Diana ​igaz története – saját szavaival 27 csillagozás

Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Az 1992-ben megjelent Diana igaz története óriási felzúdulást váltott ki az angol uralkodói családban. Később aztán még a kételkedők számára is nyilvánvaló lett, hogy valóban ez a hercegnő igaz története. Akkoriban, amikor a könyv íródott. Diana csapdában érezte magát a királyi családon belül, és nem volt hatalma az események felett. A hercegnőt azonban a könyv megjelenése ahhoz is hozzásegítette, hogy élete új irányt vegyen. Ez az új, boldogabb élet azonban tragikus hirtelenséggel ért véget. Dianáról 1997-es halála után számtalan könyv jelent meg (magyarul is), melyek igen különböző módon, gyakran elfogultan meséltek a hercegnőről. Az évek során azonban beigazolódott, hogy Andrew Morton kötete kiállja az idő próbáját.

>!
GABO, Budapest, 2017
392 oldal · ISBN: 9789634065579 · Fordította: Dobos Lídia, Béresi Csilla, Szabó Réka, Vajda Tünde
>!
GABO, Budapest, 2017
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065562 · Fordította: Dobos Lídia, Béresi Csilla, Szabó Réka, Vajda Tünde
>!
GABO, Budapest, 2002
286 oldal · ISBN: 9639421073

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 10

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Szencsike MP
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Megrázó történet egy csodálatos személyről. Az angol királyi család egy külön világ, aki ide bekerül, az félig-meddig már igazi hős. Diana is megtett mindent, hogy helytálljon, de az aranykalitka csak korlátozta őt. Őszintén sajnálom, hogy elvesztettük őt, mert annyi mindent mutathatott volna még, annyi mindent tehetett volna, de sajnos az égiek nem ezt akarták. Furcsa belegondolni, hogy mennyit változott a világ, hiszen Vilmos és Harry már egy más utat járhatott be, elég csak Katalinra és Meghan Markle-re gondolni. Remélem nekik sikerül mindazt megvalósítani, képviselni, amit az édesanyjuk elkezdett.

>!
judy100
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Igazán megdöbbentő volt amit ebben a könyvben leírtak. Nem vonom kétségbe, hogy talán ezek tényleg Diana szavai. Akárhogy is van, megrázó volt olvasni, hogy szegény min ment keresztül rövid élete során. Bizonyára voltak sokan, akik irigyelték őt, de szerintem, egy-két momentumot leszámítva egyáltalán nem volt irigylésre méltó az Ő élete. Valószínű az sem véletlen, hogy annyiféle „pletyka” kapott szárnyra, ami a halálának a körülményeit boncolgatta. Sajnos az igazságot soha nem fogjuk megtudni. Megvan az a pénz, és hatalom, ami örök némaságban tudja tartani a valódi történések sorát.

>!
Sanja
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Azt a részt „az ő szavaival” szívesen olvastam volna tovább, így inkább „mindenki más szavával” lett belőle…

>!
p_m_linda
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Jó könyv, akit érdekel a hercegnő élete, az feltétlenül olvassa el. Az első oldalak tetszettek a legjobban, ahol valóban Diana saját szavait olvashatjuk, az utána következő fejezetek az általa mondottak kibontása, illetve amolyan védőbeszéd. Persze nincsenek elhallgatva a negatív tulajdonságai sem, amitől kicsit kerekebb az egész. Érdekes volt meglátni a csillogó felszín alatt a magányt, kirekesztettséget, a megfelelni akarást. Nem volt könnyű élete, amiről ő is tehetett: nem tűrt csendben és fejet hajtva. Ha megtette volna, most aligha ismernénk a nevét.

>!
Dia9117
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Féltem, hogy ezzel a könyvvel kapcsolatban folyamatosan az fog kattogni a fejemben, hogy ebből vajon mennyi igaz. Szerencsére nem így lett. A lehengerlő fogalmazásmód minden kételyemet elfeledtette velem már szinte az első oldalakon. Nem tudom kétségbe vonni, hogy valóban ilyen volt Diana élete. Sajnálom a hercegnőt, a legjobban talán azért, mert a földi pályafutása éppen akkor ért véget, amikor révbe érhetett volna. De hát az angyalokat az égiek mindig túl hamar szólítják vissza a földi életből.

>!
tunderviragszal
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Nagyon tetszett, bár végig szomorúsággal olvastam. Megdöbbentő volt számomra, hogy milyen testi betegségekkel küzdött, ami tükrözte a lelkivilágát. Amikor – talán – megtalálta volna a boldogságot, akkor pedig az élet már nem adott esélyt.
Az biztos, hogy egyedülálló személyiség volt és az egyik leghumánusabb NŐ, akiről valaha hallottam. Kár, hogy ilyen fiatalon elment, még sok jót tehetett volna.

>!
Alcyone
Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Lényegesen másabb, mint a többi Dianaról készült könyv, mert ez a BBC interjú alapján készült, ahol Diana saját maga beszélt az életéről…tartalmaz jó pár érdekes dolgot.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony
Kertész Erzsébet: Kossuth Zsuzsanna
Daniel Defoe: A fegyenc
Molly Bloom: Elit játszma
David Weiss: Meztelenül jöttem
John Williams: Stoner
Irving Stone: Van Gogh élete
Pierre La Mure: Moulin Rouge
Jeffrey Archer: A dicsőség ösvényein
Dallos Sándor: A nap szerelmese