Fedezzük fel a dinoszauruszok csodálatos világát – ismerjük meg kialakulásukat, viselkedésüket, élőhelyüket és titokzatos eltűnésük okát.
A dinoszaurusz 7 csillagozás
Eredeti cím: Dinosaur
Eredeti megjelenés éve: 1989
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szemtanú Park

A sorrend némileg rossz volt, ezt a kötetet kellett volna a Jurassic Park előtt átlapozni. De így legalább egy pár dino neve ismerősen csengett, akárcsak a kihalásukról szóló elméletek vagy a testfelépítésük (bár a könyvben hiába kerestem a sorozatban oly fontos raptorokat). A könyv jól felépített volt, végig veszi a történetüket, egy-egy típust kiemel, a különleges tulajdonságaik hangsúlyt kapnak, és alapvetően kedvet ad, hogy mélyebben elmerüljön egy fiatal a témában.

Kiskoromban nagyon szerettem a hasonló könyveket, mert a tudományos szöveget hatalmas, színes képek tették szerethetővé. Ezek a képek ma is a kedvenceim. Jó elnézegetni őket még akkor is, ha a szöveg nem sok új dolgot tartalmazott számomra, mert már alaposan kiveséztem az évek során ezt a témát.
Az ilyen könyvecskék leginkább kicsiknek jó, hogy kedvet csináljon nekik egy-egy érdekes témához. Ez a könyv szinte kiabál a gyerek felé, hogy „ismerj meg!", vagy hogy „gyere, és olvass el!".