Vigyázat, ​kutyafogók! (Csokolándy 3.) 19 csillagozás

Angela Sommer-Bodenburg: Vigyázat, kutyafogók!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nem mindig víg ám Csokolándynak, a szülinapi csokikutyának az élete! Sötét árnyak tűnnek fel a múltból: két ős-ellensége, Gigerli és Káposztás minden igyekezetükkel azon vannak, hogy visszaszerezzék kutyaklinikájuk büszkeségét, legpompásabb kísérleti alanyukat – Csokolándyt. Csakhogy az igaz barátság a bajban mutatkozik csak meg a legpompásabban: nem hiába fogadták be családjukba a busa fejű, beszélni tudó bernáthegyit Csibi, Jula, no meg édesanya és édesapa – most sem hagyják cserben Csokolándyt (aki a legfélelmetesebb kalandok közepette sem feledkezik meg arról, hogy mindennél finomabb – a csokibomba!)

Eredeti cím: Vorsicht, Hundefäger!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1994
118 oldal · ISBN: 9638224614 · Fordította: Borbás Mária

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Angela Sommer-Bodenburg: Vigyázat, kutyafogók!

Bu-gyu-ta! Maga az ötlet és a történet nem (lenne) rossz, ha Csibi szülei észrevennék, hogy a gyerekük nem félkegyelmű, és a kutyájuk már tud beszélni. Jesszus, egy beszélő kutya! Nem szimpatikusak az ilyen felnőttek.
Amit még nem értek, hogy miért ilyen fényes, jó minőségű papírra van nyomtatva a könyv, ha a belső illusztrációk fekete-fehérek? Tök fölösleges.
Másik dolog, persze, mese, de akkor sem való szerintem kutyát bármilyen összefüggésbe hozni a csokoládéval. Legalábbis ennyire direkt nem kéne. Sok olyan gyerek van, mint én kicsiként, aki el is hiszi, hogy a kutyának jó a csoki. Ez rossz pont.
Az a napszemüveg meg Csokolándy fején… mindig azt hittem, hogy masni. Különben az illusztrációk nem rosszak, bár elég nagy feje van mindenkinek, és kicsit a Gondos Bocsok emberábrázolásaira emlékeztettek.
Na, jó. Van összesen négy színes kép benne.

13 hozzászólás
Texy14>!
Angela Sommer-Bodenburg: Vigyázat, kutyafogók!

Csokolándy könyvek talán az első olvasási élményeimhez kapcsolódtak. A nővérem könyveit a mai napig őrizgetem a polcomon! :) Sikerült rukkolásból megszereznem a sorozat egyik hiányzó példányát és nagyon tetszett! :)

lenne>!
Angela Sommer-Bodenburg: Vigyázat, kutyafogók!

Nem rossz, nem rossz, de a befejezés nekem nem elég! Mi az, hogy hagyjuk a gonoszokat elmenni?! Tessék még egy ifjúsági regényt (?) írni, amiben Kästnertől merítve leleplezik az állatkínzó nénit és bácsit!
Ebben a részben már tényleg irritáló volt, hogy hasbeszélőnek hiszik Csibit! Magyarázza már el valaki ennek az anyukának, hogy ez a kutya tényleg beszél! Ha tetszik, ha nem!
De a lényeg: eddig ez volt a legizgalmasabb könyv a Csokolándy sorozatból. Kár, hogy a csúcson hagyta abba! A rajzok még most is tetszenek.


A sorozat következő kötete

Csokolándy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni
Holly Webb: Mazsi elszökik
Philip Reeve: Sen és a száguldó szán
Janikovszky Éva: Égigérő fű
Bálint Ágnes: Hajónapló
Dobó Dorottya: A zapumai kóbor villamos
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska
Timo Parvela: Miú és Vau nagy kalandja