!

Négyen ​egy gatyában (Négyen egy gatyában 1.) 140 csillagozás

Ann Brashares: Négyen egy gatyában
990 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vérbeli kamasztörténet négy barátnőről, egy különleges nyárról és egy mágikus farmernadrágról… Lena nagyon válogatós fiúügyekben…; Tibby sokat nevet, de sír is ezen a nyáron…; Bridget Nagy Szerelembe esik…; Carmen angyalkából hisztérikus boszi lesz.

Eredeti mű: Ann Brashares: The Sisterhood of the Traveling Pants

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Geopen, Budapest, 2007
322 oldal · ISBN: 9639093688 · Fordította: Bartók Ágnes
>!
Geopen, Budapest, 2004
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639093688 · Fordította: Bartók Ágnes
>!
Geopen, Budapest, 2002
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639093688 · Fordította: Bartók Ágnes

Enciklopédia 2


Hirdetés

Kedvencelte 30

Most olvassa 7

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
h_orsi P
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

A filmet évekkel ezelőtt láttam és nem rég újra megnéztem, így kedvet kaptam a könyvhöz is. Azt hittem, hogy sokkal többet fogok kapni, mint amit vászonra vittek, de nem így lett.
Nagyon sok minden volt benne, ami szinte egy és ugyanaz volt, viszont Lena történetét teljesen átszerkesztették. Viszont utólag nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz döntés volt e. Nekem tetszett mind a két változat :)
A Nadrág ötlete mindig is tetszett. Ez volt az ami a lányokat összetartotta, amikor nem voltak ott egymásnak és ez adott nekik reményt. az is nagyon tetszett, ahogyan a végén kidíszítették. Azonban kicsit szomorú is lettem, amikor a vége felé. Az elején nagyon össze voltak nőve négyen, de az utolsó oldalon már érződött, hogy kezdenek széthúzni. A történet után biztosan barátok maradnak, de ez a 3 hónap teljesen átformálta őket. Mindenki megy majd a saját útján tovább. Ez egy kicsit szomorú, de az olvasó maga is tudja, hogy a dolgoknak ez a rendje.

Összefoglalva: Ez tényleg csak egy tinikönyv. Nem kell tőle eget rengető dolgokat várni, az embernek egyszerűen jól esik, ha olvashatja.

>!
Fummie
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

A filmet láttam előbb, és azt nagyon szeretem, meglepődtem mennyire eltér egymásától a film és a könyv. Ennek ellenére a könyv is tetszett annyira, mint a film. Nagyon jók voltak az idézetek a fejezetek elején, és hasznos tanácsok meg gondolatok vannak benne. Kicsit már kinőttem belőle, de azért tetszett. :)

2 hozzászólás
>!
Bogas
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Elkezdett esni az eső, hideg lett, beköszöntött az őszi időjárás, és kellett valami nyári. Ez úgy eléggé meg is felelt a célnak, főleg, hogy őszinte híve vagyok a farmernadrágoknak. Vissza is kell fogjam most magam, nehogy vegyek egy farmert.
Majd egyszer a filmet is megnézem. Legkésőbb jövő nyáron mindenképp.

26 hozzászólás
>!
MrBones
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Kedves, kicsit szirupos kamaszkönyv volt számomra, nagyobb és kevésbé mély problémákkal küzdő lányok meséje. 4 különböző nyár története, volt, akinek jobban érdekelt a sorsa, és volt, akié kevésbé. Ez volt igazán jó a könyvben, hogy mindenki megtalálhatja azt a szereplőt, azt a helyzetet, azt a reakciót, amivel azonosulhat, ami ismerős neki a saját életéből, amit szeretne elérni, vagy amit nem szeretne semmiképpen sem. kicsit zavart a fordítás, néhol magyartalan szófordulatok, néhol a 4 lány nevének keverése. De szerettem olvasni.

>!
picurka13
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Én is úgy jártam ezzel a könyvvel, mint sokan, hogy először láttam a filmet és utána olvastam a könyvet. Annyiból volt jobb így, hogy tudtam arcokat csatolni a főszereplőkhöz. Sok rész teljesen másképp volt a filmben, de annak ellenére nagyon tetszett. Remek ötlet volt az írónőtől, hogy különféle idézeteket tett a fejezetek közé. Szerettem nagyon olvasni, még a szomorú végkifejlet ellenére is.

>!
moni79
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

A fordítás sajnos elég rossz, de próbáltam nem figyelni rá (ahol lehetett). Megint egy könyv, amit nagyon jó lett volna tiniként olvasni. Először a filmet láttam, és persze vannak eltérések, de a lényeg ugyanaz: négy lány, kisebb és nagyobb (még felnőtteket is megviselő) problémákkal, egymást támogatva. Kár, hogy a „sisterhood”-ra még mindig nincs megfelelő magyar szó, ezért a címet nem is lehetett volna jól lefordítani. Lehet, hogy nálunk ez nem is annyira természetes? Pedig az ilyen összetartás megtapasztalása minden lánynak és nőnek jól jönne. Nagyon tetszett az is, mennyire őszintén és nyersen bemutatja a könyv Bridget szexuális vágyait. Igen, egy 15-16 éves kamaszlánynak igenis lehetnek vágyai, és nem csak az „igazit”, az érzelmeket keresi…

3 hozzászólás
>!
xoxo_ivett
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Tetszett, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a többi részére is :)

>!
_vgabi SP
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Szerintem egy kicsit el lett nyújtva. Ki lehetett volna húzni bizonyos jeleneteket, lerövidíteni, mert így sokszor leült a cselekmény, unatkoztam, úgy éreztem, nem történik semmi. Emellett a 2002-es kiadás tele van névfelcserélésekkel – lehet már az eredeti műben is így volt, nem tudom, de ez engem zavart. Könyvtári példányt olvastam, egy idő után valaki más is ráunhatott erre, mert volt, hogy áthúzta a nevet, és odaírta a jót. Viszont kiesett belőle egy lap, de a későbbiekben úgy vettem észre, hogy semmi lényeges nem történhetett azon a 2 oldalon.
A borítót egyáltalán nem értem. Van rajta négy lány meg egy farmer, ami igazából még illene is ide. De kik ezek? Hány évesek? Mert nem 15-16 évesnek néznek ki… és még hasonlítani sem hasonlítanak. Ha lesz új kiadása, elgondolkodnék a kiadó helyében egy cserén – akár filmes borító is szóba jöhetne. Csak ne ez.

Ami felmerült bennem olvasás közben. Ez most egy vesszünk-el-a-részletekben megjegyzés lesz. Nem sok köze van a könyvhöz. Az egyik mellékszereplőre úgy utaltak, hogy X, egy fekete bőrű lány. Itt elgondolkodtam azon, hogy érdekes, ha valaki sötét bőrszínű, akkor azt egyből megemlítik, de ha valaki fehér, azt nem, mintha mi más is lehetne?

>!
csucsorka P
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Ez a sorozat végigkísérte a kamaszkorom. A második részét olvastam először, mikor már mindenkit megszerettem, évekkel később kaptam kölcsön az első részt.
Így, visszafele is élvezhető. Nem tudom, hogy akkor is ilyen hatással lett-e volna rám, ha sorrendben haladok. Ez a leggyengébb láncszem a részek közt. Viszont csodásan ír az írónő. Szerettem ezeket a nyarakat; a barátságukat, ami összeköti a lányokat – és persze a fejezetindító idézeteket, amiket lázasan mentegettem le egy word dokumentumba. Örülnék, ha a lányomat is érdekelné majd 14-16 évesen.

>!
madárka
Ann Brashares: Négyen egy gatyában

Igazi, vérbeli tinikönyv! Az elején féltem, hogy talán már nem fog tetszeni, de természetesen nem így lett! Nagyon jól szórakoztam, kellett egy kis kikapcsolódás a nagy melegben! :))
Most pedig megnézem a filmet, hátha az is jó lett! :))


Népszerű idézetek

>!
vigili

A mai nap az a holnap, amely miatt idegeskedtünk tegnap.

33. oldal

>!
vigili

Láttam a jövőt. Olyan, mint a jelen, csak hosszabb.

109. oldal /2002/

>!
vigili

Mielőtt valakiről ítéletet mondasz, sétálj néhány kilométert a cipőjében.
És így, ha elítéled, néhány kilométerrel messzebb vagy tőle, és a cipője is nálad maradt.
Frieda Norris

171. oldal /2002/

2 hozzászólás
>!
h_orsi P

A Nadrág beszívta magába a nyarat.

323. oldal (Geopen, 2004)

>!
clarisssa MP

Mindenféle hibát el fogsz követni, ameddig azonban nagylelkű maradsz és igaz, de egyúttal a végsőkig kitartó, nem tudsz komolyan ártani a világnak, és még nagy bajt sem tudsz okozni.

Winston Churchill

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hiba
>!
_Réka

– Mitől félsz? – csúszott ki a kérdés Tibby száján, még mielőtt átgondolta volna.
Bailey egy pillanatig elgondolkodott.
– Az időtől – (…) – Megmagyarázom: attól félek, hogy már nincs elég időm arra, hogy megértsem az embereket, hogy milyenek valójában. Vagy hogy egyáltalán magamat megértsem. Félek a hirtelen ítélkezéstől, és félek azoktól a hibáktól, amelyeket pedig mindenki elkövet. Ha az embernek, nincs elég ideje, akkor nem tudja rendbe hozni az elkövetett hibákat. Attól félek, hogy most idő hiányában inkább pillanatfelvételeket látok, nem filmeket.

189. oldal

>!
vigili

Harminchat módja van annak, hogy az ember elkerülje a katasztrófát. Ebből legjobb az, ha az ember elfut.

195. oldal /2002/

>!
madárka

A legtöbb ember a beszélgetések hatására közeledik egymáshoz, és ez az, amitől megnyugvásra lelnek. Lena és Bapi viszont annyira hasonlóak voltak, hogy szavak sem kellettek ahhoz, hogy megértsék egymást.

309-310. oldal

>!
Fummie

Ha az embernek nem kell döntéseket hoznia, akkor nincs miben csalódnia.

35. oldal

13 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Négyen egy gatyában sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
Lois Lowry: Nyáron történt
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
Nicola Yoon: Minden, minden
Maviangela Accovis – Federico Taddia: Hogyan legyen vidám a szünidő?
Kertész Erzsébet: Szamóca-lányok
Thury Zsuzsa: Angéla