A ​sólyom éneke (Alyss 5.) 22 csillagozás

Andrea Schacht: A sólyom éneke

John ​of Lynne, az angol posztókereskedő úgy érzi, élete lassan révbe ér. Apjával a halála előtt békét kötött, most pedig éppen Kölnbe tart szerelméhez, Alysshoz. A városba érve azonban szörnyű dologgal kell szembesülnie: Peert, a kereskedősegédet holtan találják, Alyss pedig eltűnik. Első pillantásra úgy fest, az elkövető semmiféle nyomot nem hagyott maga után. John és az asszony ikerfivére, Marian azonban mindent megtesz, hogy megtalálja Alysst. Ahogy egyre előrébb jutnak a nyomozásban, úgy körvonalazódik előttük egy minden képzeletet felülmúlóan elvetemült gyilkosságsorozat képe. De vajon ki a gátlástalan gyilkos? Ő tartja fogva Alysst? Vajon a háznépnek sikerül az asszony nyomára bukkannia, mielőtt valami végzetes történne? Andrea Schacht (A kölni rejtély, Hozomány, A sólyom visszatér, Hamis büszkeség) sorozatának befejező részében minden titokra fény derül, közben pedig az olvasó arra is választ kap, elnyeri-e kedvese kezét John of Lynne, illetve hogy feleségül kéri-e végre a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Regényes történelem

>!
General Press, Budapest, 2014
ISBN: 9789636437015 · Fordította: Szalai Lajos
>!
General Press, Budapest, 2014
328 oldal · ISBN: 9789636436612 · Fordította: Szalai Lajos

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
NewL P
Andrea Schacht: A sólyom éneke

A sorozat margójára: szerettem a lassúságát, azt a látásmódot, amivel az írónő a Kölnben élő emberek, és egy kereskedőház életét leírja az 1400 -as évek elején (nagyon képszerűek a város leírásai, az ember szinte látja, szagolja az akkori életet és a várost).
Nem tudom mennyi igazság van benne, de majd ha rengeteg időm lesz akkor jobban megpróbálok utánanézni.
Az is igaz, hogy az utolsó kötet egy kicsit gyengébb a többinél, a nyomozós részek nem annyira fontosak, mint a történelemben való elmerülés, és a vége is összecsapottnak tűnik, de a teljes sorozatot szívesen olvastam. Ajánlom a történelmi románcok kedvelőinek, mert ez a történet inkább nőknek készült, bár szerintem férfiembernek sem árt meg az elolvasása.

>!
Bur3sz
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Vége! Nagyon tetszett. Kedves, könnyed, családias történelmi gúnyába bújtatott krimi.

>!
AustraliaFan P
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Kicsit mérges vagyok. Nagyon vártam ezt a könyvet és most, hogy elolvastam pont az idegesített benne, ami eddig a különlegességét adta.
Amennyire tetszett az elöző részek lassú csordogálása és a mellékszereplők életének egy-egy felvillanása, most ugyanez legalább annyira idegesített. Maradt a megszokott, jól bevált nyomvonalon a regény, pedig szerintem egy kis frissités már nem ártott vona…..

John és Alyss egy pár, vagy legalábbis lesznek, ezt már tudjuk az elöző részekből.
De ha én hazaérve azt tapasztalom, hogy elrabolták a kedvesemet, akkor nem ilyen komótosan állok neki a kutatásnak! Ellenben John meghallgatta az infókat, kigondolta, hogy merre induljanak tovább, majd szép lassan leült ebédelni, hogy akkor majd holnap …..
Ez többféle formában megismétlődött, és én nagyon utáltam. Sokkal szívesebben hajtottam volna őket, hogy gyerünk már!

Összességében persze tetszett, csak talán erre a részre már elfogyott a varázsa annak, hogy megtudhatom, hogyan éltek abban a korban a német kereskedők. A végén pedig pár oldalon szinte felsorolta, hogy mi lesz a mellékszereplők sorsa. Hát ezt sem ilyen távirati stílusban képzeltem el az biztos. Bár boldogan nyugtáztam, hogy nem lesz rossz dolga senkinek sem :)

Elvileg jön még valamiféle folytatás, de az már nem közvetlenül az Alyss-John párosról fog szólni. Belenézek majd, de a körmöm már nem rágom tövig a várakozástól…

>!
Hollóhát
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Az elején egy kicsit bennem volt, hogy kellett-e egyáltalán ennek a sorozatnak még egy rész. Jó, tudom, hogy maradtak elvarratlan szálak, meg minden… Plusz ezúttal az előszó spoiler is elbizonytalanított, vajon elbír-e ez a témamegjelölés a hátán egy egész könyvet. Ehhez képest elég volt pár oldal, és ismét rákapatam az ízére. Tapasztalat: JÓ hogy van ötödik rész. Ámen.
Úgyhogy tartom, amit az előző könyvnél írtam, a végére érett meg igazán ez a koncepció. Az utolsó részek, Hamis büszkeség és A sólyom éneke voltak a legerősebb a sorozatból. Végre egy olyan lezárás, amit nem akartak rétestésztaként kivéreztetni. Viszont a spin off felvezetésének lehetőségét nem hagyja ki az epilógus, szóval ha valaha lesz fordítás, akkor benevezek az ifjú Frieder kalandjaira is.

>!
Dórica P
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Nagyszerű sorozatnak kiváló zárása e kötet. Azt a fajta történelmi krimit olvashattam, ami kedvelek. Az utolsó részre szépen tisztázódtak a szerepek és karakterek, bár meglepetés bőven adódott. Alyss számomra többször volt sótlan, mint nem, és a fivére, Marian tűnt ígéretesebb személyiségnek. Ez persze nem von le a sorozat értékéből. Külön kiemelem a regények előtti szereplőlistát: általában csak átugrom ezeket, de itt lényeges dolgok kerültek említésre. Érdemes elmerülni ebben a világban.

>!
anesz P
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Vége a sorozatnak. :-( Azért hiányozni fog, főleg a stílusától vagyok nagyon elragadtatva. Azért Alysstől a fogságban több aktivitás vártam volna. Azt sem gondoltam, hogy Lorenak ez lesz a sorsa.
Mindenesetre nagyon örülök, hogy ráakadtam erre a sorozatra a könyvtár polcai közt sétálva. Lehet, hogy mást is kéne olvasnom a General Press Regényes Történelem kiadványaiból?! Majd körülnézek ilyen szempontból is a könyvtárunkban.

>!
Virágszépe
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Hiteles regény, szemléletesen mutatja be a középkori Köln városának mozgalmas életét. Már jól ismerem a szereplőket, ez a könyv már az ötödik része a sorozatnak és aki elolvasta mind az ötöt, az biztosan szereti is őket. Sajnálom, hogy vége, szívesen olvastam volna még tovább is a szereplők életéről. Nemcsak a történet érdekes, hanem az egyes korabeli eszközök használatának pontos leírása is valóságossá teszi az olvasást. Most már tudom mi az, és hogyan működött egy taposómalom. Szórakoztató, fordulatos, mégis valóságos.

>!
Habók P
Andrea Schacht: A sólyom éneke

A megszokott színvonal, bár egy kicsit nehezebben követhető a krimis rész. És sajnos, vége.

>!
ribizlii
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Méltó befejezése a sorozatnak. Több talpraesettséget vártam volna el Alyssetól az eddig megismertek alapján.

>!
Drini
Andrea Schacht: A sólyom éneke

Vége a történetnek. Nem lepődtem meg, ki lesz a „gonosz”. Túl egyértelmű volt. Jól is zárul a sorozat, de nekem kicsit össze lett csapva a vége. Komolyan egy prológusnyi helyet érdemelt a szálak elvarrása? Úgy, hogy ez a kötet vékonyabbra is sikeredett. Fura. Ennek ellenére tetszett, noha maradt hiányérzetem. Mindenképp ajánlom elolvasásra.


Népszerű idézetek

>!
Virágszépe

Szabadság az, hogy teheted a dolgod. Nem a kényelem teszi szabaddá az embert.

120. oldal (General Press, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

Monika Feth: Az eperszedő
Susanna Ernst: A lelked bennem
Ken Follett: A katedrális
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók