Holt ​lelkek (Kim Stone 6.) 43 csillagozás

Angela Marsons: Holt lelkek

Egy időtlen indíték, amely nemzedékeken át szedi áldozatait

Egy régészeti gyakorlat során a hallgatók emberi csontokat találnak. A West Midlands és a West Mercia rendőrkapitányságok határán húzódó magánbirtokra mindkét illetékes rendőrség felügyelője kiérkezik. Kim Stone és Tom Travis egykor munkatársak voltak, így jól ismerik egymást, de ha tehetik, messze elkerülik a másikat. Ezt az ügyet azonban ismét közösen kell megoldaniuk. Hamarosan kiderül, hogy a Preece család birtokán egy tömegsír őrzi az áldozatokat, akik embertelen körülmények között vesztették életüket.
Miközben Kim a névtelen áldozatok gyilkosa után kutat, a csapata a környéken egyre inkább elszaporodó gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatban nyomoz. Amikor azonban az egyik kollégája élete veszélybe kerül, Kim azonnal a segítségére siet.
Lehet, hogy mindvégig rossz helyen keresték a tetteseket? Hogyan lehet megállítani egy eszmét, amely fertőzőbb, mint a vírus?

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
General Press, Budapest, 2019
360 oldal · ISBN: 9789634523291 · Fordította: Seregi Márton
>!
General Press, Budapest, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523024 · Fordította: Seregi Márton

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kim Stone · Bryant · Kevin Dawson · Stacey Wood · Tom Travis


Most olvassa 10

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Angela Marsons: Holt lelkek

Talán ez volt idáig a legdurvább kötet a Kim Stone- sorozatból. Maga a szerző is megjegyezte az utószavában, hogy időnként sokkolta a kutatási anyag. De mindenképpen időszerű. Bár sajnos még nem jártam Angliában, többfelöl hallom, olvasom, hogy ott mennyiféle ember él. Indiai, afrikai, kelet-európai népek, és amennyire elterjedt a gyűlöletkeltés, ez a történet talán nem is áll olyan messze a valóságtól. Sajnos. A szerző mindemellett Kimet és csapatát új kihívások elé is állítja. Kimnek együtt kell dolgoznia régi nemezisével. Ami majdhogynem elveszi a kedvét a nyomozástól.
Az egész cselekmény pörgős, feszült és izgalmas. Azt se bánnám, ha holnap kiadnák a folytatást!

>!
Kókuszka 
Angela Marsons: Holt lelkek

Nyomasztó, nehezen emészthető krimi, de fontos, elgondolkodtató témát fejteget. A gyűlölet bűncselekmények áldozati feketék, ázsiaiak, melegek, zsidók. Az ellenük folytatott vadászatokra „belépő”, a Nagy-Britanniában kitalált Happy Slapping: támadj, verd meg, mobiltelefonoddal vedd fel és tedd fel az internetre. Egy régészeti gyakorlat során olyan emberi csontokra találnak, akikre a vizsgálatok alapján valamikor „vadásztak”. Az ügyet Kim Stone ősi ellenségével Tom Travissal közösen kapja. Kim csapata más ügyekben nyomoz, de a végén a szálak összeérnek. Az izgalmak fokozódnak Kim Stacey, a jamaicai rendőrnő megmentéséért való vesszőfutásban. A múlt kísértetei a nyomozók életében is ott vannak, rájuk is fény derül.

>!
bokrichard
Angela Marsons: Holt lelkek

Féltem, hogy az írónő nem tud újítani, hisz viszonylag nagy szám a hatos. De ebben az esetben is tévedtem hál istennek. Angela Marsons talán most merészekdett legmesszebbre eddigi írásai közül. Korunk legnagyobb fertőjébe ásta bele magát, és nemcsak íróként, de olvasóként is igazán lelket cibáló az eredmény. Gyűlölet-gyilkolás számos módon, undorítóbbnál undorítóbb módszerekkel, de nem is „ahogy”, hanem „akik” követik el, az a legundorítóbb mind közül. Sok szál múltbéli, és jelenbeli alakokkal, életek keresztmetszetei, családok, akiket a fertő elért. Sok szál, ami mesteri módon összeér a végén, és nincs üresjárat, pörög ezerrel. Maradok rajongója milady.

>!
robinson P
Angela Marsons: Holt lelkek

Angela Marsons tehetséges író, a Holt lelkek kiváló olvasmány volt. Tartalommal megtöltött krimi. Összességében most is egy jó krimit kaptam Angela tollából.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/08/holt-lelkek.html

1 hozzászólás
>!
PRicsmond
Angela Marsons: Holt lelkek

Végre Angela Marsons és főhőse kilábalt az utóbbi két részben tapasztalható hullámvölgyből. A Vérvonal után nagyon féltem, hogy kész elindult a lejtőn a sorozat és nem lesz visszaút, de ez a kötet bizonyítja, hogy nem felejtett el Angela írni, és fenn tudja tartani az olvasó figyelmét ismét egy egész könyvön keresztül.
Kim és csapata ezúttal külön nyomozásra kényszerülnek mivel egy ásatás során emberi csontvázakat találnak, viszont két rendőrkapitányság határán, aminek következtében az illetékes hatóság kijelölése nem mindenkinek nyeri el tetszését. Bizony Kimet a rivális rendőrkapitányság csoportjához rendelik így elszakad csapatától és kénytelen régi társával Tom Travis-szel folytatni a rég elfeledett csontok utáni nyomozást. Eközben Kim csapata több látszólag különálló gyűlölet bűncselekmény utáni nyomozásba kezd, ami során komoly veszélybe kerülnek.
Kifejezetten jót tett, hogy az írónő kiszakította környezetéből főhősét, aminek következtében új érdekes karaktereket ismerhettünk meg a másik nyomozócsoport által. A könyv végére kiderül, hogy mi is okozta Kim és Tom közötti múltbéli feszültséget, mialatt a nyomozás szálai szépen kibontakoznak és összeérnek. Remélem hasonló színvonalon fog folytatódni a sorozat és nem kell sokat várni a folytatásra, ismét nagyon várom a következő nyomozást Kim Stone-nal.

>!
Chriss P
Angela Marsons: Holt lelkek

Szerintem ismét egy remek Kim Stone regény született. Tetszett, ahogy szétszórták a nyomozókat, és Kimnek egy idegen helyen kellett helytállnia. Ami külön öröm, hogy Stacey lassan már főszereplő lett. Nekem mindig is szimpatikus volt a lány :) Egy komor téma kerül felszínre spoiler . A regény a töredezettség ellenére teljes egésszé áll össze, és egyáltalán nem volt zavaró, hogy változott a szín egy-egy fejezet között. A feszültség tapintható volt, a csavarokat is szépen elhelyezte az írónő, épp úgy, ahogy már megszokhattuk tőle. Hihetetlen, hogy ez már a hatodik Kim Stone regény, de még mindig nem fogyott ki a lendületből. Egyszerűen imádom!!! :)

>!
Nushi P
Angela Marsons: Holt lelkek

Nekem ez a könyv valahogy nem ütötte meg az írónő színvonalát. Jó könyv fordulatos és az első 2-3 fejezet után a dolgok is pörögnek benne. De valahogy nekem hiányzott az a szokásos tűz ami hajtja Kimet. És itt a magánéletéről szinte egyáltalán nem esik szó, illetve esik de egy teljesen más eddig ismeretlen vetületet mutat be nekünk az író. Nekem kicsit hiányoztak a magánéleti drámák, ezek számomra hozzátartoznak Kim karakteréhez.

4 hozzászólás
>!
Zanit 
Angela Marsons: Holt lelkek

Nagyon vártam már a hatodik részt, de nálam elmaradt a szokásos színvonaltól.
Hiányzott a megszokott Kim-Bryant páros, hiányzott, hogy együtt dolgozzanak, hogy civódjanak, mint az idős házaspárok. Kimről nem tudtunk meg semmi újdonságot, kivéve spoiler, de ez nem volt különösebben érdekes.
A bűnügyi szál sem csigázott fel különösebben, ebben a sorozatban jóval érdekesebb dolgok szoktak történni.
Sajnálom, remélem, a következő rész jobban tetszik majd.

>!
rafaelo0824
Angela Marsons: Holt lelkek

Vajon rasszizmus, ha kijelentem, hogy Stacey nagyon idegesített ebben a kötetben? Annyira nyilvánvaló volt, hogy az ő szálában mi fog történni, ennek nem örültem. Kim furcsa volt, hogy kevesebbet szerepel, de maga a kötet haladós, az ügy is izgalmas és persze időszerű már jópár éve, azok a jó krimik, ahol el lehet hinni, hogy ilyesmi megtörténhet.

>!
Ariadne
Angela Marsons: Holt lelkek

A könyv érdekes, izgalmas, borzongató és megrázó. Az írónő nagyon ért ahhoz, hogy érzékletesen ábrázolja az eseményeket, ennek köszönhetően volt, hogy a hideg síelt a hátamon. Bár kicsit nehézkesen indult, határozottan sikerült magával ragadnia, megérintenie, elgondolkodtatnia.
Remélem, hogy hamarosan olvashatjuk majd Kim Stone felügyelőnő következő történetét!

Bővebben: https://ariadneolvasmanyai.blogspot.com/2019/08/angela-…


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Azt mondom, felügyelő, hogy amennyiben Lesley-nek nem volt három lába, van itt egy második áldozat is.

56. oldal

>!
robinson P

– Gondoltál már valaha arra, hogy nincs mindig igazad? – kérdezte Travis a semmiből.

181. oldal

>!
robinson P

Fogalma sem volt róla, hogy mi kínozta ezt a fiatalembert, de azt tudta, hogy a tinédzserbajok általában nem annyira leküzdhetetlenek, mint amilyennek azt a tinik gondolják.

20. oldal

>!
robinson P

Nem ez a kés volt az első választása. Először a legnagyobb és legfenyegetőbb, recés élűt vette ki a fiókból. A fogazata olyan volt, akár egy hegylánc.

7. oldal

>!
shadowhunter1975 P

Justin a csuklója fölött imbolygó késre pillantott.

(első mondat)

>!
Vivinnie

– Örülök, hogy visszanyerte a hangját – mondta Travis szarkasztikusan.
Akárcsak Kim, ő is gyűlölte az olyan embereket, akik okosnak hitték magukat attól, hogy hazudnak másoknak.

76. fejezet, 271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone · Tom Travis
>!
krisztin1 

– Stone, tudod, alapvetően nem értem a nőket, de hozzád külön használati utasítás kéne.

82. oldal

>!
krisztin1 

– Nem vagy hajlandó velem ebédelni?
– Nem – felelte a lány.
– Stace, ez azért van, mert fehér vagyok? – kérdezte kacsintva.
– Nem – felelte Stacey.
– Akkor azért, mert férfi vagyok? – kérdezte Dawson.
Stacey megrázta a fejét.
– Nem, Kev, azért, mert egy seggfej vagy – felelte végül.

357. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kevin Dawson · Stacey Wood
>!
krisztin1 

– Azt hittem, letartóztatod – felelte Travis.
– Szerettem volna – ismerte be.
– És milyen váddal?
– Önteltség – felelte Kim.

158-159. oldal

>!
BBetti86 

A rágót az élet egyik nagy rejtélyének tartotta. Mi értelme van? Nem lehet lenyelni. Nem csillapítja az éhséget, akkor meg minek?

276. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

M. J. Arlidge: Bújócska
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Lee Child: Múlt idő
Katerina Diamond: A titok
Robert Bryndza: Lány a jég alatt
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Fiona Barton: A gyermek
M. J. Arlidge: Halálos látomás
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél