A ​világűr felfedezése 11 csillagozás

Andrea Erne: A világűr felfedezése

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? című gyermekkönyvsorozatának e kötete a csillagászat alapjaiba vezeti be az óvodás és kisiskolás gyermekeket. Megtudhatják belőle, milyen bolygók és más tárgyak találhatók Naprendszerünkben, milyen a Nap és a Hold. Elforgatható csillagtérkép segítségével ismerkedhetnek a csillagokkal és a csillagképekkel. Felfedezhetik, hogy milyen részei vannak egy űrhajónak, és hogyan működik, milyen az űrhajósok élete és munkája, hogyan lehet eljutni a Holdra vagy egy űrállomáshoz.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mit? Miért? Hogyan? Scolar

>!
Scolar, Budapest, 2010
16 oldal · ISBN: 9789639534988 · Fordította: Érsek-Obádovics Nándor

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

ppeva P>!
Andrea Erne: A világűr felfedezése

Ez lett a 2012. év utolsó kiolvasott könyve, annak köszönhetően, hogy Brunocskának szilveszterkor van a születésnapja, és ezt kapta tőlünk. Azonnal rávetette magát a könyvre, „Pont ezt akartam!” felkiáltással, és rögtön ki is kellett olvasni. Nem is érdekelte semmi más, míg a végére nem értünk. A szöveget én már előre elolvastam, de az ablaknyitogatást meghagytam őneki, a felolvasás-megtárgyalás közbenre. Nagy találmány ez az ablakos könyv, imádja! És miután kiolvastuk, újra és újra visszatért hozzá, „elmagyarázott” belőle nekünk dolgokat, saját értelmezésben.
Vannak benne részek, ami talán még egy kicsit kevésbé érthető neki így 4 évesen, de majd belenő.

Duduci>!
Andrea Erne: A világűr felfedezése

Ez a mi micsoda sorozat is annyira igényes, mint a többi hasonló kiadásuk. Kisfiam nagy kedvence, úgyhogy kénytelen-kelletlen de magam is belevetem az űrhajózás tudományába, ártani nem árt, s ahogy mondani szokás: a jó pap is holtjáig tanul! :)

Pennmenelien P>!
Andrea Erne: A világűr felfedezése

Szeretem a Scolar-nak ezt (meg a kisebb) sorozatát, most éppen a világűrös könyvet szerették volna a gyerekek tanulmányozni. Szépek a képek, rengeteg kihajthatós képecske van – az űrrakétával nagyjából 100x kellett eljátszani a visszaszámlálást és kilövést. Megismerkedhetünk az űrhajósokkal és kiképzésükkel, a rakétákkal és szondákkal, csillagképekkel és csillagjegyekkel, és nagyjából szerintem minden olyan dologgal, amit fontos tudni a világűrről a gyerekeknek.


Népszerű idézetek

Szelén>!

…az űrben nem létezik a fent és a lent fogalma.

Kiből lehet űrhajós?


Hasonló könyvek címkék alapján

Katie Daynes: Kérdések és válaszok a világűrről
Peter Clausen: Komputerek és robotok
Martin Stiefenhofer: Otthonunk működése
Beck Ward: Nagy repülők
Philippe Biard: A gépóriások
Katja Reider: Jönnek a tűzoltók!
Susanne Gernhäuser: Mentőjárművek
Susanne Gernhäuser: Tűzoltók
Susanne Gernhäuser: Az én nagy képes szótáram – Járművek
Irmgard Paule: Kukáskönyv