Oroszlánokkal ​hálni (A Szkarabeusz éve 2.) 5 csillagozás

Andrew Bates: Oroszlánokkal hálni

Ősi eredetét kutatva a magányos vámpír, Beckett, Chicagóba érkezik, és egy valós háború közepébe csöppen. Tudtán kívül hozzásegíti Hálid al-Ráshidot, a nagy hatalmú noszferátut, hogy kiderítse a múmiák történetét – egy évszázadok óta rejtett történelmet. A vámpíroknak már nem csak Thea Ghandourral és a vadásztársaival kell szembenézniük, hanem más halhatatlanokkal is meg kell küzdeniük.
Ehnaton templomát elpusztították, és Maxwell Carpenter felfedi, mi volt az egyetlen oka, hogy leleplezte a múmiák hatalmának forrását: a bosszú. Gyűlöletétől hajtva Carpenternek semmi sem drága, amíg nem végzett a Sforza család utolsó tagjával, a múmiával, Nickolas Svorza-Anhoteppel. A múmiáknak eközben meg kell védelmezniük a Szívet, amelytől hatalmuk és jövőjük függ. Ha ez nem sikerül, mindkettő megszűnik létezni.

>!
Delta Vision, Budapest, 2003
270 oldal · ISBN: 9639474371 · Fordította: Hadik-Barkóczy Dániel · Illusztrálta: Tom Fleming

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Noro >!
Andrew Bates: Oroszlánokkal hálni

Nagyon rosszul pozicionálták ezt a trilógiát a Sötétség Világán belül, pedig a legérdekesebb darabok közé tartozik. A Vadászok itt sokkal kevésbé mániákusak, mint a nekik szentelt Vadász és Préda sorozatban, a vámpír főszereplő pedig messze a legjobban kidolgozott karakter, akivel WoD-regényben csak találkoztam.

(Azt speciel sosem értettem, hogy mit jelent a cím? A magyar változat garantáltan téves fordítás. A „lay down with lions” talán bibliai célzás, de a könyv ismeretében ezt sem tudom hová tenni. Van egy kémregénye Ken Follettnek: Lie Down with Lions, de nem hiszem, hogy ideillene. A google szerint a spanyolok sem értették, náluk így hangzik: „Aki lefekszik az oroszlánokkal” :D)

1 hozzászólás
pelikanbence>!
Andrew Bates: Oroszlánokkal hálni

Még 2009-ben kaptam húsvéti ajándékba és bevallom őszintén, hogy tetszett főleg Beckett miatt, aki (Ha nem számítom A Vörös Halál Karneválja Trilógia vámpírjait.), akkor a legjobb Sötétség Világa vámpír/vérfarkas karakter. (Mert a gangrelek és a vérfarkasok is egy őstől származnak ! :) ) Beckett karaktere olyan híres karaktereket idéz meg, mint Vuk, Karak, Indiana Jones, Han Solo és Logan/Rozsomák. :))))))))) :33333333333 Igazi akcióhorrorregény. :) Kedvencem ez a regény ! :)


Népszerű idézetek

pelikanbence>!

– Még mindig nem mondtad el, hogy hol állsz gangrel!
(…)
– Én… a két lábamon állok!


A sorozat következő kötete

A Szkarabeusz éve sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucien Soulban: Mexikóváros éjszaka
Gherbod Fleming: A hóhér
P. N. Elrod: Én, Strahd
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér
John Caldwell: Fekete lángok
Justin Cronin: A szabadulás
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Darren Shan: A Végzet fiai
Darren Shan: Gyilkos születik
Lucien Soulban: Jó vér, rossz vér