Natasha és Eathen közel hároméves párkapcsolata kerül veszélybe, amikor Natasha – hatalmas ostobaságának köszönhetően – egy tragikus kimenetelű lavinát indít el. A szerelem azonban a szakítás után is ott forr közöttük, és úgy tűnik, valami megfoghatatlan erőnek köszönhetően útjukat nem tudják egymás nélkül folytatni. Egyszer a szívükre, máskor az eszükre hallgatnak. De vajon melyikre kellene? Mi lenne a végső, helyes döntés? Újra egymásra találnak, vagy végleg eltávolodnak egymástól, és csak a közös emlékeik maradnak?
Szakításunk naplója 19 csillagozás

Már a címből is tudhatjuk, hogy nem egy vidám történetet fogunk olvasni. Natasha és Eathen lassan három éve együtt lesznek, amikor egy veszekedés során Eathen úgy dönt, jobb lenne, ha egy kis szünetet tartanának. Nati hazaköltözik, és a könnyeivel küszködve tanakodik, hogyan is tudná helyrehozni a dolgokat, hiszen olyan jól megvoltak, és annyi akadályt átugrottak már, nem lehet pont most vége mindennek..
Nagyon tetszett a történet! Teljesen átéltem a szerelmesek történetét, mintha már én is a szereplőink egyik barátja lettem volna, aki próbál a szívtöröttek mellett lenni.
A könyv olvasása során előjöttek azok az emlékek, amikor az én szakításaimat éltem át, miután egy se veled se nélküled kapcsolatba kerültünk – ahogy a főszereplőnk is -. Mi volna a legjobb? Az eszünkre vagy a szívünkre hallgatni? Próbáljuk még erőltetni amit már nem kéne, vagy hagyjuk elengedni a másikat, hogy boldog legyen, és majd ha az élet úgy akarja, úgyis újra egymásra találunk!? Legyünk abban a hitben, hogy jó tartani a kapcsolatot szakítás után, holott szinte arra vagyunk kíváncsiak hol lehet a másik, kivel és éppen mit csinál, és rájövünk egy egy egészségtelen karakterekké válunk így ebben a kapcsolatban? Amikor próbálsz kikapcsolódni a barátaiddal vagy a családoddal de te végig azt nézed, hogy írt-e vagy mikor volt utoljára elérhető, de végül nem kérhetek számon, hiszen semmi közötök már egymáshoz?.. Mi volna a legjobb döntés?
Ha éppen egy szakításon vagy túl, vagy csak szimplán nem érzed magad jól a kapcsolatodban, és csak egy elveszett lélek vagy, akkor nagyon ajánlom ezt a könyvet neked! Talán minden kérdésedre választ ad!

A regény legtöbbünk számára ismert témát dolgoz fel, méghozzá a szakítást. A történet főszereplői Natasha és Ethan, akik már közel 3 éve együtt vannak és már eljutottak az összeköltözésig is. Végül egy apró hibának köszönhetően elérkeznek a kapcsolatuk végéhez. Ezt természetesen nem csak ez az apró hiba okozza, hanem sokkal több minden húzódik meg a háttérben. Ezek mind kifejtésre kerülnek a regényben.
A pár mindkét tagjának gondolatait és érzelmeit meg fogjuk ismerni, ami pozitívum, hiszen egy szakítás esetében elengedhetetlen, hogy minden oldalról megismerjük a helyzetet. Érdekes volt olvasni, hogy mit miért csinálnak, mennyi mindent túlgondolnak, mennyiszer megy félre köztük a kommunikáció. Nem szeretem a kommunikációs errorokat, de itt logikus volt a jelenlétük, bár ettől függetlenül engem továbbra is idegesített.
Könnyű együttérezni a szereplőkkel már csak a helyzetük miatt is, de mivel a szakítással kezdődik a történet és nincsenek múltban játszódó jelenetek a megismerkedésükről, így nem tudtam nekik teljes szívből szurkolni. Emiatt nem kerültek annyira közel hozzám a szereplők.
A boltok többségében a könyv már elfogyott az év vége miatt, de online megrendelhető a Bookline és a Libri oldalán ingyenes szállítással a legközelebbi könyvesboltba. E-könyv formátumban a Líra és a Book24 oldalán is megvásárolható.
Várhatóan 2024 januárjában érkezik az írónő új regénye, Az utolsó hiba címen!
Köszönöm szépen a könyvet @angyanpiroioldal
-nak!

Mikor a könyvet először a kezembe vettem és elkezdtem olvasni, azonnal belecsöppentem egy olyan élet szituációba, ami már ismerős volt számomra. Mégpedig a szakítás gyász időszaka. Ahogy a cím is mutatja, egy naplót olvashatunk, pontosabban Natasha szemszögéből, majd a történetet tovább olvasva a másik főszereplő, Eathen gondolatait is megismerhetjük. Tetszett a könyv felépítése, a pontos leírások, érzelmek definiálása és a közvetlensége.
Rengeteg romantikus regény elolvasása után egy szakítást feldolgozóval találkozni hatalmas érdeklődéssel bírt a részemről, mivel annyira valódi, igazi és sajnos/nem sajnos életszerű ez a folyamat. Mindenkinek kötelezővé tenném, főként az első kapcsolat előtt állóknak. Szívbe markoló, közvetlen hangvételű leírás, egy-egy fejezet után többször támadt az az érzésem, hogy el kell hívnom Natashát egy kávéra hogy beszélgessünk, annyira közel került a szívemhez az Ő karaktere.
Köszönöm Patríciának ezt a csodás történetet, hogy megmutatta: a rosszról is lehet jót írni.
Aki eddig gondolkodott a könyv elolvasásán, üzenem: ne habozzon tovább.

Nem vagyok nagy olvaso, viszont ezt sikerult par nap alatt kiolvasnom! Nem mondanam hogy feltetlenul a fiatalabbaknak ajanlom, mert az idosebbek is meg tudnak tanulni belole. Ritka az olyan iro, aki oszinten es tenylegesen leirja milyen valoban egy szakitas, de ezt ebben a konyvben megkaptam. Tetszik benne a datumok leirasa, illetve a ket szempont! Ha elolvasod, nem hiszem hogy csalodni fogsz!

Nagyon szeretem a komolyabb témákkal foglalkozó könyveket és @angyanpiroioldal első könyve pont ilyen.
A szakítás soha nem könnyű, legyen szó frissebb kapcsolatról vagy akár több évesről. Ha úgy érezzük megtaláltuk az igazit, elképzeljük a közös jövőnket és szinte szent meggyőződéssel kijelentjük, hogy Ő lesz az, akivel megöregszünk.
Igen ám, de mivan akkor, ha egy nap a párunk vagy akár mi magunk úgy érezzük nem megy tovább?
Natasha és Eathen közel három éves kapcsolta veszélybe kerül. Azonban szakításuk után sem képesek egymástól elszakadni. Egyszer a szívükre, egyszer az eszükre hallgatnak. Vajon hogy döntenek végül?
–
Sajnos úgy éreztem ez a könyv már nem az én korosztályom könyve lesz. Ha 14-16 évesen olvasnám most ezt, akkor boldog lennék mert segítene abban, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal.
–
Tetszett, hogy a közepétől két szemszögből is olvashattuk a történetüket, viszont kettős érzésem van ezzel kapcsolatban mert elvégre is egy “naplót” olvasunk. A becézések nekem túl soknak hatottak, és ahogy haladtam a könyvvel annál rosszabb lett a helyzet (pesze ez egyéni szocproblém).
Számítottam valamiféle csattanóra is a fülszöveg alapján, viszont az nálam elmaradt.
–
Összességében nem mondom, hogy rossz könyv, de nagyon egy adott rétegre koncentrál.
–
Annak viszont nagyon örülök, hogy felidézte bennem mennyit fejlődtem, ami a kapcsolataimra való kommunikációt illeti.
–
Első sorban azoknak ajánlanám ezt a könyvet, akik elveszve érzik magukat a kapcsolatukban. Talán lehet ez egy löket, ami bátorságot adhat, hogy mindent meg tudjatok beszélni a párotokkal, még akkor is, ha rossz dologról van szó.

Nagyon tetszett a napló jellege a könyvnek, így könnyebben átjött volt a főszereplő Natasha érzéseinek változása, egy igazi érzelmi hullámvasút jellemezte az egész könyvet, ami szerintem tökéletesen visszaadta milyen is egy szakítás utáni állapot. Nagyon tetszett, hogy két szemszögből is bemutatta a szereplők érzéseit, ez nagyban segített megérteni, mi járhatott a fiú szereplő fejében és ezután másképp néztem a történetükre is. Nekem sokat jelentett az, hogy nem csak a szakítás utáni szomorúságról szól, hanem kaptunk több humoros jelenetet is, amik mosolyt csaltak az arcomra !

Nagyon szuper könyv, tökéletesen ábrázolja egy szakítás különböző szakaszait. Sokat tud segíteni a fiatalabbaknak továbblépni és kezelni egy nehéz szakítást!

Ahogy a címe is jellemzi ennek a könyvnek a fő témája a szakítás. Ebbe a könyvbe megvan mindenfajta érzelem amit az ember szakítás után átél, kétely vágyodás, remény, szerelem, szenvedés, és lehetne sorolni mi minden ami zajlik az emberbe. Naplószerűen van megírva mely az elején az első rész napra pontosan mutatja be a történetet, a második részben váltó szemszögéből ismerjük meg. Számomra jó volt hogy nem csak női szemszögből van mutatva a történet hanem férfi szemszögből. Igazából szerintem mindenki volt hasonló helyzetbe mint ahogyan a főszereplők is hogy nehezen tudták el engedni hisz első szerelmet nehéz el engedni Szerintem sok ember tud azonosulni a könyvel, aki elvesztette szerelmét.
Sok mindent felídézet bennem és hogy mennyit tud az ember fejlödni. Örülök hogy olvashatam ezt a könyvet is! Bármit fog írni az írónő szívesen fogom olvasni.
Én szívből ajánlom fiatal korosztálynak vagy aki éppen ezen megy át.

Azt a szót, hogy „szeretlek”, bárki tudja mondani bárkinek. De komolyan gondolni már csak igazán kevesen gondolják.
Mert az igaz szeretet nem azt jelenti, hogy akkor szereted a párodat, amikor minden rendben van, és csak néhanapján vitatkoztok. Az igaz szeretet azt jelenti, hogy azokban az időkben is kitartunk mellette, amikor semmi reménysugarat nem látunk.

Nem tudom, lehet, hülyeséget csinálok. Lehet, hogy ennek így tényleg semmi értelme? Hagynom kéne az egészet? De kit akarok hitegetni… ha akarnám, sem tudnám elengedni ezt a helyzetet.

[…] emberek vagyunk, és néha hibázunk, kisebbet vagy nagyobbat, de hibázunk.

– Semmi baj, nyugodtan sírd ki magad. Jöjjön ki, aminek ki kell jönnie. És ne feledd, hogy adj magadnak időt. Ezen nem lehet továbblépni egyik napról a másikra.

Hiszek abban, hogy minden úgy történik, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, […]

2022. Január 4., Kedd
Már két napja otthon aludtam, és sajnos nem a közös otthonunkban.