!

Vértestvérek 128 csillagozás

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Agave Könyvek · 3.280 Ft –25% 2.460 Ft
Olvasók Boltja 2.620 Ft
Bookline · 3.280 Ft –15% 2.788 Ft
Régikönyvek.hu · 3.280 Ft –15% 2.788 Ft
1.700 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Az ​Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, akik magányos, maguknak való emberek. Csak néha mennek be a legközelebbi városba, egyébként senkit nem zavarnak. S épp ezért senki nem megy hozzájuk kérdéseket feltenni, amikor eltűnik egy-egy fiatal lány. Pedig elég lenne csak felásni a környéküket, és Nyugat-Virginia állam legkegyetlenebb gyilkosai lepleződnének le.

A tizenkilenc éves Michael is kötelességtudóan részt vesz családja erőszakos tevékenységében, de sosem lelte örömét benne. A fákon át visszhangzó sikolyoktól sokszor kirázza a hideg. Normális életre vágyik, és bízik benne, hogy egyszer meg is kapja… Mikor a szomszédos kisváros lemezboltjában találkozik Alice-szel, azonnal megigézi valami, és meglátja a kiutat. Egy pillanatra elfelejt minden szörnyűséget, ami az életét kísérte. Azonban a családja rögtön emlékezteti, hogy hol a helye.

Ania Ahlborn regénye pokoli utazás az amerikai vidék kietlen zugaiba, ahol… (tovább)

Eredeti mű: Ania Ahlborn: Brother

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
256 oldal · ISBN: 9789634191827 · Fordította: Beke Zsolt
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634191810 · Fordította: Beke Zsolt

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Alice · Claudine Morrow · Lauralynn Morrow · Lucy · Michael Morrow · Misty Dawn Morrow · Raymond "Rebel" Morrow · Wade Morrow

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Hirdetés

Kedvencelte 19

Most olvassa 16

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 213

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

+
>!
_Eriii P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Délben, amikor a postás bekopogott a pakkommal, rögtön neki kezdtem, és annyira beszippantott, hogy most az utolsó lapoknál csak néztem ki a fejemből mert nincsen több lap, és én még olvastam volna ezt a beteg fertályt, ami a könyvben van. Egy csodát vártam, de tudtam, hogy lehetetlen a kívánságom, mert ebbe a történetben nem fog teljesülni. Az első rémtörténetes könyvem amit volt elég merszem elolvasni. Ez a könyv maga a sötét borzalom. Nem hittem, hogy valaha olvasni fogok egy ennyire beteg, mocskos történetet. Még most is reszketek, mert nagyot üt. Ez volt az a történet amikor nem tudtam elképzelni sem, hogy a főszereplőkkel mi fog történni, a gyilkolást leszámítva, mert hihetetlen. Egyszerűen nem mertem még csak gondolni sem arra, hogy valami talán jó is sülhet ki ebből a történetből. A történetben megismert család egytől egyik egy beteg állat volt. Kezdve a nagyszülőkkel, utána sorban a lányával, aki annyira megkeseredett, démonaival küzdő állat lett, hogy semmi nem számított neki, semmi nem szabhatott határt a démonokkal átszőtt lelkében. Utána a fia, aki ugyanúgy, vagy még elmebetegebb módjára vitte véghez mocskos kegyetlen terveit. Nem utolsó sorban pedig Michael, akit egyszerűen nem tudtam hova sorolni. Ő sajnos egy kegyvesztett áldozat volt, de haragudtam rá, szántam, vele együtt vérzett a szívem. Egyszerűen képtelenség volt kitörni abból a pokolból amibe csöppent. És mégis, feltudtam volna rázni réveteg almából, hogy cselekedjen. Beteg egy történet annyi szent. Egy lengyel fiatal írónőtől, akinek még szeretném olvasni műveit, főleg ha ilyen elmebeteg módjára beszippant.

29 hozzászólás
+
>!
Nikolett0907 P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Úgy látszik idén új szokást vezettem be, miszerint egy kötet olvasása után aludnom kell, mielőtt értékelést írok. Most pedig úgy érzem, különösen jól tettem, mert nagyon indulatos voltam.
Műfaját tekintve horror, és csak remélni mertem kicsit megérint majd a történet.
Mekkorát tévedtem. Nagyon tetszett, mélyre lökött.
Én, aki nem ijedek meg az árnyékomtól, sőt nagyon szeretem az extrém történeteket, most sikerült megráznia. Pont azért, mert a csavar a végén szíven ütött.
Nagyon akartam hinni, hogy valami "boldog" végkifejletet kapok, és a maga nemében ez a kívánságom teljesült is. Mert nem mindegy milyen oldalról közelítjük meg az adott helyzetet, és a főszereplőnek ez a vég megváltás volt szerintem.
Rebel, mint gonosz fivér jobban érdekelt. Az általa megismert karakter, a gyermekkorára való visszatekintés, nagyon sokat adott ahhoz a véleményhez, ami kialakult róla.
Borzasztó dolgokon ment keresztül és igen torz lelkivilága lett, de megpróbálta gyermekként másként is megélni az életet, az egy dolog a szülei csírájában elfojtották benne az "emberi" érzelmeket. Nekem Ő nagy kedvenc volt végig.
Ami viszont teljesen kiakasztott és a legszívesebben egy lapáttal arcul csaptam volna a " kedves Mamát", még egy ilyen boszorkányt.
Ugyanakkor ilyen nagyszülőkkel, valószínűleg én magam is ezzé váltam volna.
Ami pedig a húsevést illeti, most egy időre vegetáriánus leszek azt hiszem. :)
Ajánlom és új kedvencet avattam.

+
>!
Kathryn
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Annyira sötét,
Annyira nyomasztó,
Annyira felemészt,
Lelkileg (teljesen) széttép!

Olyan, mint Stephen King: A ragyogás. Nem ereszt! Belekúszik a tudatalattitdba és ott terrorizál. Ott sem lehet nyugtod többé soha már!

Sosem gondoltam volna, hogy megkell szakitanom az olvasást, hogy szusszanjak egy kicsit. Durva, brutális és nem kimél! Tényleg csak ERŐS idegzetűeknek! Nem látszik olyan erős horrornak ez az iromány… de a francokat nem!!!

Ezek ellenére nem tudod letenni, kész, véged!

Kiadó részéről nagyon jó választás volt. Remélem a többi könyvét is kiadják az irónőnek!

Bővebben: http://simplexautumn.blogger.hu/2016/10/25/konyves-kedd…

+
>!
KönyvMoly_1989 P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Gyomorforgató. Végtelenül morbid és undorító. Hányingerem lett tőle….
Mégsem tudok 4 és fél csillagnál kevesebbet adni rá, mert műfaján belül ez a könyv REMEK.
És tényleg összetört… Gyengébb gyomrú és idegzetű olvasóknak semmiképp sem ajánlom!!!
Hű… Teljes rövidzárlat… Most nagy szükségem van egy egetverően romantikus könyvre, hogy kimossam az agyamból és a lelkemből ezt a „mocskot”, amit a regény hagyott maga után.

7 hozzászólás
+
>!
Lanore P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Ezt a könyvet csak azoknak ajánlom, akik bírják a tömény, értelmetlen, megmagyarázhatatlan erőszakot, akik szeretik, ha semmi sincs rózsaszín papírba csomagolva, és elviselik, hogy a remény halovány szikrája is igen hamar kialszik… brutális! Semmi bevezetés, semmi indok, semmi előzmény: durr, bele a közepébe, hogy már az első oldalak után se legyen kétséged, ez egy kemény sztori lesz, vérben tocsogva. A család valami elképesztő módon irritáló, kétségbeejtő és lebombázásra érett, fel nem foghatom, hogyan tud valaki ilyenné válni, miközben minden családtagját a saját képére formálja. Igen, a mama, persze… nagyon szívesen kinyírtam volna a kedves mamát (halovány Ketchum: Szomszéd lány érzés), ahogy olvastam a sorokat, de aki mindent vitt, az Reb. Azt a fajta hideg, számító gonoszságot, amivel ő alakította a szálakat, nagyon kevés pszichopata főszereplőnél láttam eddig, az egyik legjobban kidolgozott karakter az általam olvasott thrillerek közt. Nem feltétlenül azért, mert minden apró részletre kiterjedően megismertük volna, de a stílusa, a beszéde, a tettei olyan sötét és mély aljasságot mutattak meg, hogy csak pislogtam… és bizony, meg tudott lepni. Amikor már azt hittem, megtörtént a legrosszabb, akkor kiderült, hogy ez még csak a kezdet, és még csak most jön a legalja… spoiler gyomorforgató és ocsmány meglepetés volt, az elme teljes megsemmisítése. Van az a pont, amikor az embert már nem érdeklik a miértek, hogy ki hogyan jutott el idáig, csak legyen már vége. Szeretném azt hinni, hogy a való életben nem léteznek ilyen emberek. Szeretném azt hinni, hogy mindaz, amit a lapok filmszerűen bemutattak, nem létezhet, nem történhet meg. Szeretném azt hinni, hogy ez csak egy rossz álom volt, és hogy az utolsó lapok után még vár valami jó, valami új, valami reményteljes. De ahogy mondtam, ebben a könyvben nem létezik rózsaszín.

3 hozzászólás
+
>!
Snow_White P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Hűű a mindenit, hát ez eszméletlen jó volt. :)
Az az igazság, hogy mostanában kicsit besokalltam a nyálas, romantikus regényekből, így keresni akartam valamit, ami ezeknek a szöges ellentéte. Azt hiszem sikerült megtalálnom a megfelelő történetet. Nagyon beteg, nagyon durva, de ennek ellenére nagyon izgalmas könyv volt. A hangulata végig lassú, fülledt, borongós és feszült volt, nem lehetett tudni hogy éppen mi fog történni a következő oldalon, és ez tette igazán érdekfeszítővé. A szereplők közül hirtelen nem is tudnám elönteni ki volt a legpszichopatább (van ilyen szó?). És a vége…egyszerűen tökéletes volt, végre nem egy sablon befejezést kaptunk. A lényeg, hogy mindenkinek ajánlom, aki bírja a horror regényeket, nem fog csalódni. A borító pedig csodaszép.

20 hozzászólás
+
>!
Eszti37
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Én úgy álltam neki ennek a könyvnek, hogy tudtam ez egy horror, egy külföldön nagyon sikeres horror, de úgy igazán nem mélyedtem ebbe bele.
Miért lenne olyan ijesztő, biztos nem tudja átadni azt a hangulatot amit a kedvenc horrorfilmjeim például.
Hát megint tévedtem, de úgy istenesen.
Brutális volt ez a könyv.
Rendesen rettegtem olvasás közben, vajon mi lesz a következő lépés? Mi lehet még ezeknél is gyomorfogatóbb húzás? Hogy lehetett ilyen tökéletesen megírni? Ennyire élethűen?
Egyszer ültem le, hogy akkor ezt most én elkezdem, és már rögtön a háromnegyede megvolt, annyira nem tudtam elszakadni a történettől.
Az egy dolog hogy valóban összetöri a lelket, hogy megvisel, de az egy másik hogy ennek tetejében még hihetetlen jól is van megírva. Csodás az író stílusa, igazán olvasmányos és csattanós.
Egy kis utalás itt, egy kis mondatocska ott.
Nincs kimondva a dolog, nincs rá több utalás, de az az egy kicsi teljesen megdöbbent és letaglóz. Tudtam hogy tetszeni fog, mint nagy horror rajongó, de erre nem számítottam.
Jól kidolgozott szereplők, félelmetes helyzetek, izgalmas és brutális történet.
Biztos hogy nem ez volt az utolsó regényem az írónőtől.

Teljes értékelés:
http://eknyvei.blogspot.com/2016/11/ania-ahlborn-vertes…

12 hozzászólás
+
>!
wzsuzsanna P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Hát, ez egy nagyon érdekes könyv volt, több szempontból is. Eleinte kicsit féltem tőle, mert bár szeretem a thrillert/horrort, azért a nagyon gusztustalan, véres dolgokat nem szoktam jól viselni. Viszont annyira egyedi az elbeszélés módja, szempontja, hogy olvasás közben azon kaptam magam, hogy teljes érzéketlenséggel tudom olvasni a legbrutálisabb részeket is. Ennek egyik lehetséges magyarázata, hogy szociopata vagyok (remélem nem:)), a másik, hogy olyan tökéletesen lehetett a szereplőkkel azonosulni, hogy az ő érzéseik, vagy azok hiánya ragadtak ránk is.
Hihetetlenül tetszett az a sötét légkör, ami végigkíséri a regényt, és az, ahogyan egyre fokozódik a feszültség. A karaktereket jól felépítettnek és kidolgozottnak éreztem, és ha szeretni nem is, érteni és szánni tudtam őket. Ami pedig a legjobb volt: körülbelül a könyv egyharmadánál már nagyképűen hátradőltem, hogy jaaaj, hát úgyis az lesz a vége, hogy…amikor pedig kiderült, hogy mégsem, ugrálni tudtam volna örömömben, hogy végre egy csattanó igazán váratlanul ér.
Szóval nekem összességében nagyon bejött, aki bírja ezt a műfajt, annak kötelező.

2 hozzászólás
+
>!
KATARYNA
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Ez a jó abban, ha az ember kint él a világ végén
Sikoltozhat, ahogy csak tud, itt úgysem hallja meg senki.

Ez a regény össze fog törni téged…
???
Még itt vagyok! :D
Jó volt ez, de nem elég jó. Michaelt és a "családot" inkább sajnáltam, hogy ilyen ferdehajlamúak és betegesek. De ennyi.

Voltak részek, ahol azt gondoltam, hogy na… ez aztán a tuti, kezd beindulni, jön a véres morbid kaszabolás, vér csöpög a falakról, a mami végre felveszi azt az "aszott" s.ggét, meg a papi is és gyilkolásznak, kínoznak. Baltával vagy láncfűrésszel darabolnak… :'D

Hát na… beteg vagyok. :D
De ha besorolják horrornak, akkor a jó ég verje bele, az is legyen már. Megszurkáltak egy-két lányt, volt toroknyisszantás is, meg darabolás… meg lehet meg is ették.
Lehet…. na itt a baj, hogy ezt nem tudjuk meg.
Az írónak meg üzenem, hogy nem kellett volna egész nap a konyhát leírni, meg hogy zabáltak írhatott volna helyette olyan dolgokat is, hogy az ember elhányja magát, és a f.sás kerülgesse félelmében.

Vajon a Madarak a dobozban történetet felül tudja múlni valami is?…

18 hozzászólás
+
>!
kvzs P
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Az ember az egyetlen fajta, amelyik képes tudatosan és ok nélkül bántani az utódját. Emellett az egyetlen fajta, amelyik képes tudatosan, pusztán élvezetből elpusztítani egy fajtársát.
Gondolhatnánk -remélhetnénk-, hogy a könyvben leírtak csupán fikciónak számítanak, de sajnos nem. A családon belüli erőszak, az gyerekek testi, lelki megnyomorítása sajnos mindennapos, és nagyon elterjedt -szerencsére nem mindig ennyire szélsőséges formában-, és folyamatosan termeli újra önmagát. Akit bántalmaztak, az nagy eséllyes bántalmazó lesz. Ez a könyv arra próbál választ adni, hogy mi lesz abból, aki egy bántalmazó sorozatgyilkos mellett nő fel, milyen viselkedés lesz számára a „normális”, mi fér bele a mindennapokba, és esetleg ezt mennyire befolyásolja a genetika.
Sok-sok kérdést fel lehetne tenni a történet alapján a tanult viselkedésről, a szabad akaratról, a bűnrészességről, a bántalmazásról, a tudatilag beszűkült állapotról és a hozzájuk közel álló témákról. Sokaknak ez csak egy újabb rémtörténet, de remélem lesznek olyanok, akik felteszik ezeket a kérdéseket, akik beszélni fognak róla és akik elgondolkodnak, hogy néhány fiatal miért viselkedik olyan furcsán…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
julcseee P

A stoppolásnak megvannak a maga veszélyei, és az, hogy valaki egy autó csomagtartójába zárja őket, az egyik ilyen veszély.

59. oldal

+
>!
julcseee P

Vannak dolgok, melyeket csak utólag értünk meg – töprengett Alice. Nem méred fel, hogy mi zajlik a szemed előtt, amíg fény nem derül a következő lépésre, és akkor újra át kell gondolnod az elejétől kezdve, hogy mik voltak a jelek.

1 hozzászólás
+
>!
Near

Minden olyan biztonságos, békés és tökéletes, amíg valami elmebeteg be nem mászik a hálószoba ablakán.

119. oldal

+
>!
KönyvMoly_1989 P

Ez a két, durván megrajzolt karakter nem azért van úton, hogy valakikkel találkozzanak. A sötét országúton száguldanak a félelem és a kétségbeesés sikolyai felé.
Michael munkába menet rajzolta le magukat.

117. oldal

+
>!
Kathryn

Az ember soha nem tudhatja, hogy mikor halad el egy autó vagy egy éjszakai bagoly mikor viszi ki sétáltatni a Bodrit

119. oldal

++
>!
julcseee P

Az emberek mindig azt mondják, mint a fába szorult féreg, pedig soha, senki nem hallott még férget ordibálni.

+
>!
Near P

Sokkal könnyebb az emberekkel bánni, amikor már meghaltak.

12. oldal

+
>!
Hanayome P

Rebel már korábban is mesélt olyan nőkről, akik baltás sorozatgyilkosokhoz mentek feleségül úgy, hogy nem is sejtették, hogy a szörny nem az ágyuk alatt, hanem az ágyukban rejtőzik.

+
>!
KönyvMoly_1989 P

A lányok általában hamar elcsendesedtek. Olyan erősen kiabáltak, hogy a végül teljesen berekedtek.
Ez a jó abban, ha az ember kint él a világ végén – mondta egyszer Mama. Sikoltozhat, ahogy csak tud, itt úgysem hallja meg senki.

7. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Blake Crouch: A pokol kapujában
Stephen King: Tortúra
Stephen King: Halálos árnyék
Stephen King: Christine
Stephen King: Sorvadj el!
Stephen King: Cujo
Stephen King: A tűzgyújtó
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég