Babatörténetek 6 csillagozás

Átvett sorsok és saját múltunk a baba útjában
Angster Mária: Babatörténetek

Ez a könyv arról a közös munkáról szól, amelynek valószínűleg része volt abban, hogy elindulhattak az életbe, vagy már meg is érkeztek a babák, akiknek korábban valamilyen oknál fogva nem sikerült világra jönniük.

Azoké benne a főszerep, akik hozzám fordultak, miután felismerték, valami gátolja őket abban, hogy megérkezzen hozzájuk a várva várt gyerek. Eljöttek családállításra, és vállalták, hogy bármilyen sorsátvétel, rejtett szolidaritásvállalás vagy saját trauma legyen is az, ami eddig nem engedte őket szülővé válni, szembenéznek vele. Ezt követően pedig beleegyeztek, hogy a történeteiket – név nélkül – megosztják az olvasókkal. Nagy ajándék az, ha az ember életének talán legintimebb történetét nyújtja át a sorstársaknak, hogy reményt adjon, és felhívja a megoldási lehetőségekre az érintettek figyelmét. Hálásan köszönöm mindannyiuknak, mindannyiunk nevében. A magam nevében pedig azt, hogy a történetek részese lehettem.

>!
Ursus Libris, Budapest, 2021
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155786365

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Angster Mária: Babatörténetek

Angster Mária: Babatörténetek Átvett sorsok és saját múltunk a baba útjában

Nem jön a baba, keressük az okokat. Az érintettek többsége először nőgyógyászati, szervi okokra gyanakszik, ám 10-ből 2-3 esetben nem erről van szó. Akkor mégis mi állhat a háttérben?
A gyerektelenség okait feltáró kötet fontos és hiánypótló, segít a pároknak felismerni a lelki gátakat, megoldani a helyzetet.
A könyvben bemutatott családállítás egyelőre nem számít elfogadott módszernek, kevés a kutatási adat. Ez a könyv olyan történeteket és szereplőket mutat be, akik vállalták, hogy bármilyen sorsátvétel, rejtett szolidaritásvállalás vagy trauma legyen is az, ami eddig nem engedte őket szülővé válni, szembe nézzenek vele.
A szerző megszólaltat olyan nőgyógyászokat, akik egységben látják az ember testének és lelkének működését.
Angster Mária bemutat egy új szemléletet, egyúttal megoldási javaslatot kínál szakterületével, a családállítással.
A könyv végén két szakemberek által írt tanulmányt is olvashatunk, az egyik a pszichogén meddőség elméletét, a másik a családállítás hatékonyságát hivatott bemutatni.
Sokat tanultam ebből a könyvből még kétgyermekes apukaként is. Nem csak azoknak ajánlom, akiket érint ez a téma!

>!
Ursus Libris, Budapest, 2021
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155786365

Hasonló könyvek címkék alapján

Balogh Klára – Bárdos Katalin – Békési Tímea – Hardy Júlia – Koltai Mária – Korbuly Ágnes – Tóth Borbála: Transzgenerációs történetek
Tanács Eszter: Nők gyermek nélkül
Varga Katalin: A babád útja hozzád
Tornyai János: Gyere, kicsim!… Gyere!
Hidasi Judit: Gondolatmappa
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Megyeri Zsuzsanna: Gyere közelebb!
Rákos Péter: Láthatatlan dimenziók
Emily Oster: Tudatos babavárás
Robyn Gee: Kisbabák