Élj ​vidáman! 60 csillagozás

Andrew Matthews: Élj vidáman!

Ez a könyv arról szól, hogyan érthetjük meg saját magunkat, hogyan nevethetünk magunkon, hogyan bocsáthatunk meg magunknak, hogyan lehetünk sikeresebbek, gazdagabbak és boldogabbak. Segít megérteni a természeti törvényeket, hogy ezáltal jobban megértsük a saját természetünket.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Élj vidáman! Varázsládika

>!
132 oldal · ISBN: 9638655607 · Fordította: Gálai Éva · Illusztrálta: Andrew Matthews

Enciklopédia 12


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

„A szeretet bátorság, és nagyobb bátorságra van szükség ahhoz, hogy valakinek azt mondjuk, hogy „szeretlek”, mint arcul ütni.”

Már a címe eldöntötte anno, hogy kell nekem!
Legnagyobb döbbenetemre a párom olvasta először, hogy hatott e, azt nem mondom meg, így is sokszor „örültek házának” hívom az otthonom…

Mindenesetre egyszerre nem lehet letolni, elég sok mindent meg kellett emésszek, néhol morcos is voltam, igen addig is eljutottam, hogy elmész te a jó…..de végül csak azt kell írjam, ez a kötet tud valamit.

Szóval nem egyszer olvasós, bár most felteszem a polcra és ráöltöm a nyelvemet, mert megvagyok sértődve….

BoneB P>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Szerencsére a negatív viselkedésmintáknál nem ismertem magamra, vagy csak a tudatalattim elnyomta a felismerést. :D Aztán belementünk a részletekbe, nem mondom, hogy nem akad átgondolni való része az életemnek, gondolkodásomnak.
Kicsit hasonlított a Titok c. könyvre, ott is állandóan a pozitív gondolatokkal jöttek. Meg egy kis rész olyan volt, mint a Rend a lelke mindennek c. könyv.
Voltak érdekes részek, pl. sose gondoltam még bele, hogy a fájdalom az nem mindig rossz.
„Ha nem éreznél fájdalmat, akkor előfordulhatna, hogy amikor hazaérve a munkából lehajolnál, hogy felvedd a papucsod, megállapítanád: "Jé!!! A bal lábam fele hiányzik! Úgy látszik, valahol lecsaptam….”

A lényeg, hogy nem kell semminek a mélyére ásni, nem kell érteni, csak alkalmazni! :) Viszont annyi mindenre kéne figyelni, nem csak gondolat szintjén, hogy ember legyen a talpán, aki ezt mind meg tudja jegyezni és kivitelezni.

Brigi007>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Andrew Matthews még mindig egy zseni. Most már a harmadik könyvet olvastam tőle és érzem, hogy fokozatosan épülnek be a dolgai a tudatomba is. Persze, ahogy ő is mondja, ezek nem készen kapott gondolatok, amiket kottára átveszel, hanem olyasmik, amiken nagyon nagyon sokat gondolkozol és egy idő után rájössz, hogy másképpen is lehet csinálni a dolgokat, mint ahogy eddig csináltad, és egy idő után talán már ösztönösen fogod másképpen… Nem azért, mert valaki azt mondta, hogy így kell, meg nem is pontosan úgy, ahogy mondták. Hanem úgy, ahogy neked jó, jobb, könnyebb.
Megint sokat tanultam, köszönöm. Az meg ugye már csak rajtam múlik, hogy ebből az elméleti tudásból lesz-e gyakorlati.

Zsofir >!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Az ilyen jellegű könyvek nem tartoznak a kedvenceim közé.
Hogyan legyünk boldogok? Gondolkodjunk pozitívan. Ez azért kemény dió, úgyhogy a szerző lebontja kisebb részekre.
– ne hordozzuk múltbéli sérelmeinket.
– ne halasszuk el a boldogságot: úgymint boldog leszek, ha lediplomázom, elköltözöm, stb.
– bármennyire is sanyarú a sorsunk, örüljünk neki, ha valamennyire egészségesek vagyunk, mert akkor változtathatunk a helyzetünön.

Ugyanakkor a könyv gyakran háríja a felelősséget az olvasóra. Ha rossz a párkapcsolata, ha beteg, azt csak magának köszönheti.
Remélem, ilyesfajta áldozathibáztatással manapság már nem lehet érvelni.

Amapola P>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Laza egy könyv(ecske), tanácsok és ötletek alig rendszerezett* gyűjteménye. Ha csak egy-kettő megragad és még alkalmazni is tudom, már megérte elolvasni.
* vagy én nem láttam át a rendszerét

nicolekitti>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Egyszerre sok, ezt a könyvet többször kell elővenni és egy kis pozitív élet szemléletet belevisz a mindennapokba.

Lucy_Saint>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Az egyik legjobb Andrew Matthews könyv:-D . Tele pozitiv gondolatokkal és tüneményes rajzokkal . Imádom.

Panelmacska>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Mindig jó kedvem lesz tőle. Ha beleolvasok, ha újraolvasom. Már maga az illusztráció mosolyra késztet. És szerintem egy könyvnél nem utolsó szempont (vagy talán az elsők egyike), hogy megvidámítsa a szívemet. :-)

1 hozzászólás
Algernon P>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Megszívlelendő tanácsok, de vannak olyan részei, ami után a sarokba vágtam volna – ha nem e-book lett volna.

4 hozzászólás
nagyon_zöld>!
Andrew Matthews: Élj vidáman!

Ez a könyv nem egy komoly, mélyreható, alapos átgondolásra szánt mű. Sokkal inkább egy barát, aki a könyvespolcon lakik, és bármikor fordulhatok hozzá.

Nem közöl semmi olyasmit, amit eddig nem tudtam volna, mégis, ha úgy érzem, kicsúsznak a kezemből a dolgok, fellapozom, és más megvilágításba helyez bizonyos helyzeteket.
Ha magam alatt vagyok, beleolvasok egy kicsit, és kapok egy nagy adag pozitív energiát. És megnevettet! Imádom a szerző stílusát és a rajzait is. :)

Érdemes elolvasni. :)


Népszerű idézetek

szil0214>!

A szeretet bátorság, és nagyobb bátorságra van szükség ahhoz, hogy valakinek azt mondjuk, hogy „szeretlek”, mint arcul ütni.

Kapcsolódó szócikkek: bátorság · szeretet
Brigi007>!

Abraham Lincolnnak 22 évesen tönkrement a vállalkozása, 23 évesen veszített a választásokon, 25 évesen újra tönkrement, 26 éves volt, amikor meghalt a kedvese, 27 évesen idegösszeomlást kapott, vesztett a választásokon 34, 37, 39 és 46 éves korában, nem választották meg az USA alelnökének 47 éves korában, 49 évesen ismét vesztett a választásokon. 52 éves korában megválasztották az Amerikai Egyesült Államok elnökének, és most a világtörténelem egyik legnagyobb vezetőjének tartják.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abraham Lincoln
9 hozzászólás
Brigi007>!

„Akár azt hiszed, hogy nyersz, akár azt, hogy nem, mindig igazad van.”
Henry Ford

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Ford
Brigi007>!

Ismerjük el, hogy rendjén való elfogadni, ha megdicsérnek minket! Akkor is elfogadhatunk egy bókot egy elegáns köszönettel, ha nem vagyunk tökéletesek. A sikeres emberek mindig azt mondják erre: „Köszönöm!” Tudják, hogy a jól végzett munka megérdemli az elismerést.
Ha Greg Normannak gratulálsz a golfbajnokság megnyeréséhez, akkor nem fogja azt mondani: „Véletlen volt.” Azt sem mondja: „Csak szerencsém volt.” Azt fogja mondani: „Köszönöm.” Ha gratulálsz Paul McCartneynak az új lemezéhez, nem azt mondja majd: „Elment az esze? Az a lemez pocsék!” Azt mondaná: „Köszönöm.” Ők, mint minden sikeres ember, jóval azelőtt, hogy sikeresek lettek volna, felismerték saját értékeiket, épp ezáltal lettek sikeresek. Először, mint bárki másnak, fel kellett ismerniük saját értékeiket.

19. oldal

5 hozzászólás
Brigi007>!

Felmérhetjük énképünket, ha a minket körülvevő embereket szemügyre vesszük. Olyan emberekkel tartunk kapcsolatot, akik úgy kezelnek minket, ahogy hisszük, hogy megérdemeljük.

20. oldal

7 hozzászólás
Brigi007>!

Az igazság egész egyszerűen az, hogy a képzelőerő a kulcsa az összes tudásnak és problémamegoldásnak. Az olyan emberek, mint Edison és Einstein, rendkívüli képzelőerővel rendelkeztek. Albert Einstein például úgy jutott el az időről és térről alkotott következtetésekig, hogy a bolygók közé képzelte magát, és képzeletben a holdsugarakon lovagolt! Az a képessége, hogy gyermeki tudott lenni, segítette őt abban, hogy óriássá váljon a tudósok között.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert Einstein · képzelőerő
Brigi007>!

Túl sok ember hiszi azt, hogy ha nem olyan okos, intelligens, jóképű, sportos, szellemes, mint egyesek, és nem keres annyit, akkor nem érdemli meg, hogy szeressék és tiszteljék.
MEGÉRDEMLED, HOGY SZERESSENEK ÉS TISZTELJENEK, EGYSZERŰEN CSAK AZÉRT, MERT LÉTEZEL!

21. oldal

2 hozzászólás
BoneB P>!

Minden egy álommal kezdődik. Tarts ki álmaid mellett!

63. oldal - A KÉPZELŐERŐ ÉS AZ ÁLMODOZÓK (Varázsládika, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: álom
Brigi007>!

Az optimális biztonságot, védelmet és megszabadulást a gondoktól majd hat láb mélyen a föld alatt egy dobozban fogjuk megtalálni.

96. oldal

Brigi007>!

Mások úgy bánnak velünk, ahogy mi bánunk saját magunkkal.

20. oldal

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Fulghum: Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes
Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy!
Mark Manson: A „Lesz*rom” rafinált művészete
Mark Manson: Egy kis remény egy elb*szott világban
David Michie: A Dalai Láma macskája
Laár András: Kiderülés
Matthew McConaughey: Zöldlámpa
Ruzsa Dóra: Szülés utáni túlélőkalauz
Joe Quirk: Prűdek és paráznák
Jennifer McCartney: Lajhár-filozófia avagy a lajhár-hygge