Gréta 20 csillagozás

Andrea Gregušová: Gréta

Gréta, a bálna, a tenger legnépszerűbb énekesnője egyik napról a másikra elveszti a hangját, és még csak nem is sejti, miért. A víz alatti rendelőben rá kell jönnie, hogy nem csak neki vannak gondjai. Amikor kiderül, hogy az állatok a tengert elárasztó szemét miatt betegek, összefognak, hogy cselekedjenek. Andrea Gregušová szlovák írónő és Nastia Sleptsova ukrán illusztrátor érzékeny könyve a természet és a zene iránti szeretetből született. Magyarul Peťovská Flóra fordításában olvashatjátok.

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Csirimojó, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158106702 · Fordította: Peťovská Flóra · Illusztrálta: Nastia Sleptsova

Kedvencelte 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Andrea Gregušová: Gréta

Nagyon helyes és tanulságos történet a környezetvédelemről, a végén hasznos mindennapi tanácsokkal. Az illusztrációk is kellemes színvilágúak, klasszikusan szépek.

imma P>!
Andrea Gregušová: Gréta

Vannak könyvek, amelyek bekerülnek a háztartásba, mert én jónak gondolom őket, de valamiért a gyerekek nem szívesen áldoznak a drága idejükből arra, hogy végighallgassák. Az ilyen könyvek szépen tovább vándorolnak tőlünk.
És van a Gréta, ami témájából eredően lehetne didaktikus, de épp ellenkezőleg, nagyon szépen olvad össze benne a tanítás és a mese, a gyerekeket pedig rendkívül érdekli benne az is, hogy végül meggyógyulnak-e a tenger állatkái, és az is, hogy hogyan vigyázzunk a természetre. Az ilyen könyvek maradnak.
Nagyon bánt, hogy a Csirimojó könyveit ennyire kevés helyen kapni. Olvassátok őket többen!

Sicc>!
Andrea Gregušová: Gréta

Környezetvédelemről gyerekeknek érthetően, szerethetően. Nagyon bírtam a képi világát, a napocska mosolya pedig teljesen elbűvölt. :)

Gabriella_Balkó>!
Andrea Gregušová: Gréta

Most már olyan rossz állapotban van a természet, hogy a környezetvédelem fontos témaként megjelenik a gyermekirodalomban is. Talán ez a mese segít környezettudatosra nevelni a gyermekeket. Habár ugye olyan szülő, akinek fontos a környezetvédelem, olyan szellemben neveli a gyermekeit is, ahhoz nem kell könyv.

>!
Csirimojó, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158106702 · Fordította: Peťovská Flóra · Illusztrálta: Nastia Sleptsova
alighitted>!
Andrea Gregušová: Gréta

Csodaszép illusztráció és egy nagyon fontos témát feldolgozó, érzékenyítő mese, imádjuk!

Nordlicht P>!
Andrea Gregušová: Gréta

Tavaly a Könyvfesztiválon vettem a könyvet a gyerekeimnek, miután már annyiszor jött velem szembe könyvesboltokban, hogy nem tudtam tovább ellenállni. (Külön értéke a könyvnek, hogy dedikált példányt sikerült beszereznem belőle.)
A történet nagyon egyszerű, egy bálnalányról szól, aki imád énekelni, ám egyszer csak elveszti a hangját. És miért? Mert az óceán, amiben él, tele van szeméttel, ami megbetegítette őt, és még sok-sok más tengerlakó állattársát. Az orvosra várakozó beteg állatok, és a betegségük okának bemutatása nagy hatással volt a gyerekeimre. Azóta rendszeresen mondogatják, hogy nem szabad egyszer használatos műanyag dolgokat vennünk, mert megbetegszenek tőle a teknősök.
Szerintem fontos, hogy már egy óvodás kisgyermek figyelmét is felhívjuk a bennünket körülvevő környezet megóvásának fontosságára, és a környezettudatos életmód kialakítására. Amellett, hogy helyes példát mutatunk nekik, egy-egy ilyen mese még közelebb hozza számukra a témát.
Ajánlom a könyvet minden szülőnek, és azoknak is, akiknek nincs gyereke, de szívesen olvasnak olyan mesét, ami komoly témákkal foglalkozik.

XX73 P>!
Andrea Gregušová: Gréta

Vendégségben sokszor a ház gyermekeinek könyvespolcánál kötök ki. Így alakult ez ma is. Ezúttal egy csodálatos bálnás-környezetvédős képeskönyvet húztam elő a kissé kusza polcról.

Életközeli történetnek bizonyult. Kicsit talán didaktikus, de egy gyerekkönyv esetében ettől eltekintek. Tetszett a témafelvetés, kifejezetten kedvesnek tűnt számomra az illusztráció.

Vicus95>!
Andrea Gregušová: Gréta

Gréta egy olyan könyv, amit bátran ajánlok bárkinek. Gyönyörű rajzokkal rendelkezik, egyszerű mégis bájos történet, mely fontos dolgokra tanítja a gyerekeket. Külön élmény volt, hogy a mese végeztével nagyobb bepillantást kaphattunk a különböző bálna fajokba is. A környezetvédelmet nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez a könyv játékosan tanítja a gyerekeket arrra, hogyan óvhatják meg az élővilágot.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Rázusková-Martáková: Az elveszett kisliba
Rudo Moric: A pórul járt vipera
Rudo Moric: Az öreg erdő meséiből
Klára Jarunková: A nyelvecskéről, amelyik nem akart beszélni
Pászti Amina: Glóbi kalandjai
Kisfaludi Boróka: Mimó és Csipek a városban
Baracsi Gabriella: A manókertek titka
Hans de Beer: Pihe, siess haza!
Mandl Péter: Sári és Nemszemétke
Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni