Nemezis (Nemezis 1.) 114 csillagozás

A szeretett ellenség
Anna Banks: Nemezis

Serubeli Sepora hercegnő az utolsó Kovács az öt királyságban. A spektórium, amit alkot, mindenkinek energiát ad, de apja most módot lelt rá, hogy fegyverré tegye, és mivel feltett szándéka, hogy háborúba kezd, a lánynak menekülnie kell előle. Az ellenséges vonalakon át Theoria királyságába menekül, de terve, hogy rejtőzködik, kudarcba fullad, amikor elfogják és az ifjú király szolgálatába kerül.
Tarik csak most vette át Theoria irányítását. és szembe kell néznie az országában dúló pestissel, ami polgárait tizedeli. Egy akadékoskodó szolgára van legkevésbé szüksége, aki a figyelmét szeretné felhívni magára. De Sepora hercegnőt nem lehet levegőnek nézni. Amikor ők ketten végre szemtől-szembe találkoznak, valószínűtlen kapocs alakul ki köztük, ami úgy bonyolítja meg az életüket, ahogy azt egyikük sem képzelte volna.
Sepora képessége megmentheti Tarik királyságát a csendes pestistől. De megbízhat nemezise iránt érzett erősödő érzéseiben, vagy minden áron rejtse el, mire képes?

Eredeti mű: Anna Banks: Nemesis

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2017
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617770 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Sepora · Tarik · Sethos · Patra (macska) · Nuna · Eron király · Rashidi · Saen

Helyszínek népszerűség szerint

Theoria · Serubel


Kedvencelte 21

Most olvassa 7

Várólistára tette 156

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Nem tagadom nagyon megörültem, mikor felfedeztem, hogy megjelenik a könyvhétre, de aztán kicsit csalódtam, mikor egy hét eltolódás lett belőle.
No, de ha már ennyit vártam, még aznap kézhezvételkor el kezdtem olvasni és sajnos nem tudtam tovább húzni, mert elfogytak a lapok.
Kétszer egymás után újra olvastam, ez jelent valamit gondolom?
Azt mindenképpen, hogy első kötethez képest nagyon eredeti, a lapok pörögnek és teljesen kirepít a valóságból.
Imádtam minden sorát. Adott egy hercegnő, aki dacol a sorsával és adott egy herceg, aki szintén nagyon nehezen emészti meg ami előtte áll.
Mi tagadás, amikor ez a két személy találkozik sistereg a levegő, és bár egyáltalán nem erotikus célzatú a könyv, végig lehet érezni az egymás iránt érezetteket.
Nekem nagyon tetszett a világ felépítése, teljesen Egyiptom érzete járt át és lehet, ezért is lettem elfogult evvel a könyvel kapcsolatban ( imádom ezt a társadalmat).
Hősnőnk utazása és „tévedései” teljesen ésszerűek voltak, bátorsága figyelemre méltó és ami a heves természetét illeti….nos nekem nagyon tetszett.
Írhatnám, hogy mennyire oda vagyok Tarik- ért , (ami igaz is ), de engem az öccse legalább annyira érdekel. :D
A nagymacska imádatukat külön díjaztam.
Nagyon szépen felépített társadalom képet kapunk, és sok sok kérdés válaszolatlanul marad.
A vége meg pont annyira kibírhatatlan, hogy morcosan kérdezzem hol a folytatás?

Természetesen kedvenc és ajánlom! :)

>!
_Eriii
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Szóval ez egyáltalán nem volt rossz, mert szörnyen olvastatta magát, nagyon bírtam a világfelépítést, sőt még a szereplőket is szerettem. A világfelépítés olyan jól össze volt hozva, hogy nekem az egyik királyság Egyiptomot, a fáraók világát tükrözte, még a Nílus is ott volt, meg a macska imádat. Míg a másik királyság az Eszkimókat. A másik két királyságot nem tudtam behatárolni sajnos. Ami még nagyon megmosolyogtatott az az, hogy az írónő nem tudja elengedni a „vízi embereket”. Tarikot nagyon csíptem. Nagyon rokonszenves volt egy ideig, de szerintem a könyv végére túlzottan nyájas lett. Seporát is nagyon bírtam, sőt, jókat mosolyogtam azon, hogy hogyan viszonyult a királyhoz. Ami kiverte nálam a biztosítékot az az, hogy képes volt nézni, hogy az emberek halnak meg de akkor sem kovácsolt. Ahhoz bezzeg, hogy felhívja magára a király figyelmet tudott kovácsolni. Ezért nagyon haragudtam rá. A másik ami nagyon idegesített az az, hogy amíg Tarik és Sepora nem találkoznak a fejezetek olyan hirtelen véget érnek, hogy én csak pillogtattam, mert olyan volt mint egy hatalmas nyakleves. Pont a lehetetlen részeknél. Ennek ellenére kiváncsi vagyok a második részére is, mert elég ígéretes. Szerintem izgalmas, fantasztikus a világ, kisebb nagyobb hibák ellenére a főszereplők és mellékszereplők is nagyon jók. „A vízi embereket” miért kellett amúgy? :D :D :D Meg most is jókat röhögök a Piranhákon…

>!
Klodette
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Hosszú idő óta az első olyan könyv volt ami valóban lekötött. Nagyon szerettem, nagyon tetszett. :) Ha csak fele ilyen jó lesz a folytatás, akkor új kedvencet fogok avatni. Anna Banks nagyon jól ír. Érdekes, izgalmas és egyedi dolgokat vetett papírra. Már a Szirénia öröksége trilógiát is imádtam tőle, de úgy voltam vele, hogy csak akkor jó író, ha egy új regénye is legalább annyira leköt. Ez persze így is lett. Ezért is ő az egyik kedvenc írom.
Kezdjük ott, hogy a borító már eleve telitalálat. Egyedi és kivételesen szép, illik a történethez. Örülök, hogy végül ez lett megszavazva. :)
Sepora és Tarik lehengerlő páros. Nekem még jobb duó volt, mint anno Emma és Galén, pedig ők is jól működtek együtt.
A hercegnő és a király párosa robbanékony, veszélyes elegyet alkot, ráadásul nagyon jó közöttük a kémia. Cseppet sem tökéletes karakterek, vannak hibáik, de pont ezért nagyon szerethetőek és könnyen lehet velük azonosulni.
A könyv jól elegyíti a romantika, a fantasy és az akció elemeit, ráadásul egy kivételes, eddig nem ismert világot tár elénk. Ha lehet ilyet mondani, Anna Banks rendkívül látványosan ír. Miközben olvastam azon kaptam magam, hogy szó szerint látom a jeleneteket.
Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, mert cseppet sem megszokott.
Teljesen kikapcsolt, lekötött és sokszor előfordult, hogy egy – egy fejezet után felkiáltottam:
Hé! Ez nem igaz! vagy Mi van?
Olvassátok el! :)

https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/05/konyvkritika…

>!
vIVIv
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

A borító valami eszméletlen *-* és szerencsére a könyv belseje sem okozott csalódást.
Érdekes és izgalmas világot tárt elénk az írónő, nincs felesleges szócséplés, kellő ütemben halad a történet.
Sepora hercegnő Kovács, aki spektóriumot tud előállítani, de az édesapja nem jó célokra akarja ezt használni így a lány elszökik, közben ugye miért is legyen egyszerű a dolog elrabolják és eladják a Bazárban. Sepora talpraesett lány, okos, és helyén van a szíve. Tarik pedig amikor megismeri rájön, hogy a lány társasága felüdülést jelent a számára. Tarik nem csak Sólyomkirály, hanem Lingot is, akinek nem lehet hazudni, ezért Sepora nincs könnyű helyzetben. A Paranik viszont érdekes lények, bár nem örülnék, ha engem is megcsócsálnának. XD
A könyv vége meseszerű, de nagyon kíváncsi vagyok már a folytatásra!

>!
Evelena
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Mondhatnám, hogy már nem rajongok olyan nagy hévvel a csodás ókori egyiptomi kultúráért, mint régebben.
Hogy nem nyűgöz le rögtön minden olyan történet, ami ókori alapokra épül.
Hogy nem varázsolt el rögtön az egész történeti elképzelés.
Hogy nem sikerült igazán hamar megszeretnem mindkét főszereplőt.
Vagy talán hogy nem voltam oda Tarikért teljesen, nem hódított meg a lehengerlő külsejével, a kedvességével, az elismerésre méltó uralkodói erényeivel.
Hogy Sepora nem az egyik legkedvesebb, legbátrabb, leginkább jóra vágyó és törekvő hősnő, akiről olvastam.
Esetleg, hogy Sethos nem kezdett el hasonlóképpen érdekelni a megragadó sármjával és humorával, mint daliás bátyja is.
Hogy nem rázott ki a piraniknak még csak az említésétől is a hideg.
Vagy, hogy nem éreztem a könyvből áradó, tiszta, heves és gyönyörű érzelmeket, úgy, hogy már egy csók puszta gondolatára is gyönyörű érzelmek sokasága morajlott fel bennem.
Vagy azt, hogy nem varázsolt el teljesen.

De ez mind nem lenne igaz, és Tarik minden mondatomon átlátna, így nem is mondok ilyeneket. :)

>!
kellyolvas P
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

A könyv feléig elég vegyesek voltak az érzelmeim. Megismertem egy vadi új világfelépítést, ami tetszett, bár a szokásos elemekre épül, de Theoria, mint fáraóval rendelkező királyság igen jó ötletnek bizonyult. Imádtam a leírásokat, a testfestésüket, a szellős öltözködésüket, szóval a képzeletemben egyiptomi hangulat uralkodott. Viszont untam a rengeteg információt az öt királyságról, ami fura nevekkel volt teleszórva. Különös, máshol nem látott lények is helyet kaptak, és bár lettek volna inkább szokásos lények, mert így kicsit sok volt nekem, hogy hasonlít is valamihez de mégis más.
Amikor viszont találkozott a két főszereplő, onnan csakis felfelé ugrott a tetszési indexem. Egyszerűen imádtam kettejük kapcsolatát, csodásan lassan épülő románc ez, cuki édes pillanatokkal, amitől olvadoztam. Mindkettejük helyzete nagyon nehéz, Sepora állandóan belső harcot vív magával, hogy feltárja-e a képességét Tarik előtt, kétségek gyötrik, és nagyon nehéz olyan emberrel küzdenie, aki felismeri a szavak igazságtartalmát. Tariknak meg ott a frissen megörökölt uralkodói szék, törődnie kell a népével, közeleg a háborús veszély, és neki kötelessége előtérbe helyezni az országa érdekeit.
Mindenképp erősségnek számít a sok jó leírás, remekül el tudtam képzelni minden részletet, ahogy a világfelépítést is csak dicsérni tudom. A két főszereplőn kívül természetesen számos karakterrel találkozunk, jelentősebb szerepet Tarik 15 éves katonáskodó öccse kap, rajta jókat mulattam. Megemlítendő még Tarik tanácsadója, aki nagyszerűen töltötte be a Sepora-t nem kedvelők táborának vezérszurkolói szerepét.
Kétségtelen, hogy pont a szerelmi szál erősödése lesz a megosztó pont a történetben, mert ez kedvez a romantikusabb lelkű olvasóknak, a fantasy rajongókat meg idegesíti. Bízom benne, hogy van egy széles réteg a kettő között, akiknek rendkívül jó szórakozást ad a történet, mint ahogy nekem is.

>!
Naiva P
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Az írónő szirénes sorozatát nagyon szerettem, annak ellenére, hogy olyan összecsapottnak éreztem a befejező részt.
Bár a borító nem igazán tetszik – a halálom a tetovált szemöldök. – gondoltam, teszek ezzel a sorozatával is egy kísérletet. Közben olvastam, hogy eredetileg trilógiára lett tervezve, de végül duológia lett belőle.
Szerintem ez egy kifejezetten jó, izgalmas olvasmány, szerethető szereplőkkel. Tetszettek benne a különleges lények. Volt is egy kis Avatar érzetem, de csak a lényekkel kapcsolatban.
A világfelépítés nem rossz, pedig nem egyértelmű. Magáról a korról semmit nem lehet tudni. Szerencsére ez nem volt zavaró. A romantika bár visszafogott, igen mérsékelt, mégis elegendő volt. Azt hiszem, érdekel a folytatás.

>!
AniTiger MP
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

IMÁDTAM.

Nem mondom, hogy nem voltak benne kiszámítható események, de annyira sodort a sztori, hogy nem agyaltam ezen túl sokat. A főszereplőket imádtam is, utáltam is attól függően, hogy egy adott helyzetben hogyan reagáltak, de iszonyatosan érdekel, hogy mi lesz velük, mert ez a lezárás… Arrgghhh… >.<

A történet egyedi, tele van szuper ötletekkel – például: a szerpenek, a Lingotok, a spektórium és a kovácsság, a Paranik és a „Nagy Bíró” –, és Sepora stílusa is haláli. Ahogy földbe döngöl, ahogy makacskodik, ahogy visszabeszél a fáraónak, vagy kioktat másokat… (De a háremes téma volt a kedvencem!) XD

Tetszett, hogy bár YA-regény, nem a szerelem meg a romantikázás a központi eleme, hanem teljesen magára a történetre fókuszált az írónő. Jól esett!

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/10/anna-bank…

>!
Maxim, 2017
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617770 · Fordította: Stier Ágnes
>!
deen
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Az idei év első kedvence nálam ez a könyv. Ebben nagy szerepe volt a világnak, ahol játszódik. Az írónő nagyon látványos elemekkel tűzdelte tele a cselekmény fonalát, mely annyira gördülékenyen haladt előre, hogy pillanatok alatt a végére is értem és nagyon várom a folytatást. Sepora egy nagyon erős, mégis emberi karakter, aki elszökött királyságából és kalandos úton Theoriába kerül, bár nem egészen úgy, ahogy elképzelte. Sepora különleges képességgel rendelkezik, Kovács, így egy nagy energiával rendelkező anyagot termel a teste, amit jóra és rosszra egyaránt felhasználhat az, akinek a rendelkezésére áll. Sepora Theoriában a palotában Tarik király szolgálója lesz, ami egyben a legveszélyesebb hely is a számára, hiszen Tariknak is szüksége van a spektóriumra, mely gyakorlatilag biztosítja a királyság működését. Theoriában ráadásul egy új betegség veti fel a fejét, melynek gyógymódja úgy tűnik a lány által termelt spektórium. Sepora védve saját népét, próbálja eltitkolni kilétét és képességét, de maga sem számít rá, hogy Tarik iránt egyre mélyebbek lesznek az érzései. Vajon Sepora meg tudja akadályozni a készülő háborút anélkül, hogy le kelljen lepleznie magát? Képes lesz gátat szabni érzéseinek? Nos, aki elolvassa a könyvet, az megtudja.

>!
molybarby
Anna Banks: Nemezis

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Igen, igen, igen! Anna Banks most sem okozott csalódást. A Poszeidón sorozat az egyik kedvencem és már többször is a kezem ügyébe került, de van olyan érzésem, hogy ezzel a sorozattal se lesz másképp. Az elején ugyan fura volt, amíg megszoktuk a fura neveket és helyszíneket, de után élvezet volt olvasni. Sepora és Tarik nagyon érdekes párost alkottak, és bár voltak pillanatok amikor nem értettem egyet valamelyikükkel mégis meg tudtam szeretni őket. Maga az eltérő világok is nagyon érdekesek voltak, a sivatag, a hegyek, nagyon jól kitalált volt minden. Mindent el tudtam képzelni. Ezzel a résszel azonban még korántsem fejeződött be a történet és csak remélni tudom, hogy ebből tényleg lesz happy end. Nagyon várom a folytatást. :ˇ)

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Katara_Phoenix P

– Te tényleg képtelen vagy a nőkön kívül másról is beszélni?
– Van érdekesebb a nőknél? Egy napon, bátyám, egy nőtől elakad a lélegzeted, amint meglátod, és megérted majd, hogy nekünk, többieknek miért csak rajtuk jár az agyunk.

38. oldal - Tarik

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Sethos · Tarik
>!
AniTiger MP

    – Milyen jogon kérdezel ilyet tőlem? – vág vissza amikor észhez tér.
    – Ugyanolyan jogon, mint te tőlem.
    – Te szolga vagy. Én király vagyok. Talán nem ismered megfelelően az etikettet. Talán túl elnéző voltam…

279. oldal

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Sepora · Tarik
>!
Gothic01

A lány erre a szemét forgatja, és Tarik nem is lehetne boldogabb. Végre valaki nem játszadozik vele, és nem tartja érdemtelenül sokra.

206. oldal

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Sepora · Tarik
>!
Evelena

Most, hogy itt vagy velem, fényesebben süt a nap. A nevetésed hűs szellő egy forró napon.

285. oldal

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

>!
lovEVly 

Egy dolgot mondj! – követeli Sepora vádlón – Mondj egy dolgot,aminek értékeled a szépségét anélkül, hogy a legkisebb részletét is elemeznéd?
(…)
– Te vagy az.
– Tessék? – kérdez vissza a lány, és azonnal rózsás pír önti el az arcát.
– Te vagy az úrnő. Nem kérdőjelezem meg a szépségedet, és nem akarom tudni, miért jutott belőle neked ennyi, egyszerűen megengedem magamnak,hogy csodáljalak.

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

>!
Katara_Phoenix P

– Eressz el! – követeli a lány, még akkor is, ha nem moccan.
– Soha!

282. oldal - Tarik

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Sepora · Tarik
>!
AniTiger MP

    – Amit az elméd még nem tud, azt a hiányosságot majd pótolja a szíved – erősködik Rashidi. – Azzal bizonyítod, hogy elég bölcs vagy az uralkodáshoz, hogy beismered, hogy még nem állsz készen rá. Az emberek szeretnek téged. Hagyd, hogy támogassanak!

17. oldal

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Rashidi
>!
Evelena

Eddig vitatkoztak, de már vége. Most szavak nélküli nyelven beszélnek, ami egyértelmű, és éhségről, vágyról, szenvedélyről mesél.

282. oldal

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

>!
Gothic01

– Hadd küldjek el veled valakit! Hogy megvédjen.
– Tudok magamra vigyázni.
– Amikor legutóbb magadra vigyáztál, elraboltak a sivatagban, és eladtak a háremembe.

315. oldal

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Sepora · Tarik
>!
Katara_Phoenix P

– Ezek állatok, Sepora…
– Saen, beszéltél valaha egy tehénnel? – Á! nézetei mélyebben gyökereznek, mint hittem. – Megszólítottál valaha egy juhot, vagy akár csak egy nagy macskát, akit a theoriaiak úgy szeretnek?
– Dehogy! – nevet fel gúnyosan
– Erre most itt egy Parani, arról mesél, milyen pusztulást okoztunk a fajtájának, és ez nálad süket fülekre talál? Mondta neked egyszer is egy macska, hogy mennyire szereti a reggelijét? Panaszkodott valaha egy tehén azért, mert megfejik?

194. oldal - Sepora

Anna Banks: Nemezis A szeretett ellenség

Kapcsolódó szócikkek: Saen · Sepora

A sorozat következő kötete

Anna Banks: Szövetség A szerelem ereje

Nemezis sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Colleen Houck: A tigris küldetése
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Sara Raasch: Hó mint hamu
Erika Johansen: Tear ostroma