Ismételt ​év 8 csillagozás

Andrea Lochen: Ismételt év

Mindenki ​életében vannak napok, hetek, akár hónapok, melyeket utólag szívesen megváltoztatna – de mihez kezdenénk egy egész évvel? Az intenzív osztályon ápolónőként dolgozó Olive Watson élete legrosszabb tizenkét hónapján van túl, mikor kap egy második lehetőséget, hogy újraélje a múltat és megpróbálja kideríteni, hol csúsztak félre a dolgok…
Olive-nak kemény éve volt, beleértve komoly párkapcsolata csúnya végét, az anyja újraházasodását és több betege fájdalmas elvesztését, így alig várja az új évet. De mikor a volt barátja ágyában ébred fel 2011 első napján – mely napot egyszer már végigélte –, a lány élete fenekestül felfordul.
Olive ismeri 2011 eseményeit, de ezekre rajta kívül senki sem emlékszik, így már ő maga is kételkedni kezd a józan eszében. Ám hamarosan felfedezi, hogy nincs egyedül: mikor útjai keresztezik Sherry Witanét, aki már tapasztalt évismétlő, Olive ráébred, hogy lehetőséget kapott a jövője megváltoztatására.
Nem sűrűn adódik ilyen alkalom az… (tovább)

>!
Lazi, Szeged, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673448 · Fordította: Guti Eszter

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
tigi5 IP
Andrea Lochen: Ismételt év

Ki ne szeretne néha visszamenni az időben, hogy valamit máshogy csinálhasson? Egy percre akár. De mi van, ha egy egész évet kap második esélyül?
Már a fülszöveg is jól kezdődik. Figyelemfelkeltő. Mert tényleg, ki ne szeretne? Biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan dolog vagy esemény az életében, amit másként csinálna, ha visszamehetne az időben és ismételhetne.
Andrea Lochen jól nyúl az egyébként is érdekes témához. A könyv olvasmányos stílusban van megírva, s az izgalmas történet komoly, lélektani kérdéseket is felvet. Az olvasó hol felszabadultan nevet, hol elszoruló szívvel tűnődik a sorson, a ma oly divatosnak számító karma kikerülhetetlenségén spoiler. Olyan témákat dolgoz fel, amelyekkel bármelyikünk találkozhat a mindennapi életben (szerelem, hűtlenség, családon belüli kapcsolatok, barátság, stb.), s teszi ezt olyan stílusban, hogy az olvasó maga is a történet részének érezheti magát.
Nem hiszem, hogy akad ember, aki – ha csak egyszer is ne sóvárogva gondolt volna arra, hogy „mit tennék, ha még egyszer…” – ellen tudna állni ennek a könyvnek. (Számomra az egyetlen furcsaság az volt, hogy míg a 2013-as Berkeley által kiadott könyv a fülszöveg szerint a magyarhoz hasonlóan a 2011-es évet, az általam véleményezésre kapott példányban még a 2006-os évet ismétli Olive.:)

>!
Renáta_G
Andrea Lochen: Ismételt év

Ha kapnál egy lehetőséget, hogy újraéld életed utolsó évét, mit tennél?
Nemcsak újra átélheted, pontosan tudod, mikor, mi fog történni.
Kitörölnéd az elmúlt egy év hibáit,
vagy hagynád őket újra megtörténni,
mert a sors úgy akarta?

A szerző debütáló regénye arra készteti az olvasót, hogy elgondolkodjon, ő hogyan cselekedne. Ha engem kérdeztek, biztos akadnának olyan pontjai az elmúlt évemnek, amit lehetett volna másként, esetleg jobban is kivitelezni, de megéri a kockázatot? Mi van, ha ezáltal elveszítek valamit, ami sokkal fontosabb? Ha kitörlök, meg nem történtté teszek egy szép dolgot, egy boldog pillanatot? Egy-egy szituációban megálltam olvasás közben és elgondolkodtam, én hogyan cselekednék Olive helyében. Hát…nem állítom, hogy mindig egyet értettem vele, sőt, sokszor tartottam önzőnek és ostobának a döntéseit, a cselekmény pedig néhol túl kiszámítható, de összességében érdekes olvasmány, ajánlom egy kellemes délutáni kikapcsolódásnak.

Bővebben: http://kulturpara.blog.hu/2017/10/27/ha_megvaltoztathat…

>!
Dia20646
Andrea Lochen: Ismételt év

Bár hosszú ideig olvastam ezt a 300 oldalas könyvet, de már a kétharmadánál tudtam, hogy 5 csillagra fogom értékelni. Nagyon érdekes történet volt. Újra végigmenni az éven és igyekezni megváltoztatni az előző év hibáit, máshogy alakítani a történéseket. Olive ezt próbálta megvalósítani. Volt, ami sikerült, volt ami teljesen máshogy alakult, mint először, de mégsem azt a megoldást választotta a szerző, mint amit én is gondoltam volna.
Szerintem érdemes elolvasni, ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a kórházas és romantikus történeteket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
A. O. Esther: Megbocsátás
Leiner Laura: Egyszer
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
J. L. Armentrout: Origin
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Cassandra Clare: A hercegnő