67. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Egy ​élet ára (Kim Stone 3.) 215 csillagozás

Angela Marsons: Egy élet ára

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két ​kislányt, két barátnőt elrabolnak úszóedzés után. A szüleik egy időben kapnak SMS-t az emberrablóktól, akik egyelőre csak arról értesítik őket, hogy a gyerekeik életben vannak. Amikor azonban megérkezik a következő üzenet, az a szokásos követelések helyett még szörnyűbb tartalmat rejt: a családoknak licitálniuk kell, és aki többet ajánl a lányáért, azé életben marad, a másik gyereknek viszont meg kell halnia. Kim Stone felügyelő vezeti a nyomozást, és tudja, hogy ha nem sikerül a lányokat visszaszereznie, az az állásába kerülhet. Őt azonban nem ez motiválja, hanem az a tudat, hogy a két gyerek rémisztő körülmények között kénytelen eltölteni a rohanó perceket, azt az időt, amíg nem bukkannak a nyomukra. És nyomból kevés van, pedig az emberrablóknak nem ez az első ilyen ügyük. Egy anya jó ideje hiába várja vissza élete értelmét…

Angela Marsons regényei és Kim Stone karcos, igazságérzettől fűtött alakja nemcsak a hazájában örvend hihetetlen népszerűségnek, hanem megindult… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789634520528 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520511 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest
puhatáblás

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Kim Stone · Bryant · Alison Lowe · Kevin Dawson · Matt Ward · Stacey Wood


Kedvencelte 18

Most olvassa 6

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 75


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Hű bakker! Ez a sorozat egyre jobb. Az írónő fokozza a feszültséget, és a durva részletekkel sem spórol.
Amikor elrabolnak két kislányt, az egyik anyuka kimondottan Kimet kéri nyomozásvezetőnek. Még gyerekkorukból ismerik egymást, ami plusz infó Kim múltjából. Ezután kezdődik a versenyfutás az idővel, hogy mind a két kislányt éppségben visszaszerezzék, miközben a zaklatott szülők, két szakértő és egy kotnyeles újságírónő is probára teszi Kim türelmét.
Na kérem, ilyen egy jó krimi!

7 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Kim Stone ismét jött, látott és győzött. Nálam biztosan. Olyannyira, hogy minden tüskéje, barátságtalansága ellenére én nagyon megkedveltem. Az előző részekben sem sikerült ellenszenvessé tennie magát, de ebben a kötetben meg is szerettem. A szívembe lopta magát, mert most jött át igazán, hogy a zord, barátságtalan külső mennyire érző lelket és szívet takar.
Tetszett a lassabb, alaposabb kezdés, majd amikor felpörögtek az események, nem lehetett elszakadni a történettől, egyszerre féltem és reménykedtem. Nem emlékszem, hogy egy krimit valaha is megkönnyeztem volna, de itt ez történt. Váratlan, megható és felzaklató események követték egymást Angela Marsons legújabb könyvében, és azt is elmondom, hogy nekem ez a rész tetszett a legjobban.
Ez a rész volt eddig a legérzelmesebb, Kim Stone felügyelőnő megmutatta a legemberibb és legszeretnivalóbb arcát, még akkor is, ha ez szándéka ellenére volt.
Mit lehet olyankor tenni, amikor véget ér egy Kim Stone epizód? Várni a következőt.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/10/angela-marsons-egy…

EssentialHencsi P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Élveztem minen sorát! Faltam a lapokat! Széttépte a lelkem és újra összerakta! Meg az emberekbe vetett hitem is visszaadta! Meg egész életemben magamban hordozom az üzenetét! Meg ilyenek! ( @Kathryn, neked ajánlom ezt az értékelést, @Black_P, köszönet az inspirációért.)
Na de komolyan, az Elfojtott sikolynál nem volt jobb, de az Ördögi játszmáknál igen. Kim Stone majdnem olyan kemény csaj, mint Helen Grace, csak ő nem szereti, ha megkorbácsolják. Meg ez a sorozat még mindig nem laposodott el, mint az a másik. Habár így a harmadik résznél kezdem észrevenni a hibákat is, Angela túl sok tőmondatot használ és pontot tesz oda, ahová én vesszőt tennék, de sebaj.
A történet jó volt, izgalmas, a legvégét nem találtam volna ki, és végre biztos, hogy Kim a fiúkat szereti, azért egy kicsit aggódtam, spoiler nem mintha bajom lett volna, ha nem, de ez így jó.
Gondolom, Eloise még nagy szerephez jut a következő részekben, amiket remegve várok.
Na, ennyi.

13 hozzászólás
mate55 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons neme alkalmat adhatna annak a kérdésnek a megvitatására, hogy miért van olyan sok írónő a detektívregény-írók között. (egy ezzel foglalkozó lista több, mint 200 nevet sorol fel) Van valami elképzelésem a magyarázatra, amely összefügg azzal, hogy a nők hagyományosan nemcsak a regények olvasásában jeleskedtek, hanem írásában is, de ez túl messzire vezetne. Mindenesetre Marsons megőrzi a konvenció egy fontos elemét, amennyiben regényeiben ugyanannak a nyomozónak, Kim Stone felügyelő nőnek az ügyeiről van szó. A regény első felében értetlenül ráztam a fejem, mert ugyan éreztem a történetben a potenciált, de nem kapott el az a hév, amire számítottam. Sőt, nagyjából a felénél még mindig csak egymáshoz nem teljesen illeszkedő töredékek álltak rendelkezésemre, de abból rengeteg. Mintha nem akart volna haladni a történet. Aztán a kötet felén túl aztán végre beindultak az események. Megnyugtatásul csak az szolgált, hogy legalább a nyomozás lezárásra került, bár mindez leginkább olyan észrevétlenül és hirtelen történt, hogy magam is meglepődtem. A sztori lényegi magvát rejtő csavar azonban bizonytalan megalapozottsággal fúródik a történet testébe. Mert egy fikcióban minden lehetséges, de csak úgy van értelme, ha teljes mértékben el is hisszük azt. Mert én nem igazán: maradtak kétségeim a „mire megy ki a játék” megoldásánál. Marsons roppant okos és cseles írónő, ez a könyve is tisztességesen és becsületesen meg lett csinálva, de sokszor nem tudott túljutni az általánosságok és a közhelyek szintjén.

5 hozzászólás
smetalin>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Valamiért nem tud hozzám közel kerülni Kim karaktere, igaz ebben a részben már nem volt annyira kihegyezve a sajátos stílusa és gyermekkori traumája. Biztos azért, mert aki eljut a harmadik részig, az már majd mindent tud róla. Na akkor térjünk át a sztorihoz. Igen jól sikerült. Nem olvastam el a fülszöveget, épp ezért volt olyan rész ami hideg zuhanyként ért, adott egy plusz löketet a történetnek. Majd megkezdődött a harc az idővel, mindenki időre odaérjen ahol a helye van, mindenkit időben elkapjanak és senkinek ne essen bántódása.
Öt csillagot mégsem tudok adni rá, mert valami mindig hiányzik nekem Angela könyveiből, lehet még több tűz vagy még több izgalom vagy kevesebb Kim?:)

1 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Hááát, nálam eddig ez volt a leggyengébb Kim Stone, sajnos. Pedig az alapötlet (elrabolnak két kislányt, akik a legjobb barátnők és a szüleiket licitálásra kényszerítik értük) nagyon izgalmasnak ígérkezett, de valahogy erőtlenül, lassan indult az egész történet. Sok mindent nem értettem a nyomozással kapcsolatban. spoiler Ami viszont nekem tetszett a két szülőpár viselkedésének bemutatása, a házban lévő lehetetlen helyzet kezelése, az hogy spoiler ismét betekinthettünk Kim múltjába és az utolsó 150 oldal nagyon pörgős volt. spoiler Nem volt rossz ez a rész (3,5-4 csillag), a csapat továbbra is szimpatikus, de nekem az előző részek jobban tetszettek.

8 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Angela Marsons a sorozat első és második részét is túlszárnyalva, ismét egy hihetetlenül izgalmas és lebilincselő történettel rukkolt elő. Manapság kevés krimit olvasok, ezért nincs sok viszonyítási alapom, mégis úgy érzem, hogy ezzel a könyvvel és ezzel a magas színvonallal kevesen tudnának vetekedni. Az első fejezettől kezdve az utolsóig lekötött. Szinte lélegzet-visszafojtva olvastam a sorokat és úgy izgultam a két kislány életéért, mintha személyesen is ismertem volna Őket. Nem volt a történetnek egyetlen kiszámítható, vagy sablonos része sem. Kim ismét nagyot nőtt a szememben, ahogy a csapat többi tagja is. Elhivatott és szimpatikus rendőrök mind. Egy-két fejezet elég durva volt és elborzasztott, de ennyi vért és iszonyatot elviselek. Máris alig várom a folytatást! Remélem Matt Ward-dal találkozhatok a következő részekben is!

6 hozzászólás
Navi P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Ez most nagyot ütött.
Elképzelni nem tudtam, mi lesz a vége. Sok minden megfordult a fejemben, de ez nem.
A csapat tagjait továbbra is szeretem, Kim is egyre jobban a szívemhez nő. Kíváncsi vagyok, Matt előfordul-e még a későbbiekben.
Le a kalappal Karen, Robert, Elizabeth, Emily és a szülei, valamint Jenny előtt. A hit, kitartás, akarat diadala ez a mű.
Stephent jól megrugdostam volna, örülök, hogy Elizabeth végül a sarkára állt.
A harmadik elkövető. Soha rá nem jöttem volna.

ggizi P>!
Angela Marsons: Egy élet ára

Ó, ez megint csak nagyon izgalmas rész volt. Kim megint hozta a szokásos rideg és kőkemény formáját, de megint beleláthattunk egy kicsit a páncélja alá. Főleg így, hogy egy „újratalálkozás” régi emlékeket hozott elő. A bűnügy maga nagyon kiborító volt és egy percre nem ült el a feszültség, ahogy haladtunk apró lépésenként előre és szinte versenyt futottunk az idővel.
Nem fogom ragozni: nagyon tetszett ez a sztori is és alig várom, hogy jöjjön a folytatás.
Ja, és annak a cetlinek nagyon örültem a végén :) spoiler És Kim mosolygott! Ilyen se sűrűn fordul elő…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Egy régi mondás szerint, ha jót nem tudsz mondani, akkor húzz el onnan a fenébe, mielőtt valami rosszat mondanál. Vagy valahogy így.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone
3 hozzászólás
mate55 P>!

– Szúrószerszám, éles eszköz van maguknál?
(…)
– A kollégám nyelvét ki tudja vágni?

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryant · Kim Stone
mate55 P>!

Egy nő illata olyan hatást gyakorol az elítéltekre, mint a kokainé a keresőkutyákra.

120. oldal

robinson P>!

– Na, mindannyian fizetésemelést kapunk? -kérdezte Byant, amikor Kim a hátsó ülésre dobott egy aktát.
– Annál is jobb. Kapunk magunk mellé egy profilozót és egy túsztárgyalót.
– Meg egy susztert is?

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bryant · Kim Stone · túsztárgyaló
robinson P>!

– Az emberekre jellemző, hogy kiszámíthatóan viselkednek.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alison Lowe
Csibus1986>!

A titkokkal mindig ez a baj. Mindenki azt hiszi, hogy valakivel megoszthatja.

323. oldal, 86. fejezet (General Press, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: titok
PRicsmond>!

Baljós csend fogadta Dawsont, amikor a kocsijával leparkolt a hatalmas Hollytree lakótelep határát képező boltok előtt.
Köztudott volt, hogy a boltokon túl az ember a lakótelep sűrűjében találta magát. Mintha egy másik országba lépett volna be, csakhogy itt a biztonságos áthaladáshoz nem útlevél kellett, hanem antiszociális magatartás, letöltött börtönbüntetés vagy tiltott szerek birtoklása.

PRicsmond>!

Dawson párszor találkozott már a Hollytreen gazdát cserélő hamis rendőrigazolványokkal, és a többségük hitelesebbnek látszott, mint az övé.

robinson P>!

Évekig élt egyedül, de még soha nem érezte magát ennyire magányosnak.
A teste elcsigázott volt, az elméje kezdett meghasadni.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Inga Bauer
robinson P>!

Az a fajta ház volt, amely azt üzente, a tulajdonosa befutott ember.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kim Stone

A sorozat következő kötete

Kim Stone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gilly Macmillan: Kilenc nap
Ruth Ware: A nő a tízes kabinból
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél
Tasmina Perry: Ház medencével
Paula Hawkins: A víz mélyén
Jo Nesbø: Hóember
Sara Shepard: Hibátlanok
Dan Brown: Angyalok és démonok
Blake Crouch: Wayward Pines
Linwood Barclay: Széthullás