Szafije, ​a Szultán háremhölgye (Szafije, a Szultán háremhölgye 1.) 11 csillagozás

Ann Chamberlin: Szafije, a Szultán háremhölgye Ann Chamberlin: Szafije, a Szultán háremhölgye

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ann ​Chamberlin regénye a 16. századi egzotikus és fényűző oszmán birodalmba kalauzolja az olvasót. Valódi történelmi személyek kelnek életre a “női szultánok uralmának” nevezett időkből. E cselszövésekkel teli időszaknak Hürrem volt az egyik sarokköve. Egy velencei fiatal nemeslány történetét ismerhetjük meg, aki egy nap kalózok kezébe kerül, akik eladják a szultán háremébe. Azonban a lány eltökélt és megfogadja, hogy nem engedi, hogy rabszolga sorsba kényszerítsék, ő többre hivatott. Sajnos a lány megmentésére siető fiatal férfinek hatalmas árat kell fizetnie.

Egy élénk, romantikus történet keveredik a történelem nyers valóságával. 1562-ben Giorgio Veniero, egy 15 éves árva matróz- aki a regény kétharmadát elbeszéli – (a középső harmad harmadik személyben íródott), belopózik egy velencei kolostorba, hogy átadjon egy üzenetet a velencei dózsétól Szófia Baffonak, aki a távoli Korfu kormányzójának az alig 14 éves lánya. Szófiának azonnal haza kell utaznia, hogy eleget… (tovább)

Eredeti cím: Sofia

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szulejmán

>!
Trivium, Budapest, 2015
376 oldal · ISBN: 9786155334474 · Fordította: Varga Csaba Béla
>!
Trivium, Budapest, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155334276 · Fordította: Varga Csaba Béla
>!
Trivium, Budapest, 2015
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155334276 · Fordította: Varga Béla Csaba

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Dorina_S
Ann Chamberlin: Szafije, a Szultán háremhölgye

Nagyon szeretem, sőt az egyik kedvenc korszakom, amelyről ez a regény szól. Mostanában nagyon sok könyv foglalkozik XVI. századi török történelemmel, amely elsősorban a jelenleg is futó Szulejmán sorozat sikerének köszönhető véleményem szerint.
A könyv főszereplője,vagy egyik központi karaktere Sofia Baffo, vagyis a későbbi Szafije. Nem egy pozitív karakter az már egyszer biztos, nekem mégis ő volt a kedvencem. Nemcsak szép, hanem rettentően okos, mivel mindenki eszén túljárva valósítja meg akaratát. A történet eleje nekem kicsit döcögős volt, de aztán a közepére nagyon is beindultak a cselekményszálak. A másik fő karakter Giorgio Veniero,a későbbi Abdullah. Ő tipikusan az szereplő, aki majdnem minden egyes lépésével az őrületbe kergetett, de a végén megsajnáltam az átélt szörnyűségek miatt.
Az írónő lebilincselően ír, olvastatja magát a történet, látszik, hogy kutatott a valós szereplők és események, hagyományok, szokások iránt. Egyetlen hiányosságként Nurbanu szultána származásának elhanyagolását tudnám megemlíteni, mivel ennek szerintem szerepelnie kellett volna a történetben. Mindent összevetve korhű, olvasmányos történetet kaptam, intrikával, szenvedéllyel fűszerezve, és nem utolsósorban egy nagyon erős női karakterrel, aki nem mindig a helyes úton jár, de végül csak eléri, amit akar. Szinte ott éreztem magam a Topkapi palota folyosóin. Várom a folytatást! :) :)

9 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Ann Chamberlin: A szultán lánya Küzdelem Szulejmán trónjáért

Szafije, a Szultán háremhölgye sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth Viktor: Török tükör
Elif Shafak: Az építészinas
Jean-Pierre Montcassen: Meliki
Demet Altınyeleklioğlu: Hürrem, Szulejmán asszonya
Fatima Melek: Hürrem boszorkánya
Nasira Güzelik: Erotika és intrika
Colin Falconer: Hárem
Yaşar Kemal: Az Ararát legendája
R. Várkonyi Ágnes: Europica varietas – Hungarica varietas
Pálffy Géza: A tizenhatodik század története