet „szőke”!?) elég értelmetlennek láttam néha a dolgain. De sok volt a vicces jelenet, s ez szórakoztatott. Összességben aranyos kis könyv.


Népszerű idézetek

Cheril>!

“Why don't you ever call me my prince?" Galen says, feigning insult.
"Shut up, my prince. There, is that better?”

Kapcsolódó szócikkek: Galén · Tóraf
Cheril>!

It's easy to remember, because dating rhymes with mating, and they're almost the same […] So your mom thinks we're ma-- Uh, dating?

Kapcsolódó szócikkek: Galén
Cheril>!

There’s nothing wrong with your daughter, Mrs. McIntosh. I said we’re not sleeping together. I didn’t say I didn’t want to.

Kapcsolódó szócikkek: Galén
Cheril>!

“What did I do?”
“What did you do? Well, for starters, you used your face to stop a cafeteria door from swinging open.”

Cheril>!

The metal frame groans, and something under the hood lets out a mechanical hiss. Smoke billows up from the front, the universal symbol for “you’re screwed.”


A sorozat következő kötete

The Syrena Legacy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Julie Kagawa: The Iron King
Rainbow Rowell: Wayward Son
Tracy Wolff: Crave
Chloe Neill: Hard Bitten
Aprilynne Pike: Illusions
Holly Black: White Cat