Rico, ​Oskar és a nagy nyomozás 15 csillagozás

Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

A német gyerekek nagy kedvencei, Rico és Oskar igen különös fiúk. Rico például sehogyan sem képes megkülönböztetni a bal oldalt a jobbtól és gyakran összekever egyéb dolgokat is. Ugyanakkor olyasmit is észrevesz, amit mások nem, például a szomszédokkal kapcsolatos apró furcsaságokat. Hogy ez a képessége milyen hasznos tud lenni, az akkor derül csak ki igazán, amikor egyetlen barátját, a mindig bukósisakban járó, briliáns eszű Oskart elrabolják. Rico nyomozásba kezd, és a maga módján Oskar sem tétlenkedik…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2012
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633240885 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: Peter Schössow

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

deardurr>!
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

Teljesen véletlenül (ilyen is van?) emeltem le a dabasi könyvtár gyermekirodalmi újdonságai közül; siettem, úgyhogy gyorsan összeszedtem még egy másik könyvvel egyetemben. Így aztán csak elkezdtem olvasni és el is ment tőle a kedvem. Az első pár oldal (is) nagyon elmebeteg, és ha nincs az ember hozzászokva, könnyen elveszíthetjük azt az élményt, hogy végigolvassuk.
Én mindenesetre visszatértem újból és másodjára hamar belehabarodtam ezekbe a bolond német fiúkba. De még mielőtt pedofíliával vádolna bárki, el kell mondanom, hogy nem vagyok az. Na!
A nyári élményekről szóló dolgozatot olvasva néha kikerekedett a szemem spoiler ,de tudomásul veszem, hogy ilyen az élet Németországban.

7 hozzászólás
Gabye>!
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

Imádtam a mélyképességű Ricó-t..Sztem zseniális a maga vakfoltjaival és bingó gömbjével. Hihetetlen, hogy mennyire reálisan látja a saját gyengeségét és hogy mennyire együtt tud ezzel élni. Sztem igazán jól felépített karakter..És hát valljuk be, melyikőnknél nincs egy kis zizi odabent?!! És Ricó megmutatja, hogy kicsit nagyobb zizivel is vidáman boldogul.
A többi szereplő is jó, de sztem ezt a story-t Rico és az Ő sajátos humora viszi a hátán. Ami viszont fura nekem, és ezért a fél csilli levonás, hogy egy ilyen kissé problémás gyereket hogy hagyhat ott az anyukája három napra egyedül???

8 hozzászólás
meseanyu P>!
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

Jó volt, bár néha kitettem volna 12-es karikát, a sokszor ijesztő részek miatt, meg hogy Rico anyja egy klubban dolgozik éjszakánként, ki tudja milyen minőségben. De a gyereket nem rázta meg, sőt nagyon tetszett neki. Mondtam is, hogy ha ezt bírja, lassan már olvashat Agatha Christie-t is. Ja, és vicces is, jókat nevettünk, bár néha elég morbid a humora.

Mary_J P>!
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

Nagyon aranyos történet volt, érdekes volt kicsit Rico szemével látni a világot, hogy milyen lehet, mikor csak úgy jönnek a bingó golyók és, hogy hogyan látja a világot.
A történet is tetszett, tele volt humorral és a maga nemében nagyon izgalmas is volt.

Uzsonna>!
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

Nagyon érdekes és szép volt Rico szemével látni a dolgokat. Néha le kéne süllyedni erre a „mélységre” nekünk is…
És a végére milyen izgalmas lett!

Chris>!
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás

Műfajában nem a legjobb. Siobhan Dowd például sokkal jobban tudta vegyíteni a krimit a „beteg” gyermekfőhőssel. Attól függetlenül érdekes és egyben humoros olvasmány. :)


Népszerű idézetek

Uzsonna>!

    Van úgy, hogy az ember reggel felébred, kinyitja a szemét, és rögtön valami jó dolog jut az eszébe. Olyan érzés, mintha felkelne egy kicsi nap a hasunkban, és felmelegítene meg kivilágítana belülről.

91. oldal

deardurr>!

SZILUETT: Árnykép vagy körvonal. Kiknek jut eszébe ilyen betűdzsungelszót kitalálni? Úgy van: a franciáknak! Valahogy nem bírom a franciákat, mióta Jule egyszer azt mondta, hogy jól csókolnak. Plusz békát, csigát meg ilyesmiket esznek, gondolom, főleg csókolózás előtt. Normálisak az ilyenek?

173. oldal, Már majdnem csütörtök, A hátsó házban

deardurr>!

– Nem rossz. Jól van, először is csukd be az ajtót.
– Minek?
– Mert bele van szerelve egy kapcsolóérintkező, hogy ne juthasson ki innen fény. Csak akkor ég a lámpa, ha be van zárva az ajtó.
– Na ne. Ilyen is van?
– Ugyanaz, amit a hűtőajtó csinál, csak fordítva.
Valamit fordítva elképzelni iszonyú nehéz, főleg, ha fordítás nélkül se igen sikerül.
– Úgy érted- gondolkodtam hangosan –, hogy a hűtőben nem ég a lámpa, amikor csukva van?
Oskar halkan felnyögött.

180. oldal, Már majdnem csütörtök, A hátsó házban


Hasonló könyvek címkék alapján

Ulla Mothes: Egy kiállítás titkai
Franziska Gehm: Mi a szösz van a szöszikkel?
Alexandra Fischer-Hunold: Testvérháború
Michael Ende: Momo
Michael Ende: A Végtelen Történet
Erich Kästner: Pötyi és Anti
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Erich Kästner: Május 35.
Erich Kästner: A repülő osztály
Günther Feustel: Jonatán