A ​tó úrnője (Vaják 7.) 0 csillagozás

Andrzej Sapkowski: A tó úrnője

Cirilla, a cintrai trónörökös a Fecske-toronyban eltűnik saját világáról, és olyan útra indul, ahová sem védelmezője, a fehér hajú vaják, sem mentora, a fekete hajú varázslónő nem követheti. Olyan útra, amelynek a végén a végzet várja – az a végzet, amelyről már oly sok látomás kísértette. Minden a helyére kerül, a kígyó a saját farkába harap, valami véget ér, és valami elkezdődik…
A Vaják-saga befejező kötetében Sapkowski még magához képest is elképesztő bravúrral ábrázol nagyszabású háborút és ugyanakkor az egyes ember drámai sorsát. Képzeletének és érzékletes leírásainak hatására megelevenednek előttünk az országok, városok és falvak, a tőle megszokott nézőpontváltások pedig gondoskodnak róla, hogy a sorsszőtte történet végét a lehető legalaposabb, legmélyebb módon kapjuk meg.

Eredeti mű: Andrzej Sapkowski: Pani Jeziora

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
PlayON, Budapest, 2017
480 oldal · ISBN: 9786155555305 · Fordította: Hermann Péter
>!
PlayON, Budapest, 2017
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155555299 · Fordította: Hermann Péter

Most olvassa 12

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

>!
Gyhulhu

-Ha az van megírva a sors könyvében – mondta a varázslónő kisvártatva –, hogy Geralt visszaszerzi Cirit, akkor úgyis lesz. Függetlenül attól, hogy a vaják a hegyekbe indul, vagy Toussaint-ben marad. Az embert utoléri a sorsa. És nem fordítva. Értik ezt? Ön érti, Regis Terzieff-Godefroy úr?
-Jobban, mint gondolná, Vigo kisasszony. […] Ám nem nagyon meggyőző nekem az a nézet, hogy fordítva nem lehetséges. Mert ez a nézet kényelmes fatalizmus, az eltompultságot és a restséget dicsőítő ének, puha pihe és a női öl bódító melege. Röviden, álomban eltöltött élet. Az élet pedig, Vigo kisasszony, lehet, hogy álom, lehet, hogy álommal is végződik… De olyan álom ez, amelyet aktívan kell végigálmodni.

111. oldal, Negyedik fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Jacek Dukaj: Más dalok
Lidia Amejko: A telepi szentek élete
J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál