A ​naturalista 4 csillagozás

Andrew Mayne: A naturalista

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Theo Cray professzort arra képezték ki, hogy rendszert vegyen észre ott, ahol mások csak a káoszt látják. Amikor Montana erdőségeinek mélyén megcsonkított holttesteket találnak, és a rendőrség a sötétben tapogatózik, Theo rájön, hogy mi az, amit nem vettek számításba. Valami természetelleneset. Valamit, ami nem hagyja nyugodni.

Összehasonlító biológusként jártasabb a mikrobák és a digitális kódok világában, mint a vérontás sötét művészetében. De ennek a montanai kiruccanásnak a végén egy gyilkossági ügy közepében találja magát, amelynek áldozata egykori tanítványa. Ahogy körvonalazódnak a körülmények, egyre több holttest kerül elő, a helyi rendőrök egyre inkább úgy vélik, hogy egy megvadult grizzly lehetett a tettes. Vagy maga Theo.

Theónak nincs más választása, mint hogy a tudományos gondolkodását felhasználva mindig egy lépéssel a rendőrök előtt járjon. De vajon le tudja-e leplezni a gyilkost, el tudja-e kapni a ragadozót, mielőtt maga is prédává válna?

Eredeti mű: Andrew Mayne: The Naturalist

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
380 oldal · ISBN: 9789632937984 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2018
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632937502 · Fordította: Szieberth Ádám

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Andrew Mayne: A naturalista

Nagyon hasonlított egy előző olvasmányomra, amit sokan várólistára is tettek, de még senki nem olvasta @szadrienn és rajtam kívül. Ejnye-bejnye! <fejcsóválás>
Pedig mindkettő óriási, és a komor fülszöveg igencsak megvezethet mindenkit. Mert ugye a leírás alapján várunk egy komoly nyomozós krimit, helyette kapunk egy nagyon is vicces, mégis tudományos, a helyszínelők és a profilozók nyomdokain járó thrillert. Viszont aki nyomoz, nem egy rendőr, mint megszokhattuk, hanem egy mondvacsinált nyomozó, aki egyébként biológiaprofesszor, vagy mi a fene. Szerintem egy icipicit antiszoc is, de akkor is imádom. Szegény főszereplőnk Don Quijote módjára szembemegy az egész rendőrséggel, hogy bizonyítsa előttük a sajat igazát, nem az a gyilkos, akire ők gondolnak. Mindez vicces, pörgős, mondhatni lehengerlő stílusban, a tudományos okfejtések is teljesen érthetőek.
Abszolút meg lettem véve kilóra, kérek még jó sok ilyet!

5 hozzászólás
>!
colman
Andrew Mayne: A naturalista

Fúúú! Ez nem semmi volt. Nyomozós krimi,de nem a megszokott fajtából. És a vége – … Nem,nem csavar csavar hátán. De színtiszta adrenalin. Kedvenc!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lénaanyukája P

– Ja. Aha, nyitott kapcsolatban élünk. Nem mintha közöd lenne hozzá.
Baromi kínos nekem ez az egész társalgás.
– Nem akartam én célozni semmire.
– Pedig olyan ítélkezős pofád van.
– Természettudós vagyok. Mindent így nézek.

1 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P

Ha valaki letáborozik az erdőben, és kitesz egy vadfigyelő kamerát, reggel igencsak meg fogja lepni, és talán meg is rémíti, hogy milyen sokféle állat ballagott-csúszott-mászott el éjszaka a sátor mellett.

>!
Lénaanyukája P

A legőrültebb hosszú távú megfigyelés, amiről valaha hallottam, a szurokcsepegtetős kísérlet, amely 1927-ben vette kezdetét. A Queenslandi Egyetem tudósai a tölcsérbe töltött szurok viszkozitását mérik. A kísérlet kezdete óta mindössze kilenc szurokcsepp pottyant ki a tölcsérből, ami azt jelenti, hogy a szurok viszkozitása 230 milliárdszorosa a vízének. Az utolsó két csepp már a kísérletet felvevő webkamera jelenlétében csöppent le, de mindkétszer technikai problémák merültek fel, így a kutatók nem lehettek szemtanúi a ritka pillanatnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Susan Kay: A fantom
Stephen King: A halálsoron
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Martina Cole: A madám