Négyen ​újra egy gatyában (Négyen egy gatyában 2.) 106 csillagozás

Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Folytatódik a Négyen egy gatyában című sikerkönyv barátnőinek története! Egy újabb kalandos nyár áll a négy lány előtt, akik ismét csak magukra – és a mágikus Nadrágra – számíthatnak. Vajon a találékony és szókimondó Tibby rájön-e, valójában mit és kit akar, Bee fel tudja-e dolgozni régen eltemetett emlékeit? Vajon Lena, a visszahúzódó szépség visszatalál-e görög szerelméhez, és Carmennek igaza lesz-e, hogy ezen a nyáron a Nadrág valóban a szerelemé?

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Geopen, Budapest, 2007
412 oldal · ISBN: 9789639093898 · Fordította: Bartók Ágnes
>!
Geopen, Budapest, 2003
412 oldal · ISBN: 9639093890 · Fordította: Bartók Ágnes

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bridget Vreeland · Lena Kaligaris


Kedvencelte 15

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

„Két tragédia érheti az embert életében. Az egyik, hogyha nem kapja meg, amire a szíve vágyik. A másik, hogyha mégis megkapja. /George Bernard Shaw/”

Nagyon a szívemhez nőtt ez a sorozat.
Már az első részét is szerettem, de ez a kötet teljesen letudott kötni.
Jó érzés volt olvasni, nagyon csajos, nagyon fiatalos, energikus, és bár sokszor hangosan kacagtam, viszont voltak részek, melyeknél nagyon szomorú lettem.
Az érzelem skálán amit csak lehetett megpendített nálam.
És a legfontosabb, négy lány meghatóan kitartó, mély barátságáról olvashattam.
Együtt és külön is szeretetreméltóak, tele élettel, érzelmekkel.
Igazi lélekcsemege volt a számomra.

Kedvenc!♥

Éva_Bátka>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Ha esetleg lesz még egyszer egy lányom, biztos kezébe fogom adni ezt a sorozatot. Én már jócskán túl voltam a kamaszkoron, mikor megjelent, de biztosan sokat segített volna, ha én is olvashatom. Az a fajta ifjúsági könyv ez, ami segít megérteni, és megélni azokat az érzéseket, gondolatokat, amin egy kamaszlány keresztül megy. Találkozást a halállal, az első szerelemmel, az első csalódással, a féltékenységgel, a „menő arcokhoz” tartozni akarással. Segít meglátni, mi a fontos, és hogy mennyire fontos még időben megtanulni belátni, hogy hibáztunk, és megtanulni bocsánatot kérni.

Christinewinchester>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Régebben és most is szerettem újraolvasva a könyvet. Annak ellenére, hogy a folytatás mindig kérdéses, itt szerencsére nem kell tartani tőle. Könnyed könyv, de azért a kikapcsolódás mellett felhoz olyan témákat, amin nem árt elgondolkodni tiniként.

AeS P>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Tinédzser, illetve inkább kiskamasz korom egyik kedvenc könyve, és az sem vont le semmit az élvezeti értékéből, hogy anyukámtól először ezt, a sorozat második kötetét kaptam meg. (Először furcsálltam kicsit a balladai szerkesztésmódot, hogy olyan szereplőket emleget, akikről még egy sort sem írt, aztán megnéztem a hátsó borítót, és megvilágosodtam.)
Nekem akkor nagyon sokat tanított ez a könyv arról, hogy a barátságokért igenis meg kell dolgozni, nem teremtődik meg magától, de nem is marad fent pusztán a két szép szemünkért. Sokszor eszembe jut mostanában is, mert szerencsére vannak gyerekkori barátaim (amúgy velem együtt pont négyen), akikkel meg kell dolgoznunk azért, hogy a más-más irányba változó életeink ellenére megmaradjunk egymásnak. Nagyon jót röhögnék, ha találnánk egy farmert, ami mind a négyünknek jól áll.

Dittta87 P>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Szerettem ezt a részt is. Örültem, hogy Lena elkezdett végre bátrabb lenni és megnyílni. Carmen az első részben is nagyon sokszor idegesített a viselkedésével, és itt is, hiába látja be utólag, hogy hülyeséget csinált és próbálta jóvá tenni. Mindegyik lány nagyon sok mindenen átment, nagyon sokat változtak, sok érzelem megnyilvánult.

julicsenge IP>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Könnyed, fiatalos, otthonos, mégis felkavaró. Nagyon megható a négy lány barátsága, az összetartásuk együtt és külön. Azt hiszem, ezt a történetet nem csak annak a korosztálynak kellene átélnie, amelyiknek a borítón lévő felirat szánja. Mindannyiunknak szüksége van varázslatra az életben, még akkor is, ha ez a leghétköznapibb mágia a világon.
A fél csillag levonás a fordítónak jár. Lehet, hogy én vagyok hülye, de néhol nagyon magyartalannak éreztem a fordítást, sőt, voltak olyan mondatok is, amiket többször el kellett olvasnom, hogy meg tudjam érteni. De ez semmit nem volt le a könyv értékéből.
Nagyon örülnék, ha meglenne a másik két rész is.

Lányok, a varázslat nem a Nadrágban van, hanem bennetek!

zsofigirl>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Nagyon tetszett, kicsit komolyabb, mint a tipikus tiniregények, mégis megvan benne az a bohóság, ami a lányokra jellemző. Szimpatikusak voltak a főszereplők, és az ennyi idős magamra visszagondolva sokszor nagyon is meg tudtam érteni őket.

Lancaster>!
Ann Brashares: Négyen újra egy gatyában

Egy kicsit kezdetleges és szájbarágós a stílusa. Valamikor filmen láttam az első részt, és az tetszett, de a könyv inkább csak fárasztott. Nem nagyon bontotta ki a lányok személyiségét, és mintha a többi szereplő csak ott ugrált volna körülöttük. Tipikus tini regény, és ehhez már túl öreg vagyok talán.

13 hozzászólás

Népszerű idézetek

Róka>!

Az álmok nem olyan kellemesek, ha az ember tudja, hogy soha nem válhatnak valóra.

Nyugati_szél>!

Két tragédia érheti az embert életében. Az egyik, hogyha nem kapja meg, amire a szíve vágyik. A másik, hogyha mégis megkapja. /George Bernard Shaw/

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Bernard Shaw
Nyugati_szél>!

Az idő oldja meg, hogy ne minden egyszerre történjen. /Graffiti/

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő
Nyugati_szél>!

Semmi sem lehet igazán szép – ha nem igaz.
/Michael Faraday/

7. oldal

Nyugati_szél>!

Ebben az évben Bee minden tőle telhetőt megtett, hogy megváltoztassa magát. Tibby magában sejtette, mi lehet ennek az oka. Bee nem tudta feldolgozni a vele történteket, így aztán megindította a privát tanúvédelmi programját. Tibby tudta, milyen érzés elveszíteni valakit, akit szeretsz. És azt is tudta, milyen csábító levetni a fájó, összetört lélekrészt, mint ahogy az ember eldobja a kinőtt pulóverét.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridget Vreeland · Tibby
Nyugati_szél>!

Ahhoz, hogy meglássam, hinnem kell benne, hogy létezik. /Ralph Hodgson/

137. oldal

dandelion83>!

Lehet, hogy csak addig látsz, ameddig a fényszóród sugara elér, de ezzel az egész utat meg tudod tenni.
/E. L. Doctorow/

64. oldal

justafairytale>!

Szóval, tudod, hogy a világon kétféle ember van?
Az egyik, aki képes tanulni a hibáiból, a másik pedig, aki erre nem képes.

228. oldal

Szinva>!

„Ha töviseket szórsz el, ne járj mezítláb!”
olasz közmondás

205. oldal


A sorozat következő kötete

Négyen egy gatyában sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Emlékezz rám
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Bízz bennem
Kasie West: P.S. I like You
Bakó Liza: Csíííz!