Sisterhood ​Everlasting (The Sisterhood of the Traveling Pants 5.) 8 csillagozás

Ann Brashares: Sisterhood Everlasting Ann Brashares: Sisterhood Everlasting Ann Brashares: Sisterhood Everlasting Ann Brashares: Sisterhood Everlasting

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Return ​to the Sisterhood of the Traveling Pants . . . ten years later.

From #1 New York Times bestselling author Ann Brashares comes the welcome return of the characters whose friendship became a touchstone for a generation. Now Tibby, Lena, Carmen, and Bridget have grown up, starting their lives on their own. And though the jeans they shared are long gone, the sisterhood is everlasting.

Despite having jobs and men that they love, each knows that something is missing: the closeness that once sustained them. Carmen is a successful actress in New York, engaged to be married, but misses her friends. Lena finds solace in her art, teaching in Rhode Island, but still thinks of Kostos and the road she didn’t take. Bridget lives with her longtime boyfriend, Eric, in San Francisco, and though a part of her wants to settle down, a bigger part can’t seem to shed her old restlessness.

Then Tibby reaches out to bridge the distance, sending the others plane tickets… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Random House, New York, 2012
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780385521239
>!
Random House, 2011
350 oldal · ISBN: 9780385521222

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

mrsglass P>!
Ann Brashares: Sisterhood Everlasting

Nagyon sajnálatos tény, hogy egy alapvetően híres regénysorozatnak az utolsó részét nem adják ki magyarul. Nagyon megdöbbentem, amikor felfedeztem, hogy kamaszkorom kedvenc könyvei még egy kicsit tovább tartanak! Eredeti nyelven olvasva is hihetetlenül jó, annak ellenére, hogy ez a kötet a legszomorúbb mind közül. Szinte egyszerre nőttem fel a lányokkal, minden kötetet éppen akkor olvastam, amikor pont annyi idős voltam, mint ők, szerintem emiatt kötődöm annyira hozzájuk. Egyszerűen imádom a kis idézeteket minden fejezet előtt, nem egy közülük bekerült az örök kedvencek közé.
Nem nagyon tudok a cselekményről írni anélkül, hogy olyanokat mondanék, ami elrontaná az olvasás élményét, úgyhogy inkább azzal zárnám, hogy szerintem így kerek az Utazó Nadrág és Testvériség története, minden a helyére kerül. Nem szirupos, nem klisés, persze van pár halványabb momentum, de összességében nagyon szép.

Treacle>!
Ann Brashares: Sisterhood Everlasting

A teljes sorozattal azt hiszem 17 éves koromban találkoztam, ami pont ideális kor volt ahhoz, hogy még emlékezzek a 14 éves problémáimra, de a 19 évesek élete ne tűnjön annyira távolinak. Éppen ezért Lena, Tibby, Carma és Bee története teljesen a részemmé vált. Imádtam, hogy semmilyen nehézség nem állhatott a barátságuk útjába.

Pár hónappal ezelőttig teljesen abban a hitben éltem, hogy a negyedik kötet volt az utolsó, és elégedett is voltam a lezárással. Aztán kiderült, hogy van egy 10 évvel később játszódó folytatás, nekem pedig mindenképp el kellett olvasnom, hiszen megint csak közel állok korban hozzájuk.

Én is azt hittem, hogy a tetralógiában megszokott könnyed, pozitív szemléletű hangulatot kapom vissza. Persze nem ezt kaptam, mert az élet nem öröm és kacagás. A lányok eltávolodtak egymástól, próbálják egyedül is megtalálni a helyüket a világban. A munka, a család, a saját élet mellett néhány telefonhívás fér csak bele – ami a korábbi összenőtt életükhöz képest semmi. Hol van már az az idő, amikor nem lehetett eldönteni, hogy hol kezdődik az egyikük és hol ér véget a másik? A könyv elején nem is értettem a ridegséget, azt a távolságot, ami a barátságukat jellemzi. Aztán végre újra találkoznak Görögországban, évek után újra együtt a csapat…

A cselekményt nem igazán lehet kielemezni spoilerek nélkül. Viszont olyan, ami rengeteg érzelmet vált ki az olvasóból is. Az érzelmek egész skáláját végig lehet mozogni a csalódottságtól a dühön át a reménykedésig és a boldogságig. Vannak benne fordulatok, vannak szükséges klisék, és valahol mélyen ott vannak a lányok, akiket annyi évvel ezelőtt megismertem és megszerettem.

Ráadásul a könyv megpróbálja megválaszolni, hogy létezik-e életre szóló barátság, ami mindent akadályt legyőz, illetve hogy egy ilyen barátságban megmarad-e az egyén önmagának.

Tetszett a regény, mert rengeteg érzelmet váltott ki belőlem, és legalább annyi emléket is a felszínre hozott. De őszintén szólva jobban örültem volna, hogy a Testvériség története 10 évvel ezelőtt Görögországban véget ér…


Népszerű idézetek

Treacle>!

„You get older and you learn there is one sentence, just four words long, and if you can say it to yourself it offers more comfort than almost any other. It goes like this… Ready?”
„Ready.”
„'At least I tried.'”

marcella>!

It’s by living that you live more. By waiting you wait more. Every waiting day makes your life a little less. Every lonely day makes you a little smaller. Every day you put off your life makes you less capable of living it.

Treacle>!

She knew that when she got old it would be more fun to look back on a life of romance and adventure than a life of quiet habits. But looking back was easy. It was the doing that was painful. There were plenty of things she would like to look back on but wasn't willing to risk: hang gliding, cave diving, ecstasy.

Treacle>!

You just have to let people love you in the way they can.


A sorozat következő kötete

Ann Brashares: Keep in touch Letters, Notes, and More from The Sisterhood of the Traveling Pants

The Sisterhood of the Traveling Pants sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Morgan Matson: Amy & Roger's Epic Detour
Jennifer Niven: All the Bright Places
Jennifer Salvato Doktorski: How My Summer Went Up in Flames
Morgan Matson: Since You've Been Gone
Sarah Dessen: Just Listen
Sarah Dessen: Along for the Ride
E. Lockhart: We Were Liars
Jenn Bennett: Alex, Approximately
Lizzy Charles: Effortless With You
André Aciman: Call Me by Your Name