Star ​Stories 1 csillagozás

Constellation Tales from Around the World
Anita Ganeri: Star Stories

Share the wonder of the stars with this delightful storybook collection featuring constellation myths from around the world.
For thousands of years people have looked up to the night sky and told stories about the stars. These epic tales tell of vengeful gods and goddesses, of monsters and heroes. Others try to make sense of the natural world, or unravel the mysterious forces of the universe. This stunning book brings together 23 of these legends from all over the world: from Ancient Greece to North America, Egypt, China, India, and the South Pacific. Written by award-winning author Anita Ganeri and with beautifully detailed artwork by illustrator Andy Wilx, this is a magical book to be treasured for generations to come.

>!
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780762495054 · Illusztrálta: Andy Wilx

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mesemondó IP>!
Anita Ganeri: Star Stories

Anita Ganeri: Star Stories Constellation Tales from Around the World

Lenyűgözően gyönyörű könyv, már csak az illusztrációk miatt is érdemes kézbe venni. Minden oldala csodaszép. Az elején sok az ismertebb görög mítosz (a könyv gyerekeknek szól, de ehhez képest koránt sincsenek annyira zanzásítva, mint más hasonló kötetekben), később viszont előkerülnek kevésbé ismert mítoszok és legendák a világ más kultúráiból, és ezek különösen szépek és érdekesek voltak. Csillagképek tekintetében több Tejút és Nap-mítosz szerepelt benne, de voltak természetesen más csillagképek is a listán. Egy hibát találtam csak benne: a Pásztorfiú és Szövőlány meséje a Hattyú csillagkép történeteként szerepel, pedig se az Altair, se a Vega nem ebben a képben van (lehet, hogy a szarka-híd a Hattyú, de akkor is érdemes lett volna feltüntetni a másik két csillagképet is). Fél csillagot a görög túlsúly miatt veszített a szememben (de ez is csak azért hiba, mert én már ismertem őket, lehet, hogy sokaknak ezek is újak). Mindenképpen nagyon klassz, szemet gyönyörködtető csillagmesekönyv.

7 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Rockwell: Giving Voice to Bear
W. F. Kirby (szerk.): The Hero of Esthonia
Waldemar Jochelson: The Koryak
Kathleen Ragan: Fearless Girls, Wise Women & Beloved Sisters
Pete Stewart: The Spiritual Science of the Stars
Robert Graves: The Greek Myths
J. R. R. Tolkien: Finn and Hengest
Neil Gaiman: Norse Mythology
Joanne M. Harris: The Gospel of Loki
John Wyndham: Myths of Ífé