Örökké ​egy gatyában (Négyen egy gatyában 4.) 71 csillagozás

Ann Brashares: Örökké egy gatyában

A negyedik és egyben az utolsó nyarat tölthetjük együtt a négy jó barátnővel, akiket a varázslatos Utazó Nadrág még akkor is összeköt, amikor földrészek választják el őket egymástól.
A lassan felnövekvő, önálló életet kezdő Bridget, Lena, Carmen és Tibby barátsága szilárdnak bizonyul minden változás ellenére. Régi és új szerelmek, új kapcsolatok és célok kísérik életüket, számtalan kalandot élnek át és különös élményekkel gazdagodnak. De történhet akármi az életükben, négyük barátsága szent.

Ann Brasheres nagy sikerű könyvsorozatát, melyből a magyar televízióban is bemutatott film készült, ajánljuk minden kamasznak. Üdítő nyári olvasmány akár gatyában, akár bikiniben élvezzük.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Geopen, Budapest, 2007
380 oldal · ISBN: 9789639765030 · Fordította: Bartók Júlia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Groucho Marx


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

„Ideális esetben kertes házban nevelkedsz a családoddal, majd elmész főiskolára. Várakozással tekintesz a jövőd elé, amikor otthagyod az otthonod és a családod. Otthagysz egy űrt, durván mondva a térfogatodat, a körvonalaidat. Amikor hazamész, egy időre kitöltöd az űrt.”

Nagyon szerettem olvasni és jó volt újra átélni ezt a varázslatot. Ennek a kötetnek is különleges ereje volt, amiből szívesen merítkeztem ma este. Nagyon fárasztó napok vannak a hátam mögött, de mikor ilyen könyveket olvasok ismét feltöltődöm és boldog vagyok.

Bridget, Lena, Carmen és Tibby nem feledlek el titeket, mert minden évben egy nyarat együtt kell, hogy töltsünk!
Kedvenc!♥

>!
Geopen, Budapest, 2007
380 oldal · ISBN: 9789639765030 · Fordította: Bartók Júlia
kratas P>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Nahát, nem is gondoltam, hogy a második film az a negyedik könyvből készült :))
Persze imitt-amott kicsit más történésekkel, mert voltak a könyvben olyan események – mint pl. Bee ásatáson esett románca –, amikre nem emlékszem a filmből. Vagy rég láttam a filmet.. :)
Aranyos volt, finoman érint komoly és nem olyan komoly témákat, igazi kamaszkönyv. És milyen jó, ha az embernek ilyen családja van :)

3 hozzászólás
Éva_Bátka>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Annyira jó, hogy van még olyan ifjúsági regény, amiben nem az a központi pláne az egyetlen téma, hogy ki melyik pasival hol mit csinált, vagy szeretne csinálni…
Ebben a sorozatban végigkísérjük négy teljesen különböző karakterű, különböző családi hátterű fiatal érzéseit, arról, hogyan élik meg testük és lelkük változását. Hogyan válik a négy lányból lassan nő, miközben az elkövetett hibák és az élet kínálta lehetőségek formálják a jellemüket.
Ez egy csodás, soha el nem múló barátság története. És csodás könyv… könyvek.
spoiler

beitghanima>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Nem pont igy kepzeltem el ezt az utolso konyvet (magyarul megjelent utolso konyvet), de nemtudok rosszat mondani. Talan ez a kedvenc konyvem az osszes kozott. Tetszett ahogy fejlodnek konyvrol konyvre a szereplok es ahogy kibontakoznak. Nagyon sajnalom, hogy a kovetkezo kotet nem jelent meg magyarul, mert kivancsi vagyok mi lesz veluk ha felnott nok lesznek.

Christinewinchester>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Ez a könyv is olvastatta magát, habár annyira nem tetszett, mint az előzőek. Itt Carmen szála tetszett a leginkább, pedig az előzőekben nem vele tudtam azonosulni. Nagyon sajnálom, hogy nem fordították le a következő részt, kíváncsi lennék rá, de majd valamikor sort kerítek rá angolul.

Dittta87>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Mindegyik kötetet szerettem, de talán ahogy a történet haladt előre, úgy tetszett egyre jobban. Ez az utolsó rész kifejezetten jó volt. Meglepett, hogy a film 2.része nagyrészt ebből a kötetből készült.
A lányok felnőttek, egyetemisták, messze kerülnek egymástól, mégis megtalálják a módját, hogy kommunikáljanak, találkozzanak. A távolság nem akadály. Mindegyikük sokat fejlődött. És a végén rájönnek, hogy nem kell egy nadrág ahhoz, hogy kapcsolatban maradjanak egymással, sőt!

Dawn_Silver I>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Talán ez tetszett a legkevésbé a négy rész közül. Valahogy erőltetettnek éreztem. Alig történt valami a lányokkal. Folyton csak nyavalyogtak! Igaz, ilyenek a tinédzserek! Bár tekintve, hogy a lezáró kötetnek éppen a felnőtté válásról kellett volna szólnia… Hát, szerintem a szereplők gyakran viselkedtek gyerekként. Főleg Tibby… Lena pedig teljesen kifordult magából. Nekem nagy volt a váltás a szende szűzből a léha múzsáig. Mindenesetre végigolvastam a könyvet. Azért a három csillagot megkapja.

Noriella>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

A Négyen egy gatyában egy fordulópont volt az életemben, a kedvencem az utolsó része. A Bridget szál tetszett a legjobban, ahogy szembenézett önmagával. Carmen volt a másik nagy kedvencem, ő az aki összetartja ezt a kis csapatot. De mindegyikük szerethető volt.

Marsie>!
Ann Brashares: Örökké egy gatyában

Ez olyan kakaót iszogatós, takaró alá kucorodó, hosszú hétvégére való könyv.


Népszerű idézetek

AeS P>!

Ideális esetben kertes házban nevelkedsz a családoddal, majd elmész főiskolára. Várakozással tekintesz a jövőd elé, amikor otthagyod az otthonod és a családod. Otthagysz egy űrt, durván mondva a térfogatodat, a körvonalaidat. Amikor hazamész, egy időre kitöltöd az űrt.

33. oldal (Geopen, 2007)

Nyugati_szél>!

A szerelem elképzelés. Sem több, sem kevesebb.
Ha elveszted az elképzelést, ha valahogy megfeledkezel róla, a személy, akit szerettél idegenné válik. Tibby fölidézte a filmeket az amnéziásokról, akik még a saját feleségüket sem ismerik fel. A szerelem az emlékezetben él. És felejthető.
De föl is lehet idézni.

271. oldal

AeS P>!

Ez volt a különös a főiskolán. Meg vagy győződve róla, hogy itt találsz majd magadra. Akárki jön is veled szemben, fölvetődik a kérdés, fog-e az illető jelenteni valamit a számomra. Részt vesztek-e egymás életében a jövőben?

27. oldal (Geopen, 2007)

Nyugati_szél>!

A fájdalom elkerülhetetlen; a szenvedés rajtunk múlik. /Greta Randolph/

87. oldal

Nyugati_szél>!

Az élmény hatására Lena győzködte magát, hogy amit látsz, sőt amit érzel, megbízhatatlan kapcsolatban áll azzal, ami valójában ott van. Ami valójában ott van, az a valóság, tekintet nélkül arra, hogy látod-e, illetve hogyan érzel vele kapcsolatban.
Ugyanakkor a rajzolás és festés hatására kénytelen volt felülírni eddigi meggyőződését. Az ember képtelen behatolni a látvány mögötti vizuális valóságba. A valóság az, amit látsz. „Be vagyunk zárva az érzékeinkbe – régi tanára Annick mondta egyszer. – Érzékelésünk mindaz, ami nekünk jutott a világból.”

90. oldal

Nyugati_szél>!

Persze továbbra is kattogott a történteken, és bosszúsan vette tudomásul, hogy a gondolkodás a felnőttkor zavaró mellékterméke.

219. oldal

Nyugati_szél>!

A barátság szempontjából Édenkert jutott neki osztályrészül. Barátnőivel olyan szoros, olyan támogató, olyan versengésmentes, hogy mindig is azt hitte, általában így működik a barátság. El volt kényeztetve az ártatlanság burkában. Föl sem tűnt neki, hogy milyen jó dolga van, illetve létezhetnek hamis és romboló hatású barátságok is.

342-343. oldal

Nyugati_szél>!

– Azt hiszem, rájöttem valamire! – kiáltotta. – Többé már nem tartozunk Bethesdához, sem a középiskolához. Valójában a családunkhoz és az otthonunkhoz sem. Fölcseperedésünk színterei és az együtt töltött évek nem azonosak saját magunkkal! Ha azonosítjuk magunkat hellyel és idővel, valóban elvesztünk, mert az idők lejárnak, a helyek pedig eltűnnek. De mi nem csupán hely és idő vagyunk.

379. oldal

AeS P>!

Valia korán lefeküdt, és hagyott nekik egy üveg vörösbort az asztalon. A földön ülve iszogattak, és csak beszéltek, beszéltek és beszéltek.

361. oldal (Geopen, 2007)

6 hozzászólás
bleknajt>!

Ha eszedbe jut, hogy felejtesz, akkor emlékezel. Ez akkor van, amikor elfelejted a felejtést felejteni.

244. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Bábel
Morgan Matson: Páratlan nyár
Leiner Laura: Emlékezz rám
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem