Francia ​kulinária 4 csillagozás

André Dominé (szerk.): Francia kulinária

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához. Az ország minden sarkában meglestük a kulinária mestereit, hogy végignézzük, megjegyezzük, mitől minőség a minőség, s hogy megfejtsük az ízek titkát. A francia tájak szépsége és sokfélesége feltárta számunkra azokat az alapokat, amelyekkel a természet teremti meg az élvezet feltételeit, legyen szó körtéről, vajról, camembert-ről vagy pezsgőről, langusztáról vagy lencséről, borsról vagy csirkéről. Mindenütt szeretettel fogadtak, bepillantást engedtek a pincékbe, kamrákba, konyhákba, és megosztották velünk azt a tudást, amivel csak a gyakorlat ajándékozza meg az embert. Nekik köszönhető, ha ez a könyv valóban hiteles képet fest a francia életstílusról.

>!
Vince, Budapest, 2010
468 oldal · ISBN: 9789639731875 · Fordította: Kenesei István

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 11


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre
Alain Ducasse – Frédéric Robert: Alain Ducasse konyhaművészete
Mireille Guiliano: A francia nők nem számolnak kalóriát
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Daniel Stevens: Kenyér