Démoni ​titkok 10 csillagozás

Anita Gayn: Démoni titkok

Jay miután autóbalesetet szenved, idegen helyen, csupa ismeretlennel körülvéve tér magához, akik azt állítják, három év telt el a baleset óta, ő pedig időközben egy olyan természetfeletti világnak lett tagja, aminek addig a létezéséről sem tudott.

Kin hosszú évekig magányosan küzdött az emberekért, amíg meg nem találta Jayt. A lány segített neki visszanyerni az emberségét és úrrá lenni a testébe zárt démonon, csakhogy Jay most nem emlékszik semmire, ez pedig az életébe kerülhet…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Underground, Budapest, 2013
380 oldal · ISBN: 9789630877725

Kedvencelte 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

>!
angelmanna
Anita Gayn: Démoni titkok

Vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban, mert nem tudom azt mondani, hogy olvasás közben végig lekötött a történet. A koncepció jó volt, nekem a kidolgozása nem volt tökéletes. Voltak üresjáratok a történetben és volt, hogy sajnos kicsit untam is.
Mindezek ellenére, azért mégis jó érzéssel értem a történet végére, és érdekel a folytatása.

2 hozzászólás
>!
Ananiila
Anita Gayn: Démoni titkok

Nem tudok rá maximális pontot adni, mert az egyéni ízlésem közbeszólt.
A történetben ugyanis megjelenik a pokol és menny, az ördög és angyal, az apokalipszis is emlegetve van, szóval csupa-csupa olyan dolog ami miatt egy könyv nálam már eleve mínusz 1-ről indul.
Nagyon meglepett a témaválasztás, hisz az írónő eddigi történeteiben kivétel nélkül mindig a szerelem és a szereplők lelki élete, vívódása volt a középpontban mindenféle fantasy elem nélkül. Ezekből kiindulva, túl sok jóra nem számítottam, de szerencsére a végén mégis pozitív érzésekkel búcsúztam a könyvtől.
A Démoni titkokban felépített világ véleményem szerint jól átgondolt, kellőképpen titokzatos, hagy a képzelőerőnek teret, de ez elvárás is egy trilógia első részénél. Nem voltak üres járatok végig feszes tempójú történetet olvashattam. Nagyon jó ötletnek tartom az egy testben két lélek koncepciót. Nagyon megkedveltem a szereplőket is.
Végre egy sztori ami E/3-ban íródott, és ezáltal jóval szélesebb látókört ad az olvasónak, és mivel nem Jay az egyetlen főszereplő, így hímnemű olvasók is nyugodtan kézbe vehetik.
Kiadók!!!! Figyeljetek már fel erre a lányra, mert nagyon megérdemli.
A továbbiak a blogomon.

3 hozzászólás
>!
Lanore P
Anita Gayn: Démoni titkok

Picit tartottam ettől a könyvtől, nem olvastam még róla értékelést, vagy véleményt, így nem tudtam, mire számíthatok. Aztán ahogy elkezdődött, szép lassan elfelejtettem a félelmeket, mert vitt magával előre a történet. Megismertem Jay-t, a fiatal, életerős lányt, akinek az életében most minden pozitív, boldog, egészen addig, amíg egy autóbaleset félbe nem szakítja a terveit, álmait. 3 évvel később találkozunk vele újra, amikor egy teljesen új világba csöppenünk, amelynek lényege: a halottak új életet kezdhetnek, amennyiben elfogadják, hogy ez csak úgy valósulhat meg, ha egy démont költöztetnek a testükbe (afféle Burok-feeling). Sok szereplő vált hirtelen a történet részévé, köztük Kin, azaz Pokoljáró, aki összezavarja Jay gondolatait, érzelmeit, hiszen a lány még erősen kapaszkodik a múltjába is. Ráadásul ott van a lányban élő démon, Kylanma, vele sem egyszerű együttműködni, én elképzelni sem tudom, milyen lehet, ha valaki folyamatosan beszél a fejemben, és néha átveszi az irányítást. Ahogy haladtam előre a könyvben, néhol kicsit zavarosnak éreztem, főleg a vége felé, a Pokolban játszó részeknél, mintha az írónő túl sok dolgot szeretett volna belesűríteni az első kötetbe, csak úgy kapkodtam a fejem. De mindent összevetve jó kikapcsolódást nyújtott, izgalmas volt, feszült hangulatú, és kíváncsian várom a folytatást!

>!
Madame_Truska
Anita Gayn: Démoni titkok

Az írónőt én még a netes írásairól ismerem, nagyon szeretem már évek óta, tetszik a stílusa és mindig tudott valami újat valami lanásat mutatni az olvasóinak.:) Ezért határoztam úgy, hogy első fizetésemből megveszem a könyvét ezzel is támogatva és meghálálva neki a sok szép percet amit okozott a történeteivel.
Ebben a történetben sem hazudtolta meg önmagát, a világ amit létrehozott ötletes és egyedi, a karakterek szerethetőek és magával ragadóak.:) Úgy vélem ennek a könyvnek is ott kéne lennie a ma kedvelt hasonló témájú és stílusú könyvek közt, ha nem előrébb. :)
Külön pirospont a szemszög miatt amiben ír. E/3-mat választott és sok karakter szemén át láthatjuk így a világot. Örülök, hogy nem ragadt le egy karakternél és így szinte kitárult a világ amit teremtett az olvasó számára. Csak ajánlani tudom az írásait és bízom benne, hogy hamarosan olvashatom a folytatást is.:)

1 hozzászólás
>!
julcseee P
Anita Gayn: Démoni titkok

Imádtam! Minden egyes sorát! Zseniális regény, amely több oldalról is megragadja az olvasót. Az elején adott egy lány, aki amnéziás, és belecsöppen egy démonokkal teli világba, és nem tudja eldönteni, hogy mi igaz, és mi nem. Aztán amikor ezen a rejtélyen többé-kevésbé túlteszi magát, akkor jönnek az igazi harcok, szerelmi vívódás, pokol, menny, angyalok, kérdések, válaszok… végig feszültségben tartva az olvasót, letehetetlen könyv! Nagyon köszönöm @rafaelo0824-nek, hogy olvashattam :))

4 hozzászólás
>!
ieszti
Anita Gayn: Démoni titkok

Leszögezném: Anita Gayn könyveit szeretem, de most ez mégse lett a kedvencem.
Bár maga a könyv jó, a cselekménye érdekes, mégis hiányzik nekem belőle valami. Viszont, hogy mi ez a valami, arra még így pár nappal azután se jöttem rá, hogy befejeztem a könyvet.

A szereplőket megkedveltem, mind a valósakat, mind a démonokat :) A könyv cselekménye izgalmas, maga a felépített világ érdekes. Az írásmód Anitás :) Mégis most valami hiányzott, valami ami az eddigi megjelent, illetve meg nem jelent könyveiben megvolt. Az a valami ami miatt az előző könyveket képes voltam hajnalig olvasni… Most ezt nem éreztem. Ha olvastam jó volt, de ha épp nem volt időm rá, nem zavart. Persze lehet, hogy csak túl nagyok az elvárásaim az írónővel szemben?

Összességében: olvassátok.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
julcseee P

Nevetséges, hogy az emberi agy milyen képtelenségeket tud elhitetni egy kis vérveszteség hatására!

200. oldal

>!
Ananiila

Jayden Wilde egyszerű lánynak tartotta magát.

(első mondat)

>!
julcseee P

Milyen romantikus! Mondd el neki, milyen volt, amikor nap, mint nap a földbe döngölted, és ordítottál vele, amiért nem tanult elég gyorsan!
Az te voltál, nem én!
Tévedés! Én az voltam, aki ki akarta tekerni a nyakát. Hidegen hagyott a képzettsége.

92. oldal

>!
[névtelen]

Kinkade végre a szemébe nézett (…)
Szeretsz élni Jayden. Nem akartál 18 évesen távozni. Azt mondtad, még ha a Mennybe kerülnél sem akarnál menni, ha kaphatsz lehetőséget az életre.
Egy akármilyen lehetőséget.

32. oldal

>!
[névtelen]

….Az Élet őrzőinek néhány tagja kísérletezni kezdett az embereket megszállt démonokkal, és rájöttek, hogy bizonyos körülmények között ezeket a testhez kötött démonokat uralni lehet.
Így születtek az olyanok mint mi, akiknek démont kötöttek a lelkükhöz. Az Élet őrzői jó szolgálatukat vették, hiszen erősebbek és gyorsabbak vagyunk az embereknél, és persze ellenállóbbak is.

42. oldal

>!
[névtelen]

Szüksége volt a lányra, hogy megnyugtassa, hogy éreztesse vele, a démon és ő külön személy, legfőképpen azt, hogy ő ember, azon belül is férfi.
Mindenki Pokoljárónak nevezi, egyedül ő az, aki már a legelejétől fogva, és most újra emlékezteti rá, hogy nem az a démon, akivel már csaknem kilencven éve osztozik a testén.
Akárhányszor csak a lány kimondta a nevét, Kinkade úgy érezte, megérte ez a sokévnyi undorító lét.

79. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

A. O. Esther: Megbocsátás
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
On Sai: Lucy
Helena Silence: Ezüsthíd
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Moskát Anita: Horgonyhely
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Raoul Renier: A hitehagyott
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn