Frindli, ​avagy a nagy ötlet 37 csillagozás

Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Bajkeverő-e Nick Allen? Valójában csak az iskolai életet szeretné felpezsdíteni, és ehhez mindig van egy csomó jó ötlete. Egy nyelvtanóra után élete legnagyobb terve pattan ki fejéből… a frindli. Az ügy teljesen ártatlanul kezdődik, de az iskolában nagy zűrzavart kever. Nick ráveszi barátait, hogy segítsék terve végrehajtásában. Tanára véget akar vetni a rendbontásnak, de a frindli már önálló életet él, és ezt maga Nick sem tudja megakadályozni.

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Jonatán Modern Könyvtára

>!
Minerva Nova, Szeged, 2004
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639492043 · Fordította: Balázs Andrea · Illusztrálta: Komlódi Judit
>!
Minerva Nova, Szeged, 2002
98 oldal · ISBN: 9639492043 · Fordította: Balázs Andrea · Illusztrálta: Komlódi Judit

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

julicsenge IP>!
Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Évekkel ezelőtt, hirtelen felindulásból vettem meg ezt a könyvet – vagy az is lehet, hogy a rukkoláról szereztem be, nem is emlékszem már. Csak annyit tudtam, hogy gyerekkoromban nagy hatással volt rám, de szinte semmire nem emlékeztem már belőle.
Végül még sok-sok évnek kellett eltenie ahhoz, hogy ma a kezembe akadjon. Immár felnőttként, tanárként olvasva biztosan egész más üzenete van, mint ami volt gyerekkoromban. Sajnos már csak azt tudom elmondani, milyen érzés így olvasni, arról már nem tudok beszámolni, az általános iskolás én hogyan érzett.
Szerintem ez a könyv a maga nemében fantasztikus, én mindig is csodáltam a nyelvet, és hasonló gondolatok jártak a fejemben, mint Nicknek. Azonban ma olvasva, bár ez az oldala is nagyon szuper, és nagyra becsülöm, sokkal többet jelentett a nyelvújítás leple alatt kialakult tanár-diák kapcsolat. Nagyon tetszett, hogy spoiler is láthatjuk a főhőst, hogy egy spoiler pedagógiai eszköz végül célba ért, és hogy Granger tanárnő végül spoiler
Pedagógusként nem tudjuk, melyik lesz az a mondatunk vagy gesztusunk, ami örökre megváltoztatja valakinek az életét – de azt hiszem, emberként sem.

Jesper_Olsen>!
Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Délutáni szunyókálás helyett – egyszerű, de mégis gondolkodtató „story”.

blanca>!
Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Ha egyszer mégis csak nyelvész lenne belőlem, és egy nap megkérdezné tőlem a gyerekem, hogy „anyu, te mit csinálsz?”, akkor ezt a könyvet nyomnám a kezébe.
Aranyos történet, amolyan meseszerű amerikai novella. Hogy gyerek, vagy tinikönyv, azt nem tudom megállapítani, azt hiszem a mai 13-14 évesek már nem ilyeneket olvasnak.

Foximaxi>!
Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Szórakoztató és elgondolkodtató regény gyerekeknek, minden általános iskolás imádni fogja!

csend_zenésze>!
Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Nagyon aranyos volt. Igazi kedves, okos mese, ami után talán én is „frindlivel” írok majd a füzeteimbe… :)

Marsie>!
Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet

Rengeteg olyan könyv van, amit (mivel kötelező olvasmány) muszáj volt elolvasnom. És ezeknek igen nagy százaléka óriási élmény, mint például ez is. Elég kedvetlenül fogtam hozzá, de egy jó óra múlva már kiolvasottan pihent a könyvespolcon. Szórakoztató, kedves történet.


Népszerű idézetek

Marsie>!

Úgy döntöttem, hogy gazember leszek. Minden jó történetben kell lennie egy gonosz alaknak, nem gondolod?

Marsie>!

Legnagyobb öröme és büszkesége az az óriási szótár volt, amely az angol nyelv összes szavát tartalmazta. A könyvet két gyereknek kellett őriznie. A szótár a terem elejében külön állványon helyezkedett el, mint a templomban az oltár.

Foximaxi>!

Most látom, micsoda lehetőség ez egy tanár reményeinek és álmainak megvalósulására, arra, hogy lássa, amint fiatal tanítványa szeme felcsillan egy unalmas és kopott tanteremben, amikor a tanultakat egy ötlet kapcsán belehelyezi saját világába, hogy kipróbálja a valóságban is.

94. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Kate Douglas Wiggin: Becky sorsa
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
Margit Auer: A kísértetfolyosó
Michael Morpurgo: A lepkeoroszlán
Szalay Lenke: Mogyoró és a Fiú
Rob Harrell: Zarf élete – Támadnak a vérmenyétek
Charles Gilman: Démon tanár úr