Repülőtér 15 csillagozás

Andrea Erne: Repülőtér

A Mini-sorozat 1. kötete a repülőtér kalandos világába kalauzol. A kicsinyek sok mindent megtudhatnak a légi közlekedésről, a repülőterekről, a pilóták munkájáról és a repülőgéptípusokról. A kötet játékosan tanítja, okosan szórakoztatja a gyerekeket. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2004

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Mini - Mit? Miért? Hogyan?

>!
Scolar, Budapest, 2016
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632440910 · Fordította: Gulyás Lelle · Illusztrálta: Wolfgang Metzger
>!
Scolar, Budapest, 2011
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632440910 · Fordította: Gulyás Lelle · Illusztrálta: Wolfgang Metzger
>!
Scolar, Budapest, 2009
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632440910 · Fordította: Gulyás Lelle · Illusztrálta: Wolfgang Metzger

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Gelso P
Andrea Erne: Repülőtér

Felfedezős, és abszolút korrekt, még frissek a valódi élményeim a valósággal, és nem mondhatnám, hogy túlságosan eltérőek.
„Írd be anya, feltétlenül, hogy nekem az tetszik a legjobban, ahol meg lehet nézni, hogy szállnak be az emberek a repülőbe.”
(Vannak felnyitható fülecskék a könyvben, és van ez a harmonika-alakú-folyosó, vagy mi, amin keresztül egyenesen beszállunk a repülőgépbe; a könyvben amikor felnyitjuk a fülecskét, eltűnik a harmonika-külső, és látjuk sorban áramolni az embereket csomagjaikkal.)
Nekem meg a pilótafülkét felfedő félkör alakú fülféle felhajtása tetszett, de érdekes volt látni, hogyan utazunk a repülőn, miután felhajtjuk a repülő oldalát.
Az utolsó oldal „kézi-kitapintású, alakzat-felismerős-játékja” is klassz, még nem láttam hasonlót gyerekkönyvekben.
Ja, és a repülőtér aulája sem uncsi, olyan mozgalmas, hogy egy egész estét el lehetne róla beszélgetni…
Mindent összevetve jó kis böngészős könyv – és csak úgy nemmellékesen megjegyzem: minden elismerésem azok előtt, akik ezt az egész repülőgép-dolgot felfedezték, kitalálták, kivitelezték, megvalósítják, és nem pánikolnak azt vezetni: megtanulják és kész: pilóták. Hát milyen nagy dolog ez!

>!
H_Andi 
Andrea Erne: Repülőtér

Hú, hát ez a rész egy gyönyörűség! Nem vagyok oda a repülőkért, de ez a könyv még nekem is érdekes volt. Nagyon szépen és gazdagon illusztrállt, jól összerakott példány. Ami kicsit fura, hogy van néhány kép, ami előtt nem volt fülecske, csak simán ott voltak a „belső” lapon, „takarás” nélkül aki ismeri a sorozatot, remélem érti, miről beszélek ;P. Előszőr azt hittem hibás a példányom, de nem, mert ha jobbam megnézem, nem hiányzik a képről semmi.

>!
btunde
Andrea Erne: Repülőtér

Nagyon tetszenek nekem ezek a könyvek. Pár napja utaztunk (autóval), és mentünk el több útépítés mellett, ráadásul most a környékünkön iskola, bölcsi, új házak épülnek, úgyhogy rengeteg haszonjárművet látunk, és nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ennek a sorozatnak köszönhetően tudjuk, melyiknek mi a neve, és kb. hogy működik. Remélem nemsokára a repülőtéren is ilyen „szakértelemmel” mozgunk majd.

>!
zamil
Andrea Erne: Repülőtér

Jól sikerült darabja a sorozatnak, ötletes kihajtható részekkel, néha még olyannal is, ami mosolyt csal az olvasó arcára. Kell ennél több.

>!
mini_moly
Andrea Erne: Repülőtér

Egy repülés előtt kölcsönöztük ki ezt a könyvet, mert a nagyobb méretű „kihajthatós” Mit? Miért? Hogyan? sorozattal már találkoztunk, szerettük – de mégiscsak túl nagynak éreztem magát a könyvet. A kisebb kezek a kisebb alakú lapokat is jobban forgatják, bár azért némi felügyelet elkél, hogy a hajtogatható fülecskék biztosan a helyükön maradjanak. Érdekes volt látni, hogy Kétéves repülés előtt és repülés után hogyan viszonyult a könyvben látottakhoz: olyan mozzanatokat is beleszőtt a mesélésbe, ami vele esett meg, és bizonyos rajzokban magára ismert. Az biztos, hogy .. folytatás a blogon:
http://minimoly.blog.hu/2016/12/06/scolar-repuloter

>!
Pennmenelien P
Andrea Erne: Repülőtér

Szerintem az egy nagyon jól sikerült kis könyvecske, amelyben a repülőtérről és minden hozzá kapcsolódó dologról sokat megtudhatnak a gyerekek. Én ezt felnőttként is jobban élveztem, mint pl. az öltözködős könyvet, valahogy mozgalmasabb volt, bár az is igaz, hogy a kedvenc utazási formám a repülés, szóval az elfogultság sem lehetetlen. Hajtogatós lapok, szép rajzok, sok információ és jó sok történetet lehet kitalálni, hogy ki hová utazik vagy érkezett meg éppen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susanne Gernhäuser: Mentőjárművek
Susanne Gernhäuser: Az én nagy képes szótáram – Járművek
Járművek a tanyán
Járművek
Susanne Gernhäuser: A járművek világa – Építkezés
Csodás járművek
Berregő járművek – Vonat
Susanne Gernhäuser: Mezőgazdaság
Christian Tielmann: Járművek az építkezésen
Rob Lloyd Jones: Járművek