Egy ​élet ára (Kim Stone 3.) 288 csillagozás

Angela Marsons: Egy élet ára

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két ​kislányt, két barátnőt elrabolnak úszóedzés után. A szüleik egy időben kapnak SMS-t az emberrablóktól, akik egyelőre csak arról értesítik őket, hogy a gyerekeik életben vannak. Amikor azonban megérkezik a következő üzenet, az a szokásos követelések helyett még szörnyűbb tartalmat rejt: a családoknak licitálniuk kell, és aki többet ajánl a lányáért, azé életben marad, a másik gyereknek viszont meg kell halnia. Kim Stone felügyelő vezeti a nyomozást, és tudja, hogy ha nem sikerül a lányokat visszaszereznie, az az állásába kerülhet. Őt azonban nem ez motiválja, hanem az a tudat, hogy a két gyerek rémisztő körülmények között kénytelen eltölteni a rohanó perceket, azt az időt, amíg nem bukkannak a nyomukra. És nyomból kevés van, pedig az emberrablóknak nem ez az első ilyen ügyük. Egy anya jó ideje hiába várja vissza élete értelmét…

Angela Marsons regényei és Kim Stone karcos, igazságérzettől fűtött alakja nemcsak a hazájában örvend hihetetlen népszerűségnek, hanem megindult… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789634520528 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520511 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest
puhatáblás

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Kim Stone · Bryant · Kevin Dawson · Alison Lowe · Matt Ward · Stacey Wood


Kedvencelte 22

Most olvassa 8

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 76


Kiemelt értékelések

ProKontra P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons-tól az Egy élet ára volt az első könyvem, de nem az utolsó. Ha lehet ilyet írni egy könyvre, akkor szerelem volt első olvasásra. Egy nagyon jól felépített történetet kaptam, ami lépésről lépésre halad, nem csapong, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem, egy percre sem vált unalmassá. Számtalan más olyan könyvet tudnék felhozni, ahol ehhez hasonló történetet olvastam, ez a könyv viszont merőben más volt: mind a történet, mind a karakterek szempontjából. Nagyszerű thriller, ami fokozatosan válik olykor sokkolóvá és nem nélkülözi a lélektani drámát sem. Az Egy élet ára egyszerűen beissza magát az ember bőre alá.

Főszereplőnket, Kim Stone-t behívatja a főnöke, és egy olyan ügyet bíz rá, ami minden emberi képzeletet felülmúl. Elrabolnak két kislányt, a szülők közül az egyik anya ismeri a felügyelőt és kifejezetten őt kéri, hogy segítsen nekik megtalálni a kilenc éves kislányokat. A csapat beköltözik Karenék házába, az egyik elrabolt kislány szüleihez és ott állítják fel a bázisukat. Egyelőre nem sokat tehetnek, szinte semmi kiindulópont nincs, hogy ki lehet a tettes, így várnak. Aztán jön egy sms a két anya telefonjára, miszerint a játék holnap indul.
A tét pedig nem más, mint a két kislány élete. A szülök feladata, hogy mindannyian küldjenek SMS-t: egy-egy ajánlattal. Akié a magasabb összeg, annak a lánya szabadon távozhat – a másik meghal. Kim nem hagyja ennyibe, ő mindkét kislányt megakarja menteni és ezért bármire képes. A szülők egyre feszültebbek, hiába voltak a legjobb barátok – már az ellenséget látják egymásban. Érthető, hisz mindenkinek a saját gyermeke a legfontosabb. Kim előkutatja azt az aktát, amiben ugyanúgy két kislányt raboltak el, és csak egyikük tért haza. Az ügy tele van hibákkal és foltokkal, így a nőnek el kell kezdenie nyomozni a családok után és kideríteni mi történt akkor. A csapaton kívül kapnak három külsős embert is. Alisont, a viselkedés szakértőt, Mattet, a túsztárgyalót és Helent, a családi összekötőt. Kimnek nem egyszerű kijönnie velük, így a csapaton belül is egyre nagyobb a konfrontáció és egyre kevesebb az idejük, hogy megtalálják a két kislányt.
A tettesek fejébe is beleláthatunk, és azt kell mondanom, hogy ilyen brutális, kegyetlen emberekkel sosem szeretnék találkozni. Amíg Will, az úgymond csendes pszichopata, a terv kitalálója, addig Symes a nehézfiú, aki régen katona volt, és a háború után az egyetlen örömét a kínzásban a gyilkolásban találja meg. Nem számít, hogy nő, vagy férfi az illető, vagy akár két 9 éves kislány.

Kim karakterét azért is szerettem, mert abszolút nem egy szokványos jellem. Betekintést kapunk a történet során hányattatott gyermekkoráról, ahol nevelőszülőktől nevelőszülőkig adták, így megtanulta, hogy a kötődés nála nem kifizetendő. Antiszociális személyiség, aki fegyelmet vár el mindenkitől, de ő nem feltétlen tartja magát a szabályokhoz. Szarkasztikus humorát pedig nem lehet nem szeretni. Kegyetlen és lelkileg megtépázó történet ez, amiben egyszerűen képtelenség kitalálni a végkifejletet – vagy a tetteseket. Szépen adagolja az írónő a feszültséget, fél percre sem hagyja leülepedni azt. Egy újabb kedvenc lett a polcomon.

8 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Hű bakker! Ez a sorozat egyre jobb. Az írónő fokozza a feszültséget, és a durva részletekkel sem spórol.
Amikor elrabolnak két kislányt, az egyik anyuka kimondottan Kimet kéri nyomozásvezetőnek. Még gyerekkorukból ismerik egymást, ami plusz infó Kim múltjából. Ezután kezdődik a versenyfutás az idővel, hogy mind a két kislányt éppségben visszaszerezzék, miközben a zaklatott szülők, két szakértő és egy kotnyeles újságírónő is probára teszi Kim türelmét.
Na kérem, ilyen egy jó krimi!

7 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Kim Stone ismét jött, látott és győzött. Nálam biztosan. Olyannyira, hogy minden tüskéje, barátságtalansága ellenére én nagyon megkedveltem. Az előző részekben sem sikerült ellenszenvessé tennie magát, de ebben a kötetben meg is szerettem. A szívembe lopta magát, mert most jött át igazán, hogy a zord, barátságtalan külső mennyire érző lelket és szívet takar.
Tetszett a lassabb, alaposabb kezdés, majd amikor felpörögtek az események, nem lehetett elszakadni a történettől, egyszerre féltem és reménykedtem. Nem emlékszem, hogy egy krimit valaha is megkönnyeztem volna, de itt ez történt. Váratlan, megható és felzaklató események követték egymást Angela Marsons legújabb könyvében, és azt is elmondom, hogy nekem ez a rész tetszett a legjobban.
Ez a rész volt eddig a legérzelmesebb, Kim Stone felügyelőnő megmutatta a legemberibb és legszeretnivalóbb arcát, még akkor is, ha ez szándéka ellenére volt.
Mit lehet olyankor tenni, amikor véget ér egy Kim Stone epizód? Várni a következőt.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/10/angela-marsons-egy…

Réka0128 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

„Egy régi mondás szerint, ha jót nem tudsz mondani, akkor húzz el onnan a fenébe, mielőtt valami rosszat mondanál. Vagy valahogy így.”

Na hát most én valahogy is így fogok tenni, mert az első két rész után ez a kötet elég nagy csalódást okozott. Maga az ügy nagyon érdekes volt, de valahogy a nyomozás nem igazán akart beindulni, és folyamat olyan érzésem volt, hogy csak egy helyben toporog a történet. Sajnos ebből kifolyólag így elég unalmasnak és vontatottnak éreztem, ráadásul az elkövetők fejezetei egyáltalán nem tudtak lekötni. Nagyjából a könyv utolsó harmadában kezdtek végre felpörögni az események, majd hipp-hopp megoldották az ügyet és ezzel vége is lett.
A legnagyobb pozitívuma a történetnek Kim Stone karaktere volt, ha ő nincs benne, akkor még ennyire se tetszett volna. Ebben a kötetben újabb morzsákat kaptunk Kim múltjából, ráadásul a csapat többi tagját is egyre jobban megismerjük. Kim és Bryant szócsatáin újfent jókat szórakoztam. :)
Nagyon remélem, hogy a következő részt megint annyira fogom tudni élvezni, mint az első kettőt.

2 hozzászólás
mate55 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons neme alkalmat adhatna annak a kérdésnek a megvitatására, hogy miért van olyan sok írónő a detektívregény-írók között. (egy ezzel foglalkozó lista több, mint 200 nevet sorol fel) Van valami elképzelésem a magyarázatra, amely összefügg azzal, hogy a nők hagyományosan nemcsak a regények olvasásában jeleskedtek, hanem írásában is, de ez túl messzire vezetne. Mindenesetre Marsons megőrzi a konvenció egy fontos elemét, amennyiben regényeiben ugyanannak a nyomozónak, Kim Stone felügyelő nőnek az ügyeiről van szó. A regény első felében értetlenül ráztam a fejem, mert ugyan éreztem a történetben a potenciált, de nem kapott el az a hév, amire számítottam. Sőt, nagyjából a felénél még mindig csak egymáshoz nem teljesen illeszkedő töredékek álltak rendelkezésemre, de abból rengeteg. Mintha nem akart volna haladni a történet. Aztán a kötet felén túl aztán végre beindultak az események. Megnyugtatásul csak az szolgált, hogy legalább a nyomozás lezárásra került, bár mindez leginkább olyan észrevétlenül és hirtelen történt, hogy magam is meglepődtem. A sztori lényegi magvát rejtő csavar azonban bizonytalan megalapozottsággal fúródik a történet testébe. Mert egy fikcióban minden lehetséges, de csak úgy van értelme, ha teljes mértékben el is hisszük azt. Mert én nem igazán: maradtak kétségeim a „mire megy ki a játék” megoldásánál. Marsons roppant okos és cseles írónő, ez a könyve is tisztességesen és becsületesen meg lett csinálva, de sokszor nem tudott túljutni az általánosságok és a közhelyek szintjén.

5 hozzászólás
smetalin>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Valamiért nem tud hozzám közel kerülni Kim karaktere, igaz ebben a részben már nem volt annyira kihegyezve a sajátos stílusa és gyermekkori traumája. Biztos azért, mert aki eljut a harmadik részig, az már majd mindent tud róla. Na akkor térjünk át a sztorihoz. Igen jól sikerült. Nem olvastam el a fülszöveget, épp ezért volt olyan rész ami hideg zuhanyként ért, adott egy plusz löketet a történetnek. Majd megkezdődött a harc az idővel, mindenki időre odaérjen ahol a helye van, mindenkit időben elkapjanak és senkinek ne essen bántódása.
Öt csillagot mégsem tudok adni rá, mert valami mindig hiányzik nekem Angela könyveiből, lehet még több tűz vagy még több izgalom vagy kevesebb Kim?:)

1 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Hááát, nálam eddig ez volt a leggyengébb Kim Stone, sajnos. Pedig az alapötlet (elrabolnak két kislányt, akik a legjobb barátnők és a szüleiket licitálásra kényszerítik értük) nagyon izgalmasnak ígérkezett, de valahogy erőtlenül, lassan indult az egész történet. Sok mindent nem értettem a nyomozással kapcsolatban. spoiler Ami viszont nekem tetszett a két szülőpár viselkedésének bemutatása, a házban lévő lehetetlen helyzet kezelése, az hogy spoiler ismét betekinthettünk Kim múltjába és az utolsó 150 oldal nagyon pörgős volt. spoiler Nem volt rossz ez a rész (3,5-4 csillag), a csapat továbbra is szimpatikus, de nekem az előző részek jobban tetszettek.

8 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons a sorozat első és második részét is túlszárnyalva, ismét egy hihetetlenül izgalmas és lebilincselő történettel rukkolt elő. Manapság kevés krimit olvasok, ezért nincs sok viszonyítási alapom, mégis úgy érzem, hogy ezzel a könyvvel és ezzel a magas színvonallal kevesen tudnának vetekedni. Az első fejezettől kezdve az utolsóig lekötött. Szinte lélegzet-visszafojtva olvastam a sorokat és úgy izgultam a két kislány életéért, mintha személyesen is ismertem volna Őket. Nem volt a történetnek egyetlen kiszámítható, vagy sablonos része sem. Kim ismét nagyot nőtt a szememben, ahogy a csapat többi tagja is. Elhivatott és szimpatikus rendőrök mind. Egy-két fejezet elég durva volt és elborzasztott, de ennyi vért és iszonyatot elviselek. Máris alig várom a folytatást! Remélem Matt Ward-dal találkozhatok a következő részekben is!

6 hozzászólás
Iloonka>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Hibátlan. Azt hinné az ember, hogy az első két részt nem lehet semmivel sem überelni, erre megint olyan dolgokat húzott ki Angela a kalapból, ja Istenkém…

Ezúttal két elrabolt kislány ügye bolygatja meg Kim Stone életét. Habár nem az ő ügye, az egyik lány szülője kapcsolatban állt Kimmel még a rejtélyes múltjából és kifejezetten őt akarja az ügy felderítőjének. Aztán egy nap üzenet érkezik, amire a fogvatartó arra kéri a szülőket, hogy licitáljanak. Aki nagyobb összeget ajánl annak a gyereke maradhat életben.

Hú, pedig már azt hittem, hogy semmivel sem tud meglepni az írónő, de kellemeset csalódtam. Bár a fülszöveg alapján kissé aggódtam, hogy nem kapom meg azt, amit az első két részben, de ugyan már, hisz Kim Stone-ról van szó! A zöldfülűeknek annyit elárulok ezzel kapcsolatban, hogy vele sosem lehet unatkozni, és sorra oldja meg a csavarosabbnál csavarosabb történetet. Ez most telis-tele volt csavarokkal, szinte alig tudtam kapkodni a fejemet. Krimi rajongók, ha eddig nem vettétek górcső alá Kim Stone-t, akkor most megtehetitek, nagyon bátran ajánlom. Kimet egyre inkább kezdem megkedvelni, habár még mindig nehéz, hisz a személyisége kissé nehézkes, de a helyén van a szíve. És hihetetlenül ügyesen tud egy bűnügyet megoldani. Ahhoz mindenképp tartom magam ,hogy különleges karakter.

Olvassátok, olvassátok, én már alig tudok meglenni a könyvsorozat nélkül.


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Egy régi mondás szerint, ha jót nem tudsz mondani, akkor húzz el onnan a fenébe, mielőtt valami rosszat mondanál. Vagy valahogy így.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone
3 hozzászólás
mate55 P>!

– Szúrószerszám, éles eszköz van maguknál?
[…]
– A kollégám nyelvét ki tudja vágni?

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryant · Kim Stone
robinson P>!

– Na, mindannyian fizetésemelést kapunk? -kérdezte Byant, amikor Kim a hátsó ülésre dobott egy aktát.
– Annál is jobb. Kapunk magunk mellé egy profilozót és egy túsztárgyalót.
– Meg egy susztert is?

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryant · Kim Stone · túsztárgyaló
mate55 P>!

Egy nő illata olyan hatást gyakorol az elítéltekre, mint a kokainé a keresőkutyákra.

120. oldal

Csibus1986>!

A titkokkal mindig ez a baj. Mindenki azt hiszi, hogy valakivel megoszthatja.

323. oldal, 86. fejezet (General Press, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: titok
robinson P>!

– Az emberekre jellemző, hogy kiszámíthatóan viselkednek.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alison Lowe
PRicsmond>!

Baljós csend fogadta Dawsont, amikor a kocsijával leparkolt a hatalmas Hollytree lakótelep határát képező boltok előtt.
Köztudott volt, hogy a boltokon túl az ember a lakótelep sűrűjében találta magát. Mintha egy másik országba lépett volna be, csakhogy itt a biztonságos áthaladáshoz nem útlevél kellett, hanem antiszociális magatartás, letöltött börtönbüntetés vagy tiltott szerek birtoklása.

PRicsmond>!

Dawson párszor találkozott már a Hollytreen gazdát cserélő hamis rendőrigazolványokkal, és a többségük hitelesebbnek látszott, mint az övé.

tmezo P>!

Borzalmas dolgokat tesz az emberrel a kétségbeesés és a félelem.

Kapcsolódó szócikkek: félelem · kétségbeesés
Vivinnied>!

Csak azt az életet érdemes végigélni, amelyet másokért élünk.

216. oldal, 58. fejezet


A sorozat következő kötete

Kim Stone sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
M. J. Arlidge: Erdő mélyén
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
Paula Hawkins: A víz mélyén
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
M. W. Craven: A bábuk tánca
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Nora Roberts: Örökség