Horda (Razorland-trilógia 3.) 421 csillagozás

Ann Aguirre: Horda

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​horda megérkezett.

Pikk élete örökös harcból állt, amíg Megváltásban be nem fogadták. A várost azonban körülzárták a mutáns korcsok, és félő, hogy a lány máris elveszíti a nem rég megszerzett biztonságot, új, szerető családját.

Barátaival, Fakóval, Kószával és Tegannal ezért lehetetlen küldetést vállal: titokban elhagyja a települést, hogy segítséget szerezzen és megmentse azokat, akiknek új életét köszönheti. Amikor útnak indulnak, Pikk még nem is sejti, hogy a mindent eldöntő csata felé száguld. A korcsok már nem azok az értelem nélküli szörnyek, amiket az Enklávéban megismert: uralják a vadont, emberek városait rohanják le, felderítőket küldenek ki. Véres háború közeleg, olyan küzdelem, amilyenre évszázadok óta nem volt példa. De az emberiség már elfeledte, hogyan álljon ki magáért.

Csak egy valaki képes összefogni őket: Pikk.

A tét ezúttal nem csupán egy enkláve, egy helyőrség, vagy egy városka. Az egykori vadásznő most a teljes emberi faj… (tovább)

Ann Aguirre: Horde

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Fumax, Budapest, 2014
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861916 · Fordította: Holló-Vaskó Péter
>!
Fumax, Budapest, 2014
430 oldal · ISBN: 9786155514173 · Fordította: A. M. Aranth

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Pikk · Fakó · Kósza · Tegan (Razorland) · James Morrow · Oaks mama · Edmund Oaks · Harry Carter · John Kelley · Morgan · Rex Oaks · Thornton


Kedvencelte 79

Most olvassa 3

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 171

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ann Aguirre: Horda

Nos a záró kötet talán a legjobb a három könyv közül.
Nagyon izgalmas volt, kellőképpen készítette ki az idegeimet, de mikor már úgy éreztem nincs tovább, visszarángatott a nyugalmi állapotban, majd ismét kezdte elölről az egészet.
Mit lehet írni egy olyan sorozatra, ami ennyire fantázia gazdag, elgondolkodtató és bár kevés valóság érzete van, számomra egy nagy kedvencé nőtte ki magát.
A boldog vég, talán nem is olyan boldog, de ez részlet kérdése.

Amál P>!
Ann Aguirre: Horda

Egyszerűen imádtam ezt a részt és nem is értem magam, hogy miért nem olvastam el tavaly, az első két rész után. Az utolsó 270 oldalt le se bírtam tenni, annyira izgalmas volt. Nem vagyok egy sírós fajta, de sokszor kijöttek a könnyeim off. A befejezés is zseniális volt. Sajnáltam, hogy véget ért és biztos, hogy fogom még újraolvasni. Nem tudom, hogy a negyedik rész mennyit tenne hozzá, ha jól láttam Tegan a főszereplője, de szívesen elolvasnám azt is magyarul.

Gorkie>!
Ann Aguirre: Horda

És igen! Ann Aguirre megcsinálta!
Nagyon ütős befejezést hozott össze az írónő, rengeteg izgalommal, harccal, veszteséggel és fájdalommal, remek csavarokkal, csak úgy pörögtek az események.
Fejlődik a világ, fejlődnek a szereplők, fejlődnek a lények. Pikk hű önmagához, erős vezető válik belőle. Úgy gondolom, minden eseményre szükség volt, hogy azzá váljon, aki végül lett.
Nagyon tetszett a végkifejlet, erre egyáltalán nem számítottam.
Fantasztikus ez a sorozat! Minden részét imádtam. Egy elcsépelt témát sikerült egyedire, izgalmasra kidolgozni, erős, bátor szereplőkkel.
Nagyon sajnálom, hogy nincs tovább, de újraolvasós, nem kérdés. :)

>!
Fumax, Budapest, 2014
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861916 · Fordította: Holló-Vaskó Péter
Csoszi>!
Ann Aguirre: Horda

Miután befejeztem a Helyőrséget, elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam néhány értékelésbe a folytatásról. Nem volt túl okos ötlet:( Emiatt nehezen szántam rá magam, hogy elkezdjem az utolsó részt. Végül nem bántam meg. Volt benne rengeteg harc, öldöklés. Pikk igazi vezetővé válik, bár még mindig nagyon fiatal, ő áll a korcsok, pontosabban mutánsok elleni hadjárat élére, és egy ütős kis sereget toboroz össze. Ebben a részben sok minden kiderült a mutánsokkal kapcsolatban. Szerethetőbbek nem lettek, de a vége felé már kicsit másképp tekintettem rájuk. A szereplők közül Pikk továbbra is kedvenc. Elszántsága, küzdeni tudása példaértékű. Fakót most sokkal jobban kedveltem, mint az előző részben. Tegan nekem továbbra sem szimpatikus. Bocs. Kósza pedig… spoiler Összességében egy érdekes világot mutatott be a sorozat.

1 hozzászólás
Chivas>!
Ann Aguirre: Horda

spoiler Mennyivel izgalmasabb lett volna így! :))) Na, de azért nem volt ez rossz sorozat, de ha már a romantikus szál nem hiányozhatott (nekem amúgy de…), akkor jobb lett volna egy spoiler. :)

Lanore P>!
Ann Aguirre: Horda

Hát ennek is eljött a vége… az egyik legkedvencebb trilógiámmá vált a sorozat, még akkor is, ha a befejezéssel nem lettem maradéktalanul elégedett. Egyrészt, az első kb. 250 oldal gyakorlatilag unalmas korcs-kaszabolás volt, nem történt szinte semmi, így kicsit időhúzásnak éreztem. Másrészt pedig, amikor végre elkezdett izgalmas lenni, akkor egy olyan dologgal indított az írónő, ami kiszaggatta a szívem a helyéről… és hogy miért adok mégis 4,5 csillagot? Azért, mert az utolsó 200 oldal valami eszméletlenül jól sikerült! Visszatért az első két rész pörgőssége, csavarok, meglepetések, és egy olyan végkifejlet, amire nem számítottam, itt már le sem tudtam tenni a könyvet. Pikk, Fakó, Kósza, Tegan, Oaks család, sosem foglak elfelejteni Benneteket!

9 hozzászólás
Mazsidrazsi>!
Ann Aguirre: Horda

Elmorzsolom az utolsó könnycseppjeimet, és megpróbálok egy értelmes értékelést összehozni.
Tökéletes, fájdalmas, veszteségekkel teli, sötét és mégis reménnyel teli, meghökkentő befejezése a sorozatnak.

Annyira örültem, hogy Pikk, Fakó, Tegan és Kósza újra velem vannak. Faltam a sorokat, folyton történt velük valami, nem hagyták, hogy lankadjon a figyelmem. De ez így is van jól.
Olyan mélyen belémitták magukat a szereplők, hogy félő, mi lesz ennek a vége :D
A szereplők semmit nem változtak, illetve amit mégis, az teljesen nyomonkövethető volt.
Ahogy alakultak a dolgok, ahogy folytak az események, számomra lenyűgöző volt és magával ragadó. Voltak mélypontok, melyeket a szereplőkkel együtt éltem meg, és akadt, hogy velük együtt kiáltoztam. Nagyon megszerettem az új szereplőket is, és hiányzott Hosszúpuska.
A vége nagyon fájdalmas volt, de bátor volt az írónő, megértem, hogy ezeket a lépéseket kellett megtennie ahhoz, hogy ilyen jól felépített legyen. Viszont a végén az a fordulat nagyon meghökkentett és elképesztett, nem számítottam egy ilyen fordulatra.

Fáj, hogy vége, de örökre velem maradtok Pikk, Fakó, Tegan és Kósza. Igen Kósza, még Te is.

5 hozzászólás
Bla IP>!
Ann Aguirre: Horda

Villámgyorsan bekebeleztem az egész Razorland-sorozatot. Érdekelt, bár ahogy egyre több lett a vérengzés, lassan kezdtem megcsömörleni. De végül megoldást kínált az írónő egy racionális összefogással és együttműködéssel a mutánsok és az emberek között – ez utóbbi számomra kissé hihetetlennek tűnt. a fantasztikum világában sem látszott ilyen, viszonylag rövid időtartam alatt realisztikusnak. Nekem igazából megmagyarázatlan maradt Fakó irtózása a mutánsok fogságában töltött eseményektől.

perpetua P>!
Ann Aguirre: Horda

És igen, most már én is teljesen értem, hogy miért is szeretik ennyire olyan sokat ezt a sorozatot. Igaz már az előző rész is tetszett, de ez most már igazán nagyon jó volt. :)
A helyőrség nagyon érdekesen zárult, várhattunk, drukkolhattunk, hogy vajon Pikkék küldetése sikerrel jár-e, meg tudják e menteni új otthonukat a növekvő Horda támadásától. Viszont nem gondoltam, hogy ezen kívül még ilyen sok esemény bele fog férni ebbe a könyvbe. Megismerhettük ennek a fertőzött világnak többi részét is. Érdekes volt látni, hogy a különböző közösségek, hogyan alkalmazkodnak a korcsok jelenlétéhez, és hogy tényleg milyen változatos módon teszik ezt. 5-6 új város is meglátogattunk, és mindenhol más a helyzet.
Nagyon szerettem az új szereplőket, akik segítették Pikk harcát. Közülük talán Morrow vidám egyénisége lett a kedvencem, de végül is a többiek is a szívemhez nőttek. Pikk még nagyobbat nőtt a szememben, hiszen a lehetetlen helyzetben is végig kitart az emberiség mellett, félelmet nem ismerve küzd az ellenséggel, hogy megvédje minden szerettét. Álmomban se gondoltam volna, hogy a Megváltásbeli bizalmatlankodás után, ilyen nagyra viszi, és ilyen fontos feladatban lesz kulcsfigura. Kapcsolata Fakóval is végre olyan irányt vett, amitől teljesen boldog tudtam lenni, így szeretem őket. Mindig támogatást nyújtanak egymásnak, mindig érzik, ha valami gond van és segíteni kell vagy csak egy ölelésre vágyik a másik. :)
Szomorú volt végigkövetni ezt a véres háborút a sok áldozattal együtt. spoiler halála különösen szíven ütött. Percekig magamhoz se tértem, hogy most tényleg így történt? Nem siklottunk el valami felett, biztos majd felépül, de nem. :’( Ezután még jobban aggódtam, nehogy más ennyire kedves szereplőmnek is baja legyen, és nem segített az írónő, hogy igazán nyugodt maradjak.
De legjobban az epilógusnak örültem, egy sorozat lezárásakor, mindig szeretném tudni, hogy tényleg boldog jövőjük van e a szereplőinknek, ettől mindig megnyugszom. :)
Ha van olyan, akit szintén nem győzött meg az első rész, most már bátran állíthatom én is, hogy mindenképp folytassa a sorozatot, mert nagyon szép az út, amit Pikk megtett a három könyv során, és egyedi, ahogy megküzd ezzel a világot sújtó járvánnyal. Tényleg remek ez a trilógia. :)

schesztiஐ P>!
Ann Aguirre: Horda

Szerettem az előző két részt is, de igazából ez a rész vált kedvenccé.
Pikk karaktere lenyűgözőtt, és Fakó csak még teljesebbé tette. :) Amit nem gondoltam volna: hogy a mellékszereplőket is annyira megszeretem, hogy folyamatosan attól féltem, elveszítek valaki fontosat.

Veszteség volt is bőven.
A Horda-ban az emberiség életben maradása a tét, és Pikk felvállalja a szerepet, amit senki más. Kinevetik és kigúnyolják érte, ő mégsem adja fel.

A kérdésekre, amik az előző rész végéig bennünk maradtak, választ kapunk. És megoldást, egy olyan megoldást, amit elképzelni sem mertem volna. És ez így hihetetlenül jól állt a történetnek!

Még nem tettem vissza a könyvet a polcra, még itt van mellettem egy kicsit emlékeztetőül. Ez egy remek történet volt. Igazi Pengeföldi legenda.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

mrsp>!

Ha eléggé akarsz valamit, akkor folyamatosan azt űzöd, nem pedig vársz arra, hogy valaki odahozza neked.

216. oldal, Kérdések

Kapcsolódó szócikkek: Pikk
5 hozzászólás
Cicu>!

De a bátorság nem a félelem hiányát jelenti, hanem azt, hogy hiába szorul görcsbe a gyomrod, te akkor is harcolsz.

423. oldal

AniTiger P>!

– Mikor az emberek többé nem írják le a történeteiket, meghal a világ lelke.

174. oldal, Abszurd

Kapcsolódó szócikkek: James Morrow
Roni_olvas>!

Féltem az ilyen szerelemtől, ami fél emberré tesz minket a másik nélkül. Gyönyörű, de aljas, mint a hó, ami az ablakon át nézve puha, tiszta és ragyog, de amikor kimész, hogy megérintsd a puhaságot, a hideg először elveszi a lélegzeted, aztán az akaratod, míg végül csak fekszel, míg a fagy el nem töröl teljesen.

370. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
1 hozzászólás
Szilmariel>!

A mese, ami ezután következett, vad, lehetetlen történet volt: egy kisfiúról szólt, aki mágus lett, és egy óriás eljött érte, hogy egy varázslóiskolába vigye, ahol mindenféle kalandokba keveredett.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter
6 hozzászólás
deen>!

– Élhetsz nélkülem – mondtam.
– Lehet, de nem akarok.

370. oldal

Cicu>!

Mert sokkal több bátorság kell ahhoz, hogy begyógyítsuk a világ sebeit, mint fájdalmat okozni.

451. oldal

mrsp>!

– Csak akkor biztos a vereség, ha már nem küzdesz tovább.

164. oldal, Elbocsátás

Mazsidrazsi>!

De a kívánságok csak sötét lyukba dobált üres gondolatok. Nem válnak valóra, hacsak nem teszel értük. Ezt az egyet megtanultam a világról.

81. oldal - Remény (Fumax, 2014)

mrsp>!

Pikk, ha bárki meg tudja változtatni a világot, az te vagy!

213. oldal, Hadrendben

Kapcsolódó szócikkek: Pikk

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Pierce Brown: Arany háború
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Tahereh Mafi: Ne félts
Stephenie Meyer: A burok
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Selena B. Lowell: Az árnyékfalu