A ​6.25-ös járat 8 csillagozás

Anita Wekker: A 6.25-ös járat Anita Wekker: A 6.25-ös járat

A fiatal, depressziós Bence mit sem sejtve száll fel a távolsági buszra, remélve, hogy nemsokára otthon lehet. Rövidesen rejtélyes árny ereszkedik le az égből, és a busznak nyoma vész. A foglyul ejtett utasok bármit megtennének a szabadulásért, azonban hamarosan világossá válik számukra, hogy a valódi veszély nem a buszon kívül leselkedik rájuk.

>!
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631218770
>!
110 oldal · ISBN: 9789631211788

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Molymacska P
Anita Wekker: A 6.25-ös járat

Annyira szeretnék rá 5 csillagot adni, de egyszerűen nem lehet :(
Az első rész (amikor a buszos utazásról van szó) egyszerűen zseniálisan, tökéletesen csudajó. Ha az írónő egy picit (csak egy icikepicikét) jobban kibontja ott az érzelmi és lélektani részt, és megmagyarázza a természetfölöttit, kapásból kapta volna az 5 csillagot. Sőt, akár kedvencem is lenne, mert maga az ötlet nem rossz, a gondolat benne jó, a karakterek élőek, és akit kellett, tudtam utálni, mást meg szeretni (mégsem volt egysíkú vagy lapos szerintem)
Aztán jött a második rész: az utazás után Vilmos szemszöge, és megtudjuk mi történt előtte, utána, közben és az egész világegyetemben (kb) Ez a szál eléggé ellentmondott az eddigieknek, és egy hetvenes-nyolcvanas évek olcsó kémponyváira hasonlított. Lényegében egyszerre untam, és tudtam, mi lesz a szál vége. spoiler
Kémesből a harmadik részbe átmegyünk természetfeletti misztikus krimibe (ez nagyon divatos, de eléggé elcsépelt) majd kapunk egy lezárást, ami klisés, és még rossz is. Hogy miért? Mert az egész felépítése rossz a könyvnek, sokszor pedig, azért történik meg valami, mert meg kell történni és nem azért, mert logikus lenne. [spoiler]Anna mikor beszél az öreggel, és megjelenik nála Ilka, akkor az öreg első szavára már lopja el a fegyvert. Basszus emelje fel a kezét, aki ilyen gyorsan kapna a pisztoly után? Én látni is félek tőle,
nem hogy egy öreg eléggé vad elméleteire bízva magamat, amit senki se bizonyított be,
rögtön fegyverhez nyúljak, főleg, hogy kb. csak egyszer jelent meg neki Ilka (a "jelenben")[/spoiler] spoiler
Végeredményben egy olvasmányos (de azért egy jó szerkesztő ráfért volna… apróbb, de annál fontosabb hibák voltak benne) szórakoztató, de mégsem az igazi… annyira szerettem volna szeretni, de nem ment :( Pedig az alap ötlet jó…

>!
Judy22
Anita Wekker: A 6.25-ös járat

Még megrágom magamban, mielőtt értékelném.

Jó volt olvasni, ígéretes kezdet. De van még vele munka.
Simán el tudnék képzelni árnyaltabb, kicsit mélyebb karaktereket, a történethez több leírást, a krimi szálhoz még több adalékot, a misztikumra való ráerősítést és persze az oldalszám növelését…
Nagyon szépen fejezi ki magát.
Haladós, könnyen olvasható a tartalom.
A ritmusa gyors, amit könnyen felvehetünk.
Érdekes történetvezetés.
https://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2016/05/anita-wekker-…

>!
bfg3 P
Anita Wekker: A 6.25-ös járat

Az ötklet jó, csak az a baj, hogy a végére már semminek nincs értelme. Gyakorlatilag minden szál elvarratlan marad, egyetlen épkézláb magyarázatot nem kapunk.

>!
Christine_
Anita Wekker: A 6.25-ös járat

Nehéz helyzetben vagyok, tetszett is, meg nem is. Azért külön köszönet, hogy nincs tele külföldi nevekkel, hanem egy magyar írótól magyar nevek vannak többségben.
Jó néhány rész olyan lett, mint amilyeneket én írtam tinédzser koromban, túlságosan túláradó érzelmek és absztrakt képek és események. Amik tinédzserkorban okés, de egy felnőtt regényben nem állják meg a helyüket. De voltak olyan események, amelyek tetszettek is.

>!
Dobos_Márta
Anita Wekker: A 6.25-ös járat

Feszült szituáció, félelemetes és borzongató írás. Nagyszerű párbeszédekkel, beszélő nevekkel. Igazán filmbe illő pergő jelenetekkel. alig várom, hogy olvashassam a folytatást.


Hasonló könyvek címkék alapján

Popper Péter: Lélekrágcsálók
Vámos Miklós: Anya csak egy van
Janković Nóra: Árnyékok illata
Arató Mihály – Túry Ferenc: Mindennapi lelki szenvedéseink
Belső Nóra: Depresszió
Konrád Gábor: Megoldásaim a stresszre, alvászavarra, depresszióra és pánikbetegségre
Jankovics Éva: Öngyilkos lett a fiam
Fekete Zsolt: Plusz végtelen, mínusz végtelen
Popper Péter: Válság és megújulás
Popper Péter – Rihmer Zoltán – Tringer László: Rosszkedv, szomorúság, depresszió