Angelina 13 csillagozás

Rendhagyó életrajz
Andrew Morton: Angelina

Szeretem ​és gyűjtöm a késeket – mondja Angelina Jolie –, de szép gyűjteményem van könyvek első kiadásából is.” Látszólag nincsenek titkai a világ egyik leghíresebb, Oscar-díjas filmszínésznőjének, aki nyíltan beszél szerelmi életéről, szexuális szokásairól, kábítószer-függőségéről, tetoválásairól, az önbántalmazásról, vagy arról, hogy miért csókolta szájon nyilvánosan a bátyját. Pedig mégis sok a rejtély körülötte. Milyen volt rövid, de annál viharosabb házassága Jonny Lee Millerrel és Billy Bob Thorntonnal? Milyen a társkapcsolata Brad Pitt-tel? Mi a valódi oka az apa, az elismert, Oscar-díjas színész, Jon Voight és lánya gyakran emlegetett rossz vagy ellentmondásos viszonyának? Hogyan lett az egyik legkeresettebb filmsztár hat év alatt három saját és három örökbe fogadott gyerek édesanyja? De ami a legizgalmasabb: Milyen az ismeretlen, a másik Angelina? Miként lett a vad, zabolátlan érzéki szépségből az ENSZ jószolgálati nagykövete, a világ 100 legbefolyásosabb hírességének… (tovább)

>!
Geopen, Budapest, 2011
416 oldal · ISBN: 9789639973244 · Fordította: Marton B. Júlia

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Annamarie P
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Nagyon érdekes megismerni egy ember életét, legyen az híres vagy egy hétköznapi ember. Én mindig szívesen hallgatom ezeket a történeteket. Így voltam ezzel akkor is, amikor belevágtam Angelina történetébe. Leginkább az érdekelt, hogy miért bántotta magát olyan sokszor, állandóan vágdosta, szurkálta testét. Nem igazán kaptam magyarázat erre a kérdésre, illetve nem elégítettek ki a válaszok.
Andrew Morton stílusa nekem nem túl izgalmas. Sok apróságra kitér, ami egy történelemkönyvben helyén lenne, de egy laikus olvasónak túlságosan is unalmas. Hiányzott belőle a sodrás, és leginkább ott hagyott abba egy történetet, ahol én legszívesebben elkezdtem volna.
Összességében nagyon érdekes személyiség Jolie, de ha valaki csak az érdeklődés szintjén olvasna róla, akkor szerintem csalódni fog. Az alaposságra és tökéletességre törekvő szerzőműve igazi kincs lehet Angelina Jolie Voight rajongóinak.

1 hozzászólás
>!
PirosAlma
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Kevésbé érdekes könyv egy érdekes nőről. Angelina szexmacska, ijedt kislány, dögös nő, többszörös anya és harcos amazon. A világ második legjobb pasiját birtokolja, mindenféle színű gyereke van, és érdekes megosztó filmek hőse.

A könyv részletesen próbálja leírni az életét, ám mégis hol unalmas, hol pedig lyukak tátonganak benne. Mégis szívesen olvasom, mert a bálványomról írnak.

2 hozzászólás
>!
Marée_Noire
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Nem volt rossz, egy csomó érdekes dolgot tudtam meg Angie életéről; ám kissé száraznak bizonyult – bár persze mit is várjunk egy életrajztól. :)

1 hozzászólás
>!
Dustfinger
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Andrew Morton könyve, betekintést enged Angelina Jolie világába. A nehéz gyerekkort megélt színésznő, a mai kor legtehetségesebb művészei közé tartozik. Göröngyös útját remekülj prezentálja a könyv. Kedvenc.

>!
Éva95
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Tetszett!
„Szeretem és gyűjtöm a késeket – mondja Angelina Jolie –, de szép gyűjteményem van könyvek első kiadásából is.”
Angelina Jolie nem akárki!
Én minden ilyen életrajzi könyvben atanulságot keresem és ez most is így volt!
A könyv eleje furcsa volt
Első fejezetében megismerkedhetünk édesanyja, Marcheline Bertrand és édesapja, Jon Voight családjának történetével.
A családtörténetek tanulságosak és érdekesek!
A következő két fejezet a szülők találkozását, illetve a két gyerek, James és Angie kisgyerekkorát mutatja be.
Marcheline érdekes ember volt és ő a könyv olvasása közben jobban is érdekelt egy kicsit.
A szülők karrierje jól ki van fejtve!
Gyereknevelés, házasság, válás, szeretők, élettárs, vallási nézetek.
Angelinat és Jamest is jól megismerjük.
Bulik, kamaszkor, drogok, pasik.
Szexualitás. Angi nevelő apját is megismerjük.
Angelina és az apja Jon Voight nagyon hasonlítanak egymásra.
Jön a karrier! Pletykák, küzdelmek .
Sokat megtudhatunk a John Voight-tal ( ő Angelina Jolie apja!) való viharos kapcsolatáról, első és második házasságáról Jonny Lee Millerrel és Billy Bob Thorntonnal, kulissza titkokról.
Jonny Lee Millerrel és Billy Bob Thorntonnal a kapcsolata jól ki van fejtve.
A két volt férj életét is megismerjük!
Ők is érdekes emberek.
Megtudjuk, hogy kik haltak meg Angi családjában, mikor és miben,
Tetszett, hogy részletesen írt róluk Andrew Morton
Marcheline Bertrand vágyai, elvei, elképzelései nagyon megleptek!
Tetoválások, és drogok őszintén!
Aztán a bimbózó románcról Brad Pittel, majd a 3 gyerek örökbefogadásának körülményeiről, illetve a 3 saját gyerekéhez való viszonyulásáról stb.
Brad Pitt élete és múltja is érdekes volt.
Andrew Morton jó író, a tényekre támaszkodik, de a stílusa olyan volt mint ha nagyot akarna mondani.
Megérte elolvasni! Nem volt pénzkidobás!
Angelina Jolie rajongóinak el kell olvasnia!!
Az élete tanulságos volt, nagyon is.

>!
Molu
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Aki csak a média hírekből hallott eddig Angelináról, az hasonlóan hozzám, belemerül e könyv olvasásába és kivégzi rövid idő alatt, ugyanis összetett és több oldalú megközelítést használ az író. Egész gyerek korától a Braddel való házasságáig követi Angelina történetét. Mivel mélyen beleássa magát a képek, tettek, szavak mögötti Miértekbe, meg is kérdőjelezi azok igazság alapját, lényegében nem egy egyszerű történet olvasunk el, hanem egy pszichológia drámát.

Számomra meglepő módon a könyv elején kirajzolódó Angelina nem csak egy rossz lányként tűnik fel, annál jóval antipatikus – önző, goromba, vad, drogos, iszákos, bulizós, disszociatív személyiség, aki szexuális vágyainak kielégítése végett bármit bevet és bármit elvár, mások érzelmei hidegen hagyják, játszó könnyedséggel használja és elhagyja partnereit.
A könyv másik fele bemutatja ugyan Angelina másik oldalát is – az adakozó, a törődő, a családcentrikus, a másokon segítő, a kiváló színészt – de nem képes feledtetni a korábban róla kialakított képet, főleg hogy még mindig magában hordja azt a haragot, hogy idegeneket sajnál és segít, de saját apjának nem bocsát meg. És képes a média nyilatkozatait eltorzítani saját érdekében.

Mindemellett a könyv bepillantást enged más sztárok életébe is, amiről a kedves olvasó, szerintem azt fogja leszűrni, hogy mégse lenne a helyükben – a botrányok, drogok, szexügyek, válások, feldolgozatlan traumák és boldogtalan kapcsolatok miatt. Ezek után kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy nem vagyunk részei az elit világnak. Ugyanakkor egyértelmű, hogy nem számít híres valaki vagy átlagos, ahogy a könyv mondja „az élet néha váratlan és szörnyű dolgokat is produkál, amelyekkel szembe kell nézni, és fel kell dolgozni.” De a híresek többsége, médiának köszönhetően, ezt nem tudja eltitkolni és mindenki szeme láttára éli élete édes és keserű napjait.

>!
zakkant
Andrew Morton: Angelina

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

Azoknak is ajánlom a könyvet, akik nem annyira szeretik Angelinát, mert olvasás közben biztos, hogy találnak olyan gondolatokat vagy sztorikat a színésznőről, amiktől megváltozik a véleményük iránta egy kicsit. Morton nem vállal felelősségét az Angie-ről nyilatkozók igazáért, ő csak az ezekből levont tényeket írja le, de emellett rengeteg szakértőt (pszichológus, médiakutatók) is megszólaltat, akik észrevétlenül is emberi közelségbe hozzák Angie-t az olvasóhoz. Pont ezért volt jó végigböngészni az életrajzot, mert nem csak a száraz tényeket közli az unalmas dátumokkal és fontosabb eseményekkel együtt, hanem úgy próbálja meg visszaadni az embert, hogy közben a jellemének fejlődésére és miértjeire is választ kaphatunk.


Népszerű idézetek

>!
Molu

Angie-ben és Bradben van még egy fontos vonás – a nyughatatlanság. „Én a cápa-elvet követem, szóval folyamatosan mozgásban kell lennem” – mondja Brad. Ez a mozgalmasság végigkíséri jószolgálati tevékenységüket, szakmai kreativitásukat és erősen szexuális töltetű kapcsolatukat is.

360. oldal

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

>!
Molu

Angie egy egészen különleges nőtípus modelljét testesíti meg: egyszerre hagyománytisztelő és szabályszegő deviáns, otthonteremtő és házasságtörő, gondoskodó, ugyanakkor önpusztító. Hamisítatlan Ikrek jegyű ember. Képes arra, hogy minden legyen egyszerrre, de ezért nagy árat fizet.

375. oldal

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz

>!
Molu

Ahogyan az Angie mozgalmas és kaotikus életében mindig is történt, valójában semmi sem volt egészen az, aminek látszott.

213. oldal

Andrew Morton: Angelina Rendhagyó életrajz


Hasonló könyvek címkék alapján

Géczi Zoltán (szerk.): Robin Williams
Michael J. Fox: Szerencsés ember
Norman Mailer: Marilyn
Mara Reinstein – Joey Bartolomeo: Brad és Jen
Michael Caine: Egy angol úr Hollywoodban
Pamela Anderson: Star
Nathanael West: Sáskajárás
Danielle Steel: Eljön az a nap
Ray Bradbury: Holdkórosok temetője
Pápai Zsolt – Varga Balázs (szerk.): Korszakalkotók