A ​13 emeletes lombtoronyház (A 13 emeletes lombtoronyház 1.) 32 csillagozás

Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Ki ne élne szívesen egy lombtoronyházban? Főleg egy olyanban, ami 13 emeletes, és nem csak saját tekepályája, emberevő cápáktól hemzsegő medencéje meg limonádé szökőkútja van, hanem egy mindig feltöltött pillecukor-automatája is, ami észleli, ha éhes vagy és egyenesen a szádba lövi a kedvenc ízű cukorkádat! Épp egy ilyen lombtoronyházban él Andy és Terry, akik nagyon jól tudják, hogy mitől kell óvniuk a csúcs menő otthonukat: például a tengeri majmoktól, a magukat tengeri majmoknak álcázó lényektől és az óriási, mutáns hableányoktól… Ja, és érdemes távol tartaniuk magukat az agresszív repülő macskáktól is!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634032601 · Fordította: Tóth Gábor · Illusztrálta: Terry Denton

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Uzsonna>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Nagy sikert arathat a gyerekeknél, főleg fiúknál:
– vicces
– sok a rajz benne
– vicces
– fantasztikus ez a lombtoronyház!
– vicces
– eszméletlen jó kütyük vannak benne
– vicces
– eszement agymenések dolgoztatják meg agysejtjeidet
– ja és vicces!

-1 pont: ezenkívül nem szól semmiről

2 hozzászólás
Hintafa P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

A lombházak menők. Emlékszem, hogy gyerekkoromban mennyire imádtam volna egy sajátot, de akkor nem lehetett, mert a szülőket túlságosan lefoglalta a felügyeletünk. Cserébe az én gyerekeim kaptak egyet. Nem emeletes, mint Andy és Terry lakóháza, de egy kuckó, ahol lehet olvasni, kártyázni, madarakat lesni vagy elbújni. De mi a helyzet, ha egy 13 emeletes lombtoronyház kerül elénk. Biztos voltam benne, hogy az én kis olvasómmal nagyon izgalmas napoknak nézünk elébe.

Olyannyira beigazolódott a sejtésem, hogy a felolvasás helyett az önállóság útjára lépett. Jó, nem mondom, hogy nem szántszándékkal haladtam a könyvben olyan fájdalmasan lassan. Ennek a trükknek meg is lett az eredménye. Győzött kíváncsisága, és pár nap alatt végére járt Andy és Terry kalandjainak. Most pedig (jogosan) iszonyatosan büszke magára, amiért elolvasott egy 247(!!!) oldalas könyvet.

A gazdagon illusztrált könyvben (a rajzok és a szöveg arányánál ez utóbbi javára dől a mérleg) Andy és Terry egy szerényen felszerelt lombtoronyházban élnek, tekepályával, átlátszó falú medencével, limonádé szökőkúttal, katapulttal (ki kell használni a lakhelyből adódó előnyöket). Napjaikat lengésre alkalmas liánok, zöldségmegsemmisítők és egy titkos föld alatti laboratórium (óriásbanán kikísérletezésére ideális) aranyozza be. Andy -a történet narrátora- könyveket ír, Terry pedig illusztrálja ezeket. Illetve írnának és illusztrálnának, csak a sok egyéb tennivaló valahogy megakadályozza őket ebben. Igazság szerint most is csak a könyvkiadójuk érzelmektől fűtött látogatása miatt döbbennek rá, hogy a leadási határidő réges-rég elmúlt. Utolsó mentőövként másnap délután 5-ig kell(ene) leadniuk a könyvüket. A kérdés jogos, ilyen rövid idő alatt miféle könyvet lehet összehozni?
Tovább: http://hintafa.blog.hu/2016/12/04/andy_griffiths_a_13_e…

buzavirág>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Andy és Terry könyvet írna, de nem jön az ihlet. De jön helyette tengeri majom, mutáns hableány, repülő macska és óriás gorilla.Teljes a káosz, tiszta hibbant a két srác, agyalágyult egy történet. Nekem ez már nagyon fárasztó, de a fiúknak tetszett.

altagi P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Első körben a címe vett le a lábamról, mert nagyon izgalmas történetet feltételez; nem elég, hogy lombtoronyház, de ilyen sok emelettel? Ráadásul a folytatásokban még többel? :)))
A szereplők nagyon viccesek, egyediek, személyiségük és kedvelt időtöltéseik szerint a célközönség határozottan a tíz év körüli fiúk.
A kedvenceim a beépített képregények és a történeten belüli történetek voltak.
A cselekménye annyira hajmeresztően következetlen és random, hogy ember gyerek legyen a talpán, aki tudja követni. :D
Az illusztrációk is egészen jól sikerültek, de a kezdő képen ábrázolt 13 emelet közül nem mindegyikkel foglalkozik a regény, én sokkal többet vártam volna az a vázlat alapján, mint amennyit ténylegesen kihozott a szerző ebből a fantasztikus lombtoronyházból.

Angele P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

A fiam új kedvencet avatott. Nagyon tetszett neki ez a történet.

kratas P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Nem én vagyok a megcélzott korosztály, de könyörgöm, egy kiskölyöknek se süssétek ki ezzel az agyát :(
Annyi más opció van, Mackó Úr, Tüskevár, Magyar népmesék, Misi mókus és most több nem jut kapásból eszembe, de ezt bakker ne már.

gab001 P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Kicsit olyan ez a könyv, mint egy képregény, bár nem a hagyományos értelemben. Rengeteg rajz van benne, s elképzelni sem tudnám enélkül. Maga a történet egyébként elég semmitmondó. Olyan minthainkább csak különböző ötletekkel állna elő a szerzőpáros, hogyan is töltsön meg ennyi oldalt. Közben megismerhetjük a lombtoronyházat, ami elképesztő dolgokat foglal magában; például egy cápáktól hemzsegő medencét. Arra szerintem tökéletes, hogy a célközönség érdeklődését felkeltse és kedvet kapjon az olvasáshoz. Egyértelműen fiúknak szól.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634032601 · Fordította: Tóth Gábor · Illusztrálta: Terry Denton
Boglárka_Madar P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Azon gondolkoztam, nem lett-e nekem is agykisülésem a könyv végére – de azt hiszem még megúsztam.
Ennyi hülyeséget egy halomban! :-O De én mégis jól szórakoztam, csak egy kicsit futott át fárasztóba, de lehet azért mert szinte egyszerre olvastam végig.
Azt viszont nem tudom, akarok-e egy újabb részt olvasni.

6 hozzászólás
Navi P>!
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház

Szerintem én ehhez öreg vagyok. A 6 éves fiam pedig fiatal:)
Abszurd humor?? Valamiért folyamatosan a Spongya Bob járt az eszemben, miközben ezt olvastam. Néhol kacarásztam egy kicsit, de inkább csak a fejemet fogtam. Alapvetően jó ötlet lenne, de ha lombház, akkor inkább a Veszélyben a tölgy! Ez olyan összecsapottnak, elnagyoltnak tűnt nekem. De a fiamat ismervén, szerintem, 2 év múlva megveszne érte :)


Népszerű idézetek

Barnabás_The_Good_Girlboi>!

Kitaláltam, hogyan növeszthetünk óriásbanánokat.
Minek?
Mert az óriásbanánok nagyon menők.

21. oldal


A sorozat következő kötete

A 13 emeletes lombtoronyház sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Miles: Hű, de nagy vagy!
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jeff Kinney: A nagy kiruccanás
Kertész Erzsi: Helló, felség!
Ciaran Murtagh: Megasztár
Mac Barnett – Jory John: Rémes páros
Julija Kuznyecova: Micsoda nagyi!
David Walliams: A nagy szökés
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Alan Snow: Doboztrollok 1. – Gatyára fel!