Egy ​élet ára (Kim Stone 3.) 30 csillagozás

Angela Marsons: Egy élet ára

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két ​kislányt, két barátnőt elrabolnak úszóedzés után. A szüleik egy időben kapnak SMS-t az emberrablóktól, akik egyelőre csak arról értesítik őket, hogy a gyerekeik életben vannak. Amikor azonban megérkezik a következő üzenet, az a szokásos követelések helyett még szörnyűbb tartalmat rejt: a családoknak licitálniuk kell, és aki többet ajánl a lányáért, azé életben marad, a másik gyereknek viszont meg kell halnia. Kim Stone felügyelő vezeti a nyomozást, és tudja, hogy ha nem sikerül a lányokat visszaszereznie, az az állásába kerülhet. Őt azonban nem ez motiválja, hanem az a tudat, hogy a két gyerek rémisztő körülmények között kénytelen eltölteni a rohanó perceket, azt az időt, amíg nem bukkannak a nyomukra. És nyomból kevés van, pedig az emberrablóknak nem ez az első ilyen ügyük. Egy anya jó ideje hiába várja vissza élete értelmét…

Angela Marsons regényei és Kim Stone karcos, igazságérzettől fűtött alakja nemcsak a hazájában örvend hihetetlen népszerűségnek, hanem megindult… (tovább)

Eredeti mű: Angela Marsons: Lost Girls

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789634520528 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520511 · Fordította: Őri Péter

Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Angela Marsons: Egy élet ára

Kim Stone ismét jött, látott és győzött. Nálam biztosan. Olyannyira, hogy minden tüskéje, barátságtalansága ellenére én nagyon megkedveltem. Az előző részekben sem sikerült ellenszenvessé tennie magát, de ebben a kötetben meg is szerettem. A szívembe lopta magát, mert most jött át igazán, hogy a zord, barátságtalan külső mennyire érző lelket és szívet takar.
Tetszett a lassabb, alaposabb kezdés, majd amikor felpörögtek az események, nem lehetett elszakadni a történettől, egyszerre féltem és reménykedtem. Nem emlékszem, hogy egy krimit valaha is megkönnyeztem volna, de itt ez történt. Váratlan, megható és felzaklató események követték egymást Angela Marsons legújabb könyvében, és azt is elmondom, hogy nekem ez a rész tetszett a legjobban.
Ez a rész volt eddig a legérzelmesebb, Kim Stone felügyelőnő megmutatta a legemberibb és legszeretnivalóbb arcát, még akkor is, ha ez szándéka ellenére volt.
Mit lehet olyankor tenni, amikor véget ér egy Kim Stone epizód? Várni a következőt.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/10/angela-marsons-egy…

>!
Lénaanyukája P
Angela Marsons: Egy élet ára

Élveztem minen sorát! Faltam a lapokat! Széttépte a lelkem és újra összerakta! Meg az emberekbe vetett hitem is visszaadta! Meg egész életemben magamban hordozom az üzenetét! Meg ilyenek! ( @Kathryn, neked ajánlom ezt az értékelést, @Black_P, köszönet az inspirációért.)
Na de komolyan, az Elfojtott sikolynál nem volt jobb, de az Ördögi játszmáknál igen. Kim Stone majdnem olyan kemény csaj, mint Helen Grace, csak ő nem szereti, ha megkorbácsolják. Meg ez a sorozat még mindig nem laposodott el, mint az a másik. Habár így a harmadik résznél kezdem észrevenni a hibákat is, Angela túl sok tőmondatot használ és pontot tesz oda, ahová én vesszőt tennék, de sebaj.
A történet jó volt, izgalmas, a legvégét nem találtam volna ki, és végre biztos, hogy Kim a fiúkat szereti, azért egy kicsit aggódtam, spoiler nem mintha bajom lett volna, ha nem, de ez így jó.
Gondolom, Eloise még nagy szerephez jut a következő részekben, amiket remegve várok.
Na, ennyi.

13 hozzászólás
>!
mate55
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons neme alkalmat adhatna annak a kérdésnek a megvitatására, hogy miért van olyan sok írónő a detektívregény-írók között. (egy ezzel foglalkozó lista több, mint 200 nevet sorol fel) Van valami elképzelésem a magyarázatra, amely összefügg azzal, hogy a nők hagyományosan nemcsak a regények olvasásában jeleskedtek, hanem írásában is, de ez túl messzire vezetne. Mindenesetre Marsons megőrzi a konvenció egy fontos elemét, amennyiben regényeiben ugyanannak a nyomozónak, Kim Stone felügyelő nőnek az ügyeiről van szó. A regény első felében értetlenül ráztam a fejem, mert ugyan éreztem a történetben a potenciált, de nem kapott el az a hév, amire számítottam. Sőt, nagyjából a felénél még mindig csak egymáshoz nem teljesen illeszkedő töredékek álltak rendelkezésemre, de abból rengeteg. Mintha nem akart volna haladni a történet. Aztán a kötet felén túl aztán végre beindultak az események. Megnyugtatásul csak az szolgált, hogy legalább a nyomozás lezárásra került, bár mindez leginkább olyan észrevétlenül és hirtelen történt, hogy magam is meglepődtem. A sztori lényegi magvát rejtő csavar azonban bizonytalan megalapozottsággal fúródik a történet testébe. Mert egy fikcióban minden lehetséges, de csak úgy van értelme, ha teljes mértékben el is hisszük azt. Mert én nem igazán: maradtak kétségeim a „mire megy ki a játék” megoldásánál. Marsons roppant okos és cseles írónő, ez a könyve is tisztességesen és becsületesen meg lett csinálva, de sokszor nem tudott túljutni az általánosságok és a közhelyek szintjén.

2 hozzászólás
>!
shadowhunter1975 P
Angela Marsons: Egy élet ára

Hááát, nálam eddig ez volt a leggyengébb Kim Stone, sajnos. Pedig az alapötlet (elrabolnak két kislányt, akik a legjobb barátnők és a szüleiket licitálásra kényszerítik értük) nagyon izgalmasnak ígérkezett, de valahogy erőtlenül, lassan indult az egész történet. Sok mindent nem értettem a nyomozással kapcsolatban. spoiler Ami viszont nekem tetszett a két szülőpár viselkedésének bemutatása, a házban lévő lehetetlen helyzet kezelése, az hogy spoiler ismét betekinthettünk Kim múltjába és az utolsó 150 oldal nagyon pörgős volt. spoiler Nem volt rossz ez a rész (3,5-4 csillag), a csapat továbbra is szimpatikus, de nekem az előző részek jobban tetszettek.

6 hozzászólás
>!
NewL P
Angela Marsons: Egy élet ára

Ahogy már mások is mondták már előttem, ez eddig a leggyengébb a sorozat kötetei közül. Ne értsetek félre, ez a könyv még mindig nagyon jó, de ha ezzel kezdem a sorozatot talán nem szeretném az író könyveit ennyire. Gondolkodtam azon, hogy miért érzem így, és aztán rájöttem, hogy az zavar annyira, hogy nem éreztem, hogy itt nyomozás történik. Nagyon jól le van írva viszont az a sok érzelmi hullámvasút, amin ilyenkor keresztül mehet egy család. És bár nincs gyerekem, el tudom képzelni azt a borzalmat, ami ilyenkor játszódhat le. Többet nem is írok, mert az lelőné a könyv történetét, mert mindentől függetlenül, érdemes elolvasni. Remélem a kiadó folytatja a sorozat kiadását.

>!
Lanore P
Angela Marsons: Egy élet ára

Ez igen!!! Marsons ismét kitett magáért. Az eddigi 2 kötetet is nagyon szerettem, de ez is abszolút letehetetlen volt, faltam a sorokat, annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége. Imádom, amikor több szereplő fejében járhatok, fejezetekkel váltakozva, így aztán tényleg megismerhetem mindenki gondolatait.
Kim maradt ugyanaz a zárkózott, határozott nyomozó, de ebben a könyvben végre úgy tűnik, elindult némi változás spoiler. A lányokért nagyon izgultam, a szülők elmondásából és a pár, róluk szóló fejezetből az derült ki, hogy igazán bátor csajszik, szorítottam értük spoiler. A vége pedig mindent vitt, úgy tűnik Kim Stone-nak olyan agytekervényei vannak, hogy mindig rájön arra, ki a hunyó, de én erre álmomban nem gondoltam volna, még a gondolat halovány szikrája sem merült fel bennem egy pillanatra sem spoiler, persze Symes-ban nem csalódtam spoiler, Will pedig egyszerűen csak érthetetlen volt számomra spoiler. Nagyon várom Kim következő könyvét, és még soksoksok könyvét, bízom benne, hogy nem laposodik el sem a személyisége, sem a történetei. Mert eddig kedvenc, az biztos.

>!
PRicsmond
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela te nagyon tudsz valamit. Harmadik résznél tart a sorozat, de semmit sem veszített a lendületéből, sőt az előző részhez képest még javult is.
Végig sikerült fenntartania a feszültséget az írónőnek, főleg, hogy a téma választás elég érdekes lett és féltem, nehogy unalomba fulladjon. De ennek a veszélye egyáltalán nem állt fent. Remekül adagolta az írónő a feszültséget, az izgalmat, fokozatosan kerülünk közelebb a lányok megtalálásához és ráadásul úgy, hogy meglepetéseket is tartalmaz a történet.
Aztán volt itt még egy másik történetszál is amiben, kellően adagolta az információkat és ebben a nyomozásban Kev is több szerepet kapott.
Nem voltak rosszak az új karakterek sem, Matté különösen tetszett, Kimnek lehet találtak egy ideális párt, remélem a következő részekben is feltűnik majd.
Mindent összevetve, remekül folytatódott a sorozat, az első részt idézte, remélem a többire sem kell sokat várni és hamarosan olvashatjuk őket, az egyik legjobb sorozat jelenleg.

>!
salidigger P
Angela Marsons: Egy élet ára

Elolvasva a harmadik kötetet nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett lennék. Marsons végül is lerakott egy olyan regényt az asztalra, hogy a kortárs krimiírók 90%a sírva könyörögne a receptért, de az önmaga által az első két epizódban felállított mércét most nem tudta megugrani.
Ezúttal két gyerek elrablása körül bonyolódik a cselekmény. Ahogy a szerző ennek a családokra hatását ábrázolta az talán a regény legerősebb része. A mélylélektan mellett viszont sajnos elsikkad a nyomozós szál és ez azért mégis csak egy krimi lenne…
Főhősünk Kim még mindig karcos-harcos modorú, humorú. Szeretem is, az utóbbi évek talán legjobban eltalált nyomozó karaktere. Viszont mintha a jellemfejlődése egy helyben toporogna, sőt a második részhez képest még vissza is esett. Ez azért remélem átesik némi korrekción a következő részekben.
Összegezve: végül is ez egy jó könyv, hogy mennyire jó krimi az szerintem az adott olvasótól függ. :) Várjuk a következő kötetet, ami a fülszöveg szerint egy hagyományosabb „ki a gyilkos” rész lesz. Becsülöm Marsonsban, hogy mindig próbál valami újat hozni, de ez most nem sikerült olyan jól.

>!
tunczo P
Angela Marsons: Egy élet ára

Számomra ez teljes mértékben profi krimi volt. Persze, lehet, hogy én vagyok a mazohista, aki szereti, ha a nyomozás apró léptekkel halad előre, mert a könyv ilyen volt. Nálam ez ebben a formában nagyon pozitív. Nem vagyok pszichológus. nem tudom, hogy ilyen helyzetben az átlag ember hogyan cselekszik, csak elhittem Angela-nak, hogy ő utánajárt. Az alapötlet rafinált, a kivitelezés jól egymásra épített téglák halmaza. Egy mozzanat volt, amit azóta sem értek spoiler
Kim továbbra is szimpatikus, néha már-már vicces. Bírom a Kim-Bryant párost, barátok is meg nem is, jól kiegészítik egymást és legalább néha valaki a falhoz állítja a nőt és képletesen bemos neki egyet, hogy észhez térjen. Remélem, hogy Matt is állandó szereplője lesz a további részeknek, meg esetleg lesz egy pár fejezet róla, mert a Kimmel való társalgások dinamikája alapján nyugdíjas leszek, mire bármi kiderül.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Egy régi mondás szerint, ha jót nem tudsz mondani, akkor húzz el onnan a fenébe, mielőtt valami rosszat mondanál. Vagy valahogy így.

104. oldal

3 hozzászólás
>!
mate55 

– Szúrószerszám, éles eszköz van maguknál?
(…)
– A kollégám nyelvét ki tudja vágni?

117. oldal

>!
mate55 

Egy nő illata olyan hatást gyakorol az elítéltekre, mint a kokainé a keresőkutyákra.

120. oldal

>!
robinson P

– Na, mindannyian fizetésemelést kapunk? -kérdezte Byant, amikor Kim a hátsó ülésre dobott egy aktát.
– Annál is jobb. Kapunk magunk mellé egy profilozót és egy túsztárgyalót.
– Meg egy susztert is?

107. oldal

>!
robinson P

– Az emberekre jellemző, hogy kiszámíthatóan viselkednek.

138. oldal

>!
PRicsmond

Baljós csend fogadta Dawsont, amikor a kocsijával leparkolt a hatalmas Hollytree lakótelep határát képező boltok előtt.
Köztudott volt, hogy a boltokon túl az ember a lakótelep sűrűjében találta magát. Mintha egy másik országba lépett volna be, csakhogy itt a biztonságos áthaladáshoz nem útlevél kellett, hanem antiszociális magatartás, letöltött börtönbüntetés vagy tiltott szerek birtoklása.

>!
PRicsmond 

Dawson párszor találkozott már a Hollytreen gazdát cserélő hamis rendőrigazolványokkal, és a többségük hitelesebbnek látszott, mint az övé.

>!
robinson P

Az a fajta ház volt, amely azt üzente, a tulajdonosa befutott ember.

20. oldal

>!
robinson P

Évekig élt egyedül, de még soha nem érezte magát ennyire magányosnak.
A teste elcsigázott volt, az elméje kezdett meghasadni.

175. oldal

>!
robinson P

Kim nem foglalkozott a szülők arcára kiülő rémülettel. Tudniuk kellett az igazat, csak sajnos nem szolgálhatott mellé teával és együttérzéssel.

38. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története II.
Karen Rose: Sikíts értem
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
J. D. Robb: Halálos híresség
Réti László: Kaméleon
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Nalini Singh: Vonzódás
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív