Vérvonal (Kim Stone 5.) 191 csillagozás

Angela Marsons: Vérvonal

Deanna Brightmant egyetlen pontos, szívet ért szúrással gyilkolták meg. Az egykori szociális munkás holttestére egy meglehetősen rossz környéken találnák rá, ezért a bűntény sokaknak egy balul sikerült rablótámadásnak tűnik. Kim Stone nyomozó azonban nem elégszik meg az egyszerű magyarázatokkal.
Amikor nem sokkal később egy kábítószerfüggő, fiatal lány holttestére bukkannak a korábbi áldozatéval megegyező sérüléssel, a nyomozó már biztos abban, hogy egy hidegvérű sorozatgyilkost kell keresniük. De milyen nyomon indulhatnak el, ha látszólag semmi sem köti össze az áldozatokat?
Ám Kim Stone-nak nem csak a rejtélyes gyilkosságsorozat ügyét kell megoldania. Egy váratlan levél ugyanis meglehetősen fölzaklatja az életét. Dr. Alex Thorne pszichiáter már egy korábbi esetnél is kis híján az őrületbe kergette, ezúttal pedig a börtönből nyúl Kim után, a legérzékenyebb pontján támadva a felügyelőt, akinek így ismét szembe kell néznie a testvére gyilkosával: a saját anyjával.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2018
352 oldal · ISBN: 9789634521914 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2018
352 oldal · ISBN: 9789634521914 · Fordította: Őri Péter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Kim Stone · Bryant · Keats · Alexandra Thorne · Ruth Willis


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 51


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Angela Marsons: Vérvonal

„Az elme mindig is a test egyik legsérülékenyebb része volt. Az embereknek gyakran fogalmuk sem volt, hogy a mindennapok során mennyire manipulálják őket.”

Ha valaki arra kér, hogy ajánljak neki egy igazán jó krimit, akkor rögtön Angela Marsons könyvei ugranak be elsőként. Kíváncsian vártam ezt a részt, hiszen újból felbukkant Dr. Alex Thorne pszichiáter, akivel legutóbb az Ördögi játszmák című kötetben találkoztunk. A történet egy rejtélyes gyilkossággal indul, amiből egy eszméletlenül izgalmas nyomozás kerekedik ki végül. Eközben Alex folyamatosan azon mesterkedik a börtön falai mögött, hogy valamilyen módon keresztbe tegyen Kimnek. Mindkét szál rendkívül érdekes volt, és egy percig sem unatkoztam olvasás közben. A gyilkos kiléte újfent nagy meglepetést okozott, valahogy mindig sikerül átvernie az írónőnek, hogy ne jöjjek rá. :D
Ebben a kötetben Kim sokszor magányos farkast játszott, ezért a csapat többi tagja jóval kevesebbet szerepelt. Féltem, hogy milyen hatással lesz Kim-re Alex ármánykodása, hiszen egyszer már majdnem sikerült őt összetörnie. Alex egy igazi pszichopata, akinek bár imádtam a fejezeteit olvasni, de teljes szívemből gyűlölöm a karakterét.
Öt rész után sem érzem azt, hogy kezdene kifulladni a sorozat, sőt részről részre egyre jobb. :)

6 hozzászólás
mate55 P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Az egyszerűség bizony sokszor üdvösebb, hiszen az magában hordozza a komplexitás lehetőségét. Alapvetően spoilermentes kritikával készültem, de úgy gondolom, annyit elárulhatok, hogy (mint mindig) a bosszú, a veszteség és annak feldolgozása, valamint a továbblépés képessége is meghatározó téma. Sajnálatos, hogy a lényegre való fókuszálás helyett Marsons ezer felé próbálta elvinni a történetét. Egy teljesen új történetszál helyett az előző könyveiben megkezdett bosszúhadjárat gyűrűzik egyre mélyebb és mélyebbre, bár az írónő próbál az ellenkezőjéről meggyőzni. Azonban, mintha nem bízna az első ránézésre faék egyszerűségű, de valójában nagyon is összetett és izgalmas történetében, ezért példátlan mennyiségű felesleges tartalommal tölti fel a saját hibás működése által generálta hézagokat. Az erős felütést követően ugyanis nagyon gyorsan elmerültem a felesleges mellékszálakban, az életre keltett érdektelen karakterekben, és egy ideig csak a drámaként tálalt céltalan nyűglődésben volt részem. Kitérőket kaptam olyan karakterekről, akik nélkül tökéletesen meglettem volna. Egyszerűen túl sok szálon futott a történet. Az egyetlen pozitív része az volt, hogy minden értelmet nyert és nem maradtak elvarratlan szálak. A formához adott tartalomról lehetne vitatkozni, de csak ha le merném lőni a végét. Ezt viszont nem érdemli meg az olvasó, ennél azért érdekesebb krimiről van szó.

11 hozzászólás
cicus61 P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Nagyon szeretem ezt a sorozatot! Kim és csapata nagyot alakított megint. Azzal együtt, hogy közben megint meg kellett küzdenie egy régi ellenségével, a pszichológusnővel, aki folyamatosan zaklatta és próbálta manipulálni. Szerencsére kevés sikerrel. A vége jó ütős lett szokás szerint. Azt szeretem az írónő sorozatában, hogy szinte nem volt egy perc sem, hogy unatkoztam volna.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Egyik kedvenc krimi sorozatom, nem véletlenül.
Kim Stone egy kőkemény, ámde elhivatott rendőrnő, szókimondó természettel. Az éppen soros bűnügy megoldása mellett az őrült pszichomokus újbóli szerepeltetése új izgalmi faktorokat ad a történethez.
Alex a börtönben hihetetlenül képes mindenkit manipulálni a céljai eléréséhez. A csaj igazi pszichopata, érzelmek nélkül, és teljesen rá van kattanva Kimre. Egész végig pörgött a cselekmény, és a gyilkos kiléte is az utolsó pillanatig homályban maradt. Számomra.
Jöhet a következő rész.

robinson P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Én most csalódtam, ez fájt, erőlködős, kesze-kusza, a vége túltolt.
Nálam ez a leggyengébb láncszem… nagyon nem tetszett, nem izgalmas, Alex szinte tök felesleges kellék volt, zavart csak, erőtlen a sztori… szerintem.
Update! Bűnbeesés után..minden unásig ismétlődő, már ellőtt klisé ellenére kerek egész a történet, +1 csillag Angelának!
https://gaboolvas.blogspot.com/2018/10/vervonal.html

26 hozzászólás
Kovaxka P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Angela Marsonstól ez nekem kevés, nem tudok négyesnél jobbat adni rá. Alex Thorne visszatérése nekem egyáltalán nem hiányzott, Kim nyűglődése szintén nem. Igaz, kerekebb lett a története, elvarródtak a szálak, de nem kellett volna erre ennyi mondatot pazarolni. Az ügy önmagában elég érdekes volt, pörgősen és olvasmányosan megírva, így gyorsan lehetett vele haladni. Szeretném azért, ha a következő rész végre öt csillagos lenne megint minden szempontból!

12 hozzászólás
smetalin>!
Angela Marsons: Vérvonal

Erősen kapcsolódik az előző részhez, azt is lehetne mondani folytatás. Persze azért itt is van egy külön szál, egy mostani gyilkosság, de „kedves” pszichopata ismerősünk is feltűnik és erősen kapaszkodik Kimbe. Nagyon fifkás és próbálja befolyásolni főszereplőnket, hogy milyen sikerrel az majd kiderül.
A másik gyilkosunk………hm és hát. Nem is tudom, incifincit nekem furcsa volt a motivációja.
Úgy érzem Angela nem fejlődik az írásban, erősen toporog a már megszokott stílusban és karakterei is. Nem rossz, ő ilyen és kész, így ír és ennyi.

1 hozzászólás
Navi P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Tulajdonképpen tegnap éjjel olvastam el a könyvet :D
Gyors, pörgős, fordulatos. Kim az egyik kedvenc nyomozóm, jó a csapat is, Dawson kezd felnőni. Baldwin húzzon a francba :(
Az elkövető, na, rá aztán nem gyanakodtam volna :( Nagyon sajnálk mindenkit, de ezt nem így kellett volna. Valószínűnek tartom, hogy megbomlott az elméje :(
Alex … kevés ennyire gyűlölt karakterrel találkoztam eddig. Ha már meglátom leírva a nevét … De szerencsére Kim nyert :)
Annyira sajnáltam az öngyilkosunkat, de így lesz a legjobb.

bokrichard>!
Angela Marsons: Vérvonal

Egy „egyszerű” krimi a bosszúról, a gyászról és a psziché hatalmáról. Elég hülye bevezető, de ez szűrődik le Kim Stone legújabb történetében, ami valljuk meg jó lett. Na pont annyira, amennyire a csillag jelzi: ha választanom kellene egy könyvet, amitől azért nem dobom el az agyam, de nem is unalmasan középszerű, akkor ez eszembe jutna. Nagy segítség volt a középszerűség elkerülésére természetesen az írónő könnyed, olvasmányos írásmódja, na meg a főhősnő érdekes, kicsit sem zökkenőmentes magánélete, családja. Nagy örömmel olvastam a közte és az anyja között zajló feszült pillanatokat. Ami viszont kicsit sokra sikerült, az a pszichopata pszichiáternő különös kalandjai. Valahogy sosem szerettem a mentalizmuson alapuló hókuszpókuszokat, és itt is sokalltam már a végére. Összességében is kicsit túlhalmozott lett a könyv a szerteágazással. Nem a legjobb finoman szólva sem, de nem is olvashatatlan. Talán érdemes a folytatásokra is várni.

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Angela Marsons: Vérvonal

Amikor elolvastam a fülszöveget és megtudtam, hogy Kim ősellensége újra színre lép ebben a részben, görcsbe rándult a gyomomra. A pszichopata doktornő mesteri, gonosz tervétől előre rettegtem, és őszintén féltettem Kim-et. Egyszerre zseniális és vérfagyasztó, mire képes ez a manipulatív, beteg nőszemély. Nagyon kedvelem Kim Stone felügyelőnőt, aki ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Nem ismert akadályt, és olyan elszántsággal eredt az aktuális gyilkos nyomába, mint azt korábban is tette. Izgalmas és remekül felépített rész volt, egy percnyi unalom vagy érdektelen jelenet sem volt benne.


Népszerű idézetek

robinson P>!

— Nézze, felügyelő, én bejárónő vagyok, nem biztonsági kamera. Nem figyelem minden lépésüket.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone
Kókuszka>!

Miért baj a teljes tudatlanság, ha az ember közben tökéletesen boldog?

66. oldal, 16.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ruth Willis · tudatlanság
Lanore P>!

De az én csendjeimet nem kell mindig kitölteni szavakkal.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csend · Keats
robinson P>!

Szemüveges fiatalember állta el az útját. Kimet ránézésre Harry Potterre emlékeztette.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Kim Stone
mate55 P>!

Dr. Alexandra Thorne a két egyszemélyes ágyat elválasztó, négyzet alakú asztalnál ült.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Alexandra Thorne
PRicsmond>!

– Stone felügyelő, hadd mutassam be Jonathan Bullockot, az új asszisztensemet!
Kim előtt filmszerűen felvillant, milyen boldogtalan élete lehetett Bullocknak az iskolában, a neve ugyanis azt jelentette: „ökör”.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Bullock · Keats · Kim Stone
PRicsmond>!

– A fickó hazudik – közölte Kim. – Azt még nem tudom, hogy mennyire, de az egész nyugdíjadat feltenném rá, hogy a kocsiban talált hajszál az övé.
– Pedig ránézésre nem olyan, mint aki gyilkolni tudna, Főnök.
– Miért, ránézésre ki olyan? – kérdezte komoly hangon Kim.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryant · Kim Stone
robinson P>!

A kezét nyújtotta, hogy elkérje a kocsikulcsot a kollégájától.
— Mormolj el egy imát, Bryant, mert most én vezetek.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryant · Kim Stone
robinson P>!

A futás szóba sem jöhetett. A tízcentis sarkú cipőben úgy festett volna, mint egy járni tanuló kisgyerek.
Mögötte egyre gyorsabb lépések zaja hallatszott.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone
PRicsmond>!

Kim nagyot sóhajtott. Még csak két nap telt el ebből a hétből, és már csak egy áldozat választotta el attól, hogy egy sorozatgyilkos után nyomozzon.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone

A sorozat következő kötete

Kim Stone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Helena Silence: Ezüsthíd
Dot Hutchison: Pillangók kertje
J.D. Barker: A negyedik majom
Alafair Burke: Egy feleség dolga
Lee Child: Elvarázsolt dollárok
Chris Carter: Halállista
N. Nagy Zoltán: Keselyű