Maszk ​nélkül 8 csillagozás

Andrew Lloyd Webber: Maszk nélkül

Korunk ​egyik legsikeresebb és legjelentősebb zeneszerzője, Andrew Lloyd Webber közel fél évszázada hódította meg a zenés színház világát. Számos díj, többek közt jó néhány Tony és egy Oscar nyerteseként világszerte milliókat bűvölt el zenéjével és olyan nagy sikerű előadásaival, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, a Macskák, Az operaház fantomja – mely a Broadway leghosszabban futó musicalje –, és legújabb műve, a Rocksuli.
Maszk nélkül című művében az elismert, díjnyertes zeneszerző páratlan, játékos stílusban vet számot az eredményeivel, a sors és a körülmények játékaival, sikereivel és csalódásaival, az éltető és ihlető szenvedélyeivel.

A Maszk nélkül egy szellemes és árulkodó anekdotákkal teli életről mesél, amelyben számos híresség bukkan fel, így például Elaine Paige, Sarah Brightman, David Frost, Julie Covington, Judi Dench, Richard Branson, A. E. Rahman, Mandy Patinkin, Patti LuPone, Richard Rodgers, Norman Jewison, Milos Forman, Plácido Domingo,… (tovább)

Eredeti cím: Unmasked

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
526 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155759802 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
526 oldal · ISBN: 9786155759819 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Kedvencelte 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Geomarcsi>!
Andrew Lloyd Webber: Maszk nélkül

Nagyon szeretem Webber zenéjét, gyerekkorom meghatározó zenei élménye volt a Macskák és a József. Később ezt követte az Evita, az Operaház fantomja később pedig a Jézus Krisztus szupersztár – nálam ez volt a sorrend… Így jó volt olvasni ezeknek műveknek a születéséről, színreviteléről, alakulásáról. Végig követtem, hogy alakult ki Webber stílusa, mik voltak azok a meghatározó események az életében, amik a művészetét alakították. Bevallom az első 150 oldal nagyon nehezen ment – nem lévén angol – az ott írt nevek, iskolák, szokások számomra nem jelentettek sokat és nem nagyon tudtam mihez kötni. A későbbiek azonban nagyon tetszettek, főleg úgy hogy közben ismét végighallgattam ezeket a musicaleket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pentelényi László (szerk.): Arcok iskolája
Bruce Springsteen: Amerikában születtem
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Patti Smith: Kölykök
Hanif Kureishi: A kültelki Buddha
Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje
Elizabeth Gilbert: New York lányai
J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
P. G. Wodehouse: Halihó, Jeeves!
P. G. Wodehouse: Majd a Tóbiás!