A ​26 emeletes lombtoronyház (A 13 emeletes lombtoronyház 2.) 22 csillagozás

Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Látogasd meg Andyt és Terryt nemrég felújított lombtoronyházukban, ahol 13 vadiúj emeletet alakítottak ki. Így most már van dodzsempályájuk, gördeszkaugratójuk, iszapbirkózó-arénájuk, antigravitációs kamrájuk, egy fagylaltszalon 78-féle fagylalttal, és persze itt van még a Végzet Útvesztője is, ami annyira bonyolult, hogy aki belépett, sosem tért vissza! Egészen mostanáig…
Mire vársz még? Nyomás felfelé!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033172 · Fordította: Tóth Gábor · Illusztrálta: Terry Denton

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Hintafa P>!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Tizenhárom emelettel, egy dodzsempályával, pingvinkoripályával, antigravitációs kamrával, illetve egy agyfagyasztásra is alkalmas fagylaltszalonnal később (ahol ki más lehetne a kiszolgáló mint Gombóckezű Edvárd) a két jóbarát visszatér.
A szellősen szedett szöveg olvasása szinte nem kerül erőfeszítésbe, mert annyi megmosolyogtató őrültséget gyűjtött össze Andy Griffith aminek muszáj a végére járni. A történet motorja továbbra is a humor és természetesen Terry Denton illusztrációiban sem csalódtunk: részletgazdagok, beszédesek imádnivalóan bolondosak.

Muszáj ennyi csillag. A gyerek rongyosra olvasta már. Még mindig inkább a képek és az őrült ötletek dominálnak, de ha lekerül a polcról,akkor olvasatlanul biztos nem marad.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2017/08/02/andy_griffiths_a_26_e…

2 hozzászólás
kratas P>!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Így, hogy már tudtam, hogy mire számíthatok, így egész jó volt. 8-9 éves kisfiúknak még oda is adnám, de ezt szerintem a szerző(k) is így tervezték :)

Trudiz >!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Fantáziadús, néhol őrületes ötletekkel teli történetek szerepeltek itt, melyekben mesei elemek, mókásan, és Agatha Christie-elemek is bekacsintottak. Nagyon szimpik voltak a segítő macskanárik. A jéghegyes állatmentő akció olyan „Noés” érzést keltett bennem. Amikor kézbe vettem ezt a könyvet, meglepett a terjedelmes oldalszáma, ám sok-sok oldalon kevés szöveg, s így lehet ám haladni. Ha már a hasonlóságokat említettem, nem hagyhatom ki az Egy ropi naplója sorozatot se, mely sokszor eszembe jutott. Persze ez nem gond :)

gab001 P>!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Az első rész ugyan némi csalódást jelentett, mégis kíváncsi voltam, mit lehet még kihozni ebből az ötletből. Szerencsére ezúttal sikerült a szerzőpárosnak valamiféle történetet is kerekíteni, sőt többet is. Mindenki elmeséli a sajátját. Megtudhatjuk a főszereplők hogyan találkoztak, illetve a múlt kísértetei is felbukkanak. Nincs hiány elképesztő ötletekben. Valamint kalózokban. Szórakoztató volt.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033172 · Fordította: Tóth Gábor · Illusztrálta: Terry Denton
buzavirág>!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Nekem ez nagyon fárasztó, de mindig elmondom, hogy nem én vagyok a célközönség. Viszont egy kiskamasz elszórakozhat rajta, vicces, haladós. De nemcsak ezért tetszhet, hiszen a lombtoronyház minden gyerek álma, van itt dodzsempálya, gördeszkarámpa, antigravitációs kamra, útvesztő, fagylaltszalon, és még sorolhatnám. Mégis kissé sokalltam az elpatkolt emberek számát, van amikor poénból is megárt a sok.

Oláh_Zita P>!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Őrült és agyament, de jó értelemben. Külön tetszett az eltúlzott szülői minták bemutatása. Na és az útvesztők, azok mindig is a kedvenceim voltak. A legfontosabb pedig: nagyon szépen köszönöm @gab001, hogy elolvashattam! :)

PTJulia P>!
Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Hm, megtanulták, hogy sztori is kell a könyvbe! Nem is rossz történetek, bár továbbra is abszolút kispasiknak való. Azért egy-egy epizódot én is viccesnek találtam.


A sorozat következő kötete

A 13 emeletes lombtoronyház sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bende Nelly: Papírfül kapitány
Juan Muñoz Martín: Kullancs, a kalózkapitány / Béni barát meg a csacsi
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Geronimo Stilton: A Fantázia Birodalma
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Timo Parvela: Ella a tengeren
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu fura masinái
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik