Bálterem ​Kávézó 43 csillagozás

Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​O'Callaghan nővérek, Ella és Roberta sorsa korántsem irigylésre méltó. Egy tragikus balesetben mindkét szülőjüket elvesztették, majd néhány évvel később Ella imádott kislánya és férje is meghal. A helybéliek úgy tartják, a testvérek balszerencsét hoznak mindenkire, aki közel kerül hozzájuk, rejtélyességüket pedig tovább fokozza, hogy időtlen idők óta kizárólag jegyzetlapokra írt üzenetekben kommunikálnak egymással. Nem csoda tehát, hogy egész Rathsorney felbolydul, amikor Ella – húga tiltakozása ellenére – megnyitja ódon házuk báltermét a nagyközönség előtt, és kávézót nyit benne, hogy rendezni tudják elkeserítő anyagi helyzetüket. Az O'Callaghan nővérek titokzatos élete – no meg Ella messze földön híres cukrásztudománya – rengeteg helyi látogatót vonz a Bálterem Kávézóba. Egy napon azonban ismeretlen nő lép be az ajtón, aki vér szerinti szülei után kutakodik a környéken. Nyomozásával olyan folyamatokat indít el, amelyek akár országos méretű botrányhoz is vezethetnek, több… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470564 · Fordította: Csonka Ágnes

Most olvassa 3

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Először a borítóra figyeltem fel, aztán a fülszöveget is érdekesnek találtam. Első olvasásom az írónőtől, de beletrafált.
Édes-bús történet egy írországi kisvárosból, ahol szárnyal a pletyka, és két morcos öregasszony évtizedek óta nem beszél egymással, bár nővérek és egy házban élnek.
Aztán ahogy halad előre a cselekmény, sokkal több is lesz ebben a könyvben egy kényszerből nyitott kávézónál. A múlt titkai közül nemcsak a nővérek szomorú története rajzolódik ki, hanem egy csúnya örökbefogadási botrány is.
Engem megfogott.

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Írország, Wicklow megye, Ratshorney, Roscarbury Hall, két nővér, Ella és Roberta.

Ezek a dolgok alkotják ennek a keserédes történetnek a fő hozzávalóit, amelynek minden sora mélabús volt, ugyanakkor helyenként a szomorú történetbe passzoló fanyar humort is felfedezhetünk.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2017/11/ann-o-loughlin-ba…

2 hozzászólás
Navi P>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Azt hiszem, a helyes kifejezés az, hogy: szép volt. Sajnálom Ellát és Robertát is, az élet eléggé próbára tette őket, ennyi „értelmetlen” tragikus halál. Debbie is, szegény, Agnes nem volt teljesen épelméjű, tudom, egy gyerekért mindent és bármit, de ez … Az apa kilétére gyorsan rájöttem. Michael pedig, … inkább nem minősítem.
Szép, szívbe markoló történet a sokadik vagy utolsó esélyről, s szerencsére Ella és Roberta is egymásra talál a végén, legalább is úgy tűnik.

2 hozzászólás
Málnika >!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

A szépséges borító alapján egy könnyed olvasmányra számítottam, azonban a Bálterem kávézó szereplőinek jócskán kijutott a szívszorító tragédiákból. A nővérek, Ella és Roberta elhidegülten élnek egy fedél alatt, minimáis kommunikációjuk papírfecnikre vetett néhány sorokból áll. A szinte megdermedt életet kiválóan tükrözi a lassan csordogáló történet. Mégis arra buzdítok mindenkit, hogy emiatt ne tegye le a könyvet, amely a maga nemében igazi gyöngyszem. Rathsorney bája a csilingelő porcelánokkal, a finom süteményekkel, a csodaszép brossokkal és pletykás lakóival egyszer csak magával ragadja az olvasót. Az események a kávézó beindulásával és Debbie megérkezésével, aki szülőanyját keresi, szép lassan beindulnak, és minden eltemetett iszonyú titokra fény derül.

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Jó kis történet volt ez. A nővérek nagyon érdekes személyiségek, mindkettő más-más. Sajnáltam őket, hogy ilyen nehéz életük volt, sok-sok tragédiával és hogy még ketten sem tudnak együtt élni normálisan. Aztán betoppan Debbie, aki keresi az anyját és kiderülnek a titkok, amik teljesen felborítják mindenki életét. Én is kicsit könnyedebb történetre számítottam, de így sem volt rossz.

Annemary>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Mindenkinek van múltja, vannak titkai, elkövetett hibái.
Külön szálak, amik összefonódnak.
Nem egy viharos szerelem, de aki szereti a „csajos” történeteket, az tökeletesen elegedett lesz most is.
Egy fordulatos, könnyekig megható történet.
Sosem késő kitárni a szíved!

zöldelefánt P>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Teljesen másra számítottam, azt hittem egy könyyed könyv lesz. De nem az volt. Nem igazán ragadott magával. Vagy nem jó pillanatomban kezdtem hozzá, vagy úgy alapból nem igazán fognak meg az ilyen sítlusú könyvek.
A sok brosstól kifejezetten ki voltam. :) De így visszanézve már kicsit vicces, hogy mennyire kiakaszott a részletes leírásuk, Értem én, hogy szép, de annyira nem láttam magam előtt őket.

kuliga>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Hát egy szép könyv, megrázó tartalommal. Valahogy nem erre számítottam, igazán nem tudom mire, de ennyi bánat nekem sok volt ezekre a napokra. Sokat könnyeztem rajta, bár jól olvasható, a történet magával ragadó, mégis le-letettem. Az anyját kereső gyermek mindig megrázó. Szóval aki elolvassa, vértezze fel magát, kemény szívvel, vagy sok-sok pzs-vel.

kicsiboszi P>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

Nem lenne szabad ilyen vidám borítót tenni egy ennyire nyomasztó könyvre. Engem alaposan megvezetett, pedig a fülszöveg alapján is lehetett számítani némi drámára. Azt hittem, 30-as, 40-es női újrakezdésről szól majd a könyv, mint A dívák nem kötnek vagy az Új örömök kertje. Nem nénikékre számítottam. Ella és Debbie szimpatikusak voltak, nagyon sajnáltam őket. Robertát sehogy nem tudtam megkedvelni, még akkor sem, ha a bűntudata a saját életét is megnyomorította. Nem is értem, Ella miért viselte el maga mellett évtizedekig.
Nagyon nem akartam a Kinek a lányához hasonló történetet olvasni mostanában, ha tudom, várok vele néhány hónapot. Most valami garantáltan limonádéra van szükségem.

CarmenV>!
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó

A borító és a hátoldal ajánlása alapján nagyon másra számítottam…
Írországot imádom,és a történeteket is :) Itt egy idős nő élete a kiinduló pont, vagy nem is tudom… hiszen mindenki mindenkivel összefügg, mindenkit ismernek, kivéve akit nem…Debbie mozdítja ki a megszokottból a dolgokat, és indítja el a lavinát.
A betegség soha nem jön jókor, és sajnálom hogy ilyen vége lett, bár ez tudható volt… a hospice házak nem a felhőtlen boldogság jelképei….
Ahogy egyre jobban halad előre a történet egyre több minden derül ki, és egyre inkább összeáll a nagy egész. Sajnálom Ellát és Robertát is,és bár mindenki követ el hibát, azért itt picit több volt mint elég…. azonban mint sok más könyvnél, nekem fura hogy jön valaki és egy nap alatt úgy kezeljünk mint egy ezeréves jó barátot, Ellának egyetlen fél gondolata sincs, hogy esetleg aki jön az ártani is tudna neki, nem tudom milyen engedélyek kellenek egy kávézóhoz, és munkaügyi szempontból egy bejelentéshez, mondjuk erre nem nagyon tér ki, de a kasszát is rábízza, kb bárkire, a postástól elkezdve a kertészig…mindegy, a jövedelmük sem olyan egyértelmű, vagy hogy mit csináltak x éven át, azon kívül hogy éltek közösen egy házban, nem szólva egymáshoz, lassan várva hogy minden megoldódik magától.
Szomorú történet a végén egy sóhajtásnyi jóval.
Ami picit részletesebb volt és a történetet azért annyira nem vitte előre, de én imádtam az a bross gyűjtemény :) imádom az ékszereket, és csodálatos gesztusnak tartottam a férj szeretetének eme megnyilvánulását.


Népszerű idézetek

Málnika >!

– Tudom, de nem mindig választhatjuk meg a körülményeinket, egyszerűen együtt kell élnünk az adott helyzettel.

137. oldal, 15. fejezet

Málnika >!

A pletykát lehetetlen bizonyítani. A pletykának nincs jogi hatálya.

316. oldal, 36. fejezet

BeerSeeGirl P>!

A szükség mindenfelé rejtett tulajdonságot előhoz az emberből.

26. oldal

CarmenV>!

-Iris nem bánja? Nekem az az érzésem, ő azt élvezi legjobban, ha két lábbal a trágyát tapossa.
A hátuk mögül megszólaló hangra mindketten összerezzentek.
-Én nem pontosan így fogalmaznám meg, Mr Brown, de igaza van.

262. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Csilla: Szerelem újraírva
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Lucinda Riley: A meredély szélén
Sarah Morgan: Gyere haza karácsonyra!
Susan Mallery: Kisvárosi barátnők
Lois Duncan: Stranger with my Face – A másik én
Cathy Kelly: Idén minden más lesz
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem