Elrabolt ​szerelem 19 csillagozás

Anita Boza: Elrabolt szerelem

1638, Anglia
Brad O’Shelley, a megkeseredett, fiatal várúr úgy akar bosszút állni apja gyilkosán, hogy elrabolja és feleségül kényszeríti magához ellensége lányát. Constance azonban képtelen elhinni, hogy az apja becstelenül viselkedett; elhatározza, hogy kideríti, mi az igazság, valójában ki követte el az aljas gyilkosságot.
Miközben kutakodik, közel kerül Brad öccséhez, Russellhez, valamint megismeri a fivèrekkel együtt nevelkedett festőt, Cameront. Élvezi a figyelmüket, és azt, hogy mindhárom férfi más-más módon közeledik hozzá. Brad vonzódik a karakán nőhöz, bár megveti magát érte, mert úgy érzi, ezzel elárulja apja emlékét. Gyűlöletét legyűri a testi vágy, és a bosszúállás hamarosan szenvedélyes szerelembe fordul, noha ezt a nőnek nem vallja be, és Constance is titkolja a férfi előtt, hogy a kezdeti ellenszenv után megszerette őt.
Intrikák és áskálódások nehezítik szerelmük kiteljesedését, és Brad továbbra is bosszúra áhítozik…

>!
Magnusz, 2019
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155975103

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
janee P
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Meg kell mondjam, némileg meglepett a könyv. Ha azt mondom elég erotikus és vágykeltő, akkor nagyon finoman fogalmaztam. :) Amivel persze nincs is baj, csak mivel ez a címke eddig hiányzott a könyvről, ezért kicsit más jellegűre számítottam elsőre. Ezen túllépve azonban kellemes olvasmány, Brad a megtestesült álom várúr és férfi, Constance pedig tipikus nő, bár néha azt hiszem ráfért volna egy alapos megruházás. :) Tetszett, hogy bele volt szőve némi rejtély, úgy gondolom ha ez a szál, vagy a történelmi közeg több hangsúlyt kapott volna, az még egy pluszt adott volna neki, de így is kellemes kikapcsolódást nyújtott. :)

>!
Judit_Megyeri IP
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Régen rengeteg történelmi romantikus regényt olvastam, sok kedvenvem került ki közülük. Az Elrabolt szerelem ezeknek az emlékét idézte. Bradet minden hibája és ballépése ellenére szerettem, Constance-szal pedig együtt izgultam, hogy tisztázni tudja az apja nevét. A kibontakozó szerelmük mellett fontos részt kapott a regényben a merénylet elkövetője utáni nyomozás, aminek krimirajongóként különösen örültem. Szívből ajánlom a könyvet mindenkinek, aki szereti a szenvedélyes, titkokkal tarkított történelmi regényeket.

>!
Kovács_Ági_3 P
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Nem szokványos romantikus regényt csaptam fel. Nem bizony.
Ez a történet Angliában játszódik az 1680-as években. A felföldön játszódó romantikus kosztümös történet. Imádom az ilyen könyveket.
Adott egy várúr férfi, aki bosszútól fűtve apja gyilkosának a lányát elrabolja. Csak, hogy nem úgy alakult, ahogy elképzelte. Nos a szerelem, bosszú, gyűlölet igencsak vékony határ választja egymástól el.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/08/anita-boza-elrabolt…

>!
inci81
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Sokáig szemeztem a könyvvel, mire megvettem, de nagyon örülök, hogy a vásárlás mellett döntöttem, mert jó kis sztorit alkotott a szerző.

Az Elrabolt szerelem egy sodró lendületű, szenvedéllyel átitatott történelmi romantikus regény titkokkal és cselszövéssel.

Amikor Constance először találkozott Brad apjának gyilkosával én már akkortól tudtam, hogy ő a gyilkos, mégis végigizgultam az olvasást, kíváncsi voltam mikor és hogyan derül ki követte el a gaztettet, ami elindította a regény cselekményét.

Habár nagyon hamar jöttem rá lényeges dologra, de ez mégsem rontotta el az olvasásélményt, végig szórakoztató volt a lapokból kibontakozó eseményeket megismerni.

Nekem igazán tetszett ez a történet, örülök, hogy olvashattam.

>!
Demi I
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Amit vártam megkaptam, de meg nem lepett. Kellemes kosztümös romantikus történet, de nem kaptam tőle többet, mint a többi hasonló történettől. Sok lehetőség volt, amit az írónő nem bontott ki, ezekért nagyon kár. Ha mélyebbre megyünk a karakterek történetében, a korszakban, akkor ez egy egyedi történet lehetett volna. Ennek ellenére egy láthatóan átgondolt, a zsánert ismerő író művével találkoztam.

>!
Heléna_Szilágyi I
Anita Boza: Elrabolt szerelem

A fókuszban a romantika és az erotika áll, amelyek kapcsán jól és érzékletesen fogalmaz a szerző, viszont a hangulatfestő elemek hiányoznak, a történelmi kor, a pontos hely nincs tökéletesen bemutatva, amely miatt úgy tűnik, mintha a szerelmes pár története bárhol és bármikor kibontakozhatna, ahol vannak lovak és épültek várak. Az írónőtől megtudtam, hogy sajnos ez a karakterlimit miatt alakult így, és szándékosan összpontosított inkább a szerelmi civódások, légyottok és intrikák megjelenítésére. Ezt sajnáltam, szerintem a történetet teljesebbé és egyedibbé tehette volna egy erős alap, kiemelte volna azt a sok-sok egy kaptafára építkező erotikus-romantikus regény közül, és biztos vagyok abban, hogy egy jó szerkesztő segítségével a szerző képes is lenne megalkotni ezt a verziót.

A szereplők közül Constance a makacs, önérzetes, de mély érzésű, dekoratív nő prototípusa, akibe mindenki rögtön belehabarodik, míg Brad az ösztönös vágyaktól tüzelt, kidolgozott testű alfahím, aki minden nő álma. A tipikus felállást láthatjuk, míg a történetvezetésben a romantikus regényekre jellemző fordulatok és események jelennek meg. A főhősnő igyekszik fényt deríteni a gyilkosság körülményeire, a válaszkeresés során pedig újabbnál újabb részletek kerülnek napvilágra, miközben a nő érdekesebbnél érdekesebb alakokat ismer meg férje uradalmából. Hetek telnek el így, ami alatt szemtanúi lehetünk, ahogy a gyűlöletből lassan szerelem sarjad a két fiatal szívében.

A regény olvasmányos, a tájleírások és az érzelmek közvetítése gyönyörű, ez a szerző erőssége, viszont a csatajelenetekben, a háborúskodásról szóló megjegyzésekben, valamint a nyomozás részleteiben tükröződik az írónő járatlansága, bizonytalansága. Ezek a jelenetek főleg Constance-hez kötődnek, aki még sosem járt a harcmezőn, így talán ezek a csetlések-botlások is elnézhetők neki.

A teljes ajánló: http://lenduletmagazin.hu/elrabolt-szerelem-ajanlo-anit…

>!
Katalin_Ujj
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Hamisítatlan felföldi románc. Zord várúr szívét rabul ejti a nő, akin bosszút készül állni, avagy a szerelem gyógyír a fájdalomra. Kosztümös, lovagos, szerelmes, jó!

>!
Remy_Dalmore
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Jó stílusban megírt történet, sok-sok szenvedéllyel és némi rejtéllyel. Nincs túlbonyolítva a történet, a krimi szál nem túl erős, az írónő inkább a szereplők érzelmeire és a közöttük lévő interakcióra koncentrált. Kellemes olvasmány, hozza a romantikus műfaj elvárásait.

>!
Béla_Szabó_3
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Nagyon meglepett ez a könyv, mert az írónő egy olyan történettel örvendeztetett meg minket, ami rendkívüli olvasmányélményt jelent annak, aki szereti a történelmi, romantikus regényeket. Nagyon érdekesnek találom, hogy a XVII. századi háttérrel rendelkező elbeszélés nemcsak egy nő és egy férfi egymásra találásáról szól, hanem egy közöttük feszülő indoktalan ellentét felszámolásáról is, amely hála Constance nyomozói munkájának meglepő fordulattal zárul, és semmi sem áll a fiatalok közé. Telitalálat a lányrablással induló történet, amelybe tökéletesen illeszkednek a romantikus/erotikus részletek. Constance fiatal nőként tökéletesen megállja a helyét ebben a szituációban, Brad meg… szerencsés ember, mert élete tévedéséből elnyerte élete szerelmét.
A történet íve tökéletes, a cselekmények a leírások tökéletesek, a könyv szinte letehetetlen, annyira leköti az olvasót. Gratulálok az írónőnek és köszönöm ezt az élményt!

>!
L_Detti
Anita Boza: Elrabolt szerelem

Izgalmas, fordulatos, eseménydús, szenvedélyes történet, egy igazi romantikus csemege.


Népszerű idézetek

>!
janee P

– Még mindig nagyon hiányzik naki az apja – bukott ki Constance-ből.
– Ez az élők sorsa. A halál nem a halottaknak fáj, hanem azoknak, akik túlélik, és igyekeznek megbirkózni a hiányával. Idővel elmúlik mindenfajta fájdalom.

78. oldal

>!
janee P

– Bölcsesség, ha belátjuk hibáinkat, és a megbocsátást kérjük.

267. oldal

>!
janee P

– Gyűlöllek! – sziszegte a nő.
Brad felnevetett.
– Nem baj. Szeretem, ha be kell törnöm egy nőt. Egészen olyan, mint amikor egy vadlovat törünk be, csak sokkal szórakoztatóbb. Főleg, ha rólad van szó.
– Hogy merészeled?

– Most pedig lejössz velem vacsorázni.
– Majd ha kantárt vetsz a nyakamba.

55-56. oldal

>!
janee P

– A férfiakban néha a vágy ébred fel elsőnként, és csak később követi a szerelem. A vágyat még el lehet fojtani magunkban, de szív ellen harcba szállni szinte lehetetlen.

256. oldal

>!
Mariann_Radasits

Mindenhol körülvette Brad illata, mind többet gondolt rá, és napról napra jobban sóvárgott a közelsége, hangja, érintése után. Olyan volt ez, mint amikor a szomjazó termőföld vágyik az esőre, az érett búzakalász az aratásra, a vízimalom lapátkereke a folyó hullámaira. Valami ősi, leküzdhetetlen, elsöprő vágyakozás.

119. oldal

>!
Mariann_Radasits

Nem hitte volna, hogy ilyen a szerelem…
…hogy ugyanúgy bele lehet szeretni valakibe, mint ahogy lehet szeretni egy dalt. Először csak megtetszik a dallam, aztán az ember egyre többet dúdolja, végül nem tudja kiverni a fejéből, a lelkéből, és csak dalolja, énekli, zengi vég nélkül.

209. oldal

>!
Mariann_Radasits

Constance nem hitt a véletlenekben. Úgy gondolta, a véletlen az, mikor Isten úgy rendez valamit, hogy ő maga láthatatlan maradhasson.

211. oldal

>!
L_Detti

Józanságát elfújta a vágy, mint pitypang ernyőit a szájból kiáramló fuvallat.

126. oldal

>!
L_Detti

Hal akart lenni, ha a férfi a tó, hold akart lenni, ha a férfi a csillagos égbolt.

258. oldal

>!
L_Detti

– Brad, számomra te vagy a napfény a felhős égen, te vagy a szél a szárnyaim alatt, a dallam a csendben – mondta halkan Constance.

283. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: A múlt bűnei
Joss Stirling: Storm és Stone
Kimberley Freeman: Parázs-sziget
Elizabeth Hoyt: Botrányos vágyak
Gayle Callen: Bűnös szerelem
Sylvia Day: Idegen a férjem
Sarah Waters: A szobalány
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
P. C. Harris: Árnyoldal
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk