The ​Witcher – A vaják 7 csillagozás

Andrzej Sapkowski: The Witcher – A vaják

Ez az album a bevezető novellát jeleníti meg A vaják-sorozat első kötetéből, Az utolsó kívánságból.
Amikor Ríviai Geralt átlépi Vizima városának kapuját, ezt azért teszi, hogy jelentkezzen a felhívásra: busás jutalom jár annak, aki Foltest király lányát feloldja a gonosz varázslat alól. Mert a hercegnő ugyan születése pillanatában meghalt, de immár tíz éve minden éjszaka strigaként jön elő sírboltjából, és felfalja a szerencsétlen halandókat. Geralt előtt számos tudós, zarándok, pásztor és lovag kísérelte meg teljesíteni a kihívást, de mind belebukott. E mellett az igen kényes feladat mellett Ríviai Geraltnak meg kell birkóznia a vizimai hatalmasok ármánykodásaival is. A Vaják világában az emberek aljassága és becsvágya nem ismer határt.

>!
GABO, Budapest, 2020
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635660438 · Fordította: Kellermann Viktória, Till Katalin · Illusztrálta: Thimothée Montaigne

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 57


Kiemelt értékelések

hemynight>!
Andrzej Sapkowski: The Witcher – A vaják

Két kiadótól harmadikfajta kiadásban jelenik meg szerencsétlen novella, és még mindig nem sikerült kigyomlálni belőle a hibákat, pedig egy tördelés utáni átnézésre igazán futhatta volna, hogy legalább a sor közbeni random elválasztásokat kiszedjék. Éppen ezért sokallom érte az 5000 forintot, főleg ilyen nyúlfarknyi szövegért.
A festmények ellenben gyönyörűek. Majdnem teljesen a videójáték képi világából építkezik, annyi különbséggel, hogy a készítőnek horgasorr-fétise van.
A kötet maga szép, rajongóknak kedves kis simogatnivaló, a novellát meg a fordítását még mindig nagyon szeretem, de javítsátok már ki a helyesírást, légyszi.

4 hozzászólás
Tadeshi>!
Andrzej Sapkowski: The Witcher – A vaják

Gyönyörűek az illusztrációk. Nagyon szép és igényes kötet, mint egy mesekönyv – felnőtteknek.

takiko P>!
Andrzej Sapkowski: The Witcher – A vaják

Ez valami gyönyörűség! Csak azért tartott ennyi ideig elolvasni, mert közben végig a rajzokon legeltettem a szemem.

Volt benne pár olyan szó, ami a sor közepén volt elválasztva, a legtöbbször sötét háttéren pedig néha elég nehéz volt látni az apró fehér betűket. Talán ha egy-két betűmérettel nagyobb lenne, az nem ártott volna, és a betűk színét igazíthatták volna a háttérhez, mert egyes részeknél nagyon beleolvadt. De ez az egyetlen kritika, amit meg tudok fogalmazni, mert annyira gyönyörű, hogy nem tudok betelni bele.

Remélem, több novellát is ki fognak adni ilyen formában, mert én tuti vevő lennék rá.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lidia Amejko: A telepi szentek élete
Izéhordák
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Michael Ende: Tükör a tükörben
On Sai: Esővágy
Vizsy Ferenc – Vizsy Krisztián: Drakula kastélyában
Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Magánvégtelen
Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete
Nemes István (szerk.): Az Alkony Királyai
Stephen King: Ezüst pisztolygolyók