Elfojtott ​sikoly (Kim Stone 1.) 409 csillagozás

Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Ötágú ​csillagot alkottak a kis bucka körül. Csak ők tudták, hogy a frissen felásott föld sírgödröt takar. A fagyott földet ásni olyan volt, mintha kőbe akartak volna vésni valamit, ezért felváltva dolgoztak. Mindenkire sor került. Mind az ötükre.

Ha felnőtt méretű gödröt kell ásniuk, az tovább tartott volna.
Kézről kézre járt az ásó. Volt, aki tétován, habozva fogta meg, mások biztosabb kézzel. De senki sem ellenkezett, és senki sem szólt egy szót sem. Tisztában voltak vele mindannyian, hogy egy ártatlan életet vettek el, de az egyezség megköttetett: a titkaikat el kell temetni!

Amikor megtelepedtek a sírhanton a szállingózó hópihék, a csoport tagjainak hátán végigfutott a hideg. Aztán ment ki-ki a dolgára: az öt emberalak lábnyomai csillagot tapostak a friss, ropogós hóba.

Elvégeztetett.

Ám a titkok sosem maradnak eltemetve…

Angela Marsons valósággal berobbant a Kim Stone felügyelőnő bűnügyeit leíró sorozatával az angol… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2015
360 oldal · ISBN: 9789636438432 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2015
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438142 · Fordította: Szieberth Ádám

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Kim Stone · Bryant · Kevin Dawson · Woodward (Woody)


Kedvencelte 46

Most olvassa 8

Várólistára tette 302

Kívánságlistára tette 267

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Nem olvastam nagyon sok krimit mostanában, pedig régen nagy krimirajongó voltam. Persze azért előfordul most is az olvasmányaim között, de nem jellemzően sok. Pedig ha ilyenek lennének, mint az Elfojtott sikoly, akkor valószínűleg sokkal hamarabb a kezembe vennék egy-egy nyomozós sztorit. Na nem az elborzasztó, szörnyű bűnesetek fogtak meg annyira, hanem a szereplők nagyszerűsége.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2016/01/angela-marsons-elf…

18 hozzászólás
FairyDust P>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Nagyon beleszerettem a krimi könyvekbe, ezért sokak ajánlására elolvastam ezt a könyvet és sajnos én személy szerint többet vártam volna tőle.
Az első ami nagyon feltűnő volt, hogy több mint egy hónapig olvastam a könyvet, holott 360 oldalról beszélünk. Számomra a fő csavar egyértelmű volt, nem kellett sokat gondolkoznom azon, vajon ki is áll a dolgok hátterében. A könyvben azonban található egy másik csavar is amit álmomban nem gondoltam volna, az jócskán megdobta az olvasási élményemet, és így a csillagok számát is egészen 3-ig emelte.
Főszereplőnk Kim Stone felügyelőnő nagyon hasonlított az általam kedvelt Ecc-pecc könyv főszereplőjére. Nem tudtam elvonatkoztatni tőle. Általában nem szokott zavarni a hasonló jellemvonás, de egy krimiben azért nagyon sokat számít a nyomozó karakterisztikája.
A történetben többször volt „uborkaszezon”, konkrétan semmi nem történt. Valószínűleg ezért volt ez ilyen hosszú és nyögvenyelős olvasás. Mikor bejött az izgalom, akkor haladtam a könyvvel, de utána megint elült a történet és nem találtam meg azt a kellő balanszot, ami fenntartja az érdeklődésemet.
Azt hallottam a második rész jobb, lehet hogy tovább olvasom a sorozatot. Egyszer olvasható könyv, de semmi különleges nem volt benne ami miatt többet adnák rá 3 csillagnál.

1 hozzászólás
robinson P>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Lisbeth Salander óta nem találkoztam ennyire jól kitalált és megírt női főszereplővel. Élmény volt!
Bővebben:
http://gaboolvas.blogspot.hu/2015/11/elfojtott-sikoly.html

25 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Végre én is elolvastam ezt a sokak által dicsért könyvet! Tényleg jó volt , és kimondottan érződött rajta, hogy európai (angol) írónő tollából származik. Hasonlóan jó élményem Dolores Redondo könyvével volt. Talpraesett nyomozónő, aki nem ijed meg az árnyékától. Érdes természete és pikírt beszólása ellenére, vagy épp azét szimpatikusnak találtam Kim Stone-t. Szerencsére amerikai kollégáival ellentétben senkivel sem bonyolódott szerelmi viszonyba a nyomozás mellett. Inkább a saját múltjával kellett egy kicsit hadakoznia a történet folyamán, ahogy előjöttek az emlékei. Mivel ez egy sorozat kezdő kötete, a későbbiekben talán többet is megtudunk róla. Az izgalom fenntartása mellett kicsit sokkoló, de semmiképpen sem gyomorforgató leírásokat olvashatunk. Némelyik thrillet olvasása közben kiráz a hideg a részletes beszámolók miatt. A stílus maga olvasmányos, helyenként egy kis humorral. Rendesen el lehet merülni a történetben, mert bár utatazásra szántam, muszáj volt itthon befejeznem.

9 hozzászólás
_Eriii>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Karen Rose és Ecc Pecc óta, nem olvastam ilyen jó krimit. Angela Marson az Elfojtott sikollyal, ott van a dobogós 3-ba. Nagyon izgalmas, fordulatos, jól felépített krimi. Imádom a váltott szemszöget. Imádok gyilkosok, pszichopaták, ártatlan áldozatok, és tökös rendőrök fejében járni. Úgy nem tudok értékelést írni, hogy ne lőjem le a poént, szóval nem megyek bele nagyon. Egy dolgot hiányoltam, kevés dolgot tudtam meg Kimről, és amit ezidáig meg tudtam az valami borzalmas, de ahogy ki vettem a szavaiból lesz meg borzalmasabb is. Jézus ereje……Ajánlom azoknak, akik szeretik az izgalmas fordulatokban gazdag krimit.

21 hozzászólás
Leliana>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Kezdtem kicsit aggódni, amiért mostanában semmi nem fogott meg.. úgy látszik, az igazira vártam krimik terén is, ez most üdítő kivétel volt az átlagos, sablonos, semmilyen könyvek közt. Nem mondom, hogy teljesen tökéletes, de az biztos, hogy végig az orromnál fogva vezetett, és kétszer akkorát csavarintott rajta az írónő, hogy csak kamilláztam :) Voltak benne túlkapások, nem volt mindig életszerű, spoiler de összességében a szereplőkkel, a fanyar humorával levett a lábamról. Pedig ha nem ilyen (krimiolvasó) szemmel nézem, akkor felháborító, borzongató történet bontakozott ki a szemünk előtt.. Bízom benne, hogy lesz folytatás, ez nagyon ígéretes kezdés volt!

6 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Ízig-vérig izgalmas első rész, sokkal jobban tetszik, mint az Ecc pecc sorozat!
Kim Stone nyomozónő ugyanúgy a szívemhez nőtt, ahogy a társa, Bryant, nagyon jól kidolgozott karakterek!
Érzelmes, brutális, szövevényes regényt olvashattam , két gyilkosságsorozat krónikáját, az emberek velejéig romlottságáról. A vége számomra meglepetés volt!
Aki egy jó krimire vágyik, annak nyugodt szívvel ajánlom a könyvet.

6 hozzászólás
Szami81>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Imádtam!
Nagyon jól felépített, izgalmas krimi, amiben a nyomozást félbe-félbeszakítja a gyilkos szemszöge. Az olvasó pedig, megőrül, mert egészen a könyv végéig fogalma sincs róla, ki lehet a tettes.
A nyomozónő karakteréért pedig külön pacsi! Karakán, önfejű, jól kidolgozott főhős, éééés ritkán van nálam, hogy szerelmi szál nélkül is tökéletesnek érzek egy könyvet, de itt abszolút nem hiányzott!

Anarchia_Könyvblog>!
Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Angela Marsons sorozatából az Egy élet ára című könyv volt az első, amit olvastam, de kellőképpen meggyőzött róla, hogy a sorozat összes részét megszerezzem, és az elejétől indulhassak Kim Stone történetének. Kíváncsi voltam, hogy mennyire más lesz az Elfojtott sikoly. Nem konkrétan a történetre gondolok, inkább a fejlődése érdekelt. Több szempontból is meggyőzött a zsenialitásáról az írónő.
Ajánló folytatása:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/09/02/angela_mar…


Népszerű idézetek

cintiatekla P>!

– A picsáb… Elnézést, atyám.
– Lelkész vagyok, kedvesem, nem atya, de azért majd
továbbítom a bocsánatkérését.

137. oldal

mate55 P>!

Az emberi természet már csak ilyen: szeretünk meglesni olyasmiket, amitől utána rémálmok gyötörnek minket…

181. oldal

3 hozzászólás
Mpattus P>!

– Szakmailag megalapozott becslésem szerint a felnőttkort még el nem ért, tizenöt évesnél nem idősebb áldozattal van dolgunk.
– Szakmailag megalapozott becslés? Így nevezi a tudományos szakzsargon a találgatást?

mate55 P>!

(…) a gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.

244. oldal

Mpattus P>!

Tisztában voltak vele, hogy az egész világot nem tudják megváltani, bármennyire szeretnék – de vannak pillanatok, amikor egyszerűen muszáj foglalkozni a világnak azzal a parányi részével, amelyikbe az ember éppen belebotlik.

58. fejezet

cintiatekla P>!

– Ja, és Stone…
Kim visszafordult az ajtóból. – Hébe-hóba azért hagyja aludni egy kicsit az embereit. Nem mindenki USB-csatlakozón keresztül töltõdik fel, mint maga.

31. oldal

tmezo P>!

Olvasta valahol, hogy a lelkiismeret nem több, mint a lebukástól való félelem.

Black_Angel>!

Olyanok ezek a zsaruk, mint a buszok. Sokáig nem jön egy sem, aztán meg…

266. oldal

mate55 P>!

Nem iszom, nem dohányzom, nem száguldozom luxuskocsival, nem hajkurászok nőket.
De a jó kávét szeretem.

124. oldal

tmezo P>!

Sok tudós töprengett már a nagy kérdésen, hogy a pszichopata vajon annak születik, vagy azzá lesz?


A sorozat következő kötete

Kim Stone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Katerina Diamond: A tanár
Paula Hawkins: A víz mélyén
Lee Child: Esti iskola
Robert Bryndza: Lány a jég alatt
Robert Galbraith: Halálos fehér
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Luke Delaney: Hideglelés