Sivatagi ​dal (Őrangyal 2.) 27 csillagozás

Angela Dorsey: Sivatagi dal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sophie ​olyan sok nevelőszülőnél élt már, hogy számon sem tudja tartani őket. Végül azonban igazi otthonra lel Joel és Kalene farmján. Úgy bánnak vele, mintha vér szerinti lányuk lenne, és azt is megengedik neki, hogy lovagoljon legértékesebb arab kancájukon, Arián. Sophie azt reméli, hogy itt már semmi nem áll boldogsága útjába. Ekkor azonban nagy hibát követ el, és akaratlanul veszélybe sodorja a lovat. Félelmében, hogy nevelőszülei elküldik őt, ha rájönnek, mit tett, Sophie elrejti Ariát, és elhiteti Joellel és Kalene-nel, hogy a kancát ellopták. Gondosan kidolgozott terve, amellyel mindent rendbe akar hozni, eleinte működni látszik, de azután bekövetkezik a tragédia. Sophie-t elüti egy autó, de nem akarja elmondani Joelnek és Kalenen-nek, hogy Aria egyedül van a sivatagban. A lány nélkül azonban a lóra a pusztulás vár. Sophie kétségbeesik, de ekkor váratlan segítség érkezik. Ki ez a lány, aki beszélni tud a lovakkal, és megérzi a rájuk leselkedő veszélyt? Vajon megbízhat-e… (tovább)

Eredeti cím: Horse Angel 2 – Desert Song

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
PonyClub, Stabenfeldt, 2007
156 oldal · ISBN: 8274285824
>!
PonyClub, Stabenfeldt, 2005
156 oldal · ISBN: 8274285824 · Illusztrálta: Jennifer Bell

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Angela Dorsey: Sivatagi dal

Hjajj… Pedig régen úgy szerettem az egész sorozatot, bár már akkor sem volt kedvencem ez a kötet.
A főszereplő lány nagyon idegesítő és buta. De most komolyan, hogyan is gondolta, hogy jó ötlet, ha kölcsönveszi a kancát és kicsapja a sivatagba? Ez nem valami józan gondolkodás, még egy gyerektől is sok.
Emellett a hegyi oroszlán, ami a borítón pumaként van ábrázolva, ő sem teljesen lett jó. Egy állatnak, ösztönlénynek, nincsenek ennyire szövevényes gondolatai, érzései. Nem logikázza ki, hogy vajon mit gondolhat és mit tehet vele az ember.
Kár érte, pedig ígéretes sztori lett volna ez is.

EliDia>!
Angela Dorsey: Sivatagi dal

Van egy olyan érzésem, hogy nem megfelelő időben olvastam ezeket a könyveket, mert még igencsak kicsi/fiatal voltam a megértésükhöz, de egészen szerettem őket.
Igazából a csomag a nővéremé volt, de szerintem nem sok könyvet olvasott belőle.
Szóval a sorozat…
Az első három részt olvastam belőle, mert ezeket találtam itthon a mesekönyveken kívül. Azt az első hármat pedig valószínűleg pont fordított sorrendben, hogy könnyítsek a dolgomon. :)
Utólag néztem meg a kiadás dátumát. és akkor esett le, hogy valamit elszúrtam.
Emlékszem, hogy nagyon furcsa, kicsit ijesztő(?)volt a történet, de élveztem olvasni, és néhány részletre még most is emlékszem.
Most, hogy gondoltam írok hozzá valamit, feltűnt, hogy ez a sorozat milyen sok részes, és nem tudom elképzelni mi mindenről szólhat.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Sophie álmát többször megzavarták az éjszaka. A nővér jött be a kórterembe, megmérte a vérnyomását és a hőmérsékletét, meghallgatta a szívét.


A sorozat következő kötete

Őrangyal sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Póli Matilda: Futó tűz
Philip Pullman: A titokzatos kés
Lauren Brooke: Hazatérés
Sharon Siamon: Sorsfordulók
C. S. Lewis: A ló és kis gazdája
Erin Hunter: Titkok erdeje
Rick Riordan: Neptunus fia
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Jessica Townsend: Nevermoor
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete