Neptun (Szirénia öröksége 3.) 378 csillagozás

Anna Banks: Neptun

A félig ember, félig szirén Emmának és szirén szerelmének, Galennek együtt töltött időre lenne szükségük. Egyedül, csak ők. Messze Poszeidón és Triton királyságától. Emma nagyapja, a Poszeidón király azt javasolja nekik, látogassanak egy Neptune nevű kisvárosba.
Neptune otthont ad mind sziréneknek, mind félvéreknek, hozzájuk hasonlóknak. Azonban sem Emma, sem Galen nem számított arra, hogy nekik kell békét teremteni az óceáni, a földlakó és az édesvízi szirének között. Arra sem készültek fel, hogy találkoznak a csábos félvérrel, Reeddel, aki nem igazán palástolja érzéseit Emma iránt. Amire pedig végképp nem számítottak, az egy hatalmi harcba való belecsöppenés, amivel nemcsak szerelmük, hanem óceáni királyságaik is veszélybe kerülnek.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2016
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617282 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Galén · Tóraf · Emma McIntosh · Raína · Antonisz · Grom · Nália · Reed Conway


Kedvencelte 21

Most olvassa 19

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Anna Banks: Neptun

Fáj a szívem, amiért vége lett a sorozatnak, és nincs több Emma és Galén. Nincs több Tóraf és Raína. Annyira megszerettem mindenkit, ezeket a dilinyósokat!
A befejező rész nem nyűgözött le annyira, mint az első kettő (illetve a borítón lévő srác fején is lehetett volna javítani), de meglepően fordulatos és pörgős kötet volt.
Kicsit sajnáltam, hogy nem sok Emma és Galén jelenet volt, de ezzel szemben kárpótoltak a történések, a csavarok, és persze Reed. Nem kívántam, hogy Galéntól elvegye Emmát, de ne tagadjuk, hogy ő is cuki és vicces a maga módján.:) Kicsit Tórafra hasonlított a hülye dumájával, de imádtam, hogy állandóan mosolygott. De bocsi fiúk-lányok, én még mindig Team Galén mellett állok, és ott is maradok!
Egy icipicit feleslegesnek éreztem ezt a részt, szerintem a második kötet méltó befejezése lett volna a sorozatnak, de ugye bár, akkor már legyen trilógia. Az írónő remekül szőtte a történet szálait, élvezhető volt, de felesleges. Emellett tényleg izgalmas volt, végig izgultam az oldalakat, hogy „atyaég, most mi lesz? mi történik?” Ezeknek a pillanatoknak örültem, nagyon jól lett felépítve.
Az epilógus valami csodálatos!!! Kár, hogy olyan rövid volt. Gyönyörű volt, és rendesen megfacsarta a szívemet, ilyen egy tökéletes befejezés!♥

Infierno>!
Anna Banks: Neptun

Nagyon nem voltam megelégedve ezzel a résszel, még véletlenül se hozta az előzőek színvonalát. Igaz, hogy azok se voltak világrengető művek, egyedüli céljuk a szórakoztatás lehet.

Nem is értem a YA besorolást, ez kötet leginkább gyerekeknek szólhatott, olyan részek voltak benne. Sokszor csak néztem, hogy ez most hogyan és miért? Szerintem annyira sokat akart belőle kihozni az írónő, hogy átesett a ló túloldalára, és egy katyvasz lett belőle.

Azért adok mégis 3,5 csillagot, mert az előző részek tetszettek, itt pedig az epilógus volt, ami feldobta. Egy jó zárás után pedig a történet egésze is felértékelődik kicsit.

DarknessAngel>!
Anna Banks: Neptun

Most már tudom, miért írtátok annyian, hogy ez a rész csalódás volt. Nem volt egy rossz könyv, de nem is volt olyan jó, mint az előzőek. Nem értem, miért kellett pont az utolsó részbe belecsempészni egy bugyuta szerelmi háromszöget. Főleg, hogy nem is kellett igazából választani a két pasi között, csak Emmára jött rá a kapuzárási pánik. Reed nem igazán nyerte el a tetszésemet, de ez főleg az miatt is volt, hogy nem tudtunk meg róla valami sokat.
Az Emma és anyja közti kapcsolat még mindig iszonyat fura, inkább barátnőknek tűnnek…
A történet amúgy tetszett, mert a vége felé kezdett elég izgalmas lenni – ezért is a 3 csillag + Galén miatt is, mert őt még mindig nagy bírom. :D Viszont nem tetzsett, hogy nemcsak Tóraf és Raína szerepelt keveset, de Galén és Emma is alig voltak kettesben. :/
Nem is tudom, az egész olyan kesze-kusza volt. Az eleje okés volt, a közepe uncsi, majd jött az izgalmasabb rész, de a vége, az epilógus, megint olyan semmilyen lett.
A borító viszont gyönyörű. *-*

14 hozzászólás
Evelena P>!
Anna Banks: Neptun

Mi is lehetne jobb olvasmány a Balaton partján, mint egy szirénekről szóló történet? Volt olyan este, mikor már a nap lemenőben volt és lágyan megcsillant a vízen. Ilyenkor minden külső hang megszűnik és csak a hullámok robaja és a könyv létezik. :)
Már egy éve olvastam a második részt és az nem igazán tetszett, sokszor unatkoztam rajta. Viszont a Neptun teljesen más, mondhatjuk úgy is, hogy ebben 'új vizekre evezünk'.
Neptun városába, ami számos szirén, félvér és ember lakóhelye, ahol önmaguk lehetnek, szabadon, boldogan. Ám az óceán sós vizétől távol.
Emma és Galén találkoznak Reed-el, Neptun egyik lakójával és ő bevezeti őket a városba.
Nagyon csíptem Reed humorát, hasonlított nekem Tóraféhoz. :)
Röviden összefoglalva: nem tudhatjuk, hogy kinek mi a szándéka, ki a jó és a ki az ellenség. Valakit mindig elfognak. Sok izgalom, humor, sziréntörténelem, szerelem és persze víz.
Gondolkoztam a csillagozásán, de az utolsó fejezet teljesen levett a lábamról és belopta magát a szívembe.
A tökéletes nyári olvasmány.
Hiányozni fognak az oly jól ismert és megkedvelt szereplők, de nagyon örülök a befejezésnek. :)

Csakegyolvasólány P>!
Anna Banks: Neptun

Olvastam erről a kötetről jót is és rosszat is, ezért kissé félve kezdtem neki. Azonban egyáltalán nem csalódtam benne. Igaz, a többi szereplőt mellőzték, mint például Tórafot és Raínát, de ennek most így kellett, hogy legyen. Sokkal jobban bele lehetett látni Emma és Galén kapcsolatába. Igaz, a történet több, mint a felét külön töltötték és mind a ketten máshogy élték meg Neptun városába való történteket. Viszont az a néhány oldal, ahol együtt voltak pont olyan szellemben volt megírva, mint az előző két kötetben. Ott voltak egymásnak, szerették a másikat, de mégsem lépték át azt a bizonyos határt. Tisztelték a másikat, vagyis Emma tiszteletbe tartotta Galén szirén törvények iránti hűségét.

Naiva P>!
Anna Banks: Neptun

Meeeeh
Hogy lehet ennyire elrontani egy egyébként jól induló trilógiát, ilyen viszonylag rossz befejező résszel? Úgy kb. a könyv első feléig csak arra tudtam gondolni, hogy ez csak biztos valami rossz tréfa, mert gyakorlatilag az évődésen kívül nem történt semmi különös. Mire a második felétől az írónő előállt volna valami újjal, izgalmassal – ahogy a további oldalszámok előre sejtették – az el lett kapkodva, össze lett csapva. A legjobban Emma és Galen közös párosa, közös kalandja hiányzott. Annyira cukik, édesek, de sajnos bőven lett volna hová fejődni a kapcsolatuknak (ezt Emma is nagyon jól érezte), erre fel, be lett vezetve egy elcsépelt, erőltetett szerelmi háromszög. Nagyon nem bírtam Reed-et, mert sajnos a feltűnésével, egy sokkal járhatóbb utat, lehetőséget kínált Emmának. Ez egyszerre volt gonosz és okos húzás a szerzőtől. Nálam célt ért vele. Ilyen fiatalon, ilyen hamar nem is lehet könnyű elköteleződni, akkor sem, ha azt szerelemből tesszük.
Emma fejlődött, de sajnos visszafelé. Még mindig humoros, de sajnos gyakran nem veszi észre az egyértelműt. Galén egy igazi cukorság, édesség, igazi YA BBF. Ő a történet egyik mentőöve. Ha nem a legnagyobb
A tengeri vicceivel, ártatlan poénjaival, különös világnézetével, féltékenységéből fakadó harcimarci természete miatt képtelenség őt nem szeretni. Sajnos mindez már nem volt elég. Sokkal többet vártam volna. Főleg egy befejező résztől.

MissFortune>!
Anna Banks: Neptun

Imádtam ezt a sorozatot, azonban ez a rész túl erőltetett volt. Izgalmas volt mint a többi, csak rengeteg volt a hiszti. Az egész egy nagy hiszti, kivéve a vége.
Neptun városától valami mást vártam. Érdekes volt nyomon követni az összeesküvést. Emellett például Reed megjelenése is tetszett, Emma legalább tudta, hogy nincs egyedül. Önmagában Reed nem lett kedvenc szereplőm, gyűlölöm a nyomulós férfiakat. Idegesített.
Emma és Galén már a könyv elején nagyon összevesznek, amit szintén nem bírok. Butaságon kaptak össze. Eddig Emma számomra szimpatikus volt, de valahogy most végig arra gondolta, hogy „úristen, én ezt komolyan kedveltem valaha is?” – szinte kifordult önmagából, annyira hülye liba lett, hogy arra szavak nincsenek. Így Galén, úgy Galén, mégis hagyom, hogy Reed csapja a szelet.
Galén eddig is féltékenykedett, itt ez a tetőfokára hágott. Mintha mindenkinek elment volna az esze..
Az első két rész nagyon jó élmény volt, de ez…

5 hozzászólás
kellyolvas P>!
Anna Banks: Neptun

Az írónő ötlete az édesvízi szirénekkel nekem nagyon tetszett, ezzel új helyzetet teremtett és tovább tudta bonyolítani a cselekményt. Tudom, sokan nem szeretik a szerelmi háromszöget, én viszont igen, van valami varázsa annak, ha két fiú is küzd egy lányért, és itt minden tisztességes keretek között maradt, ami szimpatikussá tette Reed-et, a belépő harmadikat. Benne megvannak bizonyos dolgok, ami Galénból hiányzik, vagy kevésbé hangsúlyos, ilyen az emberekhez való viszony, a természetes vidámság, spontánság és egy hatalmas adag kíváncsiság. Megérintett, mennyire vágyik megismerni az Óceánt, az ottani élőlényeket.
Emma már ténylegesen a felnőtté válás küszöbén áll, nagyon sokat fejlődött az előző részekben, itt viszont egy picit megtorpanni láttam. Bizonytalan volt magában, és Galén eltűnésekor több lépésben is hibázott, kicsit túl naivra sikerült a megformálása.
Galén is meggondolatlan volt, de rá egyszerűen több rosszat nem tudok mondani, mert összességében imádom, minden bajával és bájával együtt. Vicces volt a féltékeny Galén, a szócsatáik Reed-el mindent vitt, ráadásul a végkifejletben össze is kellett dolgozniuk, úgyhogy bőven volt alkalmuk a verbális összecsapásokra.
Egy biztos,a befejező részben egy pillanatra sem állt le a történet, Anna Banks meglepően jól megoldotta az új szál hozzáadását a meglévő mitológiához. Kifejezetten élveztem a régmúltba mutató magyarázatokat, és az összefüggések kibontakozását. A hűséges olvasók megkapják a jutalmukat az epilógusban, és mély sóhajjal csukják majd be a könyvet, a fantasy történetek sellős részlegéből az egyik legjobb sorozattól búcsúzunk el.

Dsheavenofbooks>!
Anna Banks: Neptun

Nagyon szerettem ezt a sorozatot. Szinte elképzelhetetlennek tartottam, hogy ennyire tetszeni fog, vagy hogy az egyik kedvencemmé növi ki magát. Egyszerűen annyira egyedi számomra, annyira különleges. Leülsz, olvasod, és észre sem veszed, hogy már vége, majd pedig csak nézel magad elé és agyalsz, majd agyalsz. Sajnálom, hogy vége, dehát egyszer mindennek, s tudni kell szépen elengedni. Az írónő köszönetnyilvánításának sorait kiemelném, de ezt mindenki saját maga is el tudja olvasni. Úgy érzem, ez egy fantasztikus sorozat méltó lezárása volt. Köszönöm, hogy olvashattam. Maradandó élmény marad, egy fantasztikus világ fantasztikus teremtményeivel.

A részről: spoiler
Bevallom, én sem voltam oda Reedért, és azért, ami történt. Galén fanatikus vagyok, nem tehetek róla. De hát mit is mondhatnék? Számítani lehetett rá, hogy pontosan mi is fog történni (az alaptörténet), de ennek ellenére is szerettem.
Galén, Emma, Tóraf, Grom, Raína, Antonisz… Egyszerűen csodálatos karakterek. Antoniszt az epilógusból külön kiemelném, nem hazudtolta meg önmagát. :D

Bevallom, picit szomorú vagyok, hogy vége, a búcsúzás érzése hatalmába kerít, és ez is azt bizonyítja, hogy mekkora hatást tett rám. Az biztos, hogy ez után nagyon nehéz lesz belekezdenem egy másik könyvbe. :)

Külön köszönet a Maxim kiadónak, hogy lehetővé tette számunkra, hogy olvashassuk.

Orsi999>!
Anna Banks: Neptun

Az eddigi részekhez képest ez nagyon nagy csalódást okozott. Szinte teljesen feleslegesnek érzem ezt a könyvet. Ez a trilógia egyre csak rosszabb lett. Egyáltalán nem kötött le és így nem is haladtam vele. A vége szerintem nagyon össze lett csapva és az epilógus lehetett volna hosszabb. Galén és Emma párosát szívesen láttam volna többet együtt meg persze Raina és Tóraf párost is. A borítót pedig imádom.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

– Bárhol jó nekem, ahol te vagy.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh · Galén
4 hozzászólás
vikcs>!

Tudom, milyen az, ha úgy fáj valami, hogy a levegőt is utálom, ami életben tart.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh · fájdalom
loveQhuay>!

– Galén, esetleg szóba állhatnál velem – mondja a lisztesképű csontkollekció. – Talán elfelejtetted, hogy ki akarunk jutni innét?
Galén lassan elfordítja a tekintetét a feje fölötti láncokról, és hűvösen végigméri Reed-et.
– Miután kijutunk innét, kiverem az összes fogadat, azután ellenőrzöm, hogy egyet sem felejtettem-e bent.
– Megértem, ha dühös vagy.
– Dühös?
A vérszomjas helytállóbb lenne.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Galén · Reed Conway
vikcs>!

Na tessék, tutira elpirultam. És reszketek, mint a kocsonya. És véletlenül elképzelem Galént egy szál…semmiben. Te jó szagú atyaúristen.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh · Galén
sedina22>!

– […] Most már értem, miért visznek az emberek mindenhová fényképezőgépet. Hiszen sosem tudhatjuk, mikor mutatkozik meg nekünk hirtelen maga a tökély.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fényképezőgép · Galén
vikcs>!

Nem tudom, ő húzott-e magához, vagy teljesen önállóan csináltam az egészet, de saccperkábé fél másodperc alatt az ülésemből az ölében termek, és pontról pontra végigkóstolgatom a száját. Meglepetten és elégedetten nyugtázom, hogy két keze hátul fölsiklik a nyári ruhám alatt. Eleinte félénken, könnyedén, éppen csak ujjai hegyével cirógatja a hátamat. De ahogy mélyebben csókolom, a könnyedség eltűnik, olyan sóvárgás váltja föl, ami pontosan megegyezik az enyémmel.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh · Galén
vikcs>!

– Ha önmagadat hibáztatod, azzal semmin sem változtatsz.

319. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh
vikcs>!

Galén.
A célom.
A sorsom.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh · Galén
vikcs>!

Megkövülten várom, hogy létezik-e a sziréneknél a porzós-bibés-méhecskés mese megfelelő változata.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh
vikcs>!

A halál az élet velejárója.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma McIntosh

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris utazása
Joss Stirling: Summer
Richelle Mead: A végső áldozat
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Marah Woolf: Ne szeress!
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz